03 iulie 2020

Sursa: militarynews.ru

 Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 03.07.2020, echipajul submarinului Kolpino a ieșit pe mare pentru îndeplinirea de misiuni de curs.

 

„În conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor de submarine ale flotei, echipajul submarinului Kolpino al FRMN a ieșit pe mare pentru desfășurarea unui complex de antrenamente și îndeplinirea misiunilor de curs L-2″, se arată în comunicatul de presă.

 

Marinarii au desfășurat algoritmi de acțiune privind conducerea submarinului în timpul imersiunii și ieșirii la suprafață, în variantele normală și de avarie, precum și în timpul întrebuințării armamentului de rachete.

 

„Pentru executarea atacului cu rachete de mare precizie ale complexului Kalibr-PL din imersiune, echipajul a efectuat o scufundare de urgență și a efectuat lansarea electronică a unei rachete asupra unei ținte navale”, s-a precizat în comunicatul FRMN.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul B-271 Kolpino este unul din cele șase submarine diesel-electrice Proiect 636.3 din dotarea FRMN și face parte din structura Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

Acesta este unul dintre cele mai active submarine ale FRMN, îndeplinind în mod frecvent activități de pregătire pentru luptă în Marea Neagră.

De asemenea, submarinul a participat, timp de aproape doi ani, la misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, fiind dislocat în portul Tartus din Siria.

Submarinul a participat la executarea unor atacuri cu rachete din Marea Mediterană asupra pozițiilor insurgenților sirieni, atât în mod individual, cât și în tandem cu submarinul B-268 Veliky Novgorod.

În timpul campaniei siriene, patru din cele șase submarine ale FRMN (B-237 Rostov pe Don, B-265 Krasnodar, B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino) au lansat, în total, 39 de rachete de croazieră Kalibr (3M14K). Cel mai multe dintre acestea, adică 29 de rachete, au fost lansate de submarinele B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino.

În mod individual, submarinul B-271 Kolpino a lansat o singură dată, pe 03.11.2017, șase rachete 3M14K. Împreună cu submarinul B-268 Veliky Novgorod a lansat rachete în două rânduri, pe 14.09.2017 (șapte rachete) și pe 05.10.2017 (10 rachete).

Submarinul B-271 Kolpino a efectuat lansări de rachete Kalibr și în Marea Neagră, în cadrul activităților de pregătire pentru luptă. Astfel, pe 09.10.2019, submarinul a lansat două rachete cu complexul Kalibr-PL. Este vorba despre o rachetă de croazieră 3M14K (împotriva unei ținte terestre din poligonul Opuk) și o rachetă antinavă 3M54 (împotriva unei ținte navale dintr-un poligon maritim).

De asemenea, în mai multe rânduri, submarinul a simulat lansarea unor rachete de tip Kalibr, efectuând lansări electronice.

 

Submarinul Kolpino al FRMN a efectuat lansări electronice de rachete Kalibr în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE