30 ianuarie 2019

Sursa:mil.ru

  Într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării, se precizează că în prezent armele rusești sunt extrem de solicitate pe piața internațională de armament, „ca urmare a eficienței ridicate, fiabilității și ușurinței în utilizare“.

 

În comunicat se face referire și la faptul că mai mult de jumătate din exportul de armament rusesc este alcătuit din echipamente de aviație, foarte solicitat pe piața internațională, în timp ce aproximativ 10% din produsele militare de export reprezintă echipamente și siteme navale.

 

Potrivit șefului Serviciului federal pentru cooperare tehnico-militară, Dmitri Shugaev, sistemul de rachete antitanc „Kornet“ ocupă un loc semnificativ în exportul întreprinderilor ruse de apărare, bucurându-se de cea mai mare cerere din străinătate. D.Shugaev a precizat că, în ceea ce privește comenzile pentru sistemele antirachetă Kornet, există o listă de așteptare pentru mai mulți ani.

 

Oficialul rus a explicat că, datorită operației din Siria, armele rusești au devenit și mai populare pe piața externă, după ce și-au dovedit eficiența și fiabilitatea în condiții de luptă.

 

D.Shugaev a evidențiat faptul că, Rusia vinde anual arme de aproximativ 15 miliarde USD, în timp ce portofoliul de export în așteptare este de până la 55 miliarde USD.

 

Sistemul antitanc „Kornet“ este cea mai căutată armă rusească

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE