Set de dalti
Cele mai bune mănuși de schi vă vor asigura că practicarea sportului dumneavoastră preferat nu va fi afectată de degetele reci, de pătrunderea umezelii în mâini sau de faptul că au părți care nu se potrivesc cu precizie la încheietura mâinii dumneavoastră.
Când vine vorba de siguranță în timpul practicării sporturilor extreme, a avea o pereche specializată de mănuși de nailon , mănuși de piele sau mănuși sintetice este la fel de important ca și a avea cei mai buni ochelari de schi sau cască de schi, deoarece aceste piese fac parte din siguranța necesară pe care ar trebui să o aibă fiecare sportiv.
Cele mai bune mănuși de schi
Care sunt cele mai bune mănuși de schi?
Pentru a afla care este cea mai bună mănușă pentru schi și snowboarding, au fost comparate mai multe modele utilizate în mod popular în stațiunile de schi, luând în considerare opiniile utilizatorilor amatori și ale celor mai experimentați în acest sport, unde cele mai menționate caracteristici au fost dexteritatea la utilizare, rezistența la apă, temperatura internă și durabilitatea, iar apoi, luând în considerare acești factori, au fost evidențiate câteva modele care astăzi sunt catalogate ca fiind preferatele schiorilor și cele mai bune opțiuni pe care le puteți cumpăra.
Iată cele mai bune mănuși de schi:
1. Reusch Thunder Thunder R-Tex XT
Acestea sunt mănuși cu un design robust, realizate cu membrana avansată R-Tex XT care permite respirabilitatea în mâini. De asemenea, piesa este rezistentă la frig și vă va menține mâinile calde și fără umiditate.
Țesăturile sunt elastice, astfel încât oferă libertate de mișcare și sunt ușor de îmbrăcat și de dat jos.
Designul este masculin și are un finisaj impecabil în care veți observa calitatea, cu cusături îngrijite, benzi elastice și închizători Velcro pentru a se potrivi încheietura mâinii.
2. Mănuși de schi Glovii
Sunt confecționate cu un element termic din fibră de carbon care conferă piesei o rezistență și o durabilitate mai mare decât orice altă mănușă.
Materialul folosit este, de asemenea, impermeabil și protejează mâinile de frig cu o țesătură patentată de marca 3M.
De asemenea, are un sistem de încălzire sigur și eficient, care este alimentat de o baterie Li-Poly, care este adăpostită într-un buzunar extern și garantează o utilizare de lungă durată.
Designul, pe lângă mână, va acoperi o bună parte din antebraț, iar marginile se vor potrivi perfect datorită benzilor elastice puternice.
3. Mănuși de schi Burton
Piesele sunt făcute special pentru bărbați, cu un design alungit pentru a se potrivi confortabil.
Sunt confecționate din poliester rezistent, căptușit cu un material care favorizează căldura și este, de asemenea, hidrofug.
Partea din palmă este texturată cu material antiderapant pentru a asigura o bună prindere, iar piesele se potrivesc încheieturilor mâinilor dumneavoastră cu elemente de fixare eficiente.
Sunt plăcute la atingere, confortabile, ușor de îmbrăcat și de scos și au cârlige pentru a le ține împreună atunci când nu sunt folosite.
4. Mănuși de zăpadă Nebulus
Mănușile au o căptușeală interioară care poate fi îndepărtată și spălată cu ușurință, ceea ce oferă un plus de căldură și puteți purta perechea cu sau fără ea, în funcție de preferințele dumneavoastră.
Designul este modern și îngrijit, conceput pentru a garanta agilitatea de care aveți nevoie în mâini atunci când practicați sportul preferat. În același timp, țesăturile permit transpirația să circule, dar în același timp vă vor menține mâinile la o temperatură bună datorită funcției lor de termoizolare.
Finisajul este excelent și cusăturile sunt optime, materialele sunt de bună calitate, iar prețul este unul dintre cele mai mici.
5. Leki Trigges GORE-TEX
Acestea sunt mănuși unisex cu o bandă elastică la încheietura mâinii și cu o închizătoare Velcro care fixează poziția piesei pe mână.
Aceste mănuși sunt rezistente la apă și sunt, de asemenea, termice, dar au o membrană GoreTex care permite transpirația.
Vă va plăcea fermitatea bastoanelor de schi, iar designul apropiat vă oferă o mai mare libertate de mișcare.
Materialul este, de asemenea, ferm, dar moale, cu un finisaj de calitate și cusături care se adaptează la pliurile naturale ale mâinii.
6. Level Biomix
Aceste mănuși robuste sunt disponibile în diferite mărimi, oferind protecție pentru încheieturi și degete atât împotriva frigului, cât și a impactului, cu materiale de înaltă calitate la un preț accesibil.
Învelișul exterior este rezistent la apă, iar căptușeala interioară este detașabilă. Sunt perfecte pentru schi, snowboarding sau orice sport montan în care trebuie să vă protejați mâinile.
Suprafața palmelor este realizată din cauciuc rezistent, iar designul degetelor permite flexibilitate și o prindere sigură pe bețe sau pe placă.
Materialul este durabil, benzile de închidere sunt groase, cusăturile sunt precise, iar designul alungit împiedică pătrunderea zăpezii sau a frigului.
Cum să alegeți mănușile potrivite?
Pentru a alege mănușile cele mai avantajoase este important să țineți cont de calitatea perechii, asigurându-vă că sunt confecționate din materiale optime și că au o potrivire de un asemenea nivel încât să vă protejeze mâna și să vă garanteze flexibilitatea de mișcare de care aveți nevoie pentru a vă prinde bețele de schi sau snowboardul.
La prima vedere, poate că toate mănușile arată foarte asemănător, dar în realitate fiecare fabrică are grijă să realizeze un produs în stilul său, cu un design propriu și cu elemente diferite capabile să satisfacă nevoile utilizatorului, rezultând un produs care variază de la o marcă la alta.
Prin urmare, înainte de a cumpăra mănuși, asigurați-vă că țineți cont de următoarele considerente:
- Cusăturile de pe degete permit o mai mare mobilitate.
- O formă ușor curbată favorizează căldura.
- Mănușile ar trebui să se potrivească perfect, astfel încât să puteți scrie cu ele.
- Perechile cu șnururi elastice sunt mai ușor de îmbrăcat și de scos.
- Respirabilitatea vă va oferi un plus de confort.
- Rezistența la apă este un factor de bază atunci când îi purtați pe zăpadă.
- În afară de frig, probabil că veți avea nevoie ca mâna să fie protejată de lovituri.
- Materialul palmei ar trebui să vă permită să țineți ușor lucrurile și ar trebui să fie, de asemenea, durabil.
- Elementele de fixare, fie că este vorba de Velcro sau de fermoar, ar trebui să fie eficiente.
Pe scurt, calitatea piesei și modul în care se potrivește mâinilor tale spune multe despre o pereche bună de mănuși. Citiți mai departe pentru a afla cele mai bune opțiuni pe care le puteți cumpăra atunci când vine vorba de o pereche funcțională care să vă protejeze mâinile în timp ce practicați sporturi de iarnă.
Mănuși vs. mănuși
Decizia este între confort pentru mobilitate și căldură pentru sensibilitate. Și, cum ambele sunt sentimente personale, la fel trebuie să fie și decizia. Cu toate acestea, vă voi explica puțin mai multe despre fiecare pentru a vă ajuta.
În timp ce în cazul mănușilor, separarea degetelor face ca căldura să fie eliberată mai repede, libertatea de mișcare este mai mare.
Cu o mănușă, pe de altă parte, veți avea toate degetele într-un singur compartiment, ceea ce înseamnă mai multă căldură și protecție. Dar nu veți putea să vă folosiți degetele în mod independent, așa că va trebui să le scoateți pentru a face diferite lucruri pe zăpadă, cum ar fi curățarea ochelarilor de schi .
Ambele versiuni sunt fabricate din același material de bază și au un scop similar. Aceștia au un strat exterior, care oferă protecție, o membrană izolatoare care menține totul uscat și o căptușeală interioară pentru a menține mâinile calde.
Căldura
Generarea și păstrarea temperaturii este principalul motiv pentru care cumpărăm mănuși de zăpadă , deci este un aspect important de luat în considerare.
Căldura este proporțională cu capacitatea mănușii de a rămâne uscată, deoarece umiditatea și apa la temperaturi foarte scăzute pot fi principalul factor de risc pentru scăderea căldurii mâinilor și, prin urmare, a bunei circulații și a sensibilității degetelor.
Toate acestea sunt determinate de calitatea fabricației: ce material este utilizat în căptușeală, care este cantitatea și calitatea izolației, cum este concepută membrana impermeabilă și cât de respirabilă este țesătura.
Material de căptușeală
Materiale sintetice
Acestea sunt țesături din nailon și alte extracte, special concepute pentru a fi impermeabile și respirabile. În interior, acestea includ, de asemenea, o izolație termică din politetrafluoretilenă expandată, așa-numitele Teflon și ePTFE, sau poliuretan.
Versiunile Gore-tex includ un strat de ePTFE între membrana exterioară și izolația interioară.
Aceste versiuni nenaturale pot fi dure sau moi, în funcție de dorința de mobilitate sau de rezistență la nivelul unghiului mâinii.
Piele
Aceasta este materialul de încălzire natural prin excelență. De obicei, este confecționată din piele de vacă sau de capră. Este la fel de suplu, cald și rezistent la vânt ca oricare dintre materialele respirabile .
În plus, multe dintre ele includ o microfibră poroasă la interior pentru o senzație mai bună.
Membrană
Gore-Tex
În acest tip de construcție, microfibra poroasă impermeabilă se află între învelișul exterior și izolația interioară, fiind un strat intermediar și mai fiabil.
Hipora
Acesta este un tip special de înveliș care, pe lângă faptul că este foarte elastic, este un poliuretan care împiedică pătrunderea apei, dar permite vaporilor de transpirație să iasă.
Poliuretan
Aceasta este cea mai comună scoarță de pe piață. Țesătura sa combină capacitatea de a fi permeabilă pe de o parte și impermeabilă pe de altă parte.
Windstopper
Acestea sunt o opțiune excelentă pentru a avea un apa mai subțire în mână. Dezavantajul este că este doar rezistentă la vânt și respirabilă, dar nu este impermeabilă, ci are un strat subțire hidrofug care poate trece prin ea dacă plouă sau dacă există o umiditate ridicată.
Stil
Există două modele. Unul cu manșetă scurtă, care are un Velcro reglabil pentru a se strânge și a se potrivi sub jachetă și unul cu o mânecă puțin mai lungă, care este mai ușor de pus și de scos.
Căptușeli
Acestea sunt un tip de mănuși care acoperă mănușa în sine și sunt un strat detașabil sau fiert. Acestea pot fi utile pentru reglarea căldurii, dar sunt dificil de montat exact în locul potrivit.
Izolație
Aceasta poate fi naturală, cum ar fi lâna, sau sintetică. Acest strat interior trebuie să fie ușor, dar confortabil la atingere și se măsoară prin greutatea sa în grame. Mai puțin de 100 de grame va fi pentru zilele mai calde și nu va rezista la fel de mult la frig.
Funcționează cu baterii
Încălzirea electrică poate părea o idee bună pentru a vă menține mâinile calde, dar are problemele sale în ceea ce privește greutatea și manevrarea.
Dexteritate
Mai puține straturi de siguranță și căldură oferă mai multă libertate de mișcare și pot fi utile pentru stilurile sportive.
Aderență
Pentru ca bagheta de schi să nu alunece sau pentru a vă putea ajusta casca de schi este mai bine să aveți plasturi din piele pentru a asigura potrivirea.
Cât de ușor se răcesc mâinile?
Dacă răspunsul este 'foarte predispus', este mai bine să alegeți mănuși mai rezistente. Aceasta nu se referă la mănuși mai groase, ci la mănuși care rămân uscate intern mai mult timp.
În ce condiții veți folosi mănușile?
Dacă aveți de gând să investiți în mănuși pentru diferite condiții de frig extrem, este mai bine să fie mănuși, deoarece acestea vor rezista la temperaturi mai scăzute.
Ce activități veți face și de câtă dexteritate veți avea nevoie?
Atunci când căutați pentru sporturi de iarnă extreme, cel mai bine este să optați pentru modele elastice cu diviziuni pentru fiecare deget și plasturi de strângere pentru a menține totul la locul lui și foarte sigur.
Avantajele mănușilor cu mâner scurt
Sunt mai ușoare și mai portabile. În plus, acestea oferă o bună mobilitate a încheieturii mâinii și nu cad cu ușurință în cazul mișcărilor bruște sau al căderilor pe zăpadă.
Avantajele mănușii cu mânecă lungă
Mâneca lungă cu con permite ca ajustarea să fie în afara jachetei și poate fi reacomodată în ziua respectivă. Îl puteți sigila cu un cordon elastic la capăt sau îl puteți lăsa deschis pentru a permite aerului să usuce transpirația internă.
Considerații referitoare la purtare
- Încadrarea trebuie să se facă la nivelul palmei și al degetelor. Degetele trebuie să fie aproape de capătul mănușii, dar nu prea largi sau prea mici.
- Un truc pentru a ști dacă mărimea este potrivită este să închideți manșeta și să simțiți presiunea fără o compresie prea mare.
- În cazul corpului, aceste mănuși au o perioadă de adaptare în care devin mai flexibile și se ajustează în zona cusăturilor. Două până la patru zile vor fi suficiente pentru a se întinde.
.