28 aprilie 2020

Sursa: flot.com

 Agenția de presă rusă Tass a informat, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, pe 27.04.2020, submarinul Rostov pe Don al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început executarea unui marș de lungă durată, iar, în perioada următoare, va intra în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

 

Potrivit informațiilor sursei, trecerea submarinului prin Strâmtorile de la Marea Neagră era așteptată pentru seara zilei de 27.04.2020.

 

O sursă din cadrul Complexului Militar Industrial din Federația Rusă informase pe 23.04.2020 că “submarinul Rostov pe Don urmează să plece spre Marea Mediterană în zilele următoare”.

 

Rostov pe Don este al doilea dintr-o serie de șase submarine din clasa Varshavianka, Proiect 636.3, construite pentru FRMN la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg. Acesta a fost introdus în compunerea Forțelor Navale în decembrie 2014.

 

Submarinele Proiect 636.3, clasa Varshavianka, sunt submarine de generația a treia. Acestea au un deplasament de 3.950 de tone, o viteză de 20 de noduri și adâncimea de lucru de scufundare de 240 de metri. Echipajul este format din 52 de persoane. Submarinul este dotat cu tuburi lans-torpilă cu calibrul de 533 de milimetri și cu rachete de croazieră Kalibr.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși mai multe surse citează agenția de presă Tass, informația nu se regăsește în fluxul de știri al acesteia.

De asemenea, trecerea submarinului Rostov pe Don prin Strâmtorile de la Marea Neagră nu este confirmată de sursele locale turcești.

De regulă, trecerea navelor ruse în Marea Mediterană este semnalată de sursa https://twitter.com/YORUKISIK, care monitorizează tranzitarea Strâmtorii Bosfor.

Cu toate acestea apreciez că știrea este credibilă, pentru că se încadrează în evoluțiile anunțate pentru dislocarea submarinelor FRMN în perioada următoare și au mai fost situații în care nave de luptă rusești au trecut spre sau dinspre Marea Mediterană, fără să fie semnalate de nicio sursă.

Probabil că, submarinul Rostov pe Don a intrat deja în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană. În aceste zile, submarinul Krasnodar al FRMN va ieși din compunerea grupării și se va îndrepta spre Kronștadt pentru reparații.

 

Submarinul Rostov pe Don al FRMN a început un marș de instrucție în Marea Mediterană

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE