Statie meteo

estación-meteorológica

Cine nu are nevoie de cea mai bună stație meteo digitală pentru a afla vremea din timpul zilei?
Cu toții avem un program zilnic, iar vremea îl poate face sau nu; indiferent dacă mergem să alergăm, ducem copiii la școală sau desfășurăm orice altă activitate în care trebuie să știm dacă vom avea vreme rea la o oră cheie; pentru toată lumea, a avea o stație meteo digitală în casă ne ajută să fim informați cu privire la ceea ce ne rezervă natura.
Pe de o parte, cei mai mulți dintre noi avem un smartphone și o aplicație care ne indică temperatura și condițiile exterioare, însă aceste măsurători sunt făcute pe baza unui întreg oraș în care probabil că stația de bază se află la mare distanță, astfel încât informațiile pe care ni le oferă, deși ne ghidează, nu sunt cele care ne afectează cu adevărat în zona noastră rezidențială.
Dar ce-ar fi dacă am avea un dispozitiv care să ne ofere informații precise, minut cu minut, despre vremea de deasupra acoperișului nostru, chiar și despre temperatura din casă și din grădina noastră; da, toate acestea sunt acum posibile cu un mic gadget pe care îl putem cumpăra la un preț accesibil.
O stație meteo digitală nu este altceva decât un dispozitiv cu un design variat pe care îl putem așeza pe orice masă din casa noastră fără a ocupa mult spațiu, capabil să funcționeze ca termometru, higrometru, barometru, să prevadă ploaia, gradul de acoperire a norilor, temperaturile minime sau maxime și multe altele, iar în unele cazuri chiar să servească drept ceas deșteptător și radio.
Stația meteo de acasă nu este un dispozitiv nou, dar, ca orice echipament digital, a evoluat destul de mult și a devenit mai versatil prin adăugarea de noi caracteristici pe care nu le avea înainte, devenind o necesitate pentru mulți oameni în casele lor.

Cele mai bune stații meteo

Care este cea mai bună stație meteo?

Există mai multe opțiuni disponibile pe piață și există o gamă largă de alegeri, dar după ce am făcut o comparație între unele dintre cele mai populare modele, luând în considerare funcțiile, avantajele, calitatea piesei și prețurile, am reușit să evidențiem șapte modele care reunesc cele mai bune dintre cele mai bune și sunt cele mai eficiente în a face o prognoză meteo precisă a ceea ce va fi vremea la ușa ta.
Iată dintre cele mai bune stații meteorologice:

1. Oregon Scientific RAR-502

51hv2v64BdL

Vezi pretul Emag

Măsoară 13,4 x 13,4 cm și are un ecran mare care arată tot ceea ce aveți nevoie despre prognoza meteo pentru zona în care vă aflați, în plus, puteți vedea informații din patru locații diferite de până la 30 m în jur și le puteți compara cu ușurință pe ecran datorită etichetelor de pe ecran.
Afișează pictograme atunci când cerul este înnorat, însorit, ploios sau înzăpezit și afișează temperatura în grade Celsius sau Fahrenheit, precum și nivelul de umiditate și probabilitatea de formare a mucegaiului, cu o alertă pentru a vă permite să luați măsuri de precauție.
Pe de altă parte, suportul este pliabil și va sta stabil pe masă; este alimentat cu baterii AAA, iar senzorii sunt destul de preciși.

2. Excelvan WH1070

51e1ChikB4L

Vezi pretul Emag

Veți fi surprins de toate informațiile pe care le veți avea la dispoziție doar uitându-vă pe ecran. Această stație meteo are senzori de temperatură și umiditate și este capabilă să cunoască viteza vântului, probabilitatea de ploaie și punctul de rouă.
Are o rază de acțiune de până la 100 m prin intermediul senzorilor săi, iar senzorii sunt impermeabili, astfel încât îl puteți amplasa cu ușurință în aer liber.
Are cinci butoane pentru a parcurge toate funcțiile, este ușor de utilizat, afișajul este mare și se aprinde și în întuneric pentru o perioadă de două secunde pentru a vedea informațiile.
Echipamentul este destul de fiabil, este, de asemenea, de o calitate excelentă, are o garanție de 2 ani, iar achiziția include senzorii și manometrele necesare pentru a face estimări în diferite locații.

3. X-Sense AG-22P

41th+1aflbL

Vezi pretul Emag

În afară de toate informațiile meteorologice, va arăta data și va funcționa ca alarmă cu funcție de repetare, care, deși pare o funcție de bază a acestor dispozitive, nu multe o au.
Pe de altă parte, designul este elegant, afișajul este retroiluminat și ușor de citit, iar datorită unui proiector puteți afișa informațiile pe perete sau pe tavan și le puteți vedea mult mai mari.
Dispozitivul este capabil să prezică vremea locală pentru o perioadă de până la 24 de ore, iar senzorii trimit informații la bază la o distanță de până la 50 de metri în spații deschise.
Dispozitivul își face treaba perfect și vă va oferi informații precise pentru a vă îmbrăca adecvat și a vă pregăti pentru vreme.

4. Excelvan DCF77

41t5Y+VbV9L

Vezi pretul Emag

Încă o dată, marca ne aduce o altă propunere care, pe lângă faptul că oferă informații despre vreme, arată ora, este un ceas deșteptător și, de asemenea, un calendar, este, de asemenea, garantat timp de doi ani și este fabricat din materiale de bună calitate într-un design mai modern și mai elegant.
Dispozitivul trece automat de la ora de vară la ora de iarnă și măsoară un interval de temperatură interioară de la 0°C la 50°C și temperaturi exterioare de la -20°C la 60°C și estimează temperaturile corecte cu o variație de numai două grade.
Stația măsoară 160 × 30 × 70 mm, cu un afișaj confortabil, cifre iluminate și o greutate de 264 g care o menține stabilă pe suprafață.

5. GARNI WS 6760 Technoline

51r81r+7shL

Vezi pretul Emag

Particularitatea acestui echipament este că vă va informa cu privire la răsăritul și apusul soarelui și vă va trimite o avertizare de îngheț, dacă există.
De asemenea, veți cunoaște nivelul presiunii atmosferice, nivelul de umiditate și temperatura interioară și exterioară. Veți ști, de asemenea, în ce fază a lunii vă aflați, precum și răsăritul și apusul lunii.
Afișează ora în format 12H sau 24H, precum și data și ziua săptămânii. De asemenea, vă va avertiza atunci când bateria este descărcată și puteți seta până la două alarme, cu opțiunea de amânare.
Deși nu include senzori, veți putea adapta până la trei, achiziționându-i suplimentar pentru a-i plasa în zonele în care aveți nevoie de ei.

6. Excelvan WH1175

41Ig1uovcUL

Vezi pretul Emag

Excelvan se remarcă cu produse de această tehnologie și prezintă acum acest model cu aceeași calitate, dar la un preț mult mai mic decât celelalte versiuni ale sale.
La fel ca și celelalte, este o stație meteo eficientă, opțiunile piesei sunt mai simple, dar are aceeași durabilitate și eficiență care caracterizează marca.
Achiziția include, în afară de stația meteo, un senzor de exterior care funcționează la o distanță de până la 100 m, precum și un manual de utilizare care vă va ghida pentru a profita la maximum de echipament.
Este cea mai bună opțiune atunci când aveți un buget redus, fiind o structură ușoară, dar robustă, pe care o puteți amplasa pe masă sau pe perete datorită șuruburilor de fixare incluse.

7. Stația meteo Pictek

Este un termometru-igrometru care vă va oferi simultan temperatura, umiditatea și tendința pe parcursul zilei. Acesta va gestiona valorile maxime și minime zilnice și va fi eliminat automat la sfârșitul zilei.
Designul său este simplu, cu un ecran de 3,2', dar informațiile sunt clar vizibile prin intermediul unei suprafețe acoperite împotriva loviturilor și zgârieturilor.
Perfect pentru casa sau biroul dvs., este unul dintre cele mai ușor de utilizat, iar investiția este garantată pentru 24 de luni fără griji, în plus veți primi asistență tehnică gratuită pe viață dacă aveți nevoie de ea.
Fiind unul dintre cele mai ieftine, este unul dintre cele mai bine vândute și este susținut și de experiența bună pe care au avut-o utilizatorii.

Ce este o stație meteo?

estación-meteorológica-digital-300x199


Acestea sunt un set de instrumente de măsurare a vremii pe care le puteți instala acasă sau în propria afacere. Numărul de instrumente poate varia, dar cele mai multe includ instrumente pentru măsurarea temperaturilor, a umidității relative , a presiunii, a precipitațiilor, a vitezei și a direcției vântului.

Aveți nevoie de o stație meteo digitală personală?

După cum am menționat mai devreme, prognoza pe care o face smartphone-ul dumneavoastră sau chiar cea pe care o vedeți la televizor este o prognoză generală pentru orașul în care locuiți, însă dacă aveți nevoie de o vedere localizată mai detaliată a împrejurimilor dumneavoastră, inclusiv viteza vântului, precipitațiile preconizate și chiar nivelul de UV, merită să investiți într-un astfel de dispozitiv, mai ales pentru a fi informat în orice moment despre vremea care vă afectează.

De ce ai nevoie de unul?

Motivele principale nu se limitează doar la pasionații de meteorologie, dar a avea o stație meteo în zilele noastre este o modalitate fiabilă și suplimentară prin care puteți conta pe măsurători mult mai precise decât cele pe care le puteți găsi pe rețelele de socializare, cu privire la temperatură și vânt. Ele devin chiar aliați atunci când sursele oficiale nu oferă tot ceea ce trebuie să știi în acel moment.

Ce ar trebui să măsurați?

Atât meteorologii, cât și amatorii ar trebui să aibă o listă de elemente esențiale de verificat, astfel încât viitoarea achiziție să includă cel puțin următoarele instrumente de măsură, pentru a achiziționa ceva funcțional și de bună calitate.

Temperatura

Pentru a măsura această variabilă se folosesc binecunoscutele termometre, care, după cum știți, sunt de obicei unul dintre cele mai comune echipamente pe care le veți găsi în stațiile meteorologice; totuși, deși sunt în general fabricate ieftin , există și alte instrumente cu senzori care costă mai mult datorită gradului de precizie pe care îl garantează măsurătorile lor.
Un alt aspect de luat în considerare este că marea majoritate a stațiilor tind să aibă afișaje care pot fi ajustate între Fahrenheit, Celsius și chiar Kelvin.

Umiditatea

Variațiile umidității aerului sunt de o importanță vitală în lumea atmosferică. Prin urmare, multe stații meteorologice profesionale, precum și modelele domestice avansate, oferă două temperaturi: una precisă și una care, în mod normal, ar fi resimțită atunci când se ia în considerare cantitatea de apă evaporată, oferind un nivel de 'senzație' pentru a da utilizatorului o idee mai bună despre cum este afară.

Ce ar trebui să conțină fiecare stație meteo?

În continuare, voi detalia câteva aspecte pe care toate aceste mașini meteorologice ar trebui să le aibă, atât în ceea ce privește componentele, cât și modul în care îndeplinesc sarcinile individuale pe care le îndeplinesc. Deci, verificați-le, înainte de a trece la cumpăra.

Măsurători diferite în interior și în exterior

Ușurința de a obține diferite măsurători atât în interior, cât și în exterior este una dintre caracteristicile îmbunătățite ale acestor truse. Această inovație a fost realizată prin includerea unui software care înregistrează condițiile climatice din zona înconjurătoare.

Cine mai poate beneficia de stațiile meteorologice?

Studenții la meteorologie și pasionații de meteorologie în general pot beneficia de aceste kituri, deoarece le permit să își înregistreze în mod eficient constatările prin compilarea unor măsurători mai precise într-un singur program ușor accesibil, ceea ce reprezintă o binecuvântare în comparație cu numeroasele și greoaiele instrumente vândute separat.

Stațiile meteorologice și noile tehnologii

Unele dintre caracteristicile inovatoare ale stațiilor digitale se bazează pe colectarea precisă a datelor, pe introducerea modelelor fără fir sau wireless și, prin urmare, pe portabilitatea acestora. Astfel, echipamentul trebuie să fie durabil și rezistent , astfel încât să poată fi amplasat în aer liber și să evite deteriorarea din cauza loviturilor întâmplătoare sau a posibilelor atacuri ale animalelor sălbatice.
Cu toate acestea, trebuie reamintit faptul că, deși mai ușor de transportat, tehnologia fără fir poate fi oarecum dificil de instalat în medii exterioare.
Alte aspecte îmbunătățite sunt capacitatea lor de a se conecta la internet și de a stoca și partaja date în cloud.

Factori de care trebuie să țineți cont înainte de a cumpăra o stație meteorologică de casă

Aruncați o privire asupra factorilor pe care trebuie să îi luați în considerare înainte de a cumpăra o stație meteorologică de casă (personală sau PWS).

Scop

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știți este pentru ce veți avea nevoie de echipamentul meteo: Sunteți fermier sau grădinar? Căutați ceva de bază pentru a urmări vremea ca pasionat sau profesionist? Faceți drumeții etc.? Odată ce ați stabilit la ce veți folosi stația, puteți opta pentru unități de preferință de bază sau pentru unități mai specializate. Iată câteva considerații.
Preferințe de bază:

 • Temperatura și umiditatea exterioară
 • Presiunea barometrică
 • Măsurarea precipitațiilor
 • Viteza și direcția vântului.

Alte preferințe utile:

 • Temperatura și umiditatea din interior
 • Radiația ultravioletă și solară
 • Punctul de rouă
 • Indicator pentru detectarea fulgerelor din apropiere
 • Termometru WiFi cu capacitate de monitorizare de la distanță sau higrometru

Precizie

O stație personală nu este bună dacă nu măsoară corect condițiile meteorologice. Prin urmare, dacă sunteți în căutarea acurateței, ar trebui să fiți pregătit să faceți o investiție mai mare, deoarece echipamentele pe care le vedeți de obicei în magazinele locale sunt în general mult mai puțin precise în comparație cu stațiile meteorologice de calitate profesională, cum ar fi Davis Pro2 sau Davis Vantage Vue.

Conexiune și distanță

Cu ani în urmă, echipamentele meteo erau disponibile în două modele: cu fir sau fără fir. În prezent, majoritatea stațiilor meteorologice nu au cabluri, fie că funcționează prin Bluetooth sau WiFi, și sunt mai bune pentru că aveți mai multă flexibilitate în ceea ce privește amplasarea senzorilor, ceea ce vă va ajuta să obțineți citiri mai precise.

Conectivitate la internet

Vă recomand să luați în considerare o stație meteo WiFi, deoarece vă va permite să vă conectați la internet prin intermediul unei aplicații sau al unui site web. Cele mai multe dintre aceste modele vă permit să vă încărcați datele în locuri precum Weather Underground, unde calculele dvs. vor fi afișate împreună cu alte stații meteo casnice din întreaga lume. Credeți sau nu, oamenii de știință găsesc aceste date foarte utile, în special în locurile unde nu există stații oficiale de citire a datelor atmosferice.

Utilizare

Preferați un model care este ușor de configurat și care are aplicații de birou sau console simple, deoarece, dacă sunteți un tehnocrat, stațiile meteorologice personale mai avansate ar putea fi un pic confuze, așa că, dacă doriți o versiune mai simplă, căutați o versiune mai simplă.

Modernizări

Optați pentru echipamente care vă permit să vă extindeți și să adăugați senzori suplimentari pe măsură ce nevoile dumneavoastră cresc.

Durabilitate

Nu uitați că stația meteorologică poate fi instalată în aer liber pe tot parcursul anului, în condiții de vreme caldă sau rece, ploaie și zăpadă. Prin urmare, stați departe de produsele fabricate din plastic ieftin și fragil. Preferați în schimb o stație de domiciliu de nivel mediu sau superior, deoarece o comparație cu versiunile mai ieftine vă va oferi, fără îndoială, mai multă durabilitate pe termen lung.

Buget

Dacă doriți să cumpărați o stație meteo decentă pentru casă, în funcție de modelul pe care îl alegeți, putem vorbi de 170-250 de euro. Rețineți că, dacă sunteți în căutarea unor piese mai durabile, mai performante și mai ușor de modernizat, costul va crește la 350-450 de euro. În cele din urmă, versiunile high-end ar putea depăși 1250 de euro, motiv pentru care îl recomand doar pentru uz profesional.

Informații suplimentare

Iată alte câteva date interesante despre stațiile meteo.

Dimensiuni și greutate

Alegeți dimensiunea numai în funcție de spațiul pe care vă permiteți să instalați stația meteo acasă. De asemenea, greutatea aparatului este un factor important, de exemplu, dacă cumpărați o stație portabilă , preferați una practică ca dimensiune și ușoară ca greutate.

Instalare și utilizare

Pentru a obține rezultate eficiente, este necesar să efectuați o instalare precisă a tuturor pieselor din kitul atmosferic. Pentru a facilita, alegeți marca care este gata de asamblare. De asemenea, în ceea ce privește software-ul suplimentar, asigurați-vă că interfața este practică și funcțională.

Funcții avansate

Conexiune la internet:

Puteți încărca și distribui datele pe diferite site-uri meteorologice pentru corelare și revizuire.

Multi-screen:

Aceasta este o caracteristică utilă pentru doi sau mai mulți utilizatori pe unitate de senzor, dar are monitoare separate.

Prognoza meteo:

Generarea prognozei meteo nu este o caracteristică de bază a majorității stațiilor meteo. Dacă vă interesează această funcție, asigurați-vă că este inclusă, astfel încât să vă puteți planifica ziua.

Alarma:

Sistemele de alarmă suplimentare sunt foarte valoroase în zonele predispuse la dezastre naturale.

Accesorii și piese suplimentare

 • Kit de montare pentru instalarea sistemului de senzori.
 • Anemometru pentru determinarea direcției vântului.
 • Cameră meteo pentru fotografierea factorilor meteorologici.
 • Pluviometru pentru determinarea datelor suplimentare privind precipitațiile.

Avantajele de a deține o stație meteo

 • Fie că sunteți amator sau profesionist în domeniul meteorologic, puteți face măsurători de mediu, cum ar fi: punctul de rouă, răcirea vântului, indicele de căldură, umiditatea solului, căldura solului, lumina ultravioletă sau UV și radiația solară. Unele sisteme pot măsura, de asemenea, cantitatea de evapotranspirație, ceea ce este foarte util în industria agricolă.
 • Ideală pentru a le prezenta copiilor dumneavoastră știința și pentru a le explica modul în care vremea afectează lumea din jurul lor.
 • Excelent pentru grădinarii care trebuie să monitorizeze condițiile meteorologice din grădina lor.
 • Indispensabil pentru fermierii care au nevoie de informații meteorologice precise pentru fermele de familie, podgoriile și industria agricolă în general.
 • Ideal pentru companiile de construcții și de utilități, care depind de cunoașterea condițiilor meteorologice actuale și viitoare pentru activitatea lor.