Supliment serotoninta 5 htp

Nu-Nutrition

Luând cel mai bun supliment de serotonină 5HTP, veți simți cum se creează un echilibru hormonal care îmbunătățește starea de spirit, regularizează ciclurile de somn, în același timp cu eliminarea stresului, scade anxietatea și, pe scurt, vă face să vă simțiți mai bine.

Serotonina este produsă în organismul nostru în mod natural, printr-un proces chimic îndelungat, însă, este frecvent să cunoaștem persoane care prezintă simptome de instabilitate emoțională, deoarece sunt deprimate de ceva timp sau pentru că produc insuficientă serotonină, ceea ce le face să ducă o viață complicată.

În prezent, mai multe mărci sunt preocupate de această problemă, fabricând un supliment care încurajează un echilibru pentru a promova bunăstarea, precum și pentru a evita depresia, insomnia, anxietatea și chiar stima de sine scăzută cauzată de lipsa serotoninei.

În zilele noastre este ușor să găsești suplimente, deoarece există mai multe propuneri de la diferite mărci, fiecare cu formule concepute pentru a reface serotonina și chiar capabile să încurajeze producția naturală și doar începând să iei aceste tablete, poți începe să te simți într-o dispoziție mai bună fără a dezvolta dependență de pilulă.

Cele mai bune suplimente de serotonină 5 HTP

Care este cel mai bun supliment de serotonină?

După ce am comparat opțiunile disponibile, am reușit să creăm o listă cu cele șase suplimente cu cele mai multe avantaje; acestea variază în ceea ce privește prezentarea, numărul de tablete și formulele, dar ceea ce vă putem asigura este că fiecare dintre ele este conceput pentru a vă satisface nevoile cu un produs de calitate la un preț bun.

Iată cele mai bune suplimente de serotonină:

1. RegalEarth 5-HTP 200mg

412c6IV1j4L

Vezi pretul Emag

Este o prezentare de 90 de capsule cu o formulă echilibrată de 200g de supliment alimentar care stimulează serotonina din creier.

Este perfect pentru vegetarieni și persoanele cu intoleranță la lactoză, iar compoziția sa nu conține îndulcitori, coloranți, arome artificiale, gluten, soia, lapte sau grâu.

Este compatibil cu consumul altor suplimente vitaminice, cum ar fi Omega 3 și este ideal pentru consumul bărbaților, femeilor, adolescenților, persoanelor care practică sport sau adulților în vârstă.

Capsulele sunt fabricate în Marea Britanie, în cadrul unor procese de calitate atentă și dacă nu sunteți mulțumit de calitatea și beneficiile primite de la produs, banii vă vor fi returnați.

 

2. NU U Nutrition Double Strength 200mg 5-HTP

Conține 180 de tablete, cantitate suficientă pentru până la 6 luni de tratament.

Comprimatele au extract de griffonia 100% natural, cu o concentrație dublă față de alte produse similare, astfel încât puterea și eficiența produsului sunt garantate.

Produsul este fabricat la standarde înalte de fabricație și cu cea mai înaltă igienă posibilă, astfel încât îl puteți consuma cu toată liniștea.

Ingredientele sunt de calitate, total naturale, fără aditivi care să diminueze eficiența produsului, iar prezentarea este cea mai eficientă.

 

3. 5-HTP Vita Premium

41GjfIBB2ZL

Vezi pretul Emag

Este un supliment care funcționează incredibil de bine și cu un efect rapid.

Pastilele au cantitatea perfectă pentru corpul dumneavoastră, astfel încât, cu această prezentare, puteți uita de riscul de supradozaj sau de efecte secundare.

Prezentarea are 120 de capsule, pe care le veți simți în curând efectele pozitive asupra sănătății și organismului dumneavoastră.

VitaPremium fabrică produsele sub licență de calitate farmaceutică în conformitate cu standarde de calitate riguroase și preocupat de liniștea și siguranța clienților, brandul oferă o garanție de returnare a banilor în caz de neconformitate cu produsul.

 

4. 5 HTP Lindens

41RLSVdke7L

Vezi pretul Emag

Este un produs a cărui formulă promovează producția naturală de serotonină și este utilizat în mod obișnuit pentru tratamente rapide împotriva migrenei și a lipsei de somn.

Este o prezentare de 120 de comprimate într-o pungă practică pe care o puteți transporta confortabil în portofel și în care se păstrează integritatea compoziției capsulelor.

Dozajul este adecvat pentru un adult și cel mai bun lucru este că sunt super economice și la fel de eficiente ca și formulele și mărcile mai scumpe.

 

5. 5-HTP G-Biotics Capsule

51xN81DBZ0L

Vezi pretul Emag

Este fabricat din cel mai pur extract de semințe de griffonia care sintetizează serotonina în cel mai eficient mod.

Acest supliment este 100% natural, menține un echilibru hormonal pentru a promova buna dispoziție și cicluri de somn eficiente, precum și pentru a induce calmul și relaxarea.

Prezentarea este de 90 de capsule, raportul preț - calitate este excelent și este un produs care își îndeplinește obiectivele.

 

Ce este 5 HTP?

Nu-Nutrition

Dacă ați văzut vreodată numele 5 HTP și nu aveți nicio idee despre ce este, acesta este un compus natural, care este produs de corpul nostru și este responsabil pentru diferite procese chimice, cum ar fi producția de serotonină și melatonină, care, la rândul lor, sunt hormoni legați de starea de spirit și de un somn sănătos.

O serie de beneficii merg mână în mână cu suplimentele de 5 HTP, de la a vă face să vă simțiți mai bine din punct de vedere al dispoziției, la reducerea apetitului și la ajutor în controlul greutății.

Cum funcționează acest supliment?

5 HTP poate fi obținut din semințele unei plante africane, cunoscută sub numele de Griffia Simplicifolia, care, atunci când este ingerată sub formă de supliment, trimite substanțe nutritive către neurotransmițătorii și creierul nostru care ajung să crească nivelul de serotonină din organism.

Creșterea serotoninei în organism se reflectă în diferite moduri, deoarece 5 HTP face ca căile neuronale să funcționeze mai eficient, ajutând la combaterea depresiei, a anxietății, a tulburărilor de somn și chiar a obezității.

De ce iau oamenii un supliment 5 HTP?

Motivele pot fi diverse, acest lucru va depinde de fiecare caz în parte, acesta este un supliment cunoscut pentru numeroasele sale avantaje și beneficii, deoarece ajută la diferite procese din organismul nostru, cel mai important fiind producția de serotonină.

Fiind ceva natural, nu este necesar să fie prescris de un profesionist, dar este recomandabil să vă consultați medicul specialist înainte de a începe să luați 5 HTP, în cazul în care ar putea avea vreun efect sau reacție cu vreun medicament.

Poate fi obținut 5 HTP din alimente?

Un dezavantaj al 5 HTP este că nu poate fi obținut din alimente. Organismul nostru este responsabil pentru producerea acestuia prin sinteza unui alt aminoacid, cunoscut sub numele de triptofan, care se găsește în alimente, cum ar fi peștele gras, dar pentru care mai multe studii nu au arătat o creștere a nivelului de 5 HTP prin consumul acestuia.

Cu toate acestea, este important să vă urmăriți dieta și, dacă urmați un regim de pierdere în greutate, acest supliment este de mare ajutor în suprimarea poftelor de carbohidrați.

Beneficiile administrării de suplimente de 5 HTP

S-a vorbit mult despre beneficiile administrării unui supliment de 5 HTP, dar este important să le cunoașteți în detaliu, pentru a ști ce va oferi acest aminoacid organismului dumneavoastră.

  • Ajută la combaterea depresiei:

Depresia, ca și alte tulburări, este o problemă foarte serioasă care trebuie tratată de îndată ce apar primele simptome, iar un profesionist va prescrie medicația potrivită pentru fiecare caz în parte.

Un supliment de 5 HTP este capabil să ajute aceste medicamente să își îmbunătățească efectele, deoarece este responsabil pentru creșterea nivelului de serotonină, care este cunoscut ca hormonul fericirii, ceea ce va da un impuls stării de spirit a persoanei.

  • Ajută în cazul atacurilor de panică și al anxietății:

5 HTP este capabil să ajute persoanele care suferă de anxietate sau atacuri de panică, fie ele ușoare sau cronice.

Mai multe studii au arătat că administrarea acestui supliment a demonstrat că acesta crește nivelul de serotonină, ajutând totodată la ameliorarea stresului, deoarece are un efect relaxant, reducând astfel anxietatea.

  • Ajută în cazul terorii nocturne:

Terorile nocturne la copii sunt mult mai frecvente decât credeți și se caracterizează printr-un sentiment de teamă profundă, însoțit de neliniște, țipete și imposibilitatea de a adormi din nou.

5 HTP poate ajuta în aceste cazuri, permițându-le copiilor să doarmă liniștiți toată noaptea.

  • Ajută la pierderea în greutate:

Poate că ați citit deja că acest supliment ajută la pierderea în greutate, dar probabil că vă întrebați cum este posibil acest lucru și ar trebui să știți că 5 HTP este un excelent inhibitor al apetitului, în special în consumul de carbohidrați, și există un motiv pentru acest lucru.

Carbohidrații cresc nivelul de serotonină din organism, cu alte cuvinte, ne îmbunătățesc starea de spirit, dar acest lucru poate fi însoțit de supraponderabilitate și de alte afecțiuni mai grave, cum ar fi obezitatea.

Prin administrarea de 5 HTP, nivelul de serotonină crește în mod natural și nu veți avea nevoie de carbohidrați pentru a vă îmbunătăți starea de spirit.

  • Ajută pacienții cu diabet de tip II

5 HTP este capabil să reducă valorile precum nivelul de zahăr din sânge și consumul de carbohidrați și grăsimi, ceea ce, la rândul său, vă face să pierdeți în greutate, ajutându-vă astfel să aveți un corp mai sănătos.

Acest supliment este de mare ajutor pentru persoanele care suferă de diabet de tip II, fiind un aliat incredibil pentru dieta lor.

  • Ajută la îmbunătățirea calității somnului

La fel cum un supliment de 5 HTP este responsabil pentru producerea hormonului fericirii, acesta ajută, de asemenea, la creșterea nivelului de melatonină, cunoscut ca hormonul responsabil pentru reglarea tiparelor de somn.

Dacă aveți probleme cu adormirea, aceasta se poate datora mai multor factori, iar acest supliment vă poate fi de mare ajutor, combătând simptomele insomniei și ajutându-vă să vă treziți odihnit.

  • Ajută la reducerea simptomelor fenilcetonuriei

Fenilcetonuria este cunoscută ca o eroare metabolică înnăscută caracterizată prin incapacitatea de a sintetiza aminoacizi precum tirozina, din cauza unei deficiențe a enzimei fenilalanină.

Mai multe studii au arătat că 5 HTP poate ajuta la reducerea simptomelor acestei tulburări genetice.

  • Ajută la restabilirea nivelului de serotonină în cazul leziunilor măduvei spinării

5 HTP poate fi util în restabilirea nivelului de serotonină la pacienții care au suferit o leziune a măduvei spinării. Aceste rezultate sunt încă în curs de studiu, rezultatele pozitive fiind demonstrate în experimentele pe șoareci.

Întrebări frecvente

Poate fi periculos să luați 5 HTP?

Nu. Studiile au arătat că suplimentele de 5 HTP sunt complet sigure ca indicație terapeutică pentru afecțiuni precum depresia sau alte boli psihice.

Cu toate acestea, ca în cazul oricărui alt medicament, consumul de serotonină 5 HTP trebuie să fie atent reglementat și indicat din punct de vedere medical. Dozele mari de această moleculă (6 până la 10 grame pe zi) pot duce la spasme musculare, tulburări de stomac, printre alte complicații inutile.

Ar trebui să iau 5 HTP serotonină dimineața sau seara?

Depinde de scopul administrării. În cazul persoanelor cu tulburări de somn, indicația este de a-l lua cu 1-2 ore înainte de ora obișnuită de culcare, deoarece, printre funcțiile sale, este responsabil de creșterea producției de melatonină (hormonul care reglează somnul).

Cu toate acestea, dacă luați medicamente pentru o tulburare depresivă sau anxioasă, este posibil să fie nevoie să le luați atât ziua, cât și noaptea. În aceste cazuri, medicul dumneavoastră curant se va ocupa de distribuirea dozei, astfel încât să puteți continua să vă desfășurați activitățile zilnice fără probleme.

Serotonina 5 HTP crește nivelul de energie al organismului?

Cu siguranță, plusul de serotonină furnizat de acest tip de supliment reprezintă o sursă suplimentară de energie pentru ca organismul să-și îndeplinească toate funcțiile.

Prin urmare, dacă rutina ta zilnică este adesea agitată și intensă, acest produs poate fi foarte benefic. În plus, unele studii au arătat că 5 HTP reduce pofta de alcool și de carbohidrați.

Este 5 HTP serotonină mai eficient decât alte antidepresive?

Serotonina 5 HTP nu este un antidepresiv de primă linie recomandat de psihiatri, însă este o alternativă viabilă și chiar sigură. Fiind un compus natural, nivelurile sale de toxicitate sunt mult mai scăzute decât ale altor antidepresive.

În mod similar, serotonina 5 HTP este metabolizată mult mai rapid, debutul acțiunii sale farmacologice este rapid și are un efect de dependență mai puțin puternic asupra sistemului nervos central, astfel încât, dacă ar fi necesar să întrerupeți administrarea la un moment dat, ați putea face acest lucru imediat, în timp ce cu alte antidepresive acest lucru este, de obicei, un proces mai lung și mai atent.

Cu toate acestea, nu se poate spune că serotonina 5 HTP este o alegere mai bună. Fiecare medicament are o indicație, iar indicația va fi supusă judecății medicului curant responsabil.

Când nu ar trebui să iau 5 HTP serotonină?

Nu există dovezi suficiente privind posibilele efecte nocive ale 5 HTP la femeile însărcinate sau care alăptează.

Trebuie remarcat faptul că, în cazul copiilor, unele studii de mică amploare au arătat că consumul de serotonină 5 HTP în doze de maximum 5 mg/zi poate fi sigur pentru vârste cuprinse între 3 și 12 ani, însă acest lucru trebuie indicat de un medic pediatru care va fi, de asemenea, responsabil de monitorizare și urmărire.

Pe de altă parte, dacă vă aflați în perioada preoperatorie, nu este recomandabil să continuați să luați serotonină 5 HTP, deoarece poate interacționa în mod contraproductiv cu medicamentele aplicate în timpul anesteziei.

Pot să iau suplimente de serotonină 5 HTP zilnic?

Conform rezultatelor unor studii de mică amploare, administrarea zilnică de suplimente de serotonină 5 HTP în doză de 50-300 mg este sigură și poate îmbunătăți semnificativ simptomele depresiei, durerile de cap cronice, pofta de mâncare și insomnia.