27 septembrie 2019

Sursa: mil.ru, remnmilitaryblog.com

  Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 26.09.2019, că, în prezent, în portul Tartus din Siria se află două submarine și două nave de luptă aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse.

 

“Ieri, unul dintre submarine, care a îndeplinit misiuni timp de trei săptămâni pe mare, a revenit în punctul de dislocare de la Tartus”, a declarat pentru agenția rusă Interfax comandantul Comandamentului operativ din zona maritimă îndepărtată, Serghei Tronev.

 

Acesta a precizat că cel de-al doilea submarin și-a completat rezervele și se pregătește de ieșirea pe mare. Potrivit declarațiilor lui Tronev, în prezent, în portul Tartus se mai află trei vedete de luptă și trei nave auxiliare ale Forțelor Navale ale Federației Ruse.

 

În luna mai 2019, fregata Amiral Grigorovici și nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo au intrat în portul sirian Tartus, unde se află dislocată o Bază Navală a Forțelor Navale ale Fderației Ruse. După cum a declarat pentru jurnaliști comandantul navei Orekhovo-Zuevo, Aleksei Orliapov, misiunile principale pe care le îndeplinește nava constau în descoperirea și escortarea navelor străine și în demonstrarea drapelului Forțelor Navale în Marea Mediterană.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Începând din primăvara anului 2019, în portul sirian Tartus se află submarinele B-262 Stary Oskol și B-265 Krasnodar ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). Acestea au înlocuit submarinele B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino, care au îndeplinit misiuni la Tartus mai mult de un an și jumătate.

Se estimează că actualele submarine vor rămâne la Tartus până la sfârșitul anului 2020, când vor fi deplasate pentru reparații la Baltiysk. Probabil, în locul acestora vor fi aduse alte submarine din cele patru aflate în prezent în Marea Neagră.

Ca și procedură operațională, se remarcă faptul că submarinele dislocate în Siria se rotesc pentru îndeplinirea misiunilor de luptă pe mare, în estul Mării Mediterane. În timp ce un submarin se află în misiune, celălalt se află în rezervă în port, unde este odihnit echipajul și se desfășoară pregătiri pentru o nouă misiune. Probabil, perioada desfășurării de misiuni pe mare în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană este de trei săptămâni – o lună.

Același principiu este aplicat și în Marea Neagră. În permanență, prin rotație, cel puțin un submarin se află pe mare sau este pregătit să iasă de urgență din bază pentru îndeplinirea de misiuni de luptă.

Submarinele rusești din portul sirian Tartus se rotesc în îndeplinirea misiunilor pe mare

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE