20 iulie 2020

Sursa: ria.ru

 Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 20.07.2020, că militarii francezi și britanici urmăreau un submarin rusesc în zona Canalului Mânecii, aflat la suprafața apei, care se deplasa remorcat. La un moment dat, submarinul a dispărut brusc și nimeni nu mai știe unde este.  

 

La activitățile de căutare a submarinului s-au alăturat apoi și militarii suedezi, dar fără succes.

 

Este vorba despre submarinul rusesc Krasnodar, din clasa Varshavyanka. Acesta a ieșit la suprafață și s-a deplasat la remorcă, deoarece își schimbă locul de dislocare. Conform rapoartelor presei, britanicii și francezii ar fi trebuit să știe despre ruta de deplasare a acestuia și trebuiau să preia controlul asupra situației.

 

Dar, din anumite motive acest lucru nu s-a întâmplat și nimeni nu știe acum unde se află acest submarin, nefiind găsit nici sub apă nici la suprafața acesteia.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul Krasnodar al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) se deplasează din Marea Mediterană, unde a îndeplinit misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse, către Șantierul Naval din Kronștadt de la Marea Baltică, pentru reparații planificate.

Acesta a ieșit din Marea Mediterană însoțit de remorcherul Serghei Balk aparținând FRMN. Cele două nave au trecut prin Strâmtoarea Gibraltar pe 13 iulie.

Probabil, în prezent, submarinul se află în Marea Baltică, apropiindu-se de destinație.

Submarinele Proiect 636.3 din dotarea FRMN sunt foarte greu de depistat de către adversar, datorită nivelului foarte redus de zgomot pe care îl produc în timpul deplasării. Din această cauză, în statele membre NATO, aceste submarine au fost denumite “gaura neagră”.

Este interesant de remarcat faptul că, în continuare, sursele rusești păstrează tăcerea în ceea ce privește deplasarea submarinului în Marea Baltică. Până în prezent, partea rusă nu a furnizat niciun fel de informații pe această temă.

 

Submarinul rusesc Krasnodar dă emoții militarilor francezi și britanici care îl monitorizează

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE