05 martie 2019

Sursa: reuters.com, uawire.com

 Potrivit comunicatului transmis, pe 04.03.2019, de Casa Albă către Congresul american, președintele american Donald Trump a extins sancțiunile care au fost impuse anterior Rusiei, din cauza acțiunilor acesteia în Ucraina, în special privind anexarea Crimeei și întreținerii situației din Donbas.

 

"Acțiunile și politicile persoanelor care subminează procesele și instituțiile democratice din Ucraina îi amenință acesteia pacea, securitatea, stabilitatea, suveranitatea și integritatea teritorială, contribuie la afectarea valorilor sale și continuă să reprezinte o amenințare neobișnuită și extraordinară pentru securitatea națională și pentru politica externă a Statelor Unite. Din acest motiv, prelungesc cu un an starea de urgență națională declarată prin Ordinul Executiv 13660", se precizează în comuniatul semnat de președinte.

 

Potrivit declarației, SUA vor continua să mențină măsurile restrictive impuse Rusiei de actuala administrație, pe 20 septembrie 2018, alături de cele impuse consecutiv de fostul președinte, Barack Obama, pe 6 martie, 20 martie și 20 decembrie 2014.

 

Sancțiunile vizează oameni de afaceri din Rusia, mai multe companii, liderii autoproclamatelor republici populare Donetsk și Luhansk, inclusiv membri ai cabinetului fostului președinte ucrainean, Viktor Ianukovici.

 

 

SUA au extins oficial sancțiunile împotriva Rusiei cu încă un an

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE