Supliment de aminoacizi

suplementos-de-aminoácidos-de-cadena-ramificada

Mă antrenez de ani de zile pentru competiții de înaltă performanță. În acest an am unul dintre cele mai solicitante din cariera mea de culturism, dar antrenamentele mă lasă epuizat și mă tem de unele daune musculare.

Mănânc proteine, mă antrenez și nu-mi lipsesc vitaminele, dar performanța mea este destul de scăzută.

Nu ți s-a întâmplat niciodată să muncești din greu și totuși să nu-ți atingi cu mult obiectivele? Eu da, petrec ore întregi de zile de antrenament epuizante, iar mușchii mei sunt sensibili și foarte dureroși. Nu există niciun analgezic care să poată face față acestei situații.

Discutând cu antrenorul meu și cu medicul meu, am ajuns la concluzia că am nevoie de ceva care să mă ajute să îmi mențin energia și să reduc oboseala, așa că am decis să caut cel mai bun supliment de aminoacizi cu lanț ramificat pe care pot pune mâna.

Aceste suplimente, combinate cu o dietă corectă, îmi vor fi de mare folos în antrenamentul meu.

Cele mai bune suplimente de aminoacizi cu lanț ramificat

Care este cel mai bun supliment de aminoacizi cu lanț ramificat?

Alegerea unui supliment de aminoacizi reprezintă un angajament de a menține un stil de viață sănătos și de a urma o dietă adecvată nevoilor organismului dumneavoastră.

Trebuie să rețineți că aceste suplimente stimulează funcțiile organice care trebuie completate cu activitate fizică. Nu veți câștiga mușchi sau pierdeți grăsime dacă le luați doar fără o dietă adecvată sau exerciții fizice.

Puteți să vedeți ce este pe piață și să selectați ceea ce vi se potrivește. O comparație între producători și costuri vă va ajuta cu siguranță.

Este esențial să știți ce așteptați de la produs și de ce aveți nevoie de el. Dacă sunteți un atlet de competiție, nivelul de angajament și de antrenament trebuie să fie mai mare, dacă doriți să ardeți grăsimi , atunci va fi suficient să aveți grijă de dieta și de exercițiile fizice.

În plus, fiecare supliment conține elemente care pot sau nu să lucreze în favoarea dumneavoastră. De exemplu, dacă sunteți vegan sau vegetarian, trebuie să vă asigurați că produsul ales este potrivit pentru stilul dumneavoastră de viață.

De asemenea, este important să știți dacă și cum puteți lua acest medicament dacă starea dumneavoastră de sănătate are caracteristici speciale.

Dacă încă nu sunteți sigur ce ar trebui să cumpărați, iată o listă de sugestii, unde veți găsi cu siguranță ceea ce căutați.

Iată cele mai bune suplimente de aminoacizi cu lanț ramificat:

1. Amix Glutamine + BCAA 500 gr

514aNXyWeML

Vezi pretul Emag

Dacă ești unul dintre cei care trebuie să dai totul pentru un nivel foarte ridicat de antrenament, acesta poate fi suplimentul de care ai nevoie pentru a reduce oboseala și a îmbunătăți performanța.

Marele avantaj al acestui produs este că L Glutamina, una dintre componentele sale principale, vă va ajuta să reduceți catabolismul muscular, adică va reduce timpul de recuperare după exercițiu.

Este, de asemenea, foarte căutat pentru că ajută la creșterea masei musculare . Doza zilnică: două tablete: una cu 30 de minute înainte de antrenament cu apă sau suc, cealaltă la sfârșitul exercițiului.

2. BCAA IronMaxx 1600mg

Compus din leucină, izoleucină și valină, plus 100% din vitamina V6, acest supliment este ideal pentru a însoți exercițiile fizice. Veți observa în curând pierderea de grăsime și creșterea musculară.

Cei care îl au spun că este un produs eficient, dar având capsule mari, trebuie să aveți grijă când le ingerați.

Se recomandă utilizarea timp de trei luni și apoi se întrerupe pentru o perioadă egală. Doza zilnică este de un comprimat în post cu un shake de proteine și un comprimat după antrenament.

Nu este potrivit pentru femeile însărcinate sau pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani. Producătorul oferă o garanție pe viață.

3. Aminoacizi Scitec Nutrition BCAA Xpress

41AqcdEEYzS

Vezi pretul Emag

Pentru a face exerciții de anduranță fără a simți oboseala zi de zi, cel mai bun lucru este să luați un supliment de aminoacizi cu lanț ramificat ca acesta.

Produsul de la producătorul Scitec susține creșterea musculară, promovează formarea de glicogen, crește sinteza proteinelor și este, de asemenea, un anabolizant și anti-catabolic.

Conținând aminoacizi esențiali, acest produs este ideal pentru cei care se antrenează din greu și doresc să se simtă mai puțin obosiți după activitate fizică.

Este accesibil și vine într-o varietate de arome. Trebuie să luați o singură doză pe zi, înainte, în timpul sau după antrenament.

4. QUALNAT Sport Premiun High Power BCAA

41cvO7-HP7L

Vezi pretul Emag

Marca BCAA aduce acest supliment cu trei aminoacizi care favorizează recuperarea și evită durerile intense după efort.

Cea mai izbitoare calitate a acestui produs este că mărește nivelurile de forță pe care le puteți avea în timpul antrenamentelor, astfel încât vă veți simți mai activi din punct de vedere fizic.

Acest produs este cel mai potrivit pentru sportivii interesați să-și îmbunătățească performanța sportivă, deoarece oferă energie, forță, previne oboseala și ajută la creșterea și dezvoltarea musculară.

Este, de asemenea, o alegere excelentă pentru cei care doresc să piardă în greutate, să elimine grăsimea și să adopte un stil de viață sănătos, toate acestea pentru un raport calitate-preț excelent.

5. Xellerate Nutrition BCAA Branched Chain Amino Acid Supplement

51fLsoyzemL

Vezi pretul Emag

Acest supliment de aminoacizi este cel mai ieftin din această listă. Este unul dintre cele mai puternice și mai performante de pe listă. Producătorul vă oferă doze de produs pentru mai mult de 400 de zile.

Este un supliment ideal pentru recuperarea mai rapidă, menținerea forței, menținerea energiei și creșterea țesutului muscular .

Este un produs de bună calitate, cu care puteți arde grăsimile, vă puteți proteja mușchii și puteți obține tenul dorit.

Fabricat în Marea Britanie, acest supliment este certificat conform standardelor GMP, cu cele mai înalte standarde globale de fabricație și igienă.

Ce sunt aminoacizii cu lanț ramificat?

suplemento-aminoacido

Aminoacizii sunt componentele de bază ale proteinelor, unul dintre nutrienții fundamentali în procesele metabolice ale organismului care afectează creșterea mușchilor și ajută, de asemenea, la combaterea oboselii, a durerii și a pierderii masei musculare.

Ce sunt BCAA?

BCAA sunt trei aminoacizi esențiali compuși din: Leucine, izoleucine și valine. Acești compuși organici sunt elementele constitutive ale proteinelor, care, prin exerciții fizice, în special cele de anduranță, descompun albuminele musculare. Prin urmare, este necesar să le refacem prin alimente și suplimente.

Ingrediente comune în produsele BCAA

Principalele ingrediente ale acestor produse sunt aminoacizii, cei mai relevanți fiind Leu-L, valina, izoleucina, beta-alanina sau citrulina. Acestea pot conține, de asemenea, pulberi de pre-antrenament și glutamină, o substanță care susține sănătatea articulațiilor.

Care sunt beneficiile BCAA?

51L5q8f5+rS

Dacă urmați un program de antrenament fizic de mare intensitate care implică obiceiuri alimentare speciale, vă recomand consumul general de proteine și BCCA, deoarece acestea contribuie la creșterea mușchilor. Efectele lor benefice sunt: ameliorarea oboselii, scăderea durerii intramusculare și utilizarea sporită a grăsimilor stocate.

  • Creșterea sintezei proteinelor

Există mai mult decât suficiente date științifice pentru a determina că BCAA contribuie în mare măsură la sinteza proteinelor din organism, prin urmare, consumul lor de rutină în timpul exercițiilor fizice accelerează acest proces, ceea ce duce în cele din urmă la îmbunătățirea masei musculare.

  • Oprește procesul de degradare a mușchilor

Dacă efectuați antrenamente de mega-rezistență, cum ar fi ridicarea de greutăți, ciclismul, caiac-canoe sau alergarea pe distanțe lungi în mod continuu, aveți o probabilitate ridicată de a suferi leziuni și pierderi musculare, precum și de stres metabolic. O soluție la această problemă este aportul combinat de BCAA împreună cu alte tipuri de suplimente proteice, care va ajuta la inhibarea acestor procese degenerative.

  • Ajută la combaterea oboselii la antrenament

BCAA sunt eficienți în creșterea capacității de rezistență în timpul antrenamentului, minimizând în același timp oboseala rezultată în urma exercițiilor fizice intense. Aminoacizii cu lanț ramificat îndeplinesc aceste funcții, în primul rând ajutând la menținerea nivelului de ATP (adenozin trifosfat), permițând astfel organismului să dizolve grăsimile.

  • Reduce DOMS forța și rezistența

În plus față de furnizarea de energie, mai multe studii au arătat că suplimentarea cu BCAA scade durerile musculare cu debut întârziat (DOMS). DOMS este durerea și rigiditatea care apar în mușchi la câteva ore după ce ați făcut exerciții fizice.

Acești compuși joacă, de asemenea, un rol crucial în dezvoltarea musculară, datorită prezenței leucinei , un aminoacid responsabil pentru declanșarea mobilizării grăsimilor și pierderea de grăsime, precum și pentru tonifierea mușchilor și pentru a vă oferi un profil slab și sănătos.

Suplimentarea cu BCAA înainte de antrenament

BCAA reprezintă aproximativ 1/3 din aminoacizii prezenți în mușchi. Când faceți exerciții fizice, aceste niveluri scad, așa că ingerarea lor fie din alimente, fie din suplimente sau pudre proteice înainte de antrenament asigură aportul de energie necesar pentru ca mușchii dumneavoastră să funcționeze în mod optim.

Dacă urmați o dietă săracă în calorii și faceți multe exerciții fizice, degradarea musculară se va produce într-un ritm mai rapid. Așadar, este extrem de important să consumați BCAA înainte de a face exerciții fizice pentru a evita efectele adverse asupra organismului.

Suplimentarea cu BCAA după antrenament

Există un postulat numit teoria sincronizării nutrienților, care afirmă că este necesar să consumați suplimente de proteine între 30 și 60 de minute după antrenament, deoarece acest interval de timp este crucial pentru a maximiza creșterea musculară și pentru a accelera recuperarea musculară .

Suplimentarea cu BCAA-uri între mese

Imaginați-vă că încercați să pierdeți grăsime și să deveniți mai slab. Programul dumneavoastră de exerciții fizice va include, probabil, rutine extinse împreună cu un plan nutrițional cu conținut scăzut de calorii. Cu toate acestea, dacă consumați mai puține kilocalorii decât ardeți, corpul dumneavoastră poate începe să descompună masa musculară, împreună cu grăsimea, pentru a o folosi ca energie.

O soluție este suplimentarea cu BCAA între mese, deoarece acestea previn degradarea musculară și oferă o senzație de sațietate fără a adăuga calorii suplimentare.

Suplimentarea cu BCAA și postul intermitent

Unele studii indică faptul că postul intermitent poate contribui la pierderea în greutate, la longevitate și la îmbunătățirea sănătății metabolice. Astfel, pentru cei care practică o astfel de dietă, administrarea acestor suplimente în orele dinaintea mesei poate ajuta la reducerea foamei fără a introduce calorii în organism.

Pentru a completa o dietă vegetariană sau vegană

Carnea și produsele lactate, sunt alimentele cu cea mai mare concentrație de albumine și, prin urmare, sunt excelente refacere metabolică. Legumele, cum ar fi fasolea, nucile, orezul, precum și pulberile de proteine vegetale conțin BCAA, dar în proporții mai mici.

De aceea, vă sfătuiesc să adăugați 2 până la 3 grame de leucină în legumele sau în suplimentele alimentare, astfel încât să obțineți o doză de proteine similară cu cea din alimentele din carne.

Tipuri de BCAA

Există 2 forme principale, formule de pulbere pentru amestecare și capsule.

Cel mai frecvent mod de a consuma BCAA este sub formă de pulbere. Acestea au început ca simple formule fără aromă pentru amestecare. Acestea pot fi amestecate cu proteine post antrenament sau cu alte suplimente, astfel încât să susțină și o bună nutriție. Înainte aveau un gust oribil, dar astăzi sunt produse de aproape toate mărcile importante, așa că sunt disponibile într-o varietate de arome delicioase.

Celălalt mod popular de a cumpăra aceste suplimente este sub formă de capsule sau pastile. Aceste versiuni nu sunt la fel de comune ca și pulberile, deoarece pentru a obține doza necesară de BCAA trebuie să luați destul de multe pastile, în plus, timpul de dizolvare a acestora este în general mai lent decât cel al pulberilor.

În timp ce majoritatea aminoacizilor sunt metabolizați în ficat, BCAA sunt sintetizați în principal de mușchi. În ciuda asemănărilor lor structurale, cei trei aminoacizi cu lanț ramificat au căi metabolice diferite. Descompunerea aminoacidului Leu se realizează exclusiv prin intermediul căilor grase. Valinele sunt descompuse numai pe calea carbohidraților, iar izoleucinele pe ambele căi. Căile metabolice diferite ale acestor trei aminoacizi duc la cerințe diferite pentru fiecare dintre ei.

Spre deosebire de majoritatea celorlalți compuși organici, BCAA sunt metabolizați în țesutul muscular, ceea ce le permite să fie oxidați (utilizați ca energie) de către celulele musculare pentru a produce energie celulară rapidă sub formă de ATP atunci când organismul are nevoie de ea (ATP este principala sursă de energie care alimentează contracția musculară).

Îmbunătățirea performanțelor în timpul antrenamentului este extrem de importantă, indiferent de obiectivele pe care le aveți. Dacă sunteți un atlet, este sigur că un aport adecvat al acestor suplimente vă va ajuta în timpul unei competiții. De asemenea, pentru culturisti, s-a observat o creștere a numărului de repetări la haltere, ceea ce se traduce în cele din urmă printr-o creștere musculară mai mare.

Acest lanț de aminoacizi s-a dovedit în multe studii a fi un potențator benefic pentru organism, deoarece reprezintă o sursă excelentă de energie pentru mușchi. De asemenea, acestea îmbunătățesc oxidarea grăsimilor la subiecții care nu au glicogen. Acest lucru le permite persoanelor să se antreneze mai mult timp fără oboseală , datorită cerințelor energetice sporite care sunt îndeplinite. Acest lucru este valabil atât pentru antrenamentul de intensitate ridicată, cât și pentru antrenamentul de anduranță.

Ce ar trebui să căutați la un produs BCAA de calitate?

Pentru a alege un produs de bună calitate, preferințele dumneavoastră personale vor juca un rol important în alegerea corectă, nu numai în ceea ce privește bugetul de care dispuneți, ci chiar și în ceea ce privește tipul de prezentare, care va varia între capsulele tradiționale sau versiunile sub formă de pulbere pentru amestecare, caz în care vă sugerez să acordați atenție aromei, care, desigur, trebuie să fie cât mai apetisantă. În acest sens, dacă doriți o formulă recomandată, cele de vanilie și ciocolată sunt foarte gustoase.

Alte suplimente proteice se vor orienta către un anumit obiectiv demografic sau de antrenament, cum ar fi creșterea musculară sau pierderea în greutate.

Mulți oameni se întreabă de ce este important să se ia toți cei 3 compuși organici cu lanț ramificat, și nu doar aminoacidul Leu, deoarece acesta are cel mai puternic efect asupra sintezei proteinelor. Răspunsul este că studiile au arătat că BCAA într-un raport 2:1:1 (2 leucine pentru fiecare 1 izo-Leu și 1 valină) au cel mai mare efect asupra creării de proteine musculare.

Acest aminoacid este considerat cel mai important dintre cei 3 în ceea ce privește dezvoltarea musculară, deoarece acționează pentru a induce direct sinteza proteinelor musculare. Acest compus este aproape întotdeauna cel mai bine dozat aminoacid din orice supliment BCAA și ar trebui să fie întotdeauna.

Ca și aminoacizii Leu, izoleucinele acționează pentru a crește sinteza proteinelor musculare, dar nu la fel de puternic. Principalul beneficiu al acestui compus organic este capacitatea sa de a crește absorbția de glucoză și utilizarea acesteia în timpul antrenamentului.

În ceea ce privește creșterea musculară, valina este ultima pe listă. Nu există prea multe dovezi care să susțină doar acest aminoacid. Numai atunci când este combinat cu ceilalți 2 BCAA s-a observat o îmbunătățire a sintezei proteinelor musculare. Cu toate acestea, un lucru interesant de reținut este rolul valinelor în limitarea absorbției de triptofan în creier, ceea ce duce la o oboseală întârziată.

De unde să cumpărați suplimente de aminoacizi cu lanț ramificat?

Acest tip de supliment poate fi găsit în magazinele de fitness, unde se vând produse dedicate creșterii performanțelor de antrenament, sau pe site-uri precum Decathlon. De asemenea, este posibil să cumpărați suplimente de aminoacizi prin intermediul internetului, cum ar fi Amazon, unde există o mare varietate de opțiuni de foarte bună calitate la prețuri foarte accesibile.

Care este diferența dintre proteine, aminoacizi și BCAAS?

Iată câteva definiții care să vă ajute să înțelegeți diferențele dintre proteine, aminoacizi și BCAA:

Aceștia sunt macronutrienți pe care corpul nostru îi folosește pentru a construi masa musculară și alte țesuturi corporale. Acest nutrient este esențial pentru toate organismele vii, atât umane, cât și non-umane.

Aceștia sunt compușii organici care alcătuiesc proteinele, deci trebuie să aveți aminoacizi pentru a avea albumine. Atunci când consumăm proteine, corpul nostru le descompune în aminoacizii care le-au construit, apoi folosește acești aminoacizi pentru a crește și repara țesuturile corpului și pentru a îndeplini alte sarcini esențiale.

Se poate spune că BCAA sunt o clasă esențială de aminoacizi. Acestea sunt specializate în a ajuta organismul nostru să producă insulină, facilitând transformarea zaharurilor în energie.

BCAA sunt un tip de aminoacizi, iar aminoacizii sunt cei care alcătuiesc proteinele, iar proteinele sunt cele care alcătuiesc țesutul muscular. Prin urmare, nu trebuie să uitați că avem cu toții nevoie de multe proteine pentru a ne construi și a ne menține mușchii, dar avem nevoie și de aminoacizi cu lanț ramificat pentru a face acest lucru.

Întrebări frecvente

Cum ar trebui să luați BCAA?

Puteți lua aceste suplimente pe cale orală, fie sub formă de pulbere, fie sub formă de capsule.

Când ar trebui să luați BCAA?

Luați-le înainte, în timpul unei pauze dintr-o sesiune de antrenament sau după o sesiune de antrenament.

Cât de mult BCAA ar trebui să luați?

Dacă îl luați sub formă de pulbere și în funcție de intensitatea antrenamentului, puteți consuma o porție de 5 grame de 2 până la 4 ori pe zi.

Dacă iau deja proteine, am nevoie și de BCAAS?

Dacă luați un supliment proteic, acesta conține probabil BCAA și poate chiar toți aminoacizii de care are nevoie organismul dumneavoastră. Dar, dacă luăm în considerare cât de benefice sunt BCAA-urile, mulți atleți, pasionați de fitness și oameni obișnuiți care caută să își construiască un corp ideal optează pentru aceste suplimente pentru a se asigura că și-au acoperit toate nevoile de proteine, chiar dacă alte surse de proteine conțin BCAA-uri

BCAA-urile au calorii și valori zilnice?

Multe programe de antrenament de forță și site-uri web oferă propriile recomandări pentru aportul zilnic de BCAA, dar acestea pot sau nu pot fi potrivite pentru dvs., mai ales dacă sunteți femeie! În ceea ce privește caloriile, BCAA-urile singure nu au valoare calorică.

BCAA au efecte secundare?

Efectele secundare sunt foarte neobișnuite, dar unele persoane se confruntă cu greață sau dureri de cap atunci când le iau. Așadar, consultați medicul dumneavoastră dacă este relevant să le luați, mai ales dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

Ce alimente conțin aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA)?

BCAA se găsesc în multe alimente de origine vegetală și animală, inclusiv: carne, pește, ouă, lapte, brânză, produse din soia (cum ar fi tofu și tempeh), leguminoase (cum ar fi fasolea, mazărea și lintea), nuci și semințe. Prin includerea unora dintre aceste alimente în rutina zilnică, veți avea o dietă echilibrată și bogată în proteine.

Consumul de alimente bogate în BCAA poate afecta ficatul?

Dimpotrivă, în unele stadii specifice ale insuficienței hepatice, consumul de alimente bogate în BCAA poate fi benefic. Drept dovadă, un studiu din 2017 a constatat că pacienții cu ciroză care au consumat zilnic BCAA au înregistrat creșteri ale bilirubinei care au contribuit la buna performanță a ficatului lor.

Cu toate acestea, înainte de a lua în considerare acest lucru, ar trebui să vă consultați medicul de familie, deoarece el va fi cel care, la discreția sa, va stabili dacă această opțiune ar fi benefică.

BCAA ajută la prevenirea căderii părului?

Dacă suferiți de căderea bruscă a părului și doriți să o opriți, din fericire pentru dumneavoastră, s-a dovedit că BCAA-urile ajută la prevenirea acesteia. Administrarea de suplimente BCAA crește ionii de potasiu în organism, iar aceștia ajută la îmbunătățirea eficienței medicamentelor pentru căderea părului. Prin urmare, acesta este un alt avantaj al acestuia.

BCAA-urile cresc testosteronul?

Da. Mulți atleți și culturiști iau suplimente de BCAA pentru că, după rutine de antrenament intens, ajută la regenerarea microtearselor musculare, deoarece acest țesut este alcătuit dintr-o cantitate mare de proteine care au nevoie de acești aminoacizi pentru a fi produse din nou.

În mod similar, BCAA cresc producția de insulină, care, pe lângă faptul că ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, are un efect de stimulare a producției de testosteron, un hormon care va permite, de asemenea, tolerarea unor antrenamente mai intense.

BCAAs provoacă depresie?

Se crede în mod popular că administrarea de suplimente de BCAA provoacă depresie sau alte boli mintale. Cu toate acestea, nu există niciun studiu care să facă legătura între BCAA și depresie; cauzele acesteia implică alți factori, mai complecși. Deci, nu vă faceți griji în legătură cu acest fapt.

Sunt BCAA bune pentru acnee?

Unii utilizatori ai acestor produse susțin că un consum ridicat al acestor produse favorizează apariția acneei, în special la tineri. Cu siguranță, prezența aminoacidului leucină activează producția de lipide în organism, acționând ca un stimulator. Cu toate acestea, nu există studii care să dovedească o legătură între apariția acneei și consumul de BCAA.

Surse:

Efectele suplimentelor proteice și ale aminoacizilor cu lanț ramificat în antrenamentul de forță - Revista Española de Nutrición Humana y Dietética

Aminoacizii cu lanț ramificat ca supliment ergogenic în sport - Archivos de medicina del deporte

BCAA sau aminoacizii cu lanț ramificat ajută la construirea mușchilor? - Men'sHealth

Efectele aminoacizilor cu lanț ramificat în sportul de lungă durată - Nutrición Hospitalaria, Madrid