Suflator de frunze

mejor-sopladora-de-hojas

Întreținerea grădinii poate fi mai ușoară și mai convenabilă dacă aveți cea mai bună suflantă de frunze de pe piață.

Aceste dispozitive sunt practic o mană cerească pentru a vă curăța curțile și grădinile fără a petrece ore întregi măturând frunzele și greblând pământul.

Sunt unelte foarte utile pe care le puteți obține în diferite tipuri, portabile, electrice, cu motoare pe combustibil și cu diverse funcții. Există chiar și versiuni foarte mari, potrivite pentru tractoare.

Acestea vin cu caracteristici pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a le cumpăra, astfel încât să faceți o achiziție inteligentă care să se potrivească nevoilor dumneavoastră și să fie accesibilă pentru buzunarul dumneavoastră.

Cea mai bună suflantă pentru frunze

Care este cea mai bună suflantă pentru frunze?

Atunci când faceți alegerea, este o idee bună să comparați producătorii și costurile, să vă testați calitățile și să alegeți în consecință. Noi am realizat propriul ghid care vă poate ajuta atunci când mergeți să vi-l luați pe al dumneavoastră.

Iată cele mai bune suflante de frunze:

1. Suflantă de frunze McCulloch gb355bp

Puternică și rapidă

41xcVtYNoDL

Vezi pretul Emag

Cu o putere de 1. Cu o putere de 5 kilowați și o cilindree de 48 de centimetri cubi, această suflantă în formă de rucsac oferă o viteză a aerului de 355 de metri.

Funcționează cu benzină și, deși nu este exagerat de mare, cântărește aproximativ 9 kilograme.

Potrivit celor care o dețin deja, este o mașină puternică, ușor de pus în funcțiune, care vine cu un material de instrucțiuni precise.

Este ușor de utilizat și ajută la colectarea frunzelor și a resturilor umede într-un timp scurt. Nu trebuie să fii un geniu pentru a o face să funcționeze. Pur și simplu îl pui pe umăr, îl pornești și ești gata de plecare!

Este cea mai scumpă din selecția noastră și este disponibilă într-un portocaliu atractiv cu negru.

2. Skil 0796AA - Suflantă și tocătoare cu roată pivotantă

Manevrabilitate ușoară

41x5i6nLCPL

Vezi pretul Emag

Fabricat din materiale rezistente și durabile, acest model electric are mai multe funcții într-unul singur: este o suflantă, o tocătoare și un aspirator.

Una dintre cele mai remarcabile calități ale acestei unelte este că este echipată cu o roată pivotantă la capătul suflantei care îi permite să ajungă în locuri greu accesibile sau să evite obstacolele fără a fi nevoie să o ridice.

Are o putere de 3000 de wați și un flux de aer reglabil, ceea ce îi permite să îndepărteze frunzele în scurt timp.

Cumpărătorii anteriori laudă ușurința de depozitare, robustețea și capacitatea sacului pentru resturi, dar spun că cablul este puțin cam scurt în spațiile mari.

Are un cost foarte rezonabil pentru calitățile sale și este realizat cu un sistem de depozitare ușoară. Este o opțiune care nu trebuie neglijată.

3. Black & Decker Lithium 20AH 36V

Ușor de mutat

41eJiLh9kXL

Vezi pretul Emag

Colectorul de frunze de la producătorul Black And Decker, are o funcție triplă și lucrează cu o putere de 36 de volți.

Este un aparat mic, portabil, foarte ușor, ideal pentru a fi utilizat ca suflantă și tocător de frunze.

Este echipat cu o funcție de alegere, mâner de transport și roată de tăiere. Este fără fir, iar utilizatorii îi evidențiază calitățile pentru spații mici, însă capacitatea bateriei este insuficientă pentru suprafețe mari sau perioade lungi de timp.

Are un cost ridicat și este disponibil în negru cu roșu.

Suflante de frunze sub 100 de euro

4. Bosch ALS 25 - Aspirator de grădină

Sigur și ușor de utilizat

41MoQzAamjL

Vezi pretul Emag

Realizat cu două mânere ergonomice care asigură un confort sporit și o mai bună distribuție a greutății, aspiratorul de frunze de la Bosch are o putere de 2500 wați și un sac de colectare cu o capacitate de 45 de litri.

Suflanta aspiră, de asemenea, este proiectată pentru utilizare prelungită și apoi toacă frunzele umede în sacul său practic, care respinge umezeala.

Potrivit opiniei celor care dețin deja unul, este un instrument solid și robust, dar are un cablu foarte scurt și nu este suficient de performant pe suprafețe mari de teren.

Este în esență un dispozitiv artizanal, ușor, de dimensiuni reduse, foarte ușor de utilizat și ușor de depozitat, golit și transportat.

Are un cost adecvat pentru ceea ce oferă și îl puteți obține în culoarea tradițională verde cu negru care caracterizează uneltele acestui producător.

5. Black & Decker GW2810-QS

Confortabil și ușor

41PTpSrR1DL

Vezi pretul Emag

Cu o viteză de suflare care variază de la 230 la 380 de kilometri pe oră, Black And Decker GW2810-QS lucrează rapid și ajunge cu ușurință în locuri greu accesibile, chiar și la frunzele umede.

Acesta este un aparat de calitate profesională, cu un tocător de mare impact care reduce volumul de deșeuri și, de asemenea, le elimină cu ușurință, deoarece sunt depozitate într-un sac practic, ușor de golit.

Are o putere de 2800 de wați, un mâner dublu pentru o mai bună manevrabilitate și un confort sporit în timpul lucrului. Trece rapid de la aspirator la suflantă.

Cei care îl dețin deja sunt de acord că este un aparat robust, dar nu este deloc silențios.

Costul său este în concordanță cu caracteristicile sale și îl puteți obține în roșu cu negru.

6. Einhell GE-CL 18 Li

Au un sistem de baterii

31y65n7KnxL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv ușor, mic și ușor de utilizat pentru a colecta frunzele din grădină, modelul GE-CL18 Li de la Einhell este exact ceea ce aveți nevoie.

Este un dispozitiv fără fir care funcționează cu o baterie litiu-ion, se încarcă rapid și are indicatori LED care determină timpul de încărcare rămas.

Cei care o dețin deja spun că este ideală pentru a strânge frunzele din curte și pentru mici lucrări de grădinărit. Este, în esență, un aparat de uz casnic.

Are o putere de ieșire de 18 volți și o forță de suflare de 210 kilometri pe oră.

Este echipat cu o mâner ergonomic moale, realizat din materiale de bună calitate care permit o prindere sigură cu o singură mână.

Este un cost redus. Dacă bugetul dvs. este limitat, dar doriți ceva bun pentru o utilizare simplă, aceasta este o opțiune de luat în considerare.

7. Powerplus Garden 3000W

Cu tocător

415BK809r1L

Vezi pretul Emag

Echipat cu un întrerupător de siguranță pentru a preveni rănirea, acest dispozitiv este ideal pentru îndepărtarea frunzelor și a resturilor din curți și grădini.

Are o putere de 3000 de wați, o forță de suflare bună, o capacitate de aspirare mare datorită telescopului de aspirare. De asemenea, are o funcție de mărunțire care comprimă crengile și frunzele în bucăți mici de resturi.

Este ușor de golit și de depozitat. Vă economisește mult spațiu și este echipat cu o roată care vă permite să evitați obstacolele și să îl mențineți pe sol în timp ce lucrați.

Are un preț scăzut și își îndeplinește funcțiile fără probleme.

8. Korman Garden 600400

Practic și puternic

41H1PGKCHyL

Vezi pretul Emag

Producătorul Korman vă oferă această suflantă cu funcție de aspirare, ideală pentru suprafețe netede, grădini și terase.

Este un produs robust, de greutate medie, cu o putere de 2400 de wați și o viteză de suflare care poate ajunge până la 270 de kilometri pe oră.

Are un sac de colectare cu o capacitate de 40 de litri de frunze mărunțite, astfel încât puteți aspira o cantitate considerabilă fără a fi nevoie să îl goliți de fiecare dată. De asemenea, este echipat cu roți de transport. Este un model economic, convenabil și de înaltă calitate.

9. Fishtec - Aspirator și suflantă 500 W

Compactă și rapidă

31lR1+jShAL

Vezi pretul Emag

Fabricată din plastic rezistent, această suflantă este cel mai ieftin model din selecția noastră, este compactă și rapidă pentru frunzele și crengile de pe terase și terase.

Acesta este un dispozitiv de depozitare destul de mic și la îndemână, cu o putere de 500 de wați, potrivit chiar și pentru curățarea după lucrările de tâmplărie sau pentru aspirarea în locuri greu accesibile.

Este prevăzut cu o duză aplatizată și un mic sac de colectare care colectează deșeurile.

Utilizatorii care au cumpărat această suflantă îi laudă capacitatea de a curăța chiar și locurile foarte prăfuite, cum ar fi motoarele frigiderelor.

Este o mașină bună pentru toate tipurile de utilizări și are un raport calitate-preț bun.

Suflantă pe gaz vs. electrică

mejor-sopladora-de-hojas

Când vorbim despre suflantele de frunze este necesar să luăm în considerare bugetul, viteza, confortul. Cu toate acestea, atunci când îl alegeți pe cel potrivit, trebuie să știți de ce aveți cu adevărat nevoie. În grupul celor portabile, suflantele cu gaz vă curăță curtea în câteva minute, dar suflantele electrice au destulă putere pentru lucrări mari, atâta timp cât se află la mai puțin de 30 de metri de o priză de curent

Modelele cu gaz pot merge oriunde doriți, dar sunt zgomotoase, grele și mai scumpe. Cele electrice fără fir sunt, de obicei, ușoare, dar sunt mai puțin puternice și depind de energia bateriei.

Puteți obține, de asemenea, suflante cu motor pe gaz pentru rucsac, care sunt mai scumpe decât cele de mână, dar mai puțin costisitoare decât cele fără fir, și mai puternice și mai confortabile, deoarece greutatea se sprijină pe spate și pe umeri, nu pe brațe. Laptopurile cântăresc, în general, mai puțin de 5 kilograme, dar rucsacurile pot cântări peste 10 kilograme.

Dacă proprietatea dvs. este mare, suflantele cu roți sunt puternice, dar sunt scumpe, grele și greoaie.

Unele suflante portabile aspiră, de asemenea, gunoiul printr-un aspirator, dar sunt tuburi mici care limitează cantitatea.

Zgomot

Acestea pot fi dispozitive foarte zgomotoase și chiar și etichetele de cumpărare indică decibelii pe care îi ating. În unele comunități, utilizarea acestor dispozitive este interzisă la anumite ore, iar în altele, acestea sunt interzise permanent, indiferent cât de silențioase sunt. Înainte de a cumpăra, ar trebui să verificați cu orașul dumneavoastră pentru a vedea dacă există vreun fel de interdicție pentru aceste dispozitive.

Protejează-te și fii bun cu ceilalți: În cazul în care în comunitatea sau orașul dumneavoastră nu există restricții privind utilizarea acestor dispozitive, ar trebui să le folosiți în continuare cu atenție și fără a vă deranja vecinii sau propria familie. Pentru a nu vă răni în timp ce lucrați, iată câteva considerații:

  • Purtați protecție pentru urechi, în special cu modelele cele mai zgomotoase.
  • Purtați ochelari de protecție și o mască de praf.
  • Țineți oamenii și animalele de companie departe de zona în care lucrați.
  • Evitați să folosiți chiar și cele mai silențioase suflante foarte devreme sau târziu în zi.

Tipuri de suflante de frunze

Atunci când alegeți o suflantă de frunze, cele mai multe considerații se concentrează asupra unor calități precum capacitatea, bugetul, puterea. Cele mai bune suflante electrice portabile pentru frunze nu au nimic de invidiat față de modelele cu motor pe benzină și sunt chiar mai ieftine. În ambele cazuri, economisiți din cheltuielile de măturat și greblat frunzele și resturile din curți și alei. Iată care sunt cele mai populare tipuri de suflante:

Electrice cu fir: De obicei cântăresc aproximativ 4 kilograme sau mai puțin și sunt concepute pentru a fi utilizate cu o singură mână. Printre avantajele lor se numără faptul că nu emit gaze de eșapament și nu au nevoie de tracțiune pentru pornire. Puterea acestora este similară cu cea a aparatelor portabile cu gaz. Dezavantajul lor este că au o mobilitate limitată din cauza utilizării cablului, iar utilizarea lor în jurul copacilor și a altor obstacole este adesea dificilă. Poate fi o opțiune pentru dvs. dacă priza de curent se află la mai puțin sau până la 30 de metri de zona de lucru.

Electrice fără fir : Acestea sunt ușoare și manevrabile și devin din ce în ce mai populare printre persoanele care nu doresc să se ocupe de întreținerea unui aparat alimentat cu combustibil sau care nu se simt confortabil cu un cablu. Acestea nu sunt la fel de puternice și bateriile lor durează aproximativ o oră, așa că, dacă lucrarea va dura mai mult de atât, va trebui să aveți răbdare până când se reîncarcă.

Manuale pe gaz: Acestea sunt, de obicei, mai puternice decât cele mai bune modele electrice. Acestea cântăresc aproximativ 5 kilograme și necesită un amestec de combustibil și ulei. Motoarele în patru timpi sunt puțin mai grele, dar mai curate. De obicei, acestea respectă limitele de zgomot și va trebui să trageți un cablu pentru a porni motorul. Motoarele lor necesită reglaje periodice.

Rucsacuri cu gaz: Majoritatea cântăresc cel puțin 8 kilograme sau mai mult, sunt de obicei zgomotoase și nu pot aspira sau mărunți. Acestea sunt mai puternice decât cele portabile și sunt, în general, mai scumpe decât cele portabile.

Vehicule cu roți pe gaz : Sunt voluminoase și pot cântări până la 50 de kilograme sau mai mult, sunt greu de manevrat și de împins, în special în urcare, și necesită un spațiu de depozitare bun. Acestea sunt zgomotoase și scumpe, deși unele modele sunt surprinzător de silențioase, nu pot aspira sau mulci, dar mătură rapid frunzele pe suprafețe mari. Acestea nu necesită un amestec de combustibil/ulei.

Caracteristicile suflantelor de frunze

Atunci când vă luați acasă o suflantă de frunze, există o serie de factori de luat în considerare pentru a vă îmbunătăți achiziția, astfel încât să obțineți cea mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră. Ar trebui să acordați atenție:

Proiectarea duzei: Alegeți un vârf plat sau aplatizat pentru frunzele libere și un vârf rotund pentru a desprinde frunzele care sunt prinse în iarbă. Unele suflante vin cu ambele opțiuni.

Controlul vitezei: Vitezele multiple la un model electric sau accelerația variabilă la un model pe gaz vă permit să măriți puterea pentru a mătura suprafețe dure sau terenuri deschise și să o reduceți atunci când vă aflați în apropierea florilor fragile din grădină.

Întrerupător de oprire convenabil: O bună caracteristică de siguranță, care vă permite să opriți rapid și ușor motorul electric sau motorul pe gaz.

Rezervor de combustibil translucid: Un rezervor transparent vă permite să vedeți cât combustibil a mai rămas

Intrare de aer montată în partea inferioară: Este mai puțin probabil ca aspiratorul să se lipească de hainele dvs. în mod neplăcut. De asemenea, acestea sunt mai convenabile pentru utilizatorii stângaci.

Deflector de aer reglabil: La modelele cu roți, un deflector de aer reglabil vă permite să reglați fluxul de aer în față sau pe ambele părți. Acest lucru este convenabil pentru a strânge frunzele dintr-o grămadă mare sau atunci când lucrați lângă un perete, un gard viu sau un alt obstacol.

Mâner suplimentar: Unele modele portabile au un al doilea mâner pentru un control și o distribuție mai bună a greutății.

Viteza de suflare a frunzelor: Când vine vorba de analiza performanțelor suflantelor de frunze, cele mai importante specificații sunt numerele MPH și CFM, unități de măsură folosite pentru a indica viteza cu care aerul este suflat din tub. CFM înseamnă picioare cubice pe minut, ceea ce se referă la volumul total de aer care este deplasat, în timp ce măsura MPH indică numărul de mile pe oră de aer din țeavă. Cu cât aceste măsurători au valori mai mari, cu atât mai bună va fi capacitatea suflantei de a îndepărta frunzele umede, resturile mai grele, precum și frunzele și crengile care sunt înfipte în iarbă.

Două caracteristici ale performanței suflantei în lumea reală: Pentru a măsura cu precizie performanța suflantei, trebuie să știți cât de bine mătură și îndepărtează frunzele.

Performanța de măturat are legătură cu puterea cu care aerul mătură gazonul, trotuarul sau aleea de acces.

Performanța de desprindere vă va permite să știți dacă mașina dvs. este suficient de puternică pentru a desprinde frunzele umede, crengile și alte resturi.

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o suflantă de frunze?

În primul rând, trebuie să îi cunoașteți caracteristicile și să le comparați cu nevoile dumneavoastră. Dacă aveți, de exemplu, o suprafață mare de teren fără o priză de curent în apropiere, atunci un aparat electric nu este potrivit pentru dumneavoastră, mai bine unul pe benzină; dacă terenul este mic, cu puțini copaci, puteți folosi unul electric. Pentru o grădină de dimensiuni medii cu obstacole, de exemplu, ar fi mai bine să alegeți un model electric fără fir. Cu toate acestea, există și alte considerente care trebuie luate în considerare:

Puterea de a alege între: Cu cât este mai mare puterea, cu atât este mai mare capacitatea de lucru, cu atât este mai puternic jetul de aer, cu atât este mai mare capacitatea de aspirare și cu atât este mai mare durata de viață a motorului. În cazul suflantelor electrice, puterea nominală variază între 2.500 și 3.000 de wați. În ceea ce privește suflantele pe benzină, le putem găsi între 1 și 4 cai putere și motoare în 2 sau 4 timpi.

Viteza de suflare: Cele mai multe dintre ele sunt între 200 și 300 km/h de forță de viteză a aerului expulzat de suflantă, deci cu cât suflanta este mai mare, cu atât viteza este mai mare

Volumul de aspirație: Se recomandă o capacitate de 45 de litri sau mai mare.

Greutatea dispozitivului: Mașinile pe benzină sunt, de obicei, mai grele decât cele electrice, iar în cadrul acestora din urmă, în funcție de design și de materialele folosite pentru fabricarea lor, vom găsi greutăți diferite. Cu cât aparatul este mai ușor, cu atât va fi mai ușor de manevrat și de transportat. Nu uitați că trebuie să țineți cont de forța pe care va trebui să o exercitați cu brațul pentru a-l ține și a-l folosi.

Au fost deja explicate o serie de caracteristici utile, astfel încât să puteți alege suflanta care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră, însă există și alte detalii de care trebuie să țineți cont:

Câte frunze vei putea aduna?

Dacă aveți o grădină mică, o mașină cu o putere mai mică ar trebui să fie suficientă, dar dacă aveți o cantitate mare de frunze, veți avea nevoie de o mașină puternică, cu o capacitate de lucru mai mare. Dacă suprafața care trebuie acoperită este mare, nu vă zgârciți la utilaje, altfel probabil veți regreta mai târziu.

Doriți să colectați și deșeurile?

Dacă da, aveți nevoie de o mașină dreaptă, care nu toacă. Nu sunt la fel de bune pentru colectarea și depozitarea frunzelor umede, dar sunt extrem de versatile și economisesc timp.

Cele mai bune mărci de suflante de frunze

Când vine vorba de unelte, este întotdeauna mai bine să alegeți mărci cunoscute care vă oferă siguranță și anumite avantaje. Asistență tehnică, reparații, piese de schimb, rambursări, piese de schimb, garanție, sunt câteva dintre avantajele celor mai cunoscuți producători. În cazul celor mai bune mărci de suflante de frunze, există trei mărci care se remarcă față de restul:

Bosch: Marca Bosch are o gamă extinsă de unelte de bricolaj și de îngrijire a grădinii. Este un producător de încredere, stabilit de mult timp, care oferă produse de înaltă calitate și care acordă o atenție deosebită performanței echipamentelor și ergonomiei designului acestora. Au echipamente care se potrivesc tuturor nevoilor și cu o calitate garantată.

Black & Decker: Este, de asemenea, o marcă des întâlnită atunci când vorbim despre cele mai bune unelte și are o reputație bună, câștigată prin fabricarea unor produse dure, rezistente și de calitate, cu performanțe magnifice, motiv pentru care le puteți găsi cu ușurință în orice magazin de bricolaj sau de feronerie.

Timbertech: Poate mai puțin cunoscut de către pasionații de bricolaj, dar este, de asemenea, o marcă de top. Maxima sa este de a oferi produse care să răspundă nevoilor clienților săi și care să-i mulțumească, remarcându-se prin raportul calitate-preț bun al produselor sale.