01 februarie 2019

Sursa: armyrecognition.com

  Pe 27.01.2019, o sursă neoficială în industria rusă de apărare, citată de agenția de știri TASS, a declarat că forțele ruse vor putea fi dotate cu un nou sistem individual de recunoaștere. Acesta face posibilă obținerea oportună a imaginilor, din zonele apropiate, în care achiziționarea de informații prin mijloace convenționale este dificilă sau pune în pericol viața umană.

 

Sistemul, denumit "Glaz" ("Ochi"), constă într-un dispozitiv miniatural introdus într-un tub similar celui din compunerea cartușului de semnalizare, care este lansat, dintr-un pistol de tipul celui de semnalizare. Practic, dacă se dorește obținerea unor imagini (video sau foto) de mare rezoluție din zona apropiată, este suficient ca un soldat să lanseze un astfel de cartuș care poate urca până la 300 m și care, când atinge vârful traiectoriei, declanșează în capătul superior o mini-parașută, iar în cel inferior o mini-cameră de luat vederi de înaltă rezoluție. În timp ce dispozitivul coboară lin, camera transmite imagini către tableta soldatului.

 

Potrivit TASS, forțele ruse au experimentat în Siria funcționarea dispozitivului. Se consideră că acesta este adecvat utilizării în lupta în localitate sau în alte situații în care adversarul nu este în zona de vizibilitate directă.

 

În prezent, Glaz se află în testele de fabrică. Greutatea pistolului de semnalizare pentru lansarea dispozitivului nu depășește 400 gr, iar lungimea acestuia este de aproximativ 30 cm. La altitudinea maximă (300 m) câmpul vizual al camerei acoperă o suprafață de aproximativ 0,5 km pătrați.

 

 

 

 

 

Sistemul individual de recunoaștere "Glaz" va intra în dotarea trupelor ruse

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE