Ssd

mejor-disco-duro-SSD

Cel mai bun hard disk SSD vă va permite să stocați zeci de mii sau chiar milioane de conținuturi care, din cauza problemelor de spațiu, nu ar încăpea în dispozitivul dvs. obișnuit.

Aceste unități de discuri au devenit din ce în ce mai populare în ultima vreme din cauza nevoii de stocare și a radicalizării lumii digitale în care totul are spațiu în memorie.

Aceste unități sunt cu adevărat versatile, deoarece pot fi adaptate la o multitudine de echipamente electronice, cum ar fi computere, camere de înregistrare, printre altele, care, dat fiind cazul, vor optimiza viteza și performanța echipamentului, sau vor avea bine documentată orice mișcare făcută în compania, casa sau magazia dumneavoastră.

Contrar credinței populare, aceste produse pot fi găsite în magazine la un preț destul de accesibil și convenabil, care garantează o investiție bună în timp.

Din acest motiv, vă invităm să citiți articolul nostru în detaliu, deoarece aceste obiecte au devenit o necesitate în zilele noastre și vor rămâne astfel pentru mult timp până când tehnologia va găsi o nouă metodă de stocare la fel de eficientă și optimă ca aceasta.

Cele mai bune hard disk-uri SSD

Care este cel mai bun hard disk SSD?

Cea mai bună alegere va fi cea care oferă cea mai mare capacitate la cel mai mic preț și o bună durabilitate în timp. În plus, ar trebui să corespundă perfect cerințelor pentru care a fost achiziționat.

Pentru aceasta, am realizat o listă comparativă în care am plasat cele cinci produse cu cele mai înalte standarde de calitate și cu recenzii excelente și opinii făcute de consumatori, oferind astfel un serviciu mult mai impecabil.

Mai jos veți găsi un mic ghid informativ cu privire la caracteristicile și elementele de care trebuie să țineți cont atunci când achiziționați una dintre aceste opțiuni. (Samsung MZ-7PD512BW SSD 840 PRO

Memorie compactă și eficientă

41yhL6UiSOL

Vezi pretul Emag

Acest dispozitiv de 2,5 inchi, a cărui prezentare pe piața îl face inegalabil în materie de mașini SATA III. Transferul de date poate atinge o viteză incredibilă de 540 MB/s. Această unitate nu are părți mobile, ceea ce o face ideală pentru a rezista la orice cădere sau lovitură.

Caracteristica de securitate este impresionantă, are o criptare pe 256 de biți. Puteți face partiții de 256 GB fiecare sau chiar crea o partiție mai mică de 128 GB, în timp ce capacitatea rămasă este utilizată pentru alte sarcini. Apropo, este compatibilă cu majoritatea plăcilor de bază disponibile, inclusiv cu cele utilizate de Apple.

2. Crucial MX300 internal solid state drive

Un model super interesant de peste 500gb

51YndxZLJmL

Vezi pretul Emag

Versatilitatea caracterizează acest produs care este capabil de viteze de transfer de până la 530 MB/s și o viteză de scriere de 510 megabytes pe secundă. Acesta a fost fabricat cu o eficiență energetică de 90 de ori mai mare decât cea a unei unități obișnuite, adică folosește doar 0,0075 wați, în timp ce celelalte unități consumă 6,8 wați.

De asemenea, dispune de o accelerare dinamică a scrierii care asigură o execuție, o recepție și o trimitere mai rapidă a datelor. Criptarea se bazează pe tehnologia RAIN în conformitate cu standardul AES pe 256 de biți. Ca un plus, produsul nu se supraîncălzește.

3. SanDisk SDSSDA-120G-G26

Reînvie morții

41qieQbCxCL

Vezi pretul Emag

Instalarea unui astfel de element de înaltă calitate va permite vechiului computer să fie receptiv și să îndeplinească sarcinile mult mai rapid și să elimine blocajele. Este de 20 de ori mai rapidă decât o unitate solidă normală, datorită vitezei de citire secvențială de până la 535 MB/s și a vitezei de scriere care ajunge la 445 MB/s.

Este fabricat dintr-un material foarte durabil și elastic care va asigura că unitatea nu va fi alterată sau deteriorată în niciun fel după un șoc.

4. Toshiba OCZ TL100

Preț confortabil, eficiență ridicată

41VOLbmBt4L

Vezi pretul Emag

O rată de citire secvențială de până la 550 MB/s și o capacitate de scriere de 530 MB/s vor oferi computerului, consolei sau oricărui alt dispozitiv o viteză mult mai mare la pornirea și rularea oricărui tip de program.

Are o garanție, comună pentru marca Toshiba, care se extinde la 3 ani. Acesta va economisi în mod semnificativ energia electrică consumată, permițându-vă astfel să prelungiți durata de viață a bateriei computerului dumneavoastră. Are o dimensiune convenabilă de doar 2,5 inci, fiind construit cu tehnologia de memorie flash TLC NAND. Acesta include un software care facilitează întreținerea și monitorizarea unității dumneavoastră.

5. WD Blue PC SSD

O investiție foarte utilă

41ynDmkApvL

Vezi pretul Emag

Timpii de încărcare și de pornire a aplicațiilor sau a calculatoarelor vor fi reduși la maximul lor exponențial odată ce această unitate este instalată, datorită celor 250GB/s, compactați într-un articol care are o interfață grafică de 6gb/s care vă permite să lucrați la mai multe sarcini în același timp, facilitând astfel orice tip de muncă.

Rata de anduranță este de 400 TBW și până la 1,75 milioane de ore de utilizare. Acestea sunt capabile de niveluri de vârf pe piață de până la 545 MB/s și 525 MB/s. Este ideal pentru utilizarea în cazul în care transmiterea de date este volatilă și voluminoasă, astfel încât să poată fi executată în mod eficient.

 

Ce este starea solidă?

mejor-disco-duro-SSD

Este un dispozitiv de stocare pentru computerul dumneavoastră. În utilizarea de zi cu zi, acesta oferă aceeași funcționalitate ca un hard disk drive (HDD) - standardul pentru plăcile port și calculatoare de mulți ani.

De fapt, nici măcar nu ați ști dacă folosiți un SSD sau un HDD dacă nu ar fi vorba de diferențele de funcționare.

HDD stochează datele dumneavoastră pe un platou metalic care se învârte; și ori de câte ori calculatorul dumneavoastră dorește să acceseze o parte din aceste date, o mică componentă în formă de ajuga (numită cap) se deplasează către date și apoi le oferă calculatorului.

Scrierea datelor pe un HDD funcționează într-un mod similar, în care piesele sunt în continuă mișcare. Cu toate acestea, SSD-ul nu se mișcă deloc, ci doar spune 'Bine, aici este'.

Aceasta este, desigur, o explicație simplificată, dar probabil ați observat că procesul este mai simplu și mai eficient.

De asemenea, viteza este un avantaj principal al unui SSD față de un SSD tradițional. Acest lucru face ca prima să fie cea mai simplă actualizare pentru computerul dvs. dacă doriți să lucrați mai repede.

Cum se alege cea mai bună opțiune?

Alegerea celei mai bune opțiuni pentru dumneavoastră nu este dificilă, dar procesul poate fi puțin stresant, având în vedere numărul mare de mărci disponibile. În această secțiune, vă vom arăta ce trebuie să căutați atunci când faceți selecția și vă vom oferi, de asemenea, câteva recomandări care vă vor ajuta.

Toate SSD-urile sunt rapide și se va simți ca o mare îmbunătățire, dar atunci când cheltuiți mult mai mulți bani pe o unitate care oferă mai puțină stocare, doriți ce este mai bun.

De asemenea, doriți o piesă fiabilă și durabilă, iar acest lucru este puțin dificil de ales dacă aveți puțină experiență cu tehnologia.

Viteze maxime

Viteza maximă de citire este de aproximativ 400 MB/secundă, iar viteza maximă de scriere este de aproximativ 300 MB/secundă. Aceste cifre nu trebuie să fie exacte, un pic mai repede sau mai încet nu va face o diferență semnificativă.

Viteze reale

În general, companiile producătoare de SSD nu oferă viteze reale de citire și scriere, deoarece acestea sunt garantate a fi mai mici decât cele maxime. Din fericire, multe recenzii online conțin rezultatele testelor pentru această rată.

Pe platformele de vânzări online, veți găsi adesea utilizatori care au postat capturi de ecran cu rezultatele lor.

Aceste informații pot fi puțin derutante, deoarece ratele reale sunt puțin mai mici. Dacă rezultatul indică o viteză de citire și scriere la 2/3 din cea maximă, atunci este o alegere bună.

Dacă aplicați acest lucru la viteza noastră maximă de mai sus (400 MB/s și 300 MB/s), viteza totală ar fi de 265 MB/s și, respectiv, 200 MB/s.

Memorie NAND Flash cu celule pe mai multe niveluri

Atunci când vă cumpărați un produs, veți descoperi două tipuri de memorie: celule pe mai multe niveluri (MLC) și celule unice (SLC).

Prima diferență constă în faptul că memoria MLc poate stoca mai multe informații în fiecare celulă. Avantajul în acest caz este că este mai ieftin de produs, iar SLC este adesea mult mai scump pentru consumatorul mediu.

Dezavantajul este o rată de eroare ridicată, dar un SSD cu un cod corector poate ajuta la prevenirea acestor probleme.

Compatibilitate SATA III

Majoritatea acestor hard disk-uri utilizează interfața Serial ATA (SATA), dar nu toate folosesc cea mai recentă versiune, ceea ce poate limita performanța SSD-ului dumneavoastră.

Acest lucru se datorează faptului că SATA I poate transfera date la 1,5 Gbps, Sata II la 3,0 Gbps, în timp ce Sata III transferă date la 6 Gbps.

Acest lucru garantează că unitatea dvs. are suficientă lățime de bandă pentru a trimite datele cât mai repede posibil și veți dori ca unitatea dvs. să fie, de asemenea, compatibilă cu SATA III.

Rețineți că computerul dumneavoastră trebuie să fie compatibil cu cele mai recente specificații SATA.

Memorie ECC

Conexiunea de memorie cu cod de eroare face ceea ce îi spune numele: oferă SDD-ului capacitatea de a detecta și corecta tipurile comune de corupție a datelor, astfel încât să nu vă treziți cu date nefolosite pe disc. Un SDD cu memorie ECC este mai fiabil.

O istorie a fiabilității

Fiabilitatea este un lucru foarte dificil de măsurat, dar există câteva trucuri pe care le puteți folosi pentru a vă face o idee bună. În primul rând, căutați o opțiune care este produsă de o companie cu o vechime în afaceri (cum ar fi OCZ și Crucial).

Această tehnologie este în mod clar nouă, dar asta nu înseamnă că trebuie să alegeți orice companie care a decis recent să intre în lumea solidă.

În plus, uitați-vă la ratingul primit de fiecare SSD în recenziile de cumpărături online.

Dacă are un scor de 3,5 din 5 sau mai mare, înseamnă că este adesea o unitate fiabilă.

Când aceste evaluări sunt mai mici, ar trebui să căutați altceva.

Chiar și cele mai de încredere companii fac uneori produse mai puțin bune. Așa că fiți cu ochii pe recenzii pentru a evita să cumpărați o lămâie.

Rămâneți la mărci

La un moment dat, marile companii SSD din zonă ofereau doar produse semiprețioase, nedorind să dilueze valoarea mărcii sau să își taie profiturile la niveluri super-finisate prin împărțirea pe piață a produselor cu prețuri mici.

Dar acum că aceste unități au devenit mai comune, iar opțiunea TLC NAND s-a dovedit a fi o alternativă eficientă și ieftină la soluțiile cu preț ridicat, companiile de vârf au la dispoziție o unitate cu preț redus pentru a concura în acest segment.

Software

Deși mulți entuziaști experimentați nu consideră că software-ul de stocare este o necesitate, unele companii oferă împreună cu SSD-urile lor un pachet care poate fi surprinzător de util.

Câteva companii au contracarat această tendință în urmă cu câțiva ani, creând unități cu utilitare robuste care vă permit să examinați fiecare aspect al unității, inclusiv nivelul general de sănătate, cantitatea de date scrise pe aceasta și dacă sistemul dvs. este sau nu configurat pentru a extrage performanța maximă de la SSD.

Căutați, de asemenea, un software care include un utilitar de clonare a discului dacă faceți upgrade de la un computer existent la un sistem de stocare solidă, mai degrabă decât să instalați un nou sistem de operare de la zero.

Garanție

Ca și în cazul oricărui dispozitiv, trebuie să verificați garanția disponibilă înainte de a cumpăra. O mare parte din opțiunile de buget pe care le-am testat au o garanție de trei ani, mai lungă decât planurile mai lungi ale unităților mai ieftine.

Terminologie

SATA

Se referă atât la tipul de conexiune fizică, cât și la protocolul de transfer pe care îl transportă. Conectorul fizic este utilizat de hard disk-urile de 3,5 și 2,5 inch , precum și de aproape toate SSD-urile. Dacă dețineți un computer de birou sau un laptop mai mare, acesta va accepta probabil un SATA de 2,5 inchi.

Unitățile care utilizează protocolul SATA sunt, de asemenea, prevăzute cu conectori mSATA și M.2 mai mici din punct de vedere fizic. Standardul SATA III poate transfera date la o rată de aproximativ 600 MB/s.

PCIe

Aceasta este o interfață mai rapidă, capabilă să transfere date la o viteză de de până la 985 Mb/s. O bună parte din SSD-urile PCIe utilizează o interfață quad-lane, care adaugă o viteză teoretică de 3.940 MB/s, adică de 6,5 ori mai rapidă decât SATA.

De asemenea, acestea sunt fabricate pentru plăci de bază mai noi și pentru aproape toate Ultrabook-urile și sunt plăci M.2, deși este posibil să se obțină plăci PCIe de dimensiuni complete care să se potrivească în computerele mai noi.

SSD-urile PCIe M.2 tind să utilizeze mai multă energie decât omologii lor SATA, ceea ce crește ușor căldura și reduce durata de viață a bateriei.

M.2

Un tip de conector fizic utilizat atât pentru hard disk-urile SATA, cât și pentru cele PCIe; este utilizat în majoritatea ultrabook-urilor și a computerelor de vârf. Acestea sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, dar M.2280 (22 mm lățime și 80 de milimetri lungime) este cea mai comună.

De asemenea, acestea pot fi disponibile în trei chei diferite, care determină câte benzi PCIe utilizează unitatea.

Atunci când cumpărați acest tip, este important să vă asigurați că achiziționați interfața, dimensiunea și cheia potrivite pentru mașina dumneavoastră, dar nu este atât de dificil pe cât ar putea părea.

Aproape toate hard disk-urile M.2 sunt 2280, majoritatea SSD-urilor SATA folosesc cheia B+Ḿ, iar unitățile PCIe folosesc M ca și cod.

NVMe

Un nou protocol de interfață pentru unități PCIe solid state, care ia locul AHCI utilizat cu hard disk-urile SATA solid state și SSD. Aceasta permite citiri și scrieri mult mai rapide.

mSATA

Au fost utilizate în multe ultrabook-uri înainte ca M.2 să devină comun. Cele mai multe laptopuri noi folosesc M.2, dar altele cu mSATA sunt încă în uz, iar SSD-urile mSATA de înlocuire sunt încă disponibile (deși sunt puțin mai rar folosite în prezent).

Instalarea unui SSD

Dacă doriți să copiați hard disk-ul existent pe SSD înainte de a-l instala, va trebui să clonați software-ul și unele componente hardware suplimentare. Veți avea nevoie de o modalitate de a conecta noul hard disk la computer în timp ce îl clonați pe cel vechi.

Utilizatorii de desktop trebuie doar să găsească SSD-ul pentru a avea alimentare și cabluri de rezervă în PC-ul lor, dar utilizatorii de laptopuri cu hard disk-uri SATA de 2,5 inch au nevoie de o carcasă SATA la USB .

Unele vin cu kituri îmbunătățite care includ un adaptor , dar obținerea unei versiuni adecvate este mai puțin costisitoare.

Optimizați unitatea pentru o performanță optimă

Pentru majoritatea, nu sunt multe de făcut pentru a vă optimiza produsul. Este suficient de rapid și ar trebui să-și facă treaba fără ajustări. Acestea fiind spuse, puteți obține o performanță și o longevitate mai bune cu câteva modificări.

Activarea TRIM

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți după instalarea și configurarea SSD-ului este să activați TRIM.

Dar ce este aceasta? Este o comandă care permite unui sistem de operare să informeze un hard disk care blochează datele care nu sunt considerate în uz și care pot fi șterse la nivel intern.

Practic, împiedică utilizarea excesivă. Ca orice componentă, aceste unități au o limită de viață. TRIM vă ajută să mențineți unitatea în funcțiune ceva mai mult timp, așa că trebuie să o activați dacă unitatea dvs. o acceptă.

Nu defragmentați SSD-ul

Atunci când datele sunt stocate, ele ajung adesea în mai multe părți care nu se află toate în același loc. Acest lucru se numește fragmentare a datelor. Scade la HDD deoarece capul discului trebuie să se deplaseze de la un jurnal la altul pentru a citi toți biții de informații.

Acest lucru poate fi rezolvat printr-un proces numit defragmentare, care este integrat în versiunile recente ale Windows 7 și superioare, precum și în OS X.

Deoarece locația datelor pe un SSD este destul de irelevantă, deoarece acestea pot fi accesate indiferent unde se află, defragmentarea SSD nu este doar inutilă, ci și dăunătoare pentru disc.

Deși majoritatea vor dura atât timp cât aveți nevoie, defragmentarea unității implică citirea și scrierea inutilă a datelor, iar aceste acțiuni vor scurta durata de viață a produsului.

Nu oferă niciun beneficiu real și poate deteriora unitatea. Luați în considerare acest lucru.

Această memorie externă, este ideală pentru viteze de transfer superioare , precum și pentru crearea unui hibrid puternic funcțional chiar și pentru MAC.

Îl veți putea conecta cu sistemul intern , și veți avea la dispoziție până la 1tb sau 2tb de stocare. Vă invităm să îl achiziționați și să dați viață acelui echipament pe care nu îl aveți în funcțiune din cauza lipsei sale de funcționalitate.