23 octombrie 2019

Sursa: mc.nato.int

 Pe 21 octombrie, Gruparea navală permanentă a NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2) a intrat în Marea Neagră.

 

Gruparea este constituită din nava comandant ITS Vesuvio (Italia), vânătorul de mine TCG Amasra (Turcia), nava de sprijin Numana (Italia), vânătorul de mine ESPS Sella (Spania), vânătorul de mine ROS Lt. Lupu Dinescu (România) și dragorul maritim BGS Shkval (Bulgaria).

 

Pe durata prezenței în Marea Neagră, SNMCMG2 efectuează vizite în porturile Odessa (Ucraina) și Batumi (Georgia), ale partenerilor NATO, precum și în porturile Constanța (România) și Trabzon (Turcia).

 

Comentariu BSMAP: Aceasta este cea de-a treia prezență a unei grupării navale a NATO în Marea Neagră, din 2019. 

Anterior, în iulie, nave de luptă ale NATO au patrulat aproximativ 20 de zile în Marea Neagră, vizitând Bulgaria, și participând la exercițiul Sea Breeze din Ucraina. De asemenea, tot aproximativ 20 de zile a fost activată gruparea SNMCMG2 în perioada februarie martie. Probabil și misiunea curentă va avea o durată de aproximativ 20 de zile.

SNMCMG2 este cea de-a doua din cele patru grupări navale permanente  ale NATO constituite din nave ale țărilor aliate. Navele acționează sub comanda permanentă a NATO și îndeplinească o gamă largă de misiuni, de la prezența pentru descurajare informarea privind situația locală, la exerciții și desfășurarea misiunilor de luptă.

 

 

SNMCMG2 excută activități specifice, cu caracter regulat, în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE