29 ianuarie 2019

Surse: vz.ru, tass.ru, ria.ru, remnmilitaryblog.com

  Directorul Serviciului Național de Informații din SUA, Daniel Coates, a informat, pe 29.01.2019, despre amenințarea unui atac al Federației Ruse în discursul său din deschiderea audierilor în Comitetul pentru informații al Senatului.

 

Potrivit estimărilor noastre, există o amenințare pentru Statele Unite și aliații săi din punctul de vedere al spionajului și influenței cibernetice, precum și amenințarea unui atac din partea Federației Ruse”, a precizat Coates.

 

El a adăugat că dorința Federației Ruse “de a-și extinde prezența globală” poate reprezenta o problemă din ce în ce mai gravă.

 

Autoritățile de la Moscova vor continua să acorde o atenție deosebită relațiilor strategice cu Beijingul, crescându-și totodată prezența în Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est, Africa și America Latină”, a menționat Coates.

 

Potrivit acestuia, Federația Rusă și China au început în ultimul timp să-și coordoneze acțiunile din ce în ce mai mult.

 

Relațiile lor ar putea să se consolideze în anii următori, deoarece unele dintre interesele și ideile lor despre amenințări coincid, mai ales în ceea ce privește unilateralitatea și intervenționismul Statelor Unite, promovarea valorilor democratice și a drepturilor omului de către Occident”, a declarat Coates.

 

China și Federația Rusă își intensifică cooperarea și prin intermediul organizațiilor internaționale pentru a-și forma reguli și standarde globale în avantajul lor și pentru a deveni o contrapondere pentru Statele Unite și alte țări occidentale”, a spus directorul Serviciului Național de Informații.

 

Anterior, Daniel Coates declarase că eforturile Federației Ruse de a-și spori influența și credibilitatea ar putea submina interesele Statelor Unite în multe regiuni ale lumii.

 

Serviciul Național de Informații al SUA consideră oricând posibil un atac din partea Rusiei

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE