Soba electrica

svg%3E

Sunteți în căutarea unui sistem de încălzire convenabil, eficient și sigur pentru întâlnirile sau petrecerile din grădină? Pentru asta vă aducem cel mai bun aragaz electric de exterior. Aceste aragazuri sunt super simple atât în ceea ce privește funcționarea, cât și caracteristicile și întreținerea lor, dar au și multe avantaje față de alte tipuri de aragazuri de terasă , cum ar fi cele pe gaz sau pe lemne, iar în acest articol vă vom explica totul, astfel încât să aveți toate cunoștințele necesare și să faceți cea mai bună achiziție posibilă.

 

Cele mai bune aragazuri electrice pentru exterior

Care este cel mai bun aragaz electric pentru exterior?

Poate că nu vă simțiți pregătit să cumpărați noul dvs. încălzitor electric de exterior. Cu toate acestea, de aceea vă aducem această listă comparativă a celor mai bune 5 modele de pe piața actuală. Ne-am asigurat să includem numai produse de bună calitate și de la cei mai buni producători. De asemenea, acestea au toate caracteristicile de care aveți nevoie, diferite niveluri de intensitate și modele care se potrivesc nevoilor practic oricărui utilizator, cum ar fi modelele cu tijă telescopică, cu unghiuri reglabile, care atârnă de tavan și multe altele.

Iată dintre cele mai bune încălzitoare electrice de exterior:

1. Încălzitor electric portabil Outsunny

Vi se potrivește

Vorbim despre un model care poate fi instalat pe un stâlp de umbrelă și care are trei niveluri reglabile pentru confortul dumneavoastră total: 650, 1300 și 2000 W. Funcționează cu o lampă cu halogen care produce căldură și are o rază de acțiune cuprinsă între 9 și 10 metri. Acesta este echipat cu un cablu de 1,8 metri.

2. Încălzitor cu infraroșu Blumfeldt Heat Guard

Un design excelent

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acest model are o putere excelentă de 2100 W pentru a încălzi o rază de acțiune de 15 m2 și, de asemenea, este prevăzut cu reglarea intensității în 3 niveluri diferite pentru a face totul mai eficient și mai confortabil. Are chiar și înălțime reglabilă pentru o personalizare și mai convenabilă pentru dvs. și pentru oaspeții dvs. Produce o lumină roșie blândă și este rezistent la stropire.

3. Aragaz suspendat de tavan HOMCOM

Foarte eficient

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acesta este un model suspendat de la marca Homcom pentru utilizare pe acoperișul terasei dvs. sau pe un stâlp în grădină. În același timp, utilizează tuburi cu halogen pentru a emite căldură și are două moduri de intensitate de 1000 W și 2000 W. Dispune de lumină LED pentru a ilumina camera, precum și de un buton tactil, telecomandă și lanțuri pentru agățare ușoară. De asemenea, oferă căldură instantanee.

4. Butsir ETEL0001

Simplu și de calitate

svg%3E

Vezi pretul Emag

Este foarte versatilă, deoarece nu numai că produce o căldură bună, dar vine echipată și cu o măsuță rotundă, care poate fi folosită și ca o măsuță pentru băuturi cu prietenii. Are o înălțime de 2 metri, se încălzește foarte bine de jur împrejur și, datorită designului său, se integrează bine în grădină.

5. Duramaxx Shiny Hot Roddy radiant cu infraroșu

Nu lipsește nimic

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acest model folosește infraroșu pentru a oferi o căldură foarte eficientă care vă va face să vă simțiți foarte confortabil. Are o capacitate de a genera o putere de până la 2000 W , 3 niveluri de intensitate reglabile și o rază de acțiune de până la 15 m2, precum și o bară telescopică pentru a regla înălțimea până la 34 cm și a oferi un unghi de acțiune de aproximativ 45º. În același timp, oferă o lumină caldă.

 

Ce este un aragaz electric de exterior?

svg%3E Datorită formei lor, acestea mai sunt cunoscute și sub denumirea de încălzitoare ciupercă sau umbrelă și sunt dispozitive care generează radiații de căldură pentru utilizare în aer liber , în special pe terase sau în grădini, în timpul adunărilor sau chiar al petrecerilor cu prietenii. Acestea constau dintr-un stâlp pe care se află un element fierbinte care arde gaz petrolier lichid, butan sau propan și este acoperit cu un ecran metalic care radiază căldura în atmosferă. Cu toate acestea, ele pot fi, de asemenea, alimentate cu energie electrică, iar aici intervin modelele electrice despre care vom vorbi astăzi.

Cum funcționează aceste aragazuri?

După cum am menționat, există două moduri în care acestea produc căldură. Una dintre acestea poate fi prin arderea unui combustibil, cum ar fi propanul, butanul sau gazul natural sau electricitatea. Diferența față de modelele care includ un fel de ventilator este că aceste aparate despre care vorbim astăzi vin cu plăci metalice care direcționează căldura către un anumit loc. Este practic aceeași energie și căldură pe care le produce soarele, dar fără razele ultraviolete dăunătoare.

Pentru a le înțelege mai bine, este important să cunoaștem căldura radiantă. Aceasta poate fi observată la amurg, într-o zi călduroasă, când soarele apune. Trebuie doar să așezați palma pe pământ și apoi să o deschideți spre cer. Apoi mișcați-l încet între cele două poziții și veți putea simți căldura radiantă produsă de pământ. Este mai eficient decât simpla suflare de aer cald și poate încălzi obiectele cu mai multă precizie și pentru perioade mai lungi de timp.

De asemenea, merită menționat faptul că modelele electrice funcționează adesea prin direcționarea căldurii către un anumit loc pentru a vă oferi un control mai mare asupra funcționării lor și pentru a vă permite să concentrați energia acolo unde este cu adevărat important pentru dumneavoastră și, de asemenea, vin cu raze de acțiune care pot ajunge până la 50 cm în diametru în jurul aparatului.

Avantajele aragazurilor electrice de exterior

Avantajele acestor aragazuri față de aragazurile cu gaz sau față de un alt combustibil sunt destul de evidente. De exemplu, acestea necesită puțină întreținere, deoarece nu produc fum și nu necesită materiale pentru a arde, astfel încât nu vor exista resturi de curățat. De asemenea, sunt foarte silențioase și produc căldură instantanee , ceea ce nu pot oferi aragazurile pe lemne sau pe gaz .

Pe de altă parte, acestea ajung să devină o piesă pe deplin funcțională în sensul designului și decorării terasei sau a curții dvs. datorită designului lor modern. În plus, acestea sunt mult mai convenabile și mai sigure decât cele care folosesc combustibili, deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la vaporii care ar putea să vă deranjeze respirația. În cele din urmă, acestea sunt concepute pentru a fi utilizate în aer liber , astfel încât vor rezista mult timp.

Tipuri de combustibili pentru aceste aragazuri

Să continuăm să aflăm mai multe despre toate aceste produse și despre modul în care funcționează în funcție de combustibilii pe care îi pot folosi. În acest fel veți avea o idee mai clară și mai concretă despre motivul pentru care ar trebui să alegeți între gaz sau electricitate, care dintre ele va fi în cele din urmă mai puțin costisitoare deoarece are un consum redus și multe altele.

Propan

Sunt destul de simplu de utilizat și de instalat. Atât de mult încât nu veți avea nevoie de ajutorul unui profesionist, îl puteți asambla singur, atașați rezervorul de gaz și îl aprindeți. Cu toate acestea, vor fi scumpe pe termen lung din cauza faptului că va trebui să înlocuiți rezervorul de gaz atât de des.

Gaz natural

Pentru a avea unul dintre aceste aparate, va trebui să apelați la un profesionist pentru a-l conecta la conducta de gaz. De aceea, acestea pot costa mai mult la început, deși pe termen lung sunt destul de accesibile pentru întreținere.

Electricitate

Acestea sunt bijuteria coroanei, deoarece pot fi utilizate fără instalare, trebuie doar să le conectați și asta este tot. Aceasta este singura problemă, să te asiguri că este mereu lângă o priză, plus că sunt cam scumpe de întreținut. Cu toate acestea, acestea pot fi utilizate în siguranță în interior.

Lemn

Au un aer tradițional, da, dar costă mult de întreținut din cauza întreținerii și a costului lemnului în sine. De asemenea, pot fi puțin mai greu de aprins și nu puteți controla nivelul de căldură.

Modele de aragazuri de exterior

Când mergeți să cumpărați, le veți vedea în diferite prezentări, cum ar fi suspendate, în formă de piramidă sau montate pe perete. Haideți să vorbim puțin despre ele, pentru a putea face o alegere mai bună:

Standuri independente

Sunt de dimensiuni normale și portabile, cu o capacitate de încălzire de 6 metri în diametru și ideale pentru petreceri în aer liber.

Montat

De obicei sunt montate pe perete, deci știți că nu sunt portabile. Cu toate acestea, sunt perfecte pentru spațiile mici, unde nu puteți amplasa un model independent sau pe o masă. Poate oferi o putere de încălzire de 10000 până la 30000 BTU.

Suspendate

Acestea sunt atârnate de tavan, deci sunt ideale și pentru spațiile mici. Acestea sunt de obicei electrice și necesită o instalare permanentă, oferind o putere de încălzire de la 10 000 la peste 30000 BTU.

De masă

Acestea sunt cele mai portabile și ideale pentru petreceri mici și întâlniri de seară și pot fi alimentate cu energie electrică sau gaz propan . În general, acestea nu produc mai mult de 30000 BTU de căldură.

Seminee și șeminee

Să nu omitem acest model tradițional din lemn. Acestea vă oferă acea atmosferă romantică a focului de lemne , dar nu uitați că nu pot fi reglate și necesită multă întreținere. De asemenea, trebuie să fiți foarte atenți la siguranță.

Cei 7 factori de luat în considerare atunci când cumperi un aragaz electric de exterior

Să vorbim despre 7 sfaturi simple și practice pentru a-l găsi pe cel mai bun de pe piață :

Cum îl vei folosi

Gândește-te la dimensiunea și caracteristicile terasei tale, la spațiul de care dispui, la persoanele care vor avea nevoie de el, la câtă căldură vei avea nevoie, la accesul la o priză și multe altele. Acest lucru vă va ajuta să alegeți dintre diferitele modele și puteri disponibile.

Cost

Nu uitați că puteți cumpăra un model foarte accesibil care apoi va deveni scump cu atâta realimentare, la fel cum puteți cumpăra unul foarte scump care apoi se va amortiza, ca să spunem așa. Faceți un buget și căutați unul care să vă ofere funcțiile și puterea de care aveți nevoie, nici mai mult, nici mai puțin.

Putere

Pentru a afla puterea, vă puteți uita la tensiunea pe care o utilizează fiecare model. Puteți, de asemenea, să vă bazați pe puterea de încălzire de BTU pe care o produc și să vă uitați la recenziile altor utilizatori, care oferă întotdeauna o idee bună despre capacitate.

Siguranță

Gândiți-vă la locul în care veți utiliza aparatul. Dacă sunt copii în apropiere, evitați cele care folosesc combustibili sau flacără deschisă și optați pentru unul electric, care este înalt și nu este la îndemână. În cazul în care este un spațiu închis, evitați și gazul butan , propanul, gazul natural sau lemnul.

Tipul de climă

Acest lucru influențează în mod direct puterea și căldura de care veți avea nevoie, precum și tipul de aragaz. Nu este același lucru să trăiești într-un loc cu multă ploaie și frig decât să trăiești într-un loc cald, fără ploaie sau fără vânt. Nu neglijați niciodată acest factor.

Estetică și atmosferă

Uneori, orice model este bun pentru că nu ai nevoie de ceva prea specific, dar cauți ceva care să îți ofere atmosfera pe care o cauți. În acest caz, uitați-vă la aspect și la senzație.

Ușurința de utilizare

Amintiți-vă ce am spus despre instalare, întreținere și necesitatea de a alimenta cu combustibil. Acesta este motivul pentru care considerăm că modelele electrice sunt cele mai convenabile.