Slefuitor cu banda
Pentru pasionații de bricolaj, precum și pentru cei care lucrează cu lemnul și alte materiale, nu există nimic mai bun decât să aibă cel mai bun șlefuitor cu bandă de pe piață.
Cu atât mai mult dacă sunteți un profesionist în prelucrarea lemnului și dispuneți de un atelier pentru a vă realiza proiectele și aplicațiile. Aceste șlefuitoare sunt esențiale pentru a completa mașinile grele și complexe de banc și de masă și pentru a face bine lucrările mici.
Dacă sunteți un amator, este posibil să doriți să luați în considerare o serie de caracteristici înainte de a cumpăra, astfel încât să obțineți produsul potrivit pentru nevoile dumneavoastră.
Te-ar putea interesa și :cele mai bune șlefuitoare de perete
Cele mai bune șlefuitoare cu bandă
Care este cea mai bună șlefuitoare cu bandă?
Șlefuitoarele cu bandă sunt extrem de utile atât în casă, cât și în atelier și sunt disponibile în diferite forme. Acestea sunt disponibile într-o varietate de funcții: orbitale, oscilante, pneumatice, cu disc și cu curea, precum cele prezentate aici.
Este important să faceți un test printre ofertele disponibile și să descoperiți ce se potrivește cu adevărat cerințelor dumneavoastră, în orice caz, dacă aveți nevoi multiple puteți opta pentru un multifuncțional.
Un lucru de care trebuie să țineți cont întotdeauna este siguranța, atât în ateliere, cât și acasă trebuie să aveți grijă de integritatea dumneavoastră atunci când folosiți aceste utilaje, deoarece utilizarea lor necorespunzătoare poate cauza probleme, ochelarii de protecție sunt esențiali.
Aici vă ajutăm să o alegeți pe cea mai potrivită pentru dumneavoastră, am pregătit un ghid și în final vă oferim această scurtă listă de sugestii.
Iată cele mai bune șlefuitoare cu bandă:
1. Șlefuitoare cu bandă Bosch Professional GBS 75 AE
Modelul Bosch pentru uz profesional are o lățime a benzii de 75 mm și este foarte versatil pentru îndepărtarea, șlefuirea plană, netezirea, curățarea lemnului, plasticului și metalului.
Este un produs ușor, în ciuda dimensiunilor sale, cu o putere de 750 W și o viteză a benzii între 200 și 330 de metri pe minut.
Șlefuitorul GBS 75AE este echipat cu o roată și o bandă dințată, role de aluminiu durabile, un mâner detașabil pentru șlefuirea aproape de margine și o gamă largă de accesorii.
Are un colector de praf pe care îl puteți utiliza direct, este prevăzut cu un selector de viteză pentru a putea adapta utilizarea la tipul de lucru și are o reglare optimă a rolei.
Are un raport calitate-preț bun, deoarece calitățile sale sunt cele ale unui produs de vârf de gamă, Bosch este întotdeauna o investiție bună.
2. Mașină de șlefuit cu bandă Makita 9403
Fabricată cu un mâner de prindere și un altul în partea din față pentru o mai bună manevrare a sculei, mașina de șlefuit cu bandă Makita este un dispozitiv mare și greu, ideal pentru proiecte lungi și grele.
Cu o lățime a benzii de 100 mm, o viteză de 500 de metri pe minut și o putere electrică de 1200 de wați, este o mașină robustă și de înaltă performanță.
Este dotat cu un sistem de reglare a curelei de centrare și un sac de praf reglabil la 360 de grade care vă va permite să aveți zone de lucru curate și organizate
Este accesibil, iar cei care îl au deja spun că este puternic, eficient și ușor de utilizat. Cureaua de șlefuit este disponibilă în albastru și vine cu accesoriile de bază: placă de grafit, hârtie abrazivă și sac de praf.
3. Mașină de șlefuit cu bandă automată Bosch PBS 75 AE
Înapoi la lista noastră Bosch PBS 75 cu control electronic care permite preselectarea progresivă a rotațiilor pentru diferite tipuri de lucrări.
Funcționează cu o putere de 750 de wați, vine cu un mâner suplimentar, are un sistem automat de centrare a curelei și o carcasă din aluminiu care îi conferă un finisaj stabil.
O caracteristică remarcabilă este faptul că, datorită designului său, poate fi fixat pe o masă de lucru și poate fi poziționat orizontal și vertical, în funcție de proiect, pentru lucrări staționare.
Conform opiniei celor care dețin deja șlefuitorul cu bandă pbs, acesta este de înaltă calitate, care poate lucra mult timp fără a suferi de oboseală.
Prețul său este rezonabil dacă comparăm modelele disponibile, caracteristicile și calitățile acestora.
4. Einhell TE-BS 8540 E - Șlefuitor cu bandă economic
Conceput pentru șlefuirea suprafețelor mari, acest model are un motor puternic de 850 de wați și este foarte util pentru lucrări solicitante.
Cureaua sa poate fi schimbată rapid și ușor, deoarece are un mecanism de înlocuire flexibil care vă scutește de bătăi de cap.
Acest șlefuitor manual este prevăzut cu un mâner auxiliar reglabil pentru o muncă optimă. Dispune de un adaptor de extracție a prafului cu sac de praf. Pentru o muncă mai curată.
Modelul Einhell este economic, fabricat din materiale de bună calitate și este disponibil în culorile roșu cu negru. Nu este nevoie de baterii.
5. Șlefuitor cu bandă ieftin Skil 1210AA
Acest șlefuitor cu bandă este echipat cu un sistem automat de centrare a benzii care îl face ușor de utilizat, șlefuitorul Skil este ideal pentru suprafețe mari, însă versatilitatea, dar și dimensiunile sale îl fac un dispozitiv complet portabil.
Este o mașină performantă pentru treburile casnice, realizată din materiale robuste și rezistente, care funcționează cu o putere de 650 de wați și o viteză a benzii de 300 de metri pe minut.
Dispune de un sistem convenabil de schimbare a curelei cu un singur clic, care vă va ușura munca. Pentru dimensiunile sale, cureaua este relativ îngustă, dar cu o capacitate mare.
Aceasta este cea mai ieftină mașină de șlefuit cu bandă din selecție, este dotată cu un mâner moale, un sistem integrat de extragere a prafului cu un sac de praf care vă va face zona de lucru mai curată și mai organizată.
Ce este un șlefuitor cu bandă?
O mașină de șlefuit cu bandă, denumită și șlefuitor cu bandă, este o unealtă utilizată la modelarea și finisarea lemnului și a altor materiale. Acesta constă într-un motor electric care rotește o pereche de tamburi pe care este așezată o buclă continuă de hârtie abrazivă. Acestea pot fi manuale, care se deplasează peste materialul de lucru; sau staționare, în care materialul se deplasează peste banda de șlefuire.
Șlefuitoarele cu bandă au tendința de a fi agresive cu lemnul, așa că sunt recomandate doar pentru etapele inițiale ale procesului de șlefuire sau dacă doriți să îndepărtați materialul rapid; sunt utile și pentru îndepărtarea vopselei de pe finisajele din lemn și, dacă montați o bandă cu granulație fină, puteți obține suprafețe complet netede. Mașinile de șlefuit staționare sunt utilizate pentru îndepărtarea metalelor neferoase, cum ar fi aluminiul.
În mod normal, toate sunt echipate cu o formă de sistem de colectare a prafului. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca un sac de filtrare din pânză atașat la un șlefuitor portabil sau un sistem de aspirare mare pentru a aspira particulele de praf într-un colector central.
Tipuri de polizoare cu bandă
Aceste mașini pot fi clasificate în principiu în două tipuri și anume:
La acest tip de șlefuitor, motorul este de fapt reglat paralel cu lungimea benzii de șlefuire. Un angrenaj de acționare perpendicular reduce viteza motorului, iar avansul este conectat la rola de acționare prin intermediul unei benzi de șlefuire.
Mașinile de șlefuit liniare se caracterizează printr-un design cu profil redus, cu o carcasă care are un centru de greutate scăzut. O caracteristică comună cu alte mașini de șlefuit este rola frontală din metal și rola de antrenare din cauciuc care previne alunecarea curelei, platoul zonei de șlefuire și maneta de eliberare a curelei.
La acestea, motorul este poziționat transversal deasupra curelei și pe toată lățimea mașinii. Acest aranjament oferă mai multă putere prin intermediul transmisiei prin curea de distribuție. Un grup de roți dințate din spatele angrenajului de acționare reduce viteza, făcând-o suficient de bună pentru curea. Ventilatorul din spatele motorului creează un curent de aer puternic care transportă reziduurile în sacul colector de praf.
Un mecanism de tensionare a curelei și un buton de urmărire mențin cureaua bine aliniată pe role. În plus față de un comutator de declanșare, aceste dispozitive au un buton de blocare pentru a menține instrumentul blocat în timpul utilizării constante. În general, acestea sunt considerate a fi mai ușor de utilizat.
Care sunt utilizările unui șlefuitor cu bandă?
Este utilă pentru toate tipurile de lucrări de bricolaj, dacă doriți să îndepărtați rapid materialul. De asemenea, se folosește și în cazul în care doriți să faceți lucrări de instalare a tâmplăriei sau să construiți o punte.
În plus față de diversele aplicații la postul de lucru, șlefuitorul poate fi echipat cu cleme pentru utilizări speciale, cum ar fi un șlefuitor electric de banc și este, de asemenea, utilizat pentru lucrări de rabotare atunci când este fixat pe o parte. De asemenea, puteți utiliza niște benzi de șlefuire pentru a transforma unealta într-un tampon, curățător și lustruitor pentru plastic, lemn, laminate și metale. De asemenea, veți petrece mai puțin timp cu sarcinile de măcinare, cum ar fi:
- Reducerea grosimii unui material
- Lustruirea
- Șlefuirea suprafețelor aspre și ciobite
- Șlefuirea ușilor
- Șlefuirea unei tăieturi proaste
- Tăieturi netede de îmbinare
Ce ar trebui să știți despre șlefuitoarele cu bandă
Pentru a utiliza bine unealta, și materialul pe care lucrați, există o serie de fapte, trucuri și considerații de care trebuie să țineți cont:
Dacă o veți utiliza pentru finisarea precisă a dulapurilor sau a mobilei, trebuie să folosiți banda de șlefuit cu granulație cât mai fină. Principalul obiectiv aici este de a scăpa de orice urme grosiere lăsate de banda mai grosieră care a precedat-o pe cea utilizată.
Se recomandă utilizarea seuului sau a cerii de albine ca lubrifianți pentru lustruirea, șlefuirea sau îndepărtarea petelor de pe metale. Pentru șlefuirea metalelor sunt disponibili mai mulți lubrifianți comerciali.
La îndepărtarea lacului sau a lacului, utilizați o bandă de șlefuire deschisă pentru a îndepărta inițial straturile. Apoi treceți la curele de tip închis pe măsură ce materialul trece prin acoperire. Folosiți lovituri ușoare și scurte pentru a prelungi durata de viață a curelei și pentru a evita arderea învelișului.
De ce să cumpărați un șlefuitor cu bandă?
Este util să cumpărați un șlefuitor cu bandă deoarece este un instrument versatil care este de mare ajutor atât pentru profesioniști, cât și pentru pasionații de bricolaj. Șlefuitorul este primul pas în prelucrarea unei suprafețe de lemn și este un aliat de nădejde în aproape orice proiect de prelucrare a lemnului. Datorită rezistenței și vitezei lor, acestea sunt capabile să îndepărteze rapid materialul, dar pot, de asemenea, să rotunjească cu mâna liberă, să îmbunătățească marginile înguste sau să modeleze piese mici.
Caracteristici importante pe care trebuie să le căutați înainte de a cumpăra o mașină de șlefuit cu bandă
Atunci când doriți să cumpărați o mașină de șlefuit cu bandă, există o serie de caracteristici pe care trebuie să le căutați și care vă vor îmbunătăți experiența, printre care putem menționa:
Evident, pentru o lucrare de șlefuire, nu veți avea nevoie de o putere enormă, însă nici să o aveți la un preț bun nu este un lucru rău. Dacă vă uitați la modelele disponibile, veți observa că acestea au o putere cuprinsă între 6A și 10A. În ceea ce privește greutatea, din moment ce îl veți folosi pe o suprafață, nu este un aspect foarte util, însă, dacă îl veți folosi pe verticală, trebuie să vă asigurați că este ușor. Sunt de 5 sau 6 și chiar 7,5 kilograme.
În trecut, aproape toate aceste utilaje funcționau la aceeași viteză, dar acum sunt dotate cu comenzi variabile cu viteze cuprinse între 500 și 1500 de picioare pe minut. Dacă veți utiliza șlefuitorul pentru o varietate de aplicații, o mașină cu viteză variabilă poate fi foarte utilă. Dacă bugetul dvs. este limitat, atunci ar fi bună și o mașină cu o singură viteză, caz în care puteți schimba grosimea șmirghelului pentru a obține efectul dorit pe suprafața care urmează să fie șlefuită.
Banda de șlefuit are o serie de utilizări practice. Puteți utiliza acest instrument pentru tăierea, nivelarea, șlefuirea, modelarea și netezirea îmbinărilor brute. De asemenea, pot îndepărta vopselele și finisajele vechi. Modelele mai avansate pot îndepărta rugina și vopseaua de pe metal.
Acestea variază ca mărime, de la unități portabile mici la șlefuitoare industriale cu bandă largă. Atunci când alegeți, trebuie să luați în considerare dimensiunea proiectului la care lucrați. Cele mari sunt adesea folosite de profesioniști: antreprenori, tâmplari, printre alții, care optează pentru mașini puternice și durabile. Dacă îl veți folosi doar acasă sau pentru lucrări mici, o unitate portabilă vi se va potrivi foarte bine; acestea sunt mai ușor de manevrat și foarte utile pentru lucrări de detaliu și colțuri înguste.
Cele mai multe dintre aceste unități vă permit să schimbați curelele rapid și ușor. Tot ce este necesar este să îndepărtați tensiunea și să împingeți cureaua înapoi în canelură pentru a o strânge. Odată ce ați pus noua curea, asigurați-vă că aceasta se rostogolește în direcția lamei. Unele unelte au urmărire automată, în timp ce altele sunt prevăzute cu un buton reglabil pe care trebuie să-l rotiți până când cureaua se află în centrul plăcii metalice care o susține între role.
Dacă efectuați multe lucrări de șlefuire și lăsați mult praf, așchii sau rumeguș în zona de lucru, merită să investiți câțiva euro în plus într-un aparat cu colector de praf. Majoritatea producătorilor își construiesc mașinile cu acest dispozitiv. Asigurați-vă că cel pe care îl cumpărați este suficient de mare pentru nevoile dvs. și evitați să fiți nevoiți să vă opriți din când în când din șlefuit pentru a merge la container pentru a goli sacul.
Atunci când folosiți unelte electrice ca acestea, nu trebuie să subestimați confortul. Aceasta include ergonomia, greutatea, ușurința de prindere și chiar capacitatea de zgomot. Este posibil să folosiți echipamentul pentru o perioadă lungă de timp, caz în care trebuie să vă asigurați că este cât mai confortabil posibil. Acordați o atenție deosebită mânerelor și, în special, amplasării întrerupătoarelor, butoanelor și mânerelor. Unele șlefuitoare au mânere care pot fi ajustate în diferite moduri sau chiar detașate pentru a se potrivi în spații de lucru mai înguste.
Verificați în mod regulat cureaua de șlefuit pentru a vedea dacă nu sunt fisuri și asigurați-vă că rolele sunt aliniate. În timp, rola, care este bucata de metal dintre curea și demaror, se va uza. Acest lucru înseamnă că va trebui să fie înlocuit din când în când. O altă bună practică de întreținere este aspirarea șlefuitorului pentru a crește durata de viață a uneltei.
Granulația hârtiei de șlefuit
Hârtiile de șlefuit care sunt plasate în aceste mașini vin cu o granulație diferită care este folosită în funcție de nevoile proiectului sau ale aplicației care trebuie realizată, aici explicăm care sunt caracteristicile fiecărei granulații și la ce sunt folosite:
Hârtiile de șlefuit cu granulații marcate între 20 și 40 pot fi considerate foarte grosiere. Acestea au o granulație foarte mare și pot trece foarte repede prin suprafețe. Atunci când este combinată cu viteza și puterea unui șlefuitor, este ușor să distrugi suprafața unui obiect cu această forță. Dacă îl folosiți în majoritatea aplicațiilor, trebuie să fiți extrem de atenți.
Cu granulații de la 40 la 60, această hârtie este încă destul de grosieră, dar nu la fel de abrazivă ca o granulație foarte grosieră. Acestea sunt bune pentru a aborda obiecte care necesită o suprafață mare de șlefuire. Șmirghelul grosier este, în general, mai bun pentru șlefuirea metalelor decât a lemnului, așa că, dacă lucrați cu metale, este posibil să doriți să folosiți acest tip de granulație destul de des.
Între 60 și 80 este considerat un grind mediu. Acesta este tipul cel mai frecvent utilizat în general. Se folosește mai mult pentru lemn decât pentru metal și este adesea prima piatră de șlefuit folosită la pregătirea lemnului pentru vopsire sau lăcuire. Șmirghelul cu granulație medie poate fi folosit și pentru a îndepărta vopseaua de pe suprafețe și pentru a îndepărta punctele aspre de pe lemn.
Granulația fină este marcată între 80 și 120. Cei mai mulți oameni folosesc această granulație de hârtie între straturile de lac pentru a pregăti lemnul pentru finisare. De asemenea, poate fi folosit pentru a înmuia petele de tencuială sau pentru a îndepărta petele de apă de pe lemn.
Marcat între 120 și 220, este considerat super fin. Acestea sunt folosite doar pentru a lustrui finisajul unui proiect. De obicei, acestea sunt folosite pe lemnul gol pentru a oferi o suprafață netedă atunci când lucrătorul în lemn nu intenționează să vopsească obiectul. Metalurgiștii pot folosi, de asemenea, o granulație fină pentru a lustrui anumite metale.
Cum se face un șlefuitor cu bandă de casă
Nisipuri: Bandă Vs Palm Vs Random Orbit Care este cel mai bun?
Există mai multe unelte de șlefuit pe care le puteți folosi pentru a realiza diferite tipuri de lucrări, fiecare dintre ele având propriile puncte forte și calități și garantându-vă finisaje fantastice. Cele trei cele mai comune, pe care majoritatea oamenilor le folosesc pentru aplicații de bricolaj, sunt:
După cum am spus, acest șlefuitor funcționează cu o bandă care este plasată între două sau trei scripeți, în funcție de model. Cureaua este plasată în centrul scripeților, este pornită și începe activitatea de șlefuire. Ideală pentru deplasarea materialelor, poate îndepărta materialul agresiv și rapid. Dacă asta este ceea ce trebuie să faceți, acesta este șlefuitorul potrivit pentru dumneavoastră.
Numit și șlefuitor de finisare, are o hârtie atașată de plăcuța pătrată din partea de jos a șlefuitorului cu ajutorul unor cleme speciale. Motorul deplasează plăcuța în mici orbite circulare. Este ideal pentru finisare și șlefuirea colțurilor și este una dintre cele mai economice opțiuni.
Un amestec de două benzi de șlefuit. Una orbitală și una discală. Tamponul de șlefuit este montat în decalaj față de arborele principal care este acționat de motor. Atunci când acest arbore se rotește, plăcuța începe să se deplaseze în orbite mici. Viteza cu care se rotește discul liber se modifică de fiecare dată când se schimbă presiunea. Și, acest lucru ajută la realizarea unui model de șlefuire fără urme. Această unealtă îndepărtează stocul la fel de repede ca un șlefuitor cu bandă, dar cu rezultate la fel de bune ca cele mai bune șlefuitoare de finisare.
Avantajele unui aparat de șlefuit cu bandă bun
Un aparat de șlefuit cu bandă cu un raport calitate-preț bun are o serie de avantaje, enumerate mai jos:
- Sunt ușoare în comparație cu alte tipuri de șlefuitoare. Dacă sunteți în căutarea unei finisări rapide a pieselor și suprafețelor din materiale standard, atunci ați face bine să vă uitați la acest tip de șlefuitor.
- Sunt compacte, ceea ce înseamnă că sunt manevrabile. Puteți ajunge cu ușurință în locuri dificile și veți avea mai mult control pentru a acoperi zone mai mici cu mai multă precizie.
- Forma și mecanismul de funcționare ale acestora le fac să fie prima alegere pentru îndepărtarea reziduurilor nedorite de pe orice suprafață. Acesta poate îndepărta cu ușurință vopseaua sau lacul în timp ce menține materialul, dacă este setat la setările corecte și dacă se folosește cu o mână sigură.
- Acestea sunt construite pentru a funcționa la viteze mai mari, astfel încât să poată face lucrări de șlefuire mai rapid decât alte tipuri de șlefuitoare. Acestea sunt foarte populare pentru o operațiune inițială de șlefuire inițială înainte de tratarea detaliilor fine. Unul dintre cele mai utile instrumente, îl puteți folosi pentru multe tipuri de lucrări de șlefuire, cum ar fi șlefuirea teraselor, a mobilei, a podelelor din lemn masiv, printre altele.
- Îl puteți utiliza și pentru un mic atelier sau acasă.
Cum se utilizează un șlefuitor cu bandă
Pentru a începe, porniți șlefuitorul și lăsați motorul să atingă viteza maximă. Apoi, cu ambele mâini - una pe mânerul de declanșare și cealaltă pe mânerul din față pentru stabilitate - coborâți șlefuitorul cu o ușoară mișcare înainte pentru a aduce rola din spate în contact cu suprafața. Acest lucru este foarte important, deoarece o apăsare prea puternică poate deteriora lemnul sau suprafața pe care lucrați.
De unde să cumpărați un șlefuitor cu bandă?
Când vine vorba de cumpărarea unuia, puteți merge la magazine fizice, cum ar fi magazinele de feronerie medii și mari din cartierul dumneavoastră, precum și marile centre cu instrumente de tâmplărie și bricolaj, cum ar fi Leroy Merlin, Bauhaus, Bricodepot și altele.
Dacă sunteți dintre cei care preferă să cumpere online pentru a nu fi nevoiți să ieșiți din casă și să știți exact ce căutați, puteți merge pe Amazon unde există o listă lungă de produse precum cele din acest comparativ al celor mai bune și veți găsi cele mai bune mărci și modele, dar și pe alte portaluri precum ManoMano.
Întrebări frecvente
La ce servește un șlefuitor cu bandă?
Un șlefuitor cu bandă este un tip de șlefuitor utilizat frecvent pentru a modela și a finisa lemnul, alte materiale și chiar pentru a îndepărta vopseaua. Acesta este echipat cu un motor electric care rotește o pereche de tamburi pe care este așezată o buclă continuă de hârtie abrazivă.
Cât costă un șlefuitor cu bandă?
În prezent, pe piață se găsesc șlefuitoare cu bandă la prețuri cuprinse între 40 și 120 de euro, în timp ce gama de prețuri pentru o șlefuitoare cu bandă de calitate a unei mărci cunoscute este cuprinsă între 85 și 200 de euro.
Care este cel mai bun șlefuitor cu bandă pentru lemn?
Pentru suprafețele mari de lemn, un șlefuitor cu bandă este întotdeauna o necesitate, deoarece este foarte versatil și poate fi folosit pentru șlefuirea pardoselilor din lemn dur și moale, precum și a plăcilor medii și mari. Pentru piesele mai mici, s-ar putea să vă fie utile curele mai înguste.
Pot îndepărta vopseaua cu un șlefuitor cu bandă?
Da, puteți îndepărta vopseaua cu o mașină de șlefuit cu bandă cu granulație medie spre fină, între 40 și 120, care poate fi folosită pentru a îndepărta vopseaua veche sau lacul pentru a vopsi din nou lemnul.