01 decembrie 2019

Sursa: stockdailydish.com

 Pe 30 noiembrie, Washingtonul a emis un nou pachet de sancțiuni asupra Rusiei pentru acțiuni „nejustificate” în timpul incidentului maritim din noiembrie 2018, din Strâmtoarea Kerci, când trei nave ucrainene au intrat în apele teritoriale ale Rusiei.

 

Departamentul Trezoreriei SUA include șase persoane și opt entități în actualizarea sa de vineri a „Desemnărilor legate de Ucraina și Rusia”. Directorul adjunct al Serviciului de Frontieră rus, care este sub comanda Serviciului Federal de Securitate rus (FSB), precum și șeful serviciului FSB din Crimeea și Sevastopol se numără printre persoanele sancționate.

 

Lista entităților este formată din opt întreprinderi legate de industria construcțiilor navale și care își desfășoară activitatea în calitate de contractori de apărare ai Rusiei, inclusiv un producător de motoare din Sankt Petersburg, mai multe șantiere navale situate atât în ​​Crimeea, cât și în Rusia continentală și companii producătoare de dispozitive hidroacustice și automatice pentru nave.

 

Sancțiunile au fost impuse pentru „atacul nejustificat din 25 noiembrie asupra a trei nave navale ucrainene aflate în apropierea Strâmtorii Kerci”, a declarat Departamentul de Stat al SUA într-o declarație, acuzând persoanele desemnate că „au orchestrat” personal atacul.

 

Două persoane au fost supuse separat unor sancțiuni pentru ceea ce departamentul de stat a numit alegeri „trucate” în estul Ucrainei. 

 

Acțiunea de emitere a sancțiunilor a fost coordonată cu Canada și UE.

 

Ministerul de externe ale Canadei a declarat, de asemenea, că Ottawa are sancțiuni împotriva a 114 persoane și 15 entități, în temeiul Legii privind măsurile economice speciale și a numit acțiunile Rusiei în strâmtoarea Kerci o „provocare”. Lista Canadei include unii oficiali ruși de rang înalt și mari oameni de afaceri, precum șeful Gărzii Naționale Viktor Zolotov și șeful executiv al gigantului petrolier rus Rosneft, Igor Sechin. De asemenea, a impus sancțiuni împotriva marilor corporații de aeronave din Rusia - MiG, Sukhoi și Tupolev.

 

Noile sancțiuni arată că SUA și aliații săi “au înghițit momeala” și au lăsat să devină ostatici ai provocărilor de la Kiev, a declarat senatorul rus Konstantin Kosachev într-o postare pe Facebook. "Momeala a funcționat: provocare, reacție, sancțiuni", a scris acesta, adăugând că un astfel de comportament al SUA și aliaților săi nu va face decât să încurajeze Ucraina să ia măsuri nechibzuite.

 

SUA impun noi sancțiuni Rusiei legate de evenimentele din Strâmtoarea Kerci

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE