N. Iordan, surse: kosovapress.com, lajmi.net 

  Pe 9 octombrie, l a noua ambasadă a SUA din Priștina, Albin Kurti, lider al Mișcării Vetëvendosja și Glauk Konjufca, membru al conducerii partidului, s-au întâlnit cu ambasadorul SUA în Germania, Richard A. Grenell și cu ambasadorul SUA în Kosovo, Philip S. Kosnett.
 
Într-un comunicat de presă, Mișcarea Vetevendosja a informat că, în cadrul reuniunii, Grenell a subliniat că lipsa acordului între Kosovo și Serbia este principalul obstacol în calea investițiilor străine în economia kosovară.Liderul Mișcării de Autodeterminare și-a exprimat disponibilitatea de a aprofunda cooperarea cu Statele Unite în calitate de nou prim ministru al Kosovo.
 
Comunicatul precizează că Grenell și Kurti au fost de acord că Kosovo are nevoie de dezvoltare economică și investiții străine, însă problema este în special corupția guvernamentală ridicată care creează nesiguranță pentru întreprinzători, sărăcia răspândită în rândul populației și accesul dificil la finanțare pentru întreprinderi datorită ratelor dobânzilor ridicate la împrumuturile bancare.
 
În ceea ce privește dialogul cu Serbia, Kurti a declarat că conținutul și procesul acordului sunt mai importante pentru sustenabilitatea acestuia decât calendarul său.
 
Mulțumim pentru încredere
10 octombrie 2019
SUA: Lipsa unui acord cu Serbia este principalul obstacol pentru investițiile străine în Kosovo

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

Balcanii de Vest