23 aprilie 2020

Sursa: tass.ru

 Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 23.04.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că submarinul Rostov pe Don al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) va pleca în marș în zilele următoare. Acesta va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

 

Sursa nu a precizat dacă Rostov pe Don va înlocui submarinul Krasnodar, care, potrivit presei rusești, în luna aprilie, își va încheia misiunea în Marea Mediterană.

 

De obicei, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană se află două submarine Poriect 636.3, dotate cu rachete de croazieră Kalibr.

 

Rostov pe Don este al doilea submarin Proiect 636.3, clasa Varshavyanka, dintr-o serie de șase submarine de acest tip construite pentru FRMN la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg. Construcția submarinului a început pe 21 noiembrie 2011, lansarea la apă s-a produs pe 26 iunie 2014, iar introducerea în înzestrare a avut loc pe 30 decembrie 2014.

 

Submarinele Proiect 636.3, clasa Varshavyanka, sunt submarine de generația a treia. Acestea au un deplasament de 3.950 de tone, o viteză de deplasare de 20 de noduri și o adâncime de lucru de scufundare de 240 de metri. Echipajul submarinului este format din 52 de persoane. În dotarea acestuia se află torpile calibru 533 de milimetri și rachete de croazieră Kalibr.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, cele șase submarine Proiect 636.3 ale Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN sunt dislocate astfel:

– trei submarine (Rostov pe Don, Veliky Novgorod și Kolpino) în Marea Neagră (pe mare și în Bazele Navale de la Sevastopol și Novorossiysk);

– două submarine (Krasnodar și Novorossiysk) în Marea Mediterană (pe mare și în Baza Navală din portul sirian Tartus);

– unul (Stary Oskol) în Marea Baltică (în reparații la Șantierul Naval din Kronștadt).

După dislocarea submarinului Rostov pe Don în Marea Mediterană, submarinul Krasnodar va fi deplasat la Kronștadt pentru reparații. Astfel, pentru o perioadă, două submarine vor îndeplini misiuni în Marea Neagră, două în Marea Mediterană, iar două se vor afla în reparații în Marea Baltică. Prin rotație, toate cele șase submarine vor trebui să treacă prin Șantierul Naval din Kronștadt pentru revizii și întreținere, ținând cont de faptul că au trecut deja șase ani de la întroducerea în dotarea FRMN a primului submarin Proiect 636.3.

Deși submarinele au fost produse la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg, conducerea Forțelor Navale a decis ca repararea acestora să aibă loc la Șantierul Naval din Kronștadt. Probabil, decizia a avut în vedere faptul că, în prezent, Șantierul Naval din Sankt Petersburg produce o serie de alte șase submarine de acest tip pentru Flota din Oceanul Pacific. Este posibil ca, la finalizarea livrării celor șase submarine, probabil în anul 2022, să fie construite încă trei sau patru submarine Proiect 636.3 pentru Flota din Marea Baltică.

 

Submarinul Rostov pe Don al FRMN va îndeplini misiuni în Marea Mediterană

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE