07 decembrie 2019

Sursa: topcor.ru, remnmilitaryblog.com

 Turcia a testat recent sistemele de rachete antiaeriene S-400 Triumf achiziționate din Federația Rusă, întrebuințând avioane de vânătoare F-16 și F-4, precum și un elicopter. După cum a informat publicația rusă gazeta.ru, rezultatele acestor teste au depășit așteptările militarilor turci.

 

Timp de opt ore, avioanele de vânătoare și elicopterul au căutat lacune și unghiuri moarte ale complexului rusesc, executând toate manevrele prevăzute pentru depășirea sistemelor de apărare antiaeriană.

 

Cu toate acestea, potrivit declarațiilor unei surse citate de publicație, complexul a urmărit toate mișcările mijloacelor aeriene și, la momentele potrivite, a executat lansări electronice de rachete împotriva acestora.

 

În plus, în timpul testelor, comandanții turci s-au convins că sistemul de interogare și răspuns activ al complexelor de apărare antiaeriană din Federația Rusă se integrează perfect în sistemul național de identificare al statului turc și, de asemenea, că S-400 nu dispune de mijloace pentru a transmite așa-numitele informații cheie.

 

De asemenea, publicația notează faptul că cel de-al doilea lot de sisteme de apărare antiaeriană, care va fi trimis în Turcia, va primi opțiunea „țintă amică”, care, având în vedere faptul că țara este membră NATO, va ajuta la evitarea mai multor probleme.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În baza unui acord încheiat în anul 2017, Turcia a achiziționat din Federația Rusă patru sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf, în valoare de 2,5 miliarde de dolari. Cele patru divizioane de rachete antiaeriene (două complete de nivel regiment) au fost livrate Turciei în acest an, pe cale aeriană, în două etape.

Contractul încheiat între părți include o opțiune pentru achiziționarea a încă unui complet de nivel regiment. Astfel, se așteaptă ca Turcia și Federația Rusă să încheie, în anul 2020, un nou contract pentru livrarea suplimentară a două divizioane de rachete antiaeriene S-400.

Testarea sistemelor achiziționate din Federația Rusă a fost realizată în perioada 25-26.11.2019. Acestea au fost instalate pe teritoriul bazei militare Kahramankazan (Myurted, fostă Akynchy) din raionul Ankara.

 

Comentariu BSMAP: Un sistem de apărare antiaeriană trebuie să facă distincție între aeronavele proprii sau amice și cele inamice, care evoluează în zona de responsabilitate. Pentru aceasta, aeronava trebuie să comunice cu sistemul de apărare antiaeriană și să îi transmită codul adecvat de diferențiere. Se pare că primul lot primit de Turcia nu a avut această opțiune stabilită în contract.

Precizarea sursei privind faptul că "S-400 nu dispune de mijloace pentru a transmite așa-numitele informații cheie" face probabil referire la faptul că radarele de urmărire ale sistemului nu transmit în secret date către statul producător, aspect care a reprezentat dintotdeauna o temere a statelor care cumpără astfel de sisteme. 

 

 

 

 

 

 

Sistemele de rachete antiaeriene rusești S-400 Triumf au depășit așteptările militarilor turci

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE