20 mai 2020

Sursa: tass.ru

 Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat, pe 20.05.2020, că cea mai mare amenințare la adresa securității Federației Ruse se află pe direcția strategică Vest.

 

“Direcția strategică Vest reprezintă cea mai mare amenințare pentru securitatea militară a Federației Ruse”, a precizat Șoigu în cadrul unei ședințe a Colegiului Ministerului Apărării.

 

Potrivit declarațiilor sale, în prezent, în conformitate cu Planul de activități pentru perioada 2019-2025, se desfășoară un complex de măsuri pentru neutralizarea amenințărilor apărute. Astfel, în anul 2020, în Regiunea Militară Vest, sunt planificate 28 de măsuri organizatorice pentru modernizarea structurii de luptă a trupelor, sincronizate cu livrările de tehnică militară modernă. Trupele regiunii vor primi în dotare aproximativ 2.000 de unități de tehnică militară nouă și modernizată, urmând ca procentul acesteia să crească la 65%.

 

Pentru perfecționarea nivelului profesional al efectivelor și organelor de conducere militară, de la începutul anului, au fost efectuate peste 320 de activități de pregătire pentru luptă și operativă, între care peste 30 de exerciții.

 

“În prezent, eforturile principale ale conducerii regiunii sunt orientate către pregătirea unui exercițiu de comandament și stat major cu grupările de trupe ale Flotei din Marea Baltică și Armatei 6 arme întrunite”, a spus Șoigu, precizând că “exercițiul are un caracter exclusiv defensiv”.

 

De asemenea, se desfășoară pregătiri pentru participarea la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Forțele Armate ale Federației Ruse sunt pregătite să desfășoare acțiuni militare pe patru direcții strategice, respectiv Vest, Sud, Est și Asia Centrală. În acest fel, pe fiecare direcție strategică a fost formată câte o Regiune Militară (Vest, Sud, Est și Centru).

Începând de la sfârșitul anului 2017, Flota de Nord a fost separată de Regiunea Militară Vest și a fost înființat Comandamentul Operativ Strategic Flota de Nord, fapt ce sugerează consolidarea unei noi direcții strategice (Nord).

În ultimii ani, în special începând din anul 2014,Trupele Regiunii Militare Vest au suferit modificări structurale de amploare, determinate de situația de securitate din estul Ucrainei și divergențele cu NATO. Astfel, a fost înființată o armată de tancuri și a fost redislocată o armată de arme întrunite. În cadrul acestora au fost constituite, o divizie de tancuri, trei divizii de infanterie moto și mai multe brigăzi. De asemenea, componentele navală și aeriană ale regiunii, respectiv Flota din Marea Baltică și Armata 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, au suferit importante modificări structurale, dublate de o modernizare consistentă a înzestrării.

 

Șoigu: Cea mai mare amenințare pentru Federația Rusă vine de pe direcția strategică “Vest”

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE