25 mai 2019

Sursa: interfax.ru, 112.iternational

 Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat că NATO își schimbă strategia militară pentru prima dată după mai multe decenii.

 

"Experții noștri militari au adoptat săptămâna aceasta o nouă strategie militară pentru alianță", a declarat Stoltenberg într-un interviu acordat săptămânalului german Welt am Sonntag.

 

Secretarul General al NATO a explicat acest pas prin necesitatea de a răspunde la "amenințarea nucleară în creștere" venită din partea Rusiei.

 

Potrivit acestuia, începând din 2014, a apărut o "nouă situație de securitate", au apărut noi provocări în estul și sudul Europei. "Ideea este să continuăm să demonstrăm pe deplin capacitatea de apărare și să putem asigura stabilitatea. Acest lucru necesită parțial noi concepții militare", a explicat Secretarul General al NATO.

 

De asemenea, J. Stoltenberg a cerut Rusiei să revină la respectarea Tratatului INF din care SUA este în cus să se retragă.

 

Comentariu BSMAP:  Pe 02 februarie 2019, a expirat ultimatumul (de 60 de zile) acordat F.Ruse de SUA, pentru a se conforma Tratatului INF, prin distrugerea sistemulu de rachete de croazieră cu capacitate nucleară 9M729, care se consideră că permite Rusiei să lovească ținte din Europa în scurt timp și fără șanse reale de interceptare din partea NATO.

 

Întrucât dacă răspunsul Moscovei a fost negativ, SUA au la dispoziție 6 luni pentru a se retrage din Tratat.

 

Așadar, din 2 august 2019 Trataul INF semnat în 1987 poate fi considerat anulat irevocabil.

 

SG al NATO a anunțat o schimbare a strategiei militare ca răspuns la "amenințarea nucleară" a Rusiei

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE