10 mai 2020

Sursa: topcor.ru

 Pentru a extinde durata de acțiune a Tratatului privind măsurile de reducere și limitare a armamentului ofensiv strategic (START-3), SUA au cerut Rusiei să îndeplinească mai multe condiții.

 

Potrivit trimisului special al SUA pentru controlul armelor, Marshall Billingsley, negocierile ar trebui să fie o „soluție trilaterală care să includă China”. Fără participarea Beijingului la negocieri, nu va exista o extindere a vechiului acord dintre Moscova și Washington sau un nou acord. Rusia ar trebui să "aducă China la masa negocierilor". Acesta a precizat că, dacă China se consideră o mare putere, atunci este obligată să participe la aceste negocieri, ceea ce va oferi „mai multă încredere, mai multă deschidere, mai multă transparență”.

 

Billingsley a subliniat că START-3 "nu ajută cu nimic Statele Unite privind îngrijorarea față de ceea ce face Rusia, care are o serie de acțiuni destabilizatoare în afara  [...] tratatului." 

 

În opinia sa, administrația americană anterioară „a fost de acord cu un regim de verificare foarte slab”, lăsând „goluri” pe care Rusia le-a folosit în tot acest timp. Prin urmare, „acest tip de comportament trebuie oprit”.

 

Billingsley a explicat că SUA doresc să înțeleagă de ce Rusia este atât de dornică să extindă START-3. Mai mult, Moscova ar trebui să explice „de ce ar fi în interesul” Statelor Unite.

 

În plus, SUA insistă ca Rusia să înceteze să dezvolte noi tipuri de arme. Washingtonul „nu va permite să includă sau să excludă nimic”, Rusia ar trebui „să deruleze înapoi” cinci programe noi, abandonându-le. Este vorba despre racheta de croazieră hipersonică Kinzhal (Dagger), racheta balistică intercontinentală cu bazare terestră Sarmat, sistemul de rachete cu blocuri de luptă (nucleare) hipersonice Avangard, vehiculul submarin fără pilot Poseidon și racheta intercontinentală de croazieră cu propulsie nucleară Burevestnik.

 

Billingsley este convins că Rusia încă nu are bani pentru acestea. “Sincer, economia lor este în ruină din cauza izbucnirii virusului, iar întregul lor proces bugetar depinde de prețurile mari ale petrolului, pe care nu le au și nu le vor avea în viitorul previzibil”, a rezumat acesta.

 

 

 

 

 

 

 

SUA cer Rusiei să aducă China la masa negocierilor pentru START-3 și să oprească noile proiecte

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE