Surse: militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Din monitorizarea surselor de aviație occidentale rezultă că, pe 28.09.2019, două avioane de patrulare P-8A Poseidon și EP-3E Orion ale Forțelor Navale americane au executat, simultan, zboruri de cercetare în apropierea graniței navale a Peninsulei Crimeea și Ținutului Krasnodar.

 

Avioanele americane de cercetare navală au decolat, în același timp, de la Baze Aeriene din Italia și Grecia, și, timp de aproximativ trei ore, au patrulat la frontiera Federației Ruse din Marea Neagră, îndeplinind misiuni deasupra apelor internaționale, de-a lungul litoralului sud-vestic și sudic al Peninsulei Crimeea și coastelor Ținutului Krasnodar, în raionul Novorossiysk. În apropiere de Sevastopol, unde avioanele au petrecut o parte mare din timp, acestea s-au aflat la distanțe de aproximativ 35-45 de kilometri de litoral.

 

Vineri, 27.09.2019, un avion și o dronă ale Forțelor Aeriene ale SUA au efectuat, de asemenea, zboruri de cercetare de mai multe ore în apropierea granițelor maritime ale Federației Ruse din Marea Neagră.

 

Un avion de cercetare radioelectronică RC-135U a decolat de la Baza Aeriană Souda-Bay de pe Insula grecească Creta și a efectuat, mai întâi, trei zboruri de-a lungul întregului litoral al Ținutului Krasnodar, după care a patrulat, timp de două ore și jumătate, la sud-vest de Crimeea.

 

După acesta, în cursul serii de vineri, în apropierea Crimeii a fost înregistrat și zborul unui aparat de zbor fără pilot strategic RQ-41 Global Hawk, care a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Drona a zburat de la punctul final vestic al Peninsulei Crimeea, de-a lungul litoralului de sud-vest și sud al acesteia, la sud de Strâmtoarea Kerci și de-a lungul litoralului Ținutului Krasnodar, până la Soci.

 

Anterior, în cursul zilei de vineri, aceeași dronă americană Global Hawk, cu numărul de bord 04-2021, timp de cinci ore, a zburat de-a lungul liniei de demarcație din Donbas, aflată sub controlul autorităților de la Kiev. În timpul îndeplinirii misiunilor, aceasta a efectuat patru treceri la distanțe de 36-57 de kilometri de granița Ucrainei cu Regiunile Belgorod, Voronezh și Rostov din Federația Rusă.

 

După cum observă specialiștii, în ultima perioadă, s-a intensificat din nou activitatea aviației de cercetare occidentale la granițele Federației Ruse. În luna septembrie, mijloacele de cercetare din statele membre NATO au zburat, practic, în fiecare zi, de-a lungul granițelor vestice și sudice ale Federației Ruse. În același timp, spre deosebire de perioada anterioară, se constată întrebuințarea simultană a mai multor aparate de zbor aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, Marii Britanii și, în ultima vreme, și ale Franței.

29 septembrie 2019
 SUA: Două avioane de cercetare americane au efectuat zboruri în proximitatea Peninsulei Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE