31 ianuarie 2020

Sursa: diana-mihailova.livejournal.com, remnmilitaryblog.com

Gazeta Financial Times a informat, pe 30.01.2020, că economia Federației Ruse, care, acum câțiva ani, era în criză din cauza sanțiunilor occidentale, a devenit acum mai stabilă ca niciodată, din foarte multe puncte de vedere.

 

“Analiștii economici apreciază că autoritățile de la Moscova ar trebui să fie mai îngrijorate de ridicarea sancțiunilor, decât de introducerea altora noi”, se arată în material.

 

Potrivit experților, în pofida încetinirii creșterii economice, în Federația Rusă economia s-a dezvoltat mai stabil, a fost creat Fondul Național pentru Protecție Socială, care dispune de 124 de miliarde de dolari, “exportatorii au găsit piețe noi, iar importatorii alternative naționale”. Această situație, notează publicația, reprezintă rezultatul “unei politici financiare prudente, al adaptării economiei la anii de restricții occidentale, precum și al unei mari șanse”.

 

“Doar câțiva economiști contestă faptul că situația economică globală din Federația Rusă este mai bună în prezent, chiar din cauza sancțiunilor occidentale”, a indicat jurnalul. Federația Rusă a reacționat la restricții concentrându-se asupra a trei domenii cheie.

 

În primul rând, potrivit analiștilor, statul rus “a strâns centura”, a tăiat cheltuielile guvernamentale și “a obligat băncile și corporațiile mari să-și curețe bilanțurile”. Aceasta a dus la o reducere a creditelor străine, din cauza sancțiunilor și sentimentelor investitorilor, precum și la dorința Federației Ruse de a-și securiaza economia.

 

În al doilea rând, Federația Rusă a cheltuit miliarde de ruble pe programele privind substituirea importurilor și a interzis importurile de produse alimentare din UE, în scopul stimulării producției interne.

 

În al treilea rând, Federația Rusă a revizuit într-o manieră decisivă cheltuirea fondurilor uriașe obținute din vânzările de petrol și gaze. Veniturile obținute din exporturile de resurse energetice peste nivelurile stabilite sunt redirecționate către Fondul Avuției Naționale, care a pus capăt “modelului de boom și de recesiune”, cauzat de dependența veniturilor statului de prețurile petrolului.

 

Potrivit experților britanici, rezultatele unui astfel de curs sunt impresionante. Datoria guvernamentală în Federația Rusă este de aproximativ 15% din PIB. În UE, indicatorul similar mediu atinge 80%, subliniază Financial Times.

 

Sub sancțiunile Occidentului, economia Federației Ruse obține rezultate bune

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE