24 iunie 2019

Sursa: mk.ru

  În urma declarațiilor făcute de ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, în cadrul ședinței Colegiului Ministerului Apărării din Federația Rusă (19 iunie) agenția rusească de știri "МК" (Moskovski Komsomoleț) a publicat un paterial privind importanța modernizării sistemuui de apărare antirachetă al Moscovei.

 

Potrivit experților ruși, cu noul sistem de apărare a regiunii capitalei ruse pot fi contracarate nu numai atacurile cu rachete balistice și ogive nucleare, ci și loviturile executate cu mijloace cosmice de lovire, pe care SUA mizează în perspectivă.

 

SUA sunt împotriva semnării vreunui acord referitor la amplasare de armament în cosmos. Din acest motiv, sateliții americani de luptă pot să constituie în viitor un real pericol. Țintele acestora ar putea fi de exemplu instalațiile subterane de lansare a rachetelor strategice rusești pentru lovituri de răspuns. În aceste  condiții, Rusia este obligată să gândească lun mod de apărare împotriva loviturilor venite din cosmos.
 
La începutul anului 2019, canalul american de tv, CNBC, a informat că Rusia a testat cu succes o nouă rachetă a sistemului antisatelit А-235 cu rachete Nudol. Potrivit mass media, racheta Nudol s-a deplasat 3.000 km în 17 secunde, fiind destinată în special misiunilor antisatelit.
 

La rândul său, vicepremierul rus Iuri Borisov a numit complexul А-235 Nudol ca fiind unul dintre cele mai noi tipuri de armament rusesc, la care Occidentul nu are răspuns. Se apreciază astfel că sistemele modernizate de apărare antirachetă А-235 Nudol pot îndeplini misiuni de apărare antirachetă și antisatelit a Moscovei, precum și a raionului industrial central.

 

Experții consideră că sistemul de apărare antirachetă А-235 Nudol depășește cu mult caracteristicle înaintașul său А-135 Amur. Noua rachetă poate distruge ținte la o depărtare de până de 1.500 km (față de 850 km în cazul sistemului А-135), iar viteza de interceptre a fost crescută până la 10 Mach  (fată de 3,5 Маch în cazul sistemului А-135).

 

Potrivit expertului militar Aleksei Leonkov, "elementele sistemului de apărare antirachetă acționează împotriva rachetelor balistice, iar în anumite cazuri, ca sarcină suplimentară, pot acționa și împotriva grupărilor de sateliți".

 

Strategia rusească de apărare a Moscovei vizează inclusiv sateliții militari ai SUA

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE