Soundbar

svg%3E

S-ar putea să nu ai suficient spațiu acasă pentru a împrăștia amplificatoare și boxe prin toată sufrageria, dar dacă ești totuși un fan al sunetului bun, poți rezolva problema cu cel mai bun sound bar pe care îl poți găsi pe piața .

Aceste dispozitive vă vor fi de mare folos dacă nu doriți ceva prea voluminos, dacă sufrageria dumneavoastră este mică și dacă aveți nevoie de un sistem de sunet care să vă ofere calitate fără a fi atât de scump și de mare gamă .

În zilele noastre, barurile sunt foarte populare pentru a asculta muzică cu o definiție audio foarte bună, unele sunt dotate chiar cu radio FM și sunt potrivite și pentru televiziune.

Înainte de a cumpăra , vă recomandăm să vă clarificați nevoile dumneavoastră în ceea ce privește produsul. Poate că o bară nu este suficientă pentru nevoile tale sau doar ceea ce căutai, poți afla doar dacă faci o comparație de produse și determini care ți se potrivește cel mai bine.

Este important să faci un test a ceea ce vezi în oferta disponibilă, trebuie să verifici și marca și este necesar să fii atent la sugestiile utilizatorilor, ideea este să iei acasă exact ce trebuie și să se potrivească și bugetului tău.

 

Cele mai bune bare de sunet

Care este cea mai bună bară de sunet?

Există o astfel de diversitate de produse, încât uneori cel mai dificil lucru este să alegi unul dintre atâtea. Am făcut o trecere în revistă și cu ceea ce am obținut am întocmit o listă de sugestii care vă vor ușura lucrurile

Vă prezentăm cele mai bune bare de sunet:

1. Sonos Playbar

svg%3E

Vezi pretul Emag

Cu un sistem wireless de înaltă calitate, bara de la producătorul Sonos vă va oferi un sunet excepțional pentru muzică, filme și chiar jocuri video.

Printre alte avantaje, este multi-room , adică redă sunetul cu ajutorul difuzoarelor și, în plus, are o aplicație prin care puteți asculta o melodie diferită în diferite zone sau puteți face ca aceeași melodie să fie redată în toată casa.

Este dotat cu tehnologie WiFi pentru a vă permite să accesați servicii online și, conform feedback-ului utilizatorilor, este un dispozitiv performant. Are un preț ridicat , dar merită investiția.

2. Bara de sunet LG LAS550H

Cu conexiune wireless

svg%3E

Vezi pretul Emag

Dotată cu o interfață de ieșire prin cablu HDMI , această bară este compatibilă cu diverse formate și se conectează wireless la televizorul dvs. inteligent, dacă acesta este tot de la LG, și poate fi controlată și de pe smartphone.

Este un produs ușor, foarte elegant și solid, care vine cu un subwoofer separat cu o putere de 200 de wați. În plus, puteți asculta diverse surse cu ajutorul tehnologiei Bluetooth care vine cu

încorporat Este un dispozitiv accesibil și foarte de bună calitate . Cei mai mulți dintre cei care îl dețin deja îl consideră o achiziție recomandată .

3. Bara de sunet Philips HTL2183B cu subwoofer

Controlați totul cu o singură telecomandă

svg%3E

Vezi pretul Emag

Realizată cu un difuzor pentru canalul central, această bară are, de asemenea, un difuzor 3. 1 canale și o fidelitate audio foarte ridicată care nu are nimic de invidiat la sistemele home theatre de 5.1 și chiar 7.1.

Bara ultra-subțire de la Phillips vă va permite să vă bucurați de muzică din diverse formate și este chiar compatibilă cu PS4 pentru o experiență diferită cu jocurile video. În plus, dispune de un panou tactil pentru redare intuitivă și control al volumului.

Este un produs economic și mai puternic decât alte produse similare disponibile. Îl puteți obține în negru.

4. Samsung HW-J355/ZF

Controlabil de pe smartphone

svg%3E

Vezi pretul Emag

Realizat cu efecte audio HiFi (high fidelity) pentru muzică, filme sau sport în diverse formate, se conectează în partea din spate a televizorului.

Este un pass-through, nu este curbat, așa că este recomandabil să îl așezați deasupra sau sub sau în spatele televizorului, dar niciodată vertical în sufragerie.

Are un preț scăzut , iar cei care l-au folosit deja spun că este un aparat cu o compatibilitate ridicată cu diferite formate, putând fi controlat universal chiar și cu ajutorul unui smartphone de la același producător.

5. YOKKAO Wireless Sound Bar

Cu microfon încorporat

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acesta este cel mai puțin costisitor model din selecția pe care am făcut-o pentru dvs., suportă diverse formate și are o gamă sonoră excelentă, poate fi conectat la PC și laptop și este compatibil cu mai multe dispozitive inteligente.

Este ușoară, simplă, mică, a cărei lățime nu măsoară mai mult de 40 de centimetri. Acesta este însoțit de instrucțiuni de utilizare și nu trebuie să îl așezați deasupra televizorului.

Are un microfon încorporat, card TF, funcție hands-free și îl puteți conecta chiar și la un echipament de redare a filmelor.

 

Ce este un soundbar?

Equipar-Magazine

Acestea sunt sisteme de difuzoare diferite de cele convenționale, pe care le puteți amplasa în fața sau sub monitorul televizorului. De obicei, sunt subțiri și compacte și există două tipuri principale:

Tradițional:

Este dreptunghiulară și, de obicei, este însoțită de un difuzor de bas fără fir sau, în orice caz, de un subwoofer pe care îl puteți monta pe perete sau pe masa din fața televizorului. De obicei, are o lățime egală cu cea a televizorului și o înălțime cuprinsă între 5 și 8 centimetri.

Baze sonore:

De obicei, vin cu un subwoofer separat, însă unii producători au ales să încorporeze subwooferele. Este proiectat pentru a fi montat sub televizor ca suport, oferindu-vă o calitate excelentă a sunetului.

Care este cel mai bun soundbar?

Există o serie de factori care, fără îndoială, vor face ca bara de sunet să fie pur și simplu cea mai bună, așa că, atunci când cumpărați, pentru a obține un produs de înaltă performanță și calitate, trebuie să acordați o atenție deosebită următoarelor considerente:

Performanță audio solidă:

Dacă bara este prevăzută cu un subwoofer wireless separat este de obicei legat de necesitatea de a prelua notele de bas, motiv pentru care majoritatea barelor sunt prevăzute cu acestea, deși unii producători oferă doar opțiunea de a vă adăuga unul propriu. Cu toate acestea, dincolo de aceste specificații, trebuie să știți că, de obicei, barele au la fel de multă putere ca un dispozitiv home theatre cu 5.1 canale , dar fără difuzoare multiple.

Simulare decentă a sunetului surround:

Deși barele nu pot egala puterea și performanța unui sistem complet de sunet surround pe 5.1 canale, un sistem bun ar trebui să fie capabil să ofere o simulare foarte bună a sunetului surround pe 5.1 canale, ceea ce se realizează aproape întotdeauna cu ajutorul unor drivere interne foarte bine focalizate sau cu ajutorul unor trucuri de sunet virtual de mare putere. Puteți găsi modele cu difuzoare posterioare fără fir, care vă vor oferi o adevărată experiență de sunet surround.

Comenzi simple:

Nu trebuie să fii un expert pentru a amenaja un bar. Unele folosesc o telecomandă, altele folosesc telefonul sau tableta ca telecomandă, în toate cazurile sunt aplicații care se instalează foarte ușor.

Spre deosebire de sistemele complexe, bara va fi instalată și configurată prin simpla conectare directă la televizor.

Suport pentru streaming:

În zilele noastre, aceste dispozitive au devenit mult mai moderne, fiind compatibile cu alte dispozitive mobile, ceea ce elimină necesitatea de a avea un dispozitiv multimedia separat și vă va permite, de asemenea, streaming de sunet fără fir, cum ar fi Bluetooth, conexiuni la servicii online de muzică sau video prin Wi-Fi și chiar radio pe internet.

Configurare ușoară:

Barele necesită un cablu optic sau analogic pentru a fi conectate de la bară la televizor. Unele vă vor permite să reglați manual sunetul, iar altele vor oferi chiar și o funcție de reducere a zgomotului. O caracteristică specială a barelor este că le puteți controla cu ajutorul telecomenzii care vine împreună cu televizorul. Pe scurt, acestea sunt mai ușor de instalat decât seturile home cinema complexe.

As de bas:

Barele îmbunătățesc, fără îndoială, sunetul televizorului, dar pentru unii utilizatori pretențioși, acest lucru ar putea să nu fie suficient, caz în care puteți adăuga un subwoofer separat. Cu toate acestea, dacă doriți un sunet cu adevărat captivant, ar trebui să optați pentru un sistem de sunet mai complex.

Lucruri de care trebuie să țineți cont înainte de a cumpăra un soundbar

Înainte de a lua acasă acest dispozitiv, este foarte important să luați în considerare o serie de factori care vă vor îmbunătăți experiența și vor face din soundbar-ul dumneavoastră dispozitivul potrivit pentru casa dumneavoastră. În momentul achiziționării, trebuie să vă puneți următoarele întrebări:

Activ sau pasiv?

Dispozitivele de home theater au aproape întotdeauna un sistem preamplificator extern pasiv care vă va permite să realizați un sistem de difuzoare amplificate bucată cu bucată, dar dacă aveți un bar, acestea au de obicei un sistem activ cu amplificare încorporată, sunt mai ușor de utilizat și sunt cele mai potrivite dacă nu aveți un amplificator separat.

Unde o veți pune?

Acest lucru ar trebui să vă fie clar în momentul achiziției, deoarece bara trebuie să se potrivească în spațiul pe care l-ați amenajat pentru ea.

Dacă îl așezați pe suport, acesta trebuie să fie în fața televizorului, într-o poziție și la o distanță care să nu blocheze fasciculul de lumină al telecomenzii.

Dacă îl veți monta pe perete, asigurați-vă că are aceeași dimensiune ca și lățimea ecranului televizorului dumneavoastră. În cazul în care barul este prevăzut cu un subwoofer separat, trebuie să găsiți un loc pentru acesta unde să nu fie în centrul atenției.

Ce utilizare specifică îi veți da?

Dacă este vorba doar de vizionarea televizorului, o simplă bară cu 2.1 canale este suficientă. Dar dacă sunteți un fan al filmelor, al jocurilor video și al muzicii și doriți o adevărată experiență de sunet surround, veți dori un dispozitiv mai performant sau chiar unul cu un subwoofer separat și difuzoare spate separate.

Efectuarea conexiunilor

La conectare veți avea nevoie de mai multe surse audio și video, așa că asigurați-vă că intrările se potrivesc cu ieșirile componentelor sursă. Există, de asemenea, opțiuni suplimentare care vă vor permite să transmiteți conținut în mod wireless.

HDMI:

Dacă intenționați să conectați un player Blu-ray sau un player Ultra Blu-ray de înaltă definiție cu capacitate video 3D sau 4K, trebuie să vă asigurați că bara de sunet poate transmite aceste semnale către televizor, pentru asta sunt destinate cablurile HDMI.

Unele bare au una sau mai multe intrări HDMI, inclusiv o ieșire către televizor, ceea ce vă permite să folosiți bara pentru a comuta între componentele sursei video. Cele mai multe conexiuni HDMI acceptă acum funcția Audio Return Channel (ARC), care permite televizorului să trimită semnalul audio înapoi la bară, astfel încât puteți avea o singură conexiune de la bară la televizor dacă componenta sursă, cum ar fi o cutie de cablu, este conectată direct la televizor.

Bluetooth:

Această opțiune inedită a barelor vă oferă posibilitatea de a trimite muzică fără fir prin intermediul dispozitivelor mobile. Unele modele au această funcție în mod bidirecțional, ceea ce vă va permite să trimiteți muzică de la bara de sunet la dispozitivele mobile.

Wifi:

Aceste modele sunt foarte bune pentru că vă permit să accesați, cu acest tip de conexiune, servicii de muzică și video online, cum ar fi Pandora și Spotify. Unele modele includ un conector ethernet, astfel încât să vă puteți conecta la conexiunea de internet de acasă.

Intrări audio digitale:

În ultimii ani, intrările și ieșirile audio digitale optice au devenit cele mai frecvente dintre cele două conexiuni audio digitale, însă alte dispozitive mai noi utilizează deja mai mult cablurile HDMI. Cu toate acestea, este, de asemenea, obișnuit ca barurile să aibă intrări audio digitale optice sau coaxiale, intrări stereo care sunt analogice sau mini-jack-uri pentru conectarea cutiilor de cablu și a diferitelor dispozitive.

Streaming:

Unele baruri vă oferă, de asemenea, acces la filme prin intermediul serviciilor de streaming, cum ar fi Netflix sau Amazon, la posturi de radio pe internet și la rețele de socializare.

 

Caracteristici importante în meniul barului

Dacă v-ați hotărât deja să cumpărați un bar, iată o serie de caracteristici care vă vor ajuta să alegeți un aparat cu caracteristicile și specificațiile care vă plac și de care aveți nevoie:

Playere multimedia:

Cele mai moderne baruri pot avea un player Blu-Ray sau DVD integrat în sistem, acest lucru vă va oferi marele avantaj de a-l conecta la televizor fără a avea nevoie de un receptor și, în plus, veți folosi puține cabluri.

Vorbitori suplimentari:

După cum v-am spus deja, barele care vin cu difuzoare separate în spate vă vor oferi o adevărată experiență de sunet surround, acestea fiind conectate printr-un amplificator sau un subwoofer wireless, unele subwoofere au chiar amplificatorul încorporat, care trebuie conectat la o priză electrică.

Acces online:

De asemenea, v-am mai spus despre marele avantaj al unora dintre aceste dispozitive, care au caracteristici care vă permit să aveți acces la muzică și filme din servicii online, posturi de radio pe internet și rețele sociale.

Comenzi:

Aceste dispozitive sunt prevăzute cu un panou de afișare frontal, multe dintre ele având comenzile grupate pe funcții și etichetate clar. De asemenea, puteți regla și configura aceste funcții utilizând ecranul televizorului

Audio și alte funcții:

Unele sisteme dispun de presetări sau egalizatoare personalizate (EQ) sau chiar oferă reglaje pentru bas sau înalte.

Modurile cu procesor de semnal digital utilizează circuite digitale pentru a dubla calitatea sunetului. Un comutator de amplificare a basului amplifică sunetele mai profunde.

Barele de sunet și bazele de sunet

Am menționat deja că barele de sunet pot fi simple sau cu difuzoare și subwoofere separate, ceea ce vă va oferi o experiență audio surround mai bună, dar există și baze de sunet care, mai degrabă decât o bară de difuzoare, sunt mai degrabă o platformă care se așează deasupra televizorului, cu difuzoare mai mari care pot fi instalate în interior.

De ce conexiuni aveți nevoie la un soundbar?

Cel puțin, majoritatea barelor vor avea cel puțin conectori RCA, precum și o conexiune optică digitală. Aceasta din urmă va fi alegerea dumneavoastră preferată.

Barele de sunet de înaltă calitate au adesea și HDMI ARC. O gamă largă de opțiuni de conectare este întotdeauna un avantaj, deoarece nu știi niciodată cu siguranță ce ai putea dori să conectezi în viitor.

Se poate conecta wireless la un soundbar?

În linie dreaptă, răspunsul la această întrebare este da, după cum am explicat deja, unele dintre aceste dispozitive au o funcție Bluetooth care permite acest tip de conexiune fără fir. Rețelele WiFi îndeplinesc, de asemenea, această funcție, lăsând utilizarea barului ca un simplu difuzor.