Stilou de imprimare 3d

la-mejor-pluma-de-impresión-estereoscópica-en-3D

Stilourile de imprimare 3D sunt o invenție destul de nouă, care a fost dezvoltată pentru prima dată de compania 3Doodler. De atunci, aceste utile stilouri 3D au evoluat pentru a dezvolta caracteristici excelente și pentru a crea cel mai bun stilou de imprimare 3D stereoscopică de pe piață.

Acestea sunt stilouri mici care funcționează ca niște imprimante 3D, dar în confortul și libertatea mâinilor tale. Cu aceste dispozitive puteți face decorațiuni, repara obiecte realizate cu imprimante 3D, le puteți conecta și folosi pentru PC și desena orice doriți cu plastic fierbinte pe suprafețe sau chiar în aer.

Datorită gestionării temperaturii și a vârfurilor de extrudare special concepute pentru a vă ajuta să lucrați mai confortabil, aceste dispozitive vă vor ajuta să vă eliberați creativitatea fără probleme.

Întotdeauna este un pic mai complicat să iei o decizie și să cumperi un produs, mai ales când vine vorba de tehnologie. În același timp, stilourile de imprimare 3D sunt o invenție destul de recentă, care nu este încă foarte populară în rândul publicului mediu.

Cu toate acestea, noi suntem aici pentru a vă arăta ce înseamnă această tehnologie, cum și la ce este folosită, dar pe lângă asta am pregătit o listă comparativă cu cele mai bune 5 modele de pe piață, astfel încât să le puteți arunca o privire și să știți că achiziția dumneavoastră este pe drumul cel bun.

Cele mai bune stilouri de imprimare 3D

Care este cel mai bun stilou de imprimare 3D?

Atunci când alegeți un stilou de imprimare 3D, primul lucru de care trebuie să țineți cont este tipul de filament utilizat pentru imprimare, acesta fiind de obicei de 4 tipuri: standard, flexibil, compozit și special. Fiecare dintre ele are caracteristici diferite, dar toate îndeplinesc aceeași funcție, aceea de a se topi în interiorul stiloului și de a ieși apoi prin vârf pentru a putea fi modelat.

Aceste stilouri ar trebui să includă posibilitatea de a fi ușor de căsătorit, de preferință cu un conector de tip USB, deși este posibil să se găsească și stilouri care funcționează cu o sursă de alimentare casnică.

De asemenea, este important să putem regla atât căldura stiloului, cât și cantitatea de filament pe care dorim să o introducem în el, pentru a avea mai mult control atunci când ne modelăm figurile.

Iată dintre cele mai bune stilouri de imprimare 3D:

1. TECBOSS 3D Printing Pen

Dacă ne uităm mai întâi la designul acestui stilou 3D, observăm forma sa ergonomică, ușor de utilizat și de ținut în mână pentru perioade lungi de timp. În plus, acesta include un ecran LCD care afișează toate informațiile legate de fonturile utilizate, viteza de scriere, temperatura dispozitivului și orice avertismente de siguranță legate de utilizarea acestuia.

În plus, duza se retrage automat pentru a preveni înfundarea odată ce utilizarea la cald este finalizată. De asemenea, suportă modul de alimentare dublă pentru o mai mare versatilitate. Suportă PLA la 160-180°C și ABS la 180-210°C.

Utilizarea acestui stilou este extrem de intuitivă, trebuie doar să încărcați stiloul și să așteptați ca acesta să se încălzească, apoi apăsați un buton și stiloul va ejecta plasticul

2. Lauva 3D printing pen

41TAzhDxBIL

Vezi pretul Emag

Conceput pentru copii de la 8 ani, pentru a se distra și pentru a-și lăsa imaginația și abilitățile artistice să zboare, acest stilou permite utilizarea atât a filamentelor PLA, cât și a celor ABS. Cu ajutorul butoanelor sale complete, copilul va putea să controleze ieșirea filamentului, precum și viteza acestuia, toate acestea fiind în același timp în măsură să vadă temperatura de funcționare pentru a se putea opri dacă aceasta devine prea mare.

Datorită calității și capacității sale, nu numai că le va permite să creeze trăsături 3D pe hârtie sau pe alte suprafețe, dar poate fi folosit și pentru a crea structuri și figuri în aer, în cel mai bun stil de sculptură 3D.

Dimensiunea găurii este de 0,7 mm, iar temperatura de funcționare variază în funcție de materialul utilizat. În cazul ABS-ului, temperatura poate fi de 230 °C, în timp ce în cazul PLA-ului, aceasta este de 170 °C.

3. 3D Meterk Smart Pen

Acesta este unul dintre cele mai versatile stilouri de imprimare 3D datorită comenzilor sale variate care vă permit să modificați căldura pentru a atinge punctul exact de topire și viteza filamentului.

Acest model are o duză patentată cu conexiune integrată care previne blocarea stiloului, precum și supraîncălzirea acestuia, ceea ce îl face foarte sigur pentru copii și mai puțin copii.

De asemenea, este dotat cu un ecran LCD care vă permite să urmăriți cu atenție setările stiloului și să controlați în totalitate ceea ce faceți.

În cele din urmă, funcționează cu două filamente PLA și ABS de 1,75 mm, include încărcătorul său AC/DC și are un mod de repaus care oprește încălzirea dacă trec 5 minute fără activitate.

4. SUNLU 3D printing pen

Acest model oferă 8 controale digitale ale vitezei de alimentare cu filament, care vă permit să desenați în 3D cu mai multă precizie, agilitate și fluiditate totală.

În același timp, puteți avea o vedere clară a tuturor acestor setări datorită ecranului OLED, care este mai subțire decât LCD-urile și emite o lumină plată vizibilă în orice situație.

Are un vârf de extrudere de bună calitate, cu încălzire inteligentă care oferă o temperatură adecvată și niveluri bune de siguranță pentru a evita arsurile.

Designul său este foarte ușor și ergonomic, cu o greutate destul de mică și o formă care se potrivește cu mâna ta pentru a-ți permite să îți exploatezi toată creativitatea în mod confortabil.

5. Pixul de imprimare 3D Uzone

41EKth8H4FL

Vezi pretul Emag

Pixul Uzone are un design practic care vă permite să reglați viteza filamentului până la 8 niveluri, ceea ce garantează confortul și ușurința de utilizare, în special pentru persoanele neexperimentate și pentru copii.

În același timp, pachetul vine cu 2 protecții de silicon pentru degete pentru a vă ajuta să nu vă ardeți în timp ce manipulați filamentele fierbinți.

Este un produs ideal pentru confecționarea de obiecte de artizanat, decorațiuni, retușarea obiectelor din casă, deoarece suportă atât filamente ABS, cât și PLA, cu un interval de funcționare de la 160 la 210 grade.

Dacă vă doriți ceva convenabil, ergonomic, ușor de utilizat, accesibil și destul de versatil cu conexiune USB, acest model poate fi ideal pentru dvs.

6. EUTOYZ Printing Pen

51sV-93VVfL

Vezi pretul Emag

Creion de modelare 3D foarte ușor de utilizat, special conceput atât pentru copii, cât și pentru începători. Cu doar câteva butoane puteți opera acest minunat stilou de imprimare 3D stereoscopică, care vine, de asemenea, cu un mic afișaj LED care arată tipul de material pe care îl utilizați....

În același timp, vine cu o conexiune USB, astfel încât să îl puteți utiliza fără a vă baza pe prize, are un design mic și ergonomic și este ușor, cu un sistem de siguranță pentru a răci rapid vârful ceramic de calitate aeronautică și pentru a nu arde accidental copiii.

Dispozitivul inteligent se oprește automat atunci când nu este utilizat, pentru a preveni accidentele, în timp ce, atunci când este utilizat, puteți desena și mâzgăli atât în poziție orizontală, cât și verticală.

Acest stilou este potrivit pentru mame și gospodine decoratoare, adulți, artiști, pasionați de artă și chiar copii creativi și proactivi.

7. GEEETECH Printing Pen

51qgxp+jAuL

Vezi pretul Emag

Unul dintre cele mai accesibile modele de pe lista noastră vine de la marca GEEETECH și are un diametru de 1,75 mm și un design elegant în alb și negru.

Acesta este un stilou compatibil cu filamentul ABS și PLA de 1,75 mm, care dispune, de asemenea, de un ecran LCD convenabil, astfel încât să puteți monitoriza temperatura și viteza filamentului.

De asemenea, dispune de butoane care vă oferă un control mai mare asupra vârfului extruderului, astfel încât să puteți obține cantitatea exactă de filament la fiecare trecere, precum și un mecanism care previne înfundarea plasticului fierbinte.

Toate acestea vă permit să obțineți mai mult din creativitatea dvs. și să aveți o experiență mai confortabilă, mai fluidă și mai liberă în timp ce vă distrați sau reparați obiecte din casă sau din birou.

Ce este un stilou de imprimare 3D?

pluma-de-impresion

Aceste stilouri sunt ca și cum ai ține în mână o imprimantă 3D. De fapt, acestea folosesc același tip de căldură și extruder pe care îl puteți vedea la imprimantele de birou, cu singura diferență că nu este un dispozitiv mecanizat și nici nu este operat de un software, ci îl acționați cu propriile mâini, ca și cum ar fi un creion.

Cum se utilizează stiloul/creionul 3D

La fel ca orice alt dispozitiv de imprimare 3D, aceste stilouri avansate transportă un filament de plastic la temperaturi ridicate pentru a-l aduce la punctul de topire și a face ca produsul să iasă prin vârful unui extruder. Este un mecanism similar cu cel al pistoalelor cu lipici fierbinte.

Aceste stilouri inteligente produc un plastic topit foarte moale, pe care îl puteți modela în orice formă doriți și îl puteți fixa cu ușurință pe orice suprafață. Plasticul se răcește rapid după ce iese din stilou, se întărește și păstrează forma pe care i-ați dat-o.

Tot ceea ce poți face cu stilourile de imprimare 3D

51Q0T2LFdiS

Cu aceste stilouri poți desena cu plastic, deoarece îi poți da orice formă dorești și îl poți atașa la multe tipuri de suprafețe, din aproape orice material și formă. Acestea dau frâu liber creativității.

La rândul lor, le puteți folosi pentru a crea decorațiuni frumoase pe obiecte de zi cu zi, iar acestea pot fi oricât de elaborate doriți. Odată ce veți avea mai multă practică, puteți chiar să faceți desene 3D în aer, fără a fi nevoie să le faceți pe o suprafață.

Acestea servesc, de asemenea, ca instrumente pentru repararea și retușarea altor obiecte realizate cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D.

Cum să alegeți un stilou 3D?

pluma-de-impresion-3D

În afară de funcția de bază a oricărui stilou de imprimare 3D, care este de a imprima în 3 dimensiuni, există și alte caracteristici și funcții care pot face întregul proces mai ușor, mai confortabil și mai complet.

Unele dintre aceste funcții pot fi modul standby, un afișaj LCD mare, sisteme de detectare a blocajelor din plastic, gestionarea temperaturii, indicatori LED și multe altele.

Iată câteva dintre cele mai utile caracteristici pe care le puteți găsi la aceste stilouri inteligente :

  • Tipul de control: puteți căuta un model care vă permite să controlați nivelul de căldură pentru rezultate mai precise sau care vă permite să modificați cantitatea de plastic care este ejectată pentru a gestiona viteza și fluiditatea desenului într-un mod constant. Aceste tipuri de controale sunt tipice pentru produsele de bună calitate.
  • Design: Căutați un model ergonomic, de dimensiuni mici și compacte, și capacitatea de a se reîncărca ușor cu computerul sau laptopul prin USB, ideea este ca produsul să se simtă confortabil în mână și să vă permită să vedeți ecranul în orice moment și să controlați setările stiloului.
  • Tipul de filament: Tipul de filament utilizat influențează în mod direct modul în care desenați și există multe tipuri pe piață, dar este întotdeauna important să căutați unul care să fie ușor de înlocuit. Acest lucru ajută stiloul 3D să dureze mai mult timp. Există 4 tipuri populare: standard, flexibil, compozit și special.
  • Marca: Există mai multe mărci de înaltă calitate, cum ar fi 3Doodler, Scribbler și Lix. Ideea este să le comparați în funcție de calitatea și funcțiile pe care le oferă. Unele pot fi mai inovatoare decât altele.
  • Recenzii ale utilizatorilor: Este întotdeauna bine să căutați un model care are recenzii bune din partea utilizatorilor săi, dar acestea trebuie să fie recenzii realiste și nu fabricate, de genul celor pe care producătorii le-au inventat. De asemenea, puteți căuta recenzii și comentarii pe YouTube pentru a afla cum funcționează și cum arată un anumit model.

Întrebări frecvente

De ce să folosiți un stilou de imprimare 3D stereoscopică și nu o imprimantă 3D?

Este simplu, imprimantele sunt rigide și precise, ideale pentru crearea de piese și prototipuri de obiecte. Cu toate acestea, stilourile sunt creative, mai libere și mai fluide. În același timp, pentru a folosi una dintre aceste imprimante, aveți nevoie de un software și de fișiere de modele 3D pentru a putea începe să produceți prototipuri și obiecte, în timp ce cu stilourile aveți nevoie doar de mâini și de creativitate.

Puteți folosi un stilou 3D pe hârtie?

Pentru a efectua această sarcină, puteți descărca șabloane de stilou 3D online sau chiar crea propriul șablon și pur și simplu trasați linii ținând ușor vârful stiloului 3D pe hârtie, ca și cum ați folosi un stilou normal.

Pe ce suprafețe poate fi utilizat un stilou 3D?

Plasticul este suprafața preferată pentru acest tip de obiect. Aproape orice formă de plastic poate fi prelucrată și aplicată pe majoritatea suprafețelor, iar desenele decorative în relief pot fi adăugate la orice tip de obiecte.

Cum se încarcă un stilou cu filament 3D?

Țineți pur și simplu filamentul pentru a-l îndrepta și pentru a îndepărta reziduurile de murdărie de la capăt. Apoi țineți apăsată săgeata în jos și împingeți filamentul în orificiul din partea superioară a stiloului. În acest moment, angrenajul prinde filamentul și îl trage spre interior, iar acesta este gata de utilizare.

Cât costă un stilou de imprimare 3D?

În prezent, prețurile stilourilor 3D variază între 12 și 130 de euro, prețul mediu fiind de 30 de euro. Această variație este direct legată de marcă, caracteristici, ergonomie, printre alți factori.