Slefuitor orbital

lijadora-orbital

Am primit atât de multe mesaje în care ni se cerea ajutor pentru a găsi cel mai bun șlefuitor orbital, încât facem un articol despre aceste importante unelte electrice pentru proiectele dvs. de bricolaj și remodelare. Reclamațiile au variat de la utilizatori care erau deranjați de faptul că mașinile erau prea grele, până la alții care pur și simplu au fost nevoiți să returneze șlefuitoarele pentru că au început să se defecteze după câteva săptămâni. Bineînțeles, și alți cititori care au primit produse second-hand. Regretabil.

Apoi, există cazurile tipice de șlefuitoare orbitale care vin cu o putere prea mică și vă fac să petreceți ore și ore pe un singur proiect de suprafață mare și altele cu rezerve de hârtie abrazivă proastă și accesorii care nu sunt de bună calitate.

Să nu uităm nici de vibrații, pentru că și noi am încercat modele care vibrează mai mult decât vechile batoane și asta nu se potrivește nici cu mâinile, nici cu proiectele tale.

Cele mai bune șlefuitoare orbitale

Care este cea mai bună șlefuitoare orbitală?

Prima greșeală pe care o fac mulți utilizatori este să caute modelul cu prețul cel mai mic și apoi să se concentreze pe calitate, când ar trebui să fie invers. Înainte de a vă decide, căutați mai întâi cele mai bune produse și apoi comparați costurile.

În acest sens, prima noastră recomandare este de a alege între tipuri de șlefuitoare : cu baterii, cu cablu sau pneumatice. Cele alimentate cu baterii sunt de obicei mai grele, dar mai versatile și mai convenabile, în timp ce cele pneumatice sunt destinate profesioniștilor datorită puterii lor mari și trebuie conectate la un compresor de aer. Vibrațiile variază de obicei între 4000 și 14000 OPM sau orbite pe minut.

Placa de bază este locul în care sunt fixate șmirghelurile sau discurile de șlefuit , iar unele dintre ele sunt scumpe de înlocuit. Căutați să fie durabil. Apoi, luați în considerare sistemele de aspirare a prafului , dacă are un întrerupător de siguranță, controlul vitezei , mânere confortabile, sistemul anti-vibrații și ce tip de hârtie folosește.

Așa că ne-am apucat de treabă și am găsit mai multe modele accesibile care merită cu adevărat cumpărate. Pentru a vă ușura munca, le-am grupat pe toate în această listă comparativă a celor mai bune de pe piață.

Iată cele mai bune șlefuitoare orbitale:

1. Bosch GSS 280 AE Mașină de șlefuit orbitală profesională

Puternică, capabilă și foarte durabilă

41aIp2Shn4L

Vezi pretul Emag

Acest model profesional cu fir are o putere de 18 V care vă permite să atingeți între 8000 și 12000 de rotații pe minut, precum și 350 W. De asemenea, are o tensiune de 230 V și cântărește 2,6 kg.

Produsul are o suprafață de șlefuire de 114 mm x 226 mm, un cerc oscilant cu diametrul de 2,4 mm și un sistem de aspirare a prafului cu micro filtru care își face treaba excelent. În afară de aceasta, este dotată cu un sistem anti vibrații foarte eficient . De fapt, utilizatorii subliniază faptul că nu produce aproape nicio vibrație sau zgomote deranjante, cu un nivel de zgomot de 76 dB.

În plus, are o încuietoare cardillo, control electronic și garanția de calitate a unei mărci mari , cum ar fi Bosch.

2. Lijadora orbitală Makita BO3711J

Calitate și putere bună

412wwHdmIkL

Vezi pretul Emag

Vorbim despre o mașină de șlefuit orbitală electrică cu cablu, putere reglabilă în 190 W sau 70 W și un panou de 93 x 185 mm. Dispozitivul include un sistem de filtrare a prafului pentru a vă proteja de resturi și include, de asemenea, un capac de protecție pentru acesta. Acest lucru vă oferă o a doua linie de apărare împotriva aspirării acestor reziduuri neplăcute.

Aparatul are o greutate de 1,6 kg, vine în albastru cu mânere căptușite negru și ergonomice, precum și o alegere de viteze variabile care permit oscilații între 8000 și 22000 de rotații pe minut. Circuitul de oscilație este de 2 mm, iar produsul este livrat cu o carcasă de protecție care poate fi ușor de depozitat pe orice raft sau raft de scule.

3. Șlefuitor orbital electronic Einhell Expert TE-OS 2520 E

Confort și capacitate

41uzyhBD27L

Vezi pretul Emag

Vorbim despre un șlefuitor cu fir, cu puterea necesară pentru a lucra pe suprafețe mari și suprafețe de lemn, plastic sau metal, datorită puterii electrice de 250 de wați și a caracteristicilor sale excelente de prindere moale și a controlului electronic al vitezei , care vă permite să vă adaptați la dimensiunile proiectului dumneavoastră de bricolaj pentru a obține rezultate optime.

De asemenea, are un sistem foarte convenabil pentru schimbarea șmirghelului, deoarece folosește un mecanism de fixare cu Velcro și microblocare. În plus, sistemul anti-vibrații cu amortizoare speciale vă oferă un confort deosebit de utilizare, iar aspiratorul de praf cu filtru și cutie vă oferă o suprafață de lucru mai curată. De asemenea, poate fi conectat direct la un aspirator prin intermediul conexiunii sale directe.

Alte avantaje sunt designul și mânerele ergonomice, care facilitează utilizarea acestuia. Cântărește 3,6 kg.

4. Black & Decker Mouse KA2000 șlefuitor orbital Mouse KA2000 M293375

Ajungeți la orice colț

41c7I9dTQQL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui finisaj fin, acest excelent șlefuitor orbital de la Black & Decker vă va oferi ceea ce aveți nevoie pentru șlefuirea plat, a lemnului și a suprafețelor mari. Vorbim despre un model de 120 W care utilizează foi de șlefuire cu plasă care durează mai mult decât foile de șlefuire tradiționale și sunt mai eficiente. Sistemul de microfiltrare inclus este destul de bun și reține mult praf.

Are o formă ascuțită care vă permite să intrați în acele colțuri dificile pe care mașinile circulare sau dreptunghiulare pur și simplu nu le pot aborda în mod corespunzător. Întrerupătorul de alimentare este glisant pentru a vă facilita oprirea acestuia în timpul utilizării aparatului.

Are un design compact, mânere confortabile din cauciuc și vine deja echipat cu o geantă de transport, un accesoriu pentru detalii, 3 foi de șlefuire cu ochiuri de 180, 120 și 80 și 2 foi de șlefuire pentru vârf.

5. Șlefuitor orbital Skil 7347AA

Ușor și foarte comod

41aaV+3TEnL

Vezi pretul Emag

Acest șlefuitor de înaltă calitate nu duce lipsă de putere, deoarece este echipat cu un motor de mare putere și eficient de 160 W pentru mișcări eliptice mai rapide, care vă permit să obțineți finisaje mai bune în mai puțin timp. De fapt, puteți șlefui suprafețe mari , cum ar fi uși sau mese și cântărește doar 800 de grame.

În ceea ce privește sistemul de filtrare a deșeurilor, acesta poate fi utilizat conectat la un aspirator separat sau cu cutia de golire ușoară cu filtru și capac de protecție. Are un design simplu, compact și ergonomic, precum și un sistem convenabil de fixare cu Velcro pentru șmirghel pentru șmirghel , la fel ca cel standard cu palete sau clești.

Întrerupătorul de alimentare este situat în partea superioară și este ușor accesibil atât pentru utilizatorii dreptaci, cât și pentru cei stângaci.

Ca informație generală, vă reamintim că șlefuitoarele orbitale oferă rezultate destul de diferite față de șlefuitoarele cu bandă și șlefuitoarele excentrice. De fapt, acestea sunt utilizate pentru a obține finisaje fine pe suprafețe mari fără a îndepărta toate straturile de vopsea sau lac. Pe de altă parte, șlefuitoarele cu bandă sunt ideale pentru îndepărtarea rapidă a materialelor complete, în timp ce șlefuitoarele excentrice sunt un fel de intermediar, deoarece le pot realiza pe amândouă.

Nu uitați să vă asigurați că acesta este tipul de unealtă electrică de care aveți nevoie, pentru că, indiferent cât de bună este, dacă scopul dumneavoastră este altul, niciun șlefuitor orbital nu va fi bun.

Care este diferența dintre un șlefuitor de finisare fină și un șlefuitor cu orbită aleatorie?

mejor-lijadora-orbital-300x199

Indiferent de sarcină, șlefuirea este, de obicei, partea din proces pe care cei mai mulți dintre noi nu le place să o facă. Dacă aveți un instrument greșit, nu faceți decât să înrăutățițiți lucrurile. Când sunteți gata să puneți la punct un proiect de prelucrare a lemnului și veți folosi o unealtă electrică, probabil că ați dori să aveți un șlefuitor orbital - este un șlefuitor orbital aleatoriu? Nu, sunt instrumente diferite.

Alegerea unității potrivite pentru dumneavoastră depinde de ceea ce doriți să realizați. Înțelegerea diferențelor majore dintre aceste două șlefuitoare mici vă va ajuta să vă asigurați că ați ales produsul potrivit pentru dumneavoastră.

Șlefuitor orbital

Această opțiune este cea mai veche, mai simplă și mai puțin costisitoare dintre cele două unelte. În general, are un picior pătrat care conține un sfert dintr-o foaie de hârtie de șlefuit 9×11. Ca urmare, aceste unelte sunt adesea denumite 'șlefuitoare de sferturi de tablă'. Pentru a crea acțiunea de șlefuire, piciorul produsului vibrează rapid în cercuri mici sau orbite.

Avantaje

Cea mai bună caracteristică a acestui produs este forma sa pătrată, care îi permite să lucreze pe colțuri și margini înguste. În general, acestea nu sunt foarte agresive, așa că este costisitor să îndepărtezi o cantitate mare de material.

În comparație cu șlefuirea manuală în lungul granulei sau cu o bandă de șlefuit, acestea au mai puține urme de granulație încrucișată, ceea ce înseamnă că este mult mai dificil să vă stricați lucrarea.

Utilizări

Aceste mașini sunt utile pentru locurile unde mașinile cu orbită aleatorie nu s-ar potrivi foarte bine și sunt ideale pentru cazurile în care este necesară o șlefuire ușoară. Acestea sunt perfecte pentru pregătirea unei suprafețe pentru vopsire, etanșare sau îndepărtarea unui strat de vopsea. La fel de utilă și atunci când finisați o pardoseală din lemn și trebuie să ajungeți la bază și în colțuri.

Șlefuitoare cu orbită aleatorie

Aceste unelte au fost utilizate pe scară largă în industria auto, înainte de a deveni echipamente esențiale în prelucrarea lemnului . Utilizează un disc de șlefuire circular, care are de obicei un diametru de 5 inci.

Acest echipament are o mișcare de rotație, deși nu se rotește pe o singură axă consistentă ca un disc de șlefuit tipic. La rândul său, semiaxa se rotește și, de asemenea, oscilează descentrat, creând un model de zgârieturi aleatorii care nu este niciodată la fel.

Avantaje

Datorită modelului lor imprevizibil, aceste modele creează zgârieturi transversale mai puțin vizibile. Deși poate nu sunt un cal de bătaie ca un șlefuitor cu bandă, acestea ne permit să îndepărtăm mult mai mult material decât o mașină orbitală. În plus, acestea au viteze variabile pentru a reduce agresivitatea șlefuirii.

Utilizări comune

Când trebuie îndepărtată o cantitate mare de șarpantă, acest aparat este unealta preferată de aproape toți tâmplarii. Poate fi utilizat pentru lucrări mari, cum ar fi retușurile de pardoseală, și pentru proiecte mai mici, cum ar fi tâmplăria.

Ce caracteristici trebuie să iau în considerare pentru a achiziționa cea mai potrivită opțiune?

Sursă de alimentare

Veți găsi trei tipuri diferite de surse de alimentare - cu fir sau fără fir - cu baterii și pneumatice, cu ajutorul unui compresor de aer. Fiți conștienți de faptul că sursa de alimentare va determina puterea echipamentului și greutatea sculei. Opțiunile alimentate cu baterii tind să fie cele mai puțin puternice și mai grele din cauza greutății bateriei.

Puterea și turația motorului

Acest tip de șlefuitor are un motor cu o putere de 2,5 amperi - care reprezintă puterea de intrare. Puterea de ieșire este cea mai importantă, deoarece va fi utilizată pentru a opera discul. Unitățile de calitate mai bună pot consuma mai puțină energie și au același randament. Vibrațiile unității variază între 4000 și 14000 OPM. Cu cât vibrația este mai rapidă, cu atât munca este mai rapidă.

Placă de bază

Aceasta este cea mai importantă caracteristică pentru un finisaj mare suprafață plană. Acesta este locul în care veți plasa hârtia de șlefuit. De obicei, acestea sunt prevăzute cu o închizătoare de tip Velcro. Cele mai multe dintre produsele de astăzi au găuri în bază pentru a îndepărta murdăria de pe lucrare (reducând zgârieturile de pe suprafață).

Este important să rețineți că partea de cauciuc a plăcii de bază se va uza după o perioadă de timp, astfel încât va trebui să o înlocuiți sau să cumpărați un nou șlefuitor.

Sistem de colectare a murdăriei

După cum s-a menționat mai sus, o mare parte din aceste unități moderne sunt dotate cu un fel de sistem de colectare a murdăriei. Acesta poate fi un sac de gunoi cu sau fără aspirator. Murdăria este colectată prin găurile din placa de bază.

Comutator de declanșare și comutator de blocare

Aceste produse au un comutator care, în aproape toate cazurile, este cauciucat pentru o mai bună protecție împotriva murdăririi. Unele dintre ele au un trăgaci cu blocare laterală pentru un control mai ușor.

Controlul vitezei

Deși de mici dimensiuni, un șlefuitor orbital compact are de obicei o singură viteză, iar unele dintre ele au o viteză variabilă, care este de obicei controlată printr-un comutator de declanșare sau un regulator de viteză, permițând ajustarea pentru diferite sarcini specifice.

Mâner și mânere cauciucate

Unitățile mai mici sunt de obicei ținute de sus sau, în unele cazuri, vă puteți înfășura mâna în jurul corpului produsului. Unitățile mai mari au o mâner de pistol și, uneori, au un mâner suplimentar în partea din față pentru un control mai bun.

Reducerea vibrațiilor

Aceasta este o caracteristică importantă de luat în considerare atunci când lucrați pentru perioade mai lungi de timp, deoarece reduce oboseala utilizatorului și senzația de furnicături în mâini.

Hârtie de șlefuit

Aceste modele folosesc discuri de șlefuit care sunt de obicei atașate la placa inferioară cu ajutorul unui dispozitiv de fixare Velcro, permițând schimbarea mai rapidă a hârtiei.

Cum să-mi folosesc mai bine instrumentul și să obțin rezultate mai bune?

Pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când utilizați acest echipament, este esențial să înțelegeți instrumentul, funcția sa principală, precum și aplicațiile sale. Ei bine, aceasta este o unealtă electrică portabilă care este utilizată în principal pentru șlefuirea suprafețelor, în special pentru prelucrarea lemnului, prin utilizarea unui disc de șlefuire care asigură o acțiune cu orbită aleatorie.

Dublează acțiunea

Având în vedere faptul că este o unealtă ușoară, un profesionist poate dubla cu ușurință acțiunea și efectul prin atașarea unei a doua unități. Acum, utilizarea ambelor mâini ne permite să dublăm operația. Atunci când folosiți această tehnică, șlefuitoarele trebuie ținute aproape una de cealaltă, ca și cum ați folosi aceeași unealtă în același timp.

Șlefuiți mai repede prin aplicarea aspirației

Întregul proces de șlefuire cu ajutorul acestui echipament poate fi simplificat și plăcut numai dacă se alege granulația potrivită. Luați în considerare următoarele granulații de șlefuire: 240, 120 și, respectiv, 60. 60 este cea mai dură opțiune dintre toate, 120 este o dimensiune medie, iar 240 este cea mai moale și mai netedă. Pentru a ușura munca, trebuie să setați granulația corectă pentru textura specifică.

Omiteți granulația

Știu că o să sune ciudat, dar vă informez că nu este nevoie să folosiți granulația la șlefuire. Puteți folosi 70-230, 120-180-240 și altele. Veți avea nevoie de un expert care a mai făcut această treabă înainte pentru a putea privi bucata de lemn și a alege granulația potrivită în timp ce șlefuirea este în curs.

Opriți vârtejurile

De fapt, un expert va ști cum să oprească vârtejurile. Știați că o presiune mare, precum și viteza creează mici dungi de vârtej? În acest caz, trebuie doar să punem mâna pe șlefuitor fără să-l apăsăm. Rotirile vor interfera probabil cu rezultatele finale ale piesei de prelucrat.

Să știi când să te oprești

Deoarece majoritatea lucrătorilor în prelucrarea lemnului pot măsura cât de netedă trebuie să fie, ei știu, de asemenea, că oprirea depinde de tipul de lemn cu care lucrezi.

Ce ar trebui să evitați atunci când cumpărați unul dintre aceste instrumente?

Vibrații

Deși discul de șlefuit al unui ROS ar trebui să vibreze, un aparat bine făcut va transfera puține din aceste vibrații utilizatorului. Vibrațiile înalte devin foarte obositoare în cazul operațiunilor de lungă durată.

Defecțiuni ale motorului

Chiar și mărcile de renume nu sunt imune la această posibilitate. Cu toate acestea, probabilitatea unor astfel de eșecuri crește în cazul mărcilor mai puțin cunoscute. Motorul este adesea partea în care se investește cel mai puțin dacă produsul este fabricat de o marcă necunoscută. Nu uitați să cumpărați echipamente care au garanție.

Motor de mică putere

Producătorii exprimă puterea produselor lor în amperi. Pentru lucrări ușoare, este suficient un echipament de 2 până la 2,5 amperi. Cu toate acestea, pentru lucrări medii și mari, veți avea nevoie de un model cu o putere nominală de cel puțin 3 amperi. Rețineți că ratingul OPM nu înseamnă prea mult dacă unitatea nu are multă putere.

Fermoar Velcro de calitate slabă

Calitatea sau lipsa de calitate a fermoarului Velcro este un dezavantaj comun raportat de utilizatori. Acest mecanism vă permite să atașați discul la șlefuitor.