09 octombrie 2019

Sursa: as.ru, remnmilitaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 09.10.2019, submarinul Kolpino al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a executat trageri cu rachete Kalibr.

“Echipajul submarinului Kolpino al FRMN a executat trageri cu rachete Kalibr asupra unor ținte navale și de coastă, în poligoane de pregătire pentru luptă din acvatoriul Mării Negre. Lansările de rachete au fost efectuate din imersiune”, se arată în comunicatul de presă.

 

După cum au precizat reprezentanții Ministerului Apărării, rachetele au distrus, cu succes, țintele aflate pe litoral, în raionul poligonului Opuk, și în unul din poligoanele maritime ale FRMN.

 

La asigurarea securității tragerilor și închiderea raionului în care au fost executate acestea au participat aproape 20 de nave de luptă și auxiliare, precum și avioane ale Aviației navale a FRMN.

 

O serie formată din șase submarine Proiect 636.3 pentru FRMN a fost construită la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg, parte a Corporației Întrunite Constructoare de Nave. Submarinele proiectului sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr.

 

O parte din submarinele seriei, inclusiv Kolpino, a lansat rachete de tip Kalibr pentru distrugerea unor obiective ale teroriștilor de pe teritoriul Siriei, în timp ce se aflau în compunerea escadrei din Marea Mediterană.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În timpul operației militare din Siria, desfășurată în perioada 2015-2018, patru din cele șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN au lansat, din Marea Mediterană, rachete de croazieră de tip 3M14K asupra unor ținte terestre de pe teritoriul sirian.

Este vorba despre submarinele B-237 Rostov pe Don, B-265 Krasnodar, B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino. În total, cele patru submarine au lansat, în mai multe rânduri, în mod individual sau în perechi de două submarine, 39 de rachete de croazieră Kalibr (3M14K). Cel mai multe dintre acestea, adică 29 de rachete, au fost lansate de submarinele B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino.

În mod individual, submarinul B-271 Kolpino a lansat o singură dată, pe 03.11.2017, șase rachete 3M14K. Împreună cu submarinul B-268 Veliky Novgorod a lansat rachete în două rânduri, pe 14.09.2017 (șapte rachete) și pe 05.10.2017 (10 rachete).

În cadrul activităților de pregătire pentru luptă desfășurate în Marea Neagră pe 09.10.2019, submarinul B-271 Kolpino a lansat două rachete cu complexul Kalibr-PL. Este vorba despre o rachetă de croazieră 3M14K (împotriva țintei din poligonul Opuk) și o rachetă antinavă 3M54 (împotriva țintei din poligonul maritim).

Ministerul rus al Apărării a postat pe canalul său de YouTube un material video cu lansările de rachete, care poate fi vizionat la adresa: https://www.youtube.com/channel/UCQGqX5Ndpm4snE0NTjyOJnA.

 

Submarinul rusesc Kolpino a lansat rachete de croazieră de tip Kalibr în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE