Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 15.11.2019, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), submarinul Novorossiysk a ieșit pe mare pentru desfășurarea unui complex de antrenamente, în cadrul efectuării misiunilor de curs.

 

Anterior, echipajul submarinului a executat exerciții și antrenamente de pregătire a submarinului pentru ieșirea pe mare, a încărcat munițiile și a organizat paza și apărarea navei în timpul staționării la dană.

 

În afară de aceasta, în cadrul misiunilor de curs, marinarii au îndeplinit algoritmi pentru controlul submarinului în timpul scufundării și ridicării la suprafața apei, în versiunile normală și de urgență.

 

Pe baza rezultatelor obținute în timpul desfășurării acestor activități de pregătire pentru luptă, conducerea marii unități de submarine va analiza și va evalua performanțele echipajului submarinului Novorossiysk, în conformitate cu cursul de pregătire.

 

Desfășurarea misiunilor de curs reprezintă un indicator de bază al sistemului de pregătire a echipajelor submarinelor pentru îndeplinirea de misiuni potrivit destinației, atât în mod independent, cât și în compunerea grupărilor navale de același tip sau întrunite.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul B-261 Novorossiysk desfășoară misiuni de curs de tip L-2, care presupun executarea de activități individuale pe mare. Anterior, echipajul submarinului a îndeplinit misiuni de curs de tip L-1 în locul de dislocare permanentă, respectiv de pregătire a navei pentru marș.

În perioada iunie-iulie 2019, submarinul nu a fost operațional, fiind supus unui proces de reparații la Sevastopol.

Submarinul aparține Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Acesta este primul din seria de șase submarine Proiect 636.3 construite pentru FRMN. Submarinul a fost lansat la apă pe 28.11.2013 și a fost introdus în înzestrare pe 17.09.2014. Pentru prima dată, submarinul a ajuns la Novorossiysk pe 21.09.2015.

În prezent, în Marea Neagră se află patru din cele șase submarine Proiect 636.3, respectiv B-237 Rostov pe Don, B-261 Novorossiysk, B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino. Alte două submarine, B-262 Stary Oskol și B-265 Krasnodar, sunt dislocate în portul sirian Tartus și îndeplinesc misiuni în cadrul Grupării navale operative din Marea Mediterană a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

15 noiembrie 2019
Submarinul Novorossiysk al FRMN a ieșit pe mare pentru desfășurarea de activități de instrucție

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE