23 decembrie 2019

Surse: 112.international, rbc.ru, thesaxon.org

 Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat pe 22 decembrie că Rusia va răspunde sancțiunilor americane privind proiectele Nord Stream 2 și Turkish Stream, precum și așa-numitelor „sancțiuni ale iadului” aprobate de comisia Senatului SUA.  

 

"Vom răspunde sancțiunilor, dar astfel încât să nu ne facem rău. Dar vom răspunde cu siguranță. Și, desigur, vom ține cont de acest lucru în construcția tuturor relațiile noastre", a declarat ministrul rus de externe.

 

În opinia sa, acțiunile congresmenilor americani sunt „nesăbuite”, mai ales că președintele american Donald Trump și secretarul de stat Mike Pompeo doresc să dezvolte relații comerciale cu Rusia.

 

Reacția ministrui rus de externe vine după ce, pe 17 decembrie, Senatul SUA a aprobat bugetul pentru apărare, care prevede sancțiuni împotriva proiectelor Nord Stream 2 și Turkish Stream, precum și așa-numitele „sancțiuni ale iadului” .

 

Nord Stream 2 este un gazoduct proiectat să conecteze Rusia cu Germania de-a lungul fundului Mării Baltice. Lungimea traseului este mai mare de 1.200 km, capacitatea noii conducte va fi de 55 miliarde m³ de gaz pe an. Costul proiectului este de 9,5 miliarde de euro, este finanțat jumătate de Gazprom (Rusia) și jumătate de cinci companii europene: Shell (anglo-olandeză), Wintershall și Uniper (germane), Engie (franceză) și OMV (austriacă).

 

Potrivit mass-mediei ucrainene, autoritățile din Ucraina, Polonia, Ungaria, Moldova, România, Cehia, Slovacia, Letonia, Lituania și Estonia consideră Nord Stream 2 o amenințare pentru securitatea energetică a Europei.

 

Comentariu BSMAP: Potrivit Bloomberg, pe 18 decembrie, Comisia de afaceri externe a Senatului din Congresul Statelor Unite a aprobat, un pachet larg de sancțiuni anti-ruse, care obligă, în special pe președintele SUA, să adopte restricții împotriva datoriei suverane a Rusiei. Aceste limitări sunt numite „sancțiunile iadului” din cauza naturii lor distructive pentru economia rusă.

Proiectul de lege „Cu privire la asigurarea securității Statelor Unite împotriva agresiunii Kremlinului” (DASKA), care conține sancțiunile împotriva Rusiei, a fost votat de 17 membri ai comisiei , iar 5 au votat împotrivă.

„Sancțiunile iadului”, împotriva Rusiei, vizează datoria națională, funcționari și oamenii de afaceri, bănci, sectorul construcțiilor navale și chiar Serviciul Federal de Securitate (FSB). De asemenea, sunt adoptate așa-numitele sancțiuni secundare împotriva persoanelor fizice și a companiilor de orice naționalitate care investesc sau furnizează bunuri, servicii sau tehnologii pentru proiecte de export de energie din Rusia sau proiecte interne de dezvoltare a resurselor petroliere.

 

S.Lavrov: Rusia va răspunde sancțiunilor americane astfel încât să nu își facă singură rău

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE