11 noiembrie 2019

Sursa:cbsnews.com, 112.international

  Pe 10 noiembrie, Robert O'Brien, consilier pentru securitate națională al președintelui american Donald Trump, a declarat pentru postul radio CBS că Statele Unite nu pot promite Ucrainei o asistență militară nelimitată în timp.

 

"Nu putem promite că Statele Unite vor face asta pentru totdeauna, dar până acum suntem prima administrație care trimite arme în Ucraina, și cred că acest lucru este foarte important", a declarat O”Brien.

 

Acesta a adăugat că în prezent administrația Trump este pregătită să ofere asistență Ucrainei și speră la un acord între Ucraina și Rusia.

 

Departamentul de Stat al SUA a deblocat alocarea a 141 de milioane USD, destinate drept ajutor militar Ucrainei, chiar înainte ca președintele Donald Trump să anunțe, pe 11 septembrie, că moratoriul pentru o astfel de asistență a fost ridicat.

 

Anterior, Casa Albă înghețase asistența financiară acordată Ucrainei - inclusiv un pachet separat de ajutor militar de 250 de milioane USD de la Departamentul de Apărare - întrucât, conform unor persoane apropiate președintelui american, acesta intenționa să forțeze astfel Ucraina să redeschidă investigațiile privind relațiile economice, cu oligarhi din Ucraina, ale fiului fostului vicepreședinte american Joe Biden (Hunter Biden) și altor democrați.

 

 

 

 

SUA au reluat asistența militară acordată Ucrainei, însă "nu pentru totdeauna"

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE