Sosete de compresie

mejor-cable-de-red

Dacă ați eliminat deja orice defecțiune a echipamentului, dar vă confruntați cu viteze de transfer foarte lente sau pur și simplu ați pierdut conexiunea la internet și/sau la rețeaua locală, nu mai bateți câmpii și alegeți cel mai bun cablu de rețea.

Am trecut și eu prin asta și am încercat multe cabluri care nu au funcționat. Și în loc de viteza mare de care aveam nevoie - și care nu a fost oferită de tehnologia WiFi - am avut parte de conexiuni intermitente sau scurtate; am simțit chiar că cablajul era deconectat.

Mărturisesc că au fost zile de intense dureri de cap, deoarece astfel de neplăceri afectau termenele de livrare a lucrărilor mele

Ce rușine!

Cele mai bune cabluri de rețea

Care este cel mai bun cablu de rețea?

Indiferent de marca - deși aceasta are adesea o influență - cel mai bun cablu de rețea este cel care nu numai că este de bună calitate și garantează un echilibru între performanță și preț, dar este și pe deplin adaptat la configurația pe care o urmăriți.

Așadar, nu este vorba doar de cel mai bun cablu, ci și de cablul potrivit, care oferă și/sau este compatibil cu anumite viteze, iar lungimea sa este adecvată și structura sa este cea mai potrivită pentru construcția rețelei.

A se vedea comparația a cablurilor de rețea de mai jos, care evidențiază multe dintre aceste aspecte.

Iată cele mai bune cabluri de rețea:

1. Cablu de rețea ethernet Cat5E UTP pentru exterior Multi Cable

În rolă de 300 de metri cu cutie dispenser și kit de alimentare

41wNSHaW8AL

Vezi pretul Emag

Proiectat pentru rețele de calculatoare casnice sau comerciale, bazate pe Fast Ethernet și Gigabyte care necesită cablare de mare viteză atât pentru date, VoIP cât și pentru video. În plus, vine cu o jachetă exterioară impermeabilă dublă care o face groasă și rezistentă la apă și la alți agenți.

Se livrează cu o unealtă de sertizare, un pachet de legături de plastic pentru cabluri și un pachet de fișe RJ45.

 

2. Cablu de rețea König Cat6 FTP

În bobină de 100 de metri și promite performanțe maxime

41158wjzZrL

Vezi pretul Emag

Datorită perechilor torsadate ecranate, acest tip de cablu este ideal pentru mediile de rețea care necesită viteze de 10/100/1000 Mbps. În plus, echipamentul său îl face mult mai puțin predispus la interferențe.

În ceea ce privește utilizarea sa, trebuie doar să trageți capătul și să derulați bobina și asta este tot. De aici, este posibil să se taie pentru a stabili conexiuni de 5 metri, 10 metri și chiar 20 de metri, fără nicio problemă.

 

3. Cablu de rețea plat Cat7 1aTTack. de la

În rolă de 10 metri și pachet de 7 bucăți în 7 culori diferite

519jb1amGWL

Vezi pretul Emag

Cu mufă RJ-45 la fiecare capăt, acest cablu este ideal pentru viteze de rețea gigabit 10/100/1000/10000 Mbit, necesare în jocuri, de exemplu, și pentru conectarea unor dispozitive precum POS, routere și calculatoare, printre multe altele.

Și pentru că este un cablu subțire , cu o estetică care nu dezamăgește, este perfect pentru mediile în care se dorește performanță fără a sacrifica decorul.

 

4. UGREEN Flat Cat 7 STP Network Cable

20m lungime și compatibil cu Cat 6, Cat 5e și Cat 5

41T-stECliL

Vezi pretul Emag

Alegerea perfectă pentru mediile casnice sau profesionale în care este necesară o rețea rapidă, precum și o conectivitate stabilă și compatibilitate cu diverse echipamente, inclusiv computere, routere și switch-uri.

Acest cablu - care este prevăzut cu un conector RJ45 - este capabil să asigure transmisii de date de până la 10 Gbit/s și suportă o lățime de bandă de 600 MHz.

 

5. Cablu de rețea Gigabit Ethernet Lan Cat 7 Primewire

Lung de 30 de metri și garantează compatibilitatea cu versiunile anterioare și ulterioare

41Dc1UIKZXL

Vezi pretul Emag

Adecvat pentru gestionarea vitezelor de 10/100/1000 MBit pe internet sau în rețeaua locală, fie că este vorba de locuințe sau de medii de afaceri.

Este compatibil cu o varietate de echipamente, inclusiv console de jocuri video și calculatoare desktop sau laptop, printre multe altele.

 

Ce este un cablu de rețea?

Cunoscut și sub numele de cablu Ethernet și format în general din patru perechi răsucite mejor-cable-de-red

de fire de cupru - nu este altceva decât un cablu capabil să conecteze dispozitivul dvs. electronic la o rețea, fie pentru a interacționa cu resurse partajate și/sau pentru a obține conectivitate la internet.

Mă refer la un laptop sau la un computer desktop, la o tabletă sau la o consolă de jocuri, printre multe altele.

Acum, dacă vă gândiți că aceleași avantaje ar putea fi obținute cu ajutorul tehnologiei WiFi, trebuie să știți că, pe lângă faptul că există rețele care vă permit să vă conectați doar cu un cablu Etherenet, conexiunile wireless nu sunt infailibile.

Iar dovada este o funcționare defectuoasă a routerului sau o interferență care, pe lângă faptul că afectează viteza de conectare, vă poate cauza și alte dificultăți.

Spre deosebire de acest scenariu, un cablu de rețea este recomandat dacă doriți o conexiune neîntreruptă, chiar mai rapidă și mai fiabilă. Bineînțeles, atâta timp cât cablul este în stare bună, precum și echipamentul la care este conectat.

Care sunt tipurile de cabluri de rețea?

Pe piața aveți la dispoziție diferite tipuri de cabluri Ethernet sau de rețea, pe care le puteți identifica după categoriile și tipurile de fișe.

Categorii de cablu de rețea

Ca o cultură generală, este important de remarcat că acest factor nu este o chestiune de noroc sau de capriciu.

Categoriile de cabluri Ethernet (Cat 3, Cat 5, Cat 5 E, Cat 6 și Cat 7) au fost stabilite de Asociația Industriilor Electronice și Asociația Industriei Telecomunicațiilor (EIA / TIA), în funcție de tipul de performanță a rețelei, de viteza și frecvența sau lățimea de bandă pe care o poate suporta cablul.

Acum, în ceea ce privește fiecare categorie, merită menționat faptul că cablurile Cat 3 nu mai sunt disponibile; cu toate acestea, un fapt interesant este că rețelele mai vechi funcționau cu acestea, suportând o lățime de bandă de 16 MHz și conexiuni Ethernet de 10 Mbps.

În ceea ce privește cablurile Cat 5, acestea suportă o lățime de bandă de 100 MHz și Ethernet 10/100 Mbps și sunt compatibile cu aplicațiile Cat 3, cum ar fi vocea și telefonia. În timp ce cablurile Cat 5 E, în afară de faptul că sunt versiunea îmbunătățită a Cat 5, sunt cele mai puțin costisitoare și mai puțin frecvente.

Un alt aspect important al cablurilor Cat 5E este faptul că, pe lângă faptul că ajută la prevenirea interferențelor electromagnetice, acestea suportă o lățime de bandă de 100 până la 400 MHz și Ethernet 10/100/1000 Mbps.

În ceea ce privește cablurile Cat 6, deși sunt compatibile cu toate celelalte cabluri și pot suporta o lățime de bandă de până la 250 MHz, acestea sunt tipul de cablu recomandat pentru modernizarea unei rețele casnice.

În plus, cablurile Cat 6 au o oarecare asemănare cu Cat 5E, dar sunt mai groase și sunt ideale pentru conexiuni Ethernet de până la 10 Gbps.

Și, în cele din urmă, cablurile Cat 7 - denumite și Clasa F - se deosebesc de celelalte prin faptul că suportă lățimi de bandă de până la 600 MHz și sunt prezentate ca o soluție complet ecranată, atât de mult încât nu sunt destinate utilizării în rețelele casnice.

Fișele cablului Ethernet

Aspectul care determină nu numai tipul de cablu Ethernet, ci și utilizarea acestuia; și îl puteți vedea la fiecare capăt al cablului.

În cazul cablurilor în care firele interne - cele mai mici și colorate - sunt în aceeași ordine de la dreapta la stânga, acestea sunt utilizate pentru a stabili conexiuni între două echipamente diferite, de exemplu, un calculator cu un comutator.

Întrucât, atunci când firele sunt încrucișate, iar fișele sunt diferite la fiecare capăt, cablul Ethernet este utilizat pentru a stabili conexiunea între două dispozitive similare, de exemplu, un calculator cu un alt calculator.

Cum se construiește un cablu Ethernet?

Nu că ar fi o chestiune complexă, dar pentru a răspunde la această întrebare, este interesant să aruncăm o privire asupra utilizării fiecăreia dintre metodele de construcție și a învelișurilor.

Perechea torsadată neecranată (UTP) și perechea torsadată ecranată (STP)

Dacă vă amintiți din paragrafele anterioare, când am menționat cele patru perechi torsadate de fire de cupru care alcătuiesc în general un cablu de rețea Ethernet, veți vedea în această parte că există și alte clasificări ale cablurilor Ethernet în această privință.

Vorbesc despre un cablu cu perechi torsadate neecranate (UTP) sau cu perechi torsadate ecranate (STP).

Iar diferența dintre cele două este că cablul STP, cunoscut și sub numele de cablu de rețea ecranat, este capabil să ofere o performanță mai mare și să prevină transferul între alte dispozitive. Iar în ceea ce privește prețul, este mai scump decât cablul UTP.

Cabluri cu toroane și cabluri cu miez solid

Cablurile cu toroane, deoarece sunt formate din fire subțiri, individuale, de cupru care au o grosime de 22 până la 24 de ori mai mare atunci când sunt unite, sunt utilizate cel mai frecvent pentru a crea cabluri în rețelele casnice, unde trebuie să se realizeze curbe extreme.

Cablurile cu miez solid, a căror particularitate este că nu sunt la fel de flexibile ca primele din cauza firului de cupru solid de calibru 22-24 din interior, sunt de obicei plasate în interiorul pereților.

Printre avantajele și dezavantajele fiecărui tip de cablu se numără faptul că cablurile cu miez solid transmit mai ușor semnalele și sunt ideale pentru instalații lungi, în timp ce flexia semnificativă a cablurilor torsadate poate duce la ruperea firelor.

Învelișurile cablurilor Ethernet

Există cabluri Ethernet învelite cu PVC și altele cu PVC ignifugat sau teflon; acestea din urmă - clasificate Plenum - sunt rareori folosite pentru rețelele casnice și - evident - mai scumpe decât primele.

În plus, este important de menționat că există varietăți de acoperiri mai dure care includ, de asemenea, protecție împotriva apei, coroziunii și abraziunii, printre alți agenți.

Ce trebuie să căutați înainte de a cumpăra un cablu de rețea?

Înțelegând clar nevoile pe care doriți să le satisfaceți, pentru a cumpăra cablul Ethernet potrivit , trebuie să luați în considerare o serie de aspecte care vă vor ajuta să evitați să plătiți mai mult și să sacrificați performanța.

Categoria

Fără îndoială, cel mai important factor, deoarece fiecare categorie (Cat) - explicată în paragrafele anterioare - este sinonimă cu performanța și, prin urmare, cu vitezele de transfer și nivelurile de interferență.

Ca un ghid rapid, numerele Cat mai mari se traduc prin viteze mai mari. În ceea ce privește cablurile de rețea Cat 7 , acestea sunt întotdeauna ecranate; o caracteristică care nu este foarte frecventă la cablurile Cat 6 și Cat 5.

Cu toate acestea, mulți utilizatori optează pentru cablurile Cat 6, deoarece acestea oferă o viteză medie ideală.

Lungime

Acest aspect nu se limitează doar la specificarea centimetrilor sau a metrilor de cablu necesari, ci are un impact atât asupra vitezei, cât și asupra performanței.

Deoarece, pe distanțe mai mari, vitezele pot fi reduse.

Un exemplu în acest sens este faptul că un cablu Cat 5 își menține viteza maximă până la o distanță de 100 m, în timp ce un cablu Cat 7 de 100 Gbps are o rază de acțiune de numai 15 m.

Având în vedere aceste scenarii, cel mai bine este să cumpărați metri de cablu de rețea de care aveți efectiv nevoie. Nu merită să exagerați.

Stil

În această parte, este imposibil să nu menționăm cablurile de rețea cu design plat care vă permit să le treceți pe sub ușă, covor, mobilă sau altele asemenea.

Acesta nu este cel mai ieftin cablu de rețea, dar este o versiune foarte utilă.

Cerințe

Având în vedere faptul că cele mai rapide viteze sunt oferite de cele mai bune cabluri de rețea modernizate, este recomandabil să cunoașteți cerințele echipamentelor pentru a nu greși cu privire la standardele anterioare care ar putea afecta performanța.

Compatibilitate

Sunteți conștienți de faptul că cablurile de rețea sunt nu numai compatibile cu versiunile anterioare, ci și interschimbabile; cu toate acestea, atunci când vine vorba de viteze de transfer, situația se schimbă radical.

Un exemplu în acest sens este dacă ați cumpăra un cablu Cat 5 pentru un router care are cea mai recentă interfață Ethernet 10G, transferul de date va fi încetinit deoarece acest tip de cablu nu suportă viteze de transfer atât de mari.

Același lucru s-ar întâmpla dacă ați achiziționa un cablu Cat 7 pentru un router mai vechi care nu acceptă cele mai recente viteze.

Opțiuni

Această secțiune este în totalitate legată de medii.

Atunci când începeți cu soluții pentru sisteme comerciale, este mai bine să uitați de încercarea de a cumpăra cel mai ieftin cablu de rețea și să investiți în schimb în cele mai bine echipate cabluri care garantează performanță și durabilitate pentru a evita costurile viitoare.

În timp ce pentru uz casnic, cablurile Cat 5e sunt de obicei adecvate pentru majoritatea aplicațiilor, pentru viteze mai mari, cablurile Cat 6 și Cat 6a sunt recomandate și mai accesibile.

Deși cablurile Cat 7 au avantajul de a oferi o protecție mai mare și o stabilitate a vitezei pe distanțe mai mari.