Stimulator muscular

electroestimulador

Sănătatea este cel mai important bun pe care îl aveți în viață. Pe măsură ce trec anii, menținerea unei sănătăți puternice și vibrante este o prioritate absolută pentru a atinge orice obiectiv.

Cheia este să ai grijă de tine, să mănânci bine, să dormi mult, să eviți stresul și să faci exerciții fizice. Astăzi vă vom vorbi despre o tehnologie extraordinară care poate contribui în mare măsură la atingerea obiectivelor dvs. în ceea ce privește sănătatea organismului, începând cu sistemul muscular și nervos .

Datorită medicinei moderne și a noilor tehnologii, cum ar fi cea oferită de cel mai bun electrostimulator muscular, corpul poate rămâne tânăr pentru mult mai mult timp, făcându-vă să arătați așa cum vă doriți, indiferent de vârstă.

Cele mai bune electrostimulatoare musculare

Care este cel mai bun electrostimulator muscular?

Există multe varietăți de EE disponibile pe piață. Dacă vă decideți să achiziționați unul, vă vom prezenta o listă comparativă a dispozitivelor pe care le considerăm cele mai bune în ceea ce privește calitatea, prețul, excelența mărcii, flexibilitatea pentru diferite bugete și testele aplicate de producători.

Întotdeauna trebuie să aveți în vedere să achiziționați cea mai bună tehnologie posibilă, la cel mai mic cost, încercând să obțineți o proporție echitabilă între cea mai bună și cea mai puțin costisitoare, la cel mai mic preț de pe piață și cu cea mai bună părere a consumatorilor.

EE pe care vi le vom prezenta mai jos, datorită puterii electrozilor lor, vă vor ajuta să vă antrenați, să vă reabilitați, să vă relaxați, să reduceți tensiunea corpului, să vă întăriți regiunea abdominală, brațele, fesele. De asemenea, acestea sunt ideale pentru fizioterapie și slăbire.

Evident, nu vă așteptați la miracole. Dacă obiectivul tău este să ai corpul visurilor tale, exercițiile fizice vor fi întotdeauna necesare. Dar aceste dispozitive vor fi cei mai buni aliați ai tăi pentru a te ajuta să obții cele mai bune rezultate.

Iată cele mai bune stimulatoare musculare:

1. Beurer EM49 electrostimulator muscular digital

51xrPnujvqL

Vezi pretul Emag

Acest magnific electrostimulator digital are două canale și îndeplinește ambele funcții EMS/TENS. Este disponibil în alb sau argintiu.

Beurer EM49 vă va permite să vă atingeți obiectivele cu treizeci de aplicații preprogramate și douăzeci de programe reglabile individual.

Ușor de utilizat și nu consumă multă energie din baterie. Este foarte puternic, așa că este indicat să creșteți progresiv intensitatea acestuia. Dimensiunile sale sunt de 12,2 x 2,3 x 5,9 cm; cântărește 150 g și necesită 3 baterii AAA, care sunt incluse.

2. HoMedics Sport HST-100-EU

41nwoIusx6L

Vezi pretul Emag

Acest electrostimulator versatil este prevăzut cu patru tampoane de contact, pentru a fi utilizat pe orice zonă a corpului. Acesta vă oferă șase programe de impulsuri electrice multiple, pentru ritmuri diferite de tonifiere; și zece niveluri de intensitate pentru a optimiza tonusul muscular, foarte ușor de utilizat. Dimensiunile sale sunt de 1,5 x 7 x 10 cm; 299 g; și necesită două baterii AAA, care sunt incluse în produs.

Raportul preț/performanță este excelent. Interfața produsului este simplă și intuitivă. Puterea poate fi reglată până la zece niveluri și, în funcție de zona în care îl puneți, are un efect vizibil chiar și la jumătate de putere. Este recomandat în special persoanelor care fac sport, pentru a atenua durerea, rigiditatea și întărirea mușchilor. Este un produs simplu și de casă, nu profesional.

Are un canal de ieșire și patru electrozi, toți la aceeași putere. Nu oferă vizualizarea frecvenței cu care funcționează.

3. Electro-stimulator Compex FIT 1.0

41ClcgFG7zL

Vezi pretul Emag

Compex fit 1.0 este ideal pentru cei care practică fitness și aspiră să-și îmbunătățească sănătatea prin practicarea unei activități fizice de cel puțin două ori pe săptămână.

Acest produs este eficient pentru a vă ajuta să vă sculptați corpul, să vă tonifiați abdomenul și să ușurați durerea. Tehnologia sa este cu fir, are patru canale și opt programe; un program anti-durere și un program de recuperare.

Este ideal pentru persoanele care fac un anumit tip de reabilitare. Dimensiunile sale sunt de 26,6 x 17 x 11 cm; cântărește 1,3 kg și necesită o baterie cu litiu, care este inclusă în produs.

4. Electro-stimulator Neurotrac TENS

413w75AbuWL

Vezi pretul Emag

Neurotrac TENS este ideal pentru ameliorarea durerii de la gât până la picioare. Acesta are o adâncime de frecvență de până la 1.200 Hz și patru canale de stimulare.

Acesta măsoară 10 x 10 x 10 cm și necesită patru baterii AA, care sunt incluse în dispozitiv. Are un raport calitate-preț excelent și este foarte ușor de utilizat.

5. Prorelax TENS și EMS Duo electro-stimulator muscular

41tVNT7dNxL

Vezi pretul Emag

Acest dispozitiv are dublă funcționalitate TENS și EMS. Este foarte eficient pentru combaterea durerii și a tensiunii musculare, precum și pentru a le exercita și dezvolta. Acesta are un design modern, cu tehnologie digitală, două canale și opt programe diferite.

Dimensiunile sale sunt de 5,8 x 13,3 x 20,3 cm; cântărește 358 g și necesită trei baterii AAA, care sunt incluse în dispozitiv.

Are un preț foarte accesibil. Este foarte practic și ușor de utilizat. Este prevăzut cu un suport cu clemă, astfel încât să îl puteți agăța și să vă puteți deplasa în timp ce îl utilizați. Acest model este un model cu patru loturi. Manualul său de instrucțiuni vă ajută să îl calibrați și să înțelegeți diferitele sale utilizări.

6. Tesmed MAX 830 Electro-stimulator muscular cu 4 canale

41cr8YeY4HL

Vezi pretul Emag

Acest TENS are două canale și este de o calitate excelentă. Ecranul său digital mare și clar este foarte ușor de utilizat și afișează setările de frecvență, intensitate și durată dorite, dintre modurile disponibile: Burst, Constant și Modulație SD1/SD2, anti acomodare.

Acest dispozitiv este ideal pentru ameliorarea unei game variate de probleme, inclusiv: dureri lombare, sciatică, artrită, dureri de picioare, umăr înghețat, tendinită, lumbago, dureri cervicale, fracturi, dureri de spate și articulare.

Med-Fit 3 este prevăzut cu cinci moduri, pe care le puteți selecta pentru o ameliorare maximă a durerii. Este foarte ușor și simplu de utilizat și vine cu toate accesoriile incluse. Dimensiunile sale sunt de 18,2 x 13,2 x 4,6 cm și cântărește doar 458 g. Necesită o baterie alcalină de 9V, care este inclusă în produs.

7. Wolady TENS și EMS electrostimulator muscular Wolady TENS și EMS

41Z1IrjtWNL

Vezi pretul Emag

Este un TENS și EMS cu ieșire dublă simultană, cu un canal B și două moduri de masaj simultan. Vine cu opt bucăți de tampoane conductive, reutilizabile, înlocuibile, autoadezive, reutilizabile, cu gel conductiv. Vine cu patru tampoane, aplicabile simultan în două zone specifice diferite.

Cele 28 de moduri de masaj sunt preprogramate, cu douăzeci de niveluri de rezistență reglabile, care cresc sau scad constant. Modurile sale de relaxare și de eliberare a tensiunii sunt ideale pentru persoanele cu dureri de spate, artrită sau articulații cu inflamații ale discurilor, tensiune la umăr și multe alte leziuni și dizabilități.

Electrostimulatorul Wolady este sigur și ușor de utilizat. Terapia cu acest TENS este certificată de organismele competente și este considerată fără efecte secundare. Acesta afișează pe un ecran LCD de control tactil setările programelor sale animate, ușor de reglat: modul de masaj, intensitatea, durata tratamentului. Are un cronometru de la zece la șaizeci de minute. Când timpul a expirat, aparatul se va opri automat.

Dimensiunea sa este portabilă și convenabilă, îl puteți transporta în buzunar pentru a vă relaxa oricând și oriunde. Îl puteți utiliza pentru a relaxa diferite părți ale corpului, ceea ce face ca acest dispozitiv să fie ideal pentru ameliorarea durerii cronice.

Vine cu o baterie reîncărcabilă cu litiu pentru până la zece ore de utilizare continuă. Pentru a o încărca, poate fi conectată la portul USB al computerului, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji pentru a mai schimba o baterie! Trebuie doar să urmăriți avertismentul de baterie descărcată și să îl puneți la reîncărcare.

8. Electrostimulator profesional TENS și EMS Axion Stim Pro X9

51GGgSAsK-L

Vezi pretul Emag

Electrostimulatorul profesional Axion X9 pe care îl puteți folosi în confortul casei dumneavoastră în scopuri de antrenament personal și chiar ca sistem de terapie alternativă pentru a favoriza ameliorarea durerii, vă sugerez cu ochii închiși să optați pentru produsele Axion, care se află de ceva timp pe piața de fizioterapie dezvoltând echipamente tehnologice și medicale de bună calitate.

Aparatul conține 8 tampoane cu electrozi autoadezivi și certificați, cabluri de conectare și o husă portabilă, plus 8 moduri reglabile și 37 de programe preprogramate atât pentru gimnastică pasivă , cât și pentru diferite tipuri de terapii care vor ameliora migrenele, durerile menstruale, osteoartrita etc.

În cele din urmă, deși nu este ieftin , este garantat pentru 2 ani.

9. Umate TENS și electrostimulator muscular EMS

Dacă credeți că electrostimulatoarele sunt o farsă din magazinele TV din anii '90, vă sugerez să aruncați o privire la Umate , un aparat de exerciții musculare pentru picioare și brațe. Această marcă renumită a dezvoltat un sistem pentru a lucra toate zonele corpului prin plasarea tampoanelor și pornirea programării la nivel scăzut, mediu sau ridicat, în funcție de tipul de antrenament de care aveți nevoie.

Tehnologia sa include o gradație de 10 moduri și 20 de niveluri de rezistență, care vă vor ajuta să ardeți grăsimile și să creșteți mușchii, doar folosindu-l timp de 20 sau 30 de minute pe zi, ceea ce duce la echivalentul a 2 săptămâni de dietă.

Designul său are forma unei centuri, este prevăzut cu o telecomandă convenabilă și este accesibil.

Ce este un electrostimulator muscular?

Electroestimulador

Electrostimulatorul emite impulsuri generate printr-un dispozitiv sau o consolă. Acesta le trimite prin intermediul unor electrozi atașați de piele și plasați pe părțile corpului pe care doriți să le stimulați, pentru a vă atinge obiectivele.

Aceste impulsuri imită munca depusă de Sistemul nervos central. Prin intermediul microcurenților electrici, aceste dispozitive provoacă contracții musculare, ceea ce generează un efect similar cu cel pe care l-ai obține în urma unui exercițiu regulat al mușchilor tăi.

De asemenea, acestea vă permit să vă relaxați mai ușor, să activați circulația sângelui, să eliminați toxinele din organism și chiar să faceți exerciții fizice în timp ce vă uitați la televizor, citiți o carte sau discutați stând confortabil pe canapeaua dumneavoastră preferată. Electro-stimularea este destul de frecventă în lumea fitness-ului și a esteticii personale.

Tipuri de electrostimulatoare

Există, în esență, două tipuri de EE. Este important să se facă distincția între stimularea electrică transcutanată a nervilor TENS) și stimularea electrică a mușchilor EMS).

Atât TENS, cât și EMS utilizează electroterapia pentru a trata durerea persistentă și severă, dar metodologia utilizată este diferită.

TENS

Folosesc electricitatea pentru a stimula nervii și a activa recuperarea terapeutică . TENS este o metodă non-invazivă, fără medicamente, de control al durerii. Dispozitivele TENS utilizează mici impulsuri electrice trimise prin piele pentru a modifica percepția durerii.

La majoritatea pacienților, este eficient în reducerea sau eliminarea durerii. TENS utilizează microcurenți pentru a crește producția de adenozin trifosfat (ATP), substanța care furnizează energie organismului la nivel celular.

Funcții esențiale

 • TENS este conceput ca o metodă de ameliorare a durerii. Electro-stimularea trimite impulsuri ușoare prin piele, stimulând nervul (sau nervii) din zona de tratament.
 • În cele mai multe cazuri, stimularea va reduce semnificativ, chiar elimina, senzația de durere de care suferă pacientul.
 • Ameliorarea durerii este diferită în funcție de pacient, de modul selectat pentru acțiunea terapeutică și de tipurile de durere.
 • TENS este indicată pentru ameliorarea simptomatică și tratamentul durerii cronice sau ca tratament adjuvant în tratamentul post-chirurgical și post-traumatic.

EMS

Dispozitivele EMS furnizează impulsuri electrice pentru a provoca contracția musculară. Ei aplică o stimulare circulară. contracție și apoi relaxare, pentru a crește fluxul sanguin în zona aplicată, ceea ce reduce inflamația și favorizează recuperarea și creșterea musculară.

Prin stimularea mușchilor în structura lor fundamentală, EMS produce o contracție similară cu cea obținută în timpul exercițiilor fizice convenționale.

Aceste dispozitive sunt destinate în special prevenirii atrofiei musculare sau reeducării mușchilor, în cazul persoanelor care au suferit o paralizie totală sau parțială.

În plus, EMS are multe alte utilizări, cum ar fi îmbunătățirea a gamei motorii musculare și prevenirea a cheagurilor de sânge.

Funcții esențiale

 • Sunt dispozitive care aplică o metodă studiată și acceptată la nivel mondial în tratamentul leziunilor musculare.
 • Acestea trimit impulsuri electronice către mușchii care au nevoie de atenție: Mușchiul efectuează un exercițiu pasiv.
 • Un produs secundar al formei de undă pătrată descoperit de John Faraday în 1831. Acest model de undă pătrată are capacitatea de a acționa direct asupra neuronilor motori ai mușchiului.
 • Frecvența joasă, combinată cu modelul de undă pătrată, permite EMS să acționeze direct asupra diferitelor grupuri musculare.
 • În prezent, metoda EMS este utilizată în spitale și clinici sportive pentru tratarea leziunilor musculare și pentru reeducarea mușchilor paralizați. Acest lucru previne atrofia mușchilor afectați și îmbunătățește circulația sângelui și tonusul muscular.
 • EMS trimite impulsuri ușoare, prin piele, stimulând nervii din zona tratată. Mușchiul primește acest semnal și se contractă, la fel ca și cum creierul ar fi fost responsabil pentru acest semnal. Pe măsură ce intensitatea semnalului crește, mușchiul se flexează, la fel ca în timpul exercițiilor fizice. Când pulsul se oprește, mușchiul se relaxează și ciclul începe din nou (stimulare, contracție și relaxare).

EMS este indicat în mod specific pentru următoarele scopuri terapeutice

 1. Relaxarea spasmelor musculare
 2. Prevenirea sau întârzierea atrofiei, datorată desființării mușchilor
 3. Menținerea sau întârzierea amplitudinii de mișcare a mușchilor
 4. Stimularea imediată post-chirurgicală a mușchilor gambei
 5. Stimularea imediată post-chirurgicală a mușchilor gambei, pentru a preveni tromboza venoasă
 6. Creșterea circulației sângelui
 7. Reeducarea mușchilor

Rețineți că TENS este prescris pentru dureri severe și cronice. Este utilizat în esență la nivel senzorial și nu provoacă contracția musculară. Acestea permit creșteri intermitente ale curentului, ceea ce este foarte recomandat după o activitate fizică intensă sau pur și simplu dacă aveți nevoie să vă relaxați după o zi stresantă.

Dispozitivul EMS, atunci când este utilizat pentru antrenamentul de întărire a mușchilor, trimite semnale către nervii motori ai mușchiului, generând o contracție a mușchiului și o creștere a masei musculare. Programul de recuperare activă al dispozitivelor EMS utilizează doze specifice de frecvențe joase pentru a crește fluxul sanguin, a elimina acidul lactic, a elibera endorfine și a promova relaxarea musculară.

Ambele tipuri de terapie, TENS și EMS, pot fi efectuate la domiciliu, iar dozele de tratament sunt controlate de pacientul însuși. Electrozii sunt înlocuibili, dar întotdeauna monitorizați de un medic specialist sau de un fizioterapeut.

Sunt disponibile dispozitive care vin cu ambele funcții (EMS și TENS) incluse. Nu uitați: EMS este pentru stimularea musculară, iar TENS este pentru stimularea terminațiilor nervoase.

Cât de des ar trebui să-l folosesc?

Pentru rezultate excelente, se recomandă cincisprezece minute pe zi. Cu toate acestea, nu există limite. Cu cât îl folosiți mai mult, cu atât mai repede și mai bine veți obține rezultate, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră recomandă altfel.

Cine nu ar trebui să o folosească?

electroestimulador-muscular

În niciun caz persoanele cu epilepsie sau cu tendințe de convulsii, femeile însărcinate și cardiacii nu trebuie să le utilizeze, cu excepția cazului în care sunt autorizate în mod expres de către medic.

Cât de repede primesc rezultate?

Aproximativ în primele trei-patru săptămâni de la începerea utilizării. Cu toate acestea, vă veți simți mult mai bine după primele câteva ședințe.

Cât de sigure sunt acestea?

Complet sigur, atâta timp cât instrucțiunile sunt respectate întocmai. Eficacitatea lor le-a făcut foarte populare în spitale și centre de reabilitare.

Aproape toate mărcile sunt certificate de organisme competente. Medicii folosesc aceste dispozitive pentru a ajuta pacienții care au nevoie să relaxeze spasmele musculare, să își reeduce mușchii, să prevină atrofia, să îmbunătățească performanța musculară după un atac de cord sau o operație pe cord, printre altele.

La ce servește electrostimulatorul muscular

Puteți obține EE ale cărui programe vă vor fi utile pentru fizioterapie, reabilitare sau reeducare a mușchilor, în special pentru cervilagie, dureri de genunchi, disconfort lombar și dorsalgie epicondilită.

Pentru aceste tipuri de scopuri, vă recomandăm să solicitați consiliere profesională cu privire la modul de utilizare optimă a dispozitivului la domiciliu. Este important să se știe clar cum se utilizează, pentru a nu provoca leziuni musculare.

Aceste ES sunt foarte populare, deoarece opțiunea lor relaxantă este excelentă pentru a ajuta la eliminarea durerii.

EE pentru această funcție sunt concepute pentru toate tipurile de sportivi, de la începători până la cei mai exigenți profesioniști

Programele acestui tip de EE vor crește puterea fibrelor musculare, vor crește forța și dimensiunea mușchilor ( construirea mușchilor ), vor îmbunătăți elasticitatea și rezistența mușchilor; precum și vor accelera recuperarea după un efort mare.

Dacă vă preocupă să vă tonifiați corpul și să aveți o musculatură definită și vizibil marcată, există programe de EE care vizează în mod special acest lucru. Acestea sunt ideale pentru sportivii care doresc să promoveze dezvoltarea mușchilor în general, pentru pasionații de fitness și de culturism.

Dacă doriți să vă înfrumusețați pielea, să o întăriți și să o relaxați, EE special concepute pentru frumusețe au programe de lipoliză, fermitate și drenaj.

Acestea sunt disponibile în versiuni portabile și pentru uz casnic. Întotdeauna consultați mai întâi un specialist.

Factori de luat în considerare înainte de a cumpăra un electrostimulator muscular

Cel mai bun electrostimulator muscular oferă TENS și EMS, alții doar unul dintre ele. Totul depinde de tipul de tratament pe care doriți să îl aplicați.

Dacă vă vizați mușchii, un EMS este pentru dvs. Dar dacă doriți să ușurați durerea, TENS va funcționa mai bine. Evident, în mod ideal, ar trebui să puteți achiziționa un dispozitiv care să le poată face pe amândouă.

Dispozitivele cu patru electrozi sunt preferabile celor cu doar doi electrozi. Asigurați-vă că plăcuțele pe care sunt plasați electrozii sunt de cea mai bună calitate și mai durabile. Tampoanele lavabile și reutilizabile sunt cele mai bune.

Este esențial să țineți cont de faptul că, cu cât EE are mai multe canale și electrozi, cu atât va fi mai ușor să vă oferiți diferite tipuri de masaje, în funcție de preferințele dumneavoastră. Nu uitați că există mai multe modele diferite și că veți obține cel mai potrivit în funcție de buget și de obiectivele dumneavoastră specifice.

Este important de reținut că acesta trebuie să aibă un afișaj de calitate, astfel încât să puteți obține o vizualizare optimă a fiecăruia dintre parametrii de antrenament, împreună cu un sistem de butoane care să vă faciliteze selectarea diferiților parametri, alegând programul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră în funcție de acțiunea pe care doriți să o desfășurați.

Nu subestimați niciodată importanța acestor aspecte.

 • Programe sau moduri salvate

Programele constau din sesiuni de antrenament predefinite, concepute de producătorul aparatului. Selectați EE care vine cu programele necesare pentru obiectivele pe care doriți să le atingeți.

Încercați întotdeauna să cumpărați cele cu programe cât mai orientate spre obiective. Atunci când selectați un produs, concentrați-vă asupra programelor oferite de acesta. Țineți cont de părțile corpului pe care doriți să le exersați, astfel încât să puteți determina intensitatea și nivelul de efort al fiecărui program.

Cele mai frecvente sunt cele care vizează relaxarea durerii. Există, de asemenea, programe care vizează în mod special programele de încălzire și de antrenament înainte de exerciții fizice. Iar după ce vă terminați rutina obișnuită, există programe de recuperare.

 • Nivelurile de intensitate și sursa de energie

41GE7a7FPuL

Asigurați-vă că intensitatea oferită de programele de EE este adecvată pentru condiția dumneavoastră fizică.

Intensitatea va oferi o ameliorare permanentă sau va reeduca funcția musculară? Țineți cont întotdeauna de tipul și cantitatea de energie pe care le va investi utilizarea EE. Ca regulă generală, există diferite tipuri de surse de alimentare pentru aceste dispozitive.

Unele folosesc baterii (două sau trei baterii AA sau AAA). Altele folosesc baterii sau acumulatori, garantând o autonomie mai bună, într-un interval de trei până la douăzeci de ore de utilizare, în funcție de program și de intensitatea pe care o aplicați.

Verificați foarte atent dacă aparatul pe care îl achiziționați provine de la un producător recunoscut.

Există o gamă largă de prețuri, adaptate la bugetul și nevoile fiecărui utilizator. Totul depinde de tipul de utilizare a dispozitivului, precum și de aspectele tehnice. Un EMS cu patru căi costă între 100 și 200 €, iar EMS cu două căi poate fi găsit de la 50 €.

De asemenea, în funcție de sursa de energie pe care o utilizează aparatul, costurile vor varia și ele; și, desigur, vor depinde și de varietatea de programe pe care le puteți aplica pe aparat.

 • Progrese în tehnologia și designul wireless

Cele mai notabile schimbări care au avut loc în ultimii ani pe piața EMS sunt în ceea ce privește modelul wireless și creșterea opțiunilor ghidate de smartphone-uri. Principalul motiv al popularității tehnologiei wireless , este că permite libertatea de mișcare prin faptul că are electrozi și curent într-un dispozitiv direct pe corp, dar fără fire.

Este adevărat că noul echipament EMS nu este complet fără fir, deoarece bateriile trimit încă curentul printr-un fir mic la electrod, dar diferența este că controlerul trimite informații sau instrucțiuni fără fir prin conectivitate Bluetooth . În loc să construiască un controler pentru unitatea lor, această companie s-a concentrat pe miniaturizarea bateriei pentru a se potrivi în electrod.

Acesta este motivul pentru care portabilitatea acestor unități este principalul motiv pentru care tehnologia bateriei este importantă atunci când aveți în vedere un dispozitiv care va funcționa pentru stimularea abdominală sau a altor zone ale corpului: pur și simplu doriți ca acesta să dureze suficient de mult timp pentru fiecare antrenament.

Deoarece câmpul concurențial este destul de echilibrat, nu există niciun avantaj între mărci, dar, în general, durata de viață a bateriilor este mult mai mare decât era cu ani în urmă. Fiecare sistem include acum un cablu de încărcare sau un adaptor, ceea ce face ca echipamentul să fie mai portabil și suficient de mic pentru a încăpea într-o geantă de călătorie cu bagaj de mână, fără a compromite spațiul de depozitare.

Unde pot fi utilizate stimulatoarele musculare?

Aproape toate dispozitivele de stimulare electrică a nervilor sunt suficient de compacte și discrete pentru a fi utilizate oricând și oriunde. De exemplu, sportivii le folosesc în sala de gimnastică, alții le folosesc la birou pentru a se relaxa sau pentru a trezi corpul și, bineînțeles, există și cei care le folosesc în confortul casei. În ceea ce privește cel de-al doilea loc, este clar că, înainte de a-l purta la locul de muncă, este recomandat să vă întrebați șeful dacă este permis.

După cum ați văzut, mulți oameni folosesc echipamente EMS pentru a-și activa mușchii din diverse motive. De exemplu, sportivii le folosesc ca parte a regimului lor sportiv pentru a maximiza rezultatele antrenamentului și pentru a obține un abdomen mai puternic.

Cu toate acestea, există un alt grup de persoane care le aplică, de asemenea, pentru relaxare și pentru a obține beneficii în ceea ce privește îngrijirea personală, estetica și pentru a-și îmbunătăți nivelul general de sănătate, datorită ameliorării afecțiunilor pe care le pot oferi.

În acest sens, mulți utilizatori au reușit să se recupereze în urma unor leziuni și chiar să simtă o mare ușurare după ore lungi și obositoare de muncă la birou.

După cum puteți vedea, aceste dispozitive versatile nu sunt destinate doar sportivilor într-o sală de gimnastică, ci pot fi folosite și de persoanele în vârstă, de fizioterapeuți și, în general, de oricine are nevoie de un aparat de masaj portabil și eficient .

Bineînțeles, cu asta nu vă spun să renunțați la vizita la medic atunci când aveți o afecțiune musculară, ci să profitați de consultație pentru ca specialistul să vă dea indicații despre cum să folosiți corect aceste aparate și cum să le folosiți la maximum pentru sănătatea dumneavoastră.

Folosind electrostimulatoarele musculare EMS, veți simți cum tampoanele lor trimit impulsuri electronice către nervii motori care vor provoca apoi mici contracții musculare în zona abdominală sau în alte locuri unde le plasați.

De asemenea, trebuie să știți că acest proces cunoscut sub numele de NMES (neuromuscular electric stimulation), adică stimularea electrică neuromusculară, este îmbunătățit atunci când folosiți acest echipament în același timp cu exercițiile fizice. Deci, acum știi, cu această metodă aplicată în mod constant vei obține un efort mai mare pentru musculatura ta, maximizând rezultatele condiționării și definirii fizice.

Cum funcționează un electrostimulator muscular? Funcționează cu adevărat?

Stimulatoarele musculare cresc creșterea musculară?

Practic, după cum știți, ridicarea greutăților implică contractarea mușchilor din nou și din nou, ceea ce duce la creșterea și întărirea masei musculare .

De asemenea, dispozitivele EMS contractă mușchii din nou și din nou, deci, în teorie, ar trebui să poată stimula creșterea musculară, corect: totuși, n niciun studiu până în prezent nu a constatat că aceste dispozitive pot crește mușchii într-o măsură semnificativă .

Acest lucru nu este surprinzător dacă luăm în considerare fiziologia creșterii fibrelor musculare.

Deoarece nu există nicio sarcină externă cu EMS, înseamnă că nu va exista nicio supraîncărcare progresivă și nicio gamă de mișcare, care joacă, de asemenea, un rol important în dezvoltarea musculară. Prin urmare, atunci când vine vorba de aceste dispozitive, stimulul pe care îl oferă este prea slab pentru a ajunge la nerv și nu ar trebui să fie considerat un stimulent muscular.

Electrostimulatoarele musculare cresc forța?

Pe scurt, există trei modalități principale de a deveni mai puternic:

 1. Creșteți dimensiunea mușchilor.
 2. Creșterea eficienței musculare.
 3. Creșterea eficienței circulației.

Primul punct este destul de evident, există un motiv pentru care cei mai puternici oameni din sala de sport sunt de obicei și cei mai mari, dar al doilea și al treilea punct sunt adesea trecute cu vederea.

Prin 'eficiență musculară' mă refer la modul în care corpul dumneavoastră poate mișca și contracta fibrele musculare.

Cu cât sunt mai multe fibre individuale activate într-un mușchi, cu atât mai repede puteți deplasa o greutate mai mare. Acesta este motivul pentru care mușchii pot deveni mai puternici fără a deveni mai mari: ei pot 'învăța' să lucreze într-un mod mai eficient, ceea ce le permite să obțină mai multă putere decât au în prezent.

În cele din urmă, prin 'eficiența mișcărilor', mă refer la faptul că vă îmbunătățiți exercițiile și reduceți cantitatea de mișcare și energie irosită.

Acum, în ceea ce privește EMS, acest dispozitiv determină un procent mare de fibre să se integreze într-un singur mușchi în același timp; cu toate acestea, unele studii au constatat că electro-stimulatoarele au devenit echipamente care vă permit să obțineți o creștere mare a forței atunci când le utilizați, în timp ce alte studii au constatat că nu există nicio diferență.

Din nefericire, majoritatea cercetărilor disponibile sunt inexacte, ceea ce face dificilă tragerea unor concluzii într-un sens sau altul.

Cum se utilizează electrostimulatoarele musculare

Regulile de bază pe care trebuie să le urmați atunci când utilizați acest echipament sunt următoarele:

 1. Concentrează-te pe o zonă musculară la un moment dat pentru un abdomen perfect sau triceps tonifiat.
 2. Stimulați câte un membru pe rând.
 3. Păstrați mușchiul relaxat într-o poziție confortabilă.
 4. Nu stimulați simultan mușchii antagoniști.
 5. Așezați corect electrozii.
 6. Nu săriți peste încălzire.

De unde să cumpărați un electro-stimulator muscular?

Dacă aveți nevoie să cumpărați unul dintre aceste dispozitive pentru recuperarea musculară, puteți merge la magazinele de ortopedie, unde vă pot sfătui cum să folosiți electrostimulatoarele; este posibil să aibă un model într-o farmacie mare.

Internetul oferă o varietate mult mai mare de mărci și la prețuri mai accesibile, de exemplu Amazon este locul unde am găsit cea mai mare varietate, alte locuri sunt El Corte Inglés sau FitnessDigital.

Întrebări frecvente

Electro-stimulatoarele musculare ajută la arderea grăsimilor?

Nu, cu siguranță nu, electrostimulatoarele funcționează pentru a simula mici contracții musculare, pe care le veți percepe ca o ușoară furnicătură în mușchi în timp ce aceștia se contractă.

Prin urmare, aceste dispozitive sunt utilizate pentru a întări zonele lezate ale corpului, precum și pentru a ajuta la dureri musculare, generând o ușurare prin reducerea tensiunii și a spasmelor. Din păcate, niciunul dintre efectele lor nu este legat de pierderea în greutate.

Pot electrostimulatoarele să tonifice abdomenul?

Acesta este unul dintre cele mai frecvente mituri comerciale. Stimularea repetată a mușchilor abdominali cu ajutorul electricității poate crește forța și rezistența abdominală, dar nu vă va da abdomenul solid ca piatra sau ceva similar.

Cel puțin, nu le veți obține fără o dietă echilibrată și o rutină de exerciții fizice consecvente.

Electrostimulatoarele ajută la modelarea celulitei?

Utilizarea electrostimulatoarelor poate ajuta împotriva celulitei. Stimulând creșterea musculară, electrostimulatoarele acționează, de asemenea, asupra zonelor în care se depozitează grăsime localizată, cum ar fi cea care formează celulita pe coapse. Așadar, dacă adăugați o rutină de exerciții fizice și o dietă echilibrată, electrostimulatoarele vor îmbunătăți circulația sângelui în zonele respective și vă vor tonifia mușchii.

Prin urmare, veți avea în final o piele mai tonifiată și o siluetă mai bine definită. În acest fel, puteți beneficia de zona șoldurilor, taliei, feselor și coapselor.

Pot electrostimulatoarele să provoace leziuni nervoase?

Nu. Sesiunile scurte cu electrostimulatorul nu vor provoca daune sistemului dumneavoastră nervos. Cu toate acestea, în cazul în care ședințele durează mai mult decât durata recomandată, există riscul unor leziuni, dar acestea nu vor fi grave, permanente sau nu vor viza direct nervii periferici.

Este posibil să vă confruntați cu amorțeală, furnicături și alte tulburări senzoriale, dar toate sunt temporare și niciuna nu va atinge nivelul durerii.

Pot electrostimulatoarele să întărească pielea?

Nu. Ceea ce se întâmplă de fapt este că, atunci când îți contractezi mușchii, îți va da impresia că pielea se întărește, dar aceasta este doar o percepție.

Stimulatorii EMS îmbunătățesc recuperarea musculară?

Există dovezi că exercițiile fizice ușoare, cum ar fi mersul pe jos, pot fi mai bune decât odihna completă. Acest lucru este cunoscut sub numele de recuperare activă. Cu toate acestea, în ciuda afirmațiilor legate de echipamentul EMS, conform cărora același lucru poate fi obținut folosind impulsuri electrice mai scurte și mai blânde, dovezile din cercetare nu au fost concludente.