24 iunie 2020

Sursa: mil.ru

 Serviciul de presă al regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 23.06.2020, submarinul Rostov pe Don al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat strâmtorile de la Marea Neagră.

 

Submarinul efectuează transferul către facilitățile de construcții navale din nord-vestul Federației Ruse, pentru reparații planificate.

 

În timpul trecerii prin strâmtori, submarinele FRMN, la fel ca și navele de luptă și auxiliare de suprafață, acționează în strânsă conformitate cu regulile dreptului internațional.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ieșirea submarinului Rostov pe Don din Marea Neagră a fost anunțată de mai multă vreme, însă aceasta a fost amânată pentru o perioadă din cauza pandemiei de coronavirus.

Submarinul se deplasează spre Baza Navală a Federației Ruse din portul sirian Tartus. Înaintea deplasării spre Șantierul Naval din Kronștadt, unde se efectuează repararea submarinelor Proiect 636.3 ale FRMN, acesta va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Potrivit calendarului de reparare a submarinelor, în perioada următoare, spre Kronștadt va fi deplasat submarinului Krasnodar, aflat în estul Mării Mediterane. Primul submarin al FRMN care a fost supus procesului de revizie și reparații a fost Stary Oskol. Acesta a sosit în Șantierul Naval din Kronștadt în luna ianuarie 2020 și se află în stadiu final de refacere a capacității de luptă. Submarinul urmează să participe la Parada Navală Principală de la Sankt Petersburg, care va fi organizată pe 26 iulie, cu ocazia Zilei Forțelor Navale.

În prezent, cele șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN sunt dislocate astfel: Kolpino și Veliky Novgorod în Marea Neagră, Krasnodar și Novorossiysk în Marea Mediterană, Stary Oskol la Kronștadt, iar Rostov pe Don se află în marș spre Marea Mediterană.

Trebuie precizat faptul că submarinul Kolpino face parte din dispozitivul naval al FRMN format la Sevastopol cu ocazia Paradei Militare planificate pentru 24 iunie. Probabil că, într-o situație similară se află submarinul Novorossiysk la Tartus, în Siria.

Submarinul Rostov pe Don al FRMN a traversat strâmtorile de la Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE