02 martie 2019

Sursa: moscow-baku.ru, tass.ru

 Potrivit declarației șefului Statului Major General al FA ruse, Gl. Valery Gherasimov, Pentagonul lucrează la o nouă strategie de război, bazată pe principiul "Calul Troian". Referitor la acest aspect, în cadrul unei conferințe privind dezvoltarea strategiei militare a Rusiei, V. Gherasimov a făcut următoarele precizări:
- ,,esența strategiei militare americane constă în utilizarea activă a potențialului de protest al Coloanei a cincea (n.t. denumire generică pentru structuri de tip grup clandestin sau facțiune de agenți care încearcă, prin toate mijloacele la dispoziție, să submineze solidaritatea unei națiuni) simultan cu executarea de atacuri cu arme de înaltă tehnologie asupra celor mai importante obiective;
- Rusia este pregătită să împiedice orice astfel de strategie; în ultimii ani, experții militari împreună cu Statul Major General au dezvoltat abordări conceptuale destinate să neutralizeze acțiunile agresive ale potențialilor adversari;
- răspunsul Rusiei se bazează pe o strategie de apărare activă;
- trebuie să fim cu un pas înaintea inamicului în dezvoltarea strategiei militare”.

 

Noua strategie a Pentagonului a fost anunțată săptămâna trecută (22.02) de către șeful Statului Major al Forțelor Aeriene ale SUA, Gl. David Goldfine. Potrivit declarațiilor făcute de acesta, strategia este bazată pe ideea exploatării sau lovirii punctelor slabe ale inamicului și nu pe confruntarea cu punctele tari ale acestuia, cum ar părea firesc pentru cea mai mare putere militară globală.

 

În acest fel, potrivit Gl. D. Golfin, armata americană poate obține "avantaje asimetrice" asupra inamicului, făcând referire, în primul rând, la Rusia și China ale căror amenințări în creștere au determinat Pentagonul să își revizuiască strategia de luptă.

 

 

 

 

 

 

SMG al Forțelor Armate ruse: SUA dezvoltă strategia ,,Calul Troian”

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE