Tamburina

la-mejor-pandereta

Multe instrumente de percuție sunt instrumente de acompaniament excelente pentru orchestre și formații, unele, cum ar fi tamburina, au ritmuri cu adevărat speciale care dau o notă deosebită sunetului orchestrei.

Dacă ești un pasionat al acestui instrument și, în plus, îți place muzica, atunci ai nevoie de cea mai bună tamburină pe care o poți găsi pentru a acompania trupele și orchestrele din comunitatea ta.

Există mai multe tipuri de tamburine, unele sunt mari, altele sunt mici, există cele cu versiunea tradițională confecționată manual și o varietate imensă care se extinde în funcție de nevoile și preferințele muzicienilor, cum ar fi cele electrice, de exemplu.

Înainte de a cumpăra și dacă sunteți începător, ar trebui să testați mai multe, să comparați costurile, producătorii și tipurile și să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine preferințelor și bugetului dvs.

Cele mai bune tamburine

Care este cea mai bună tamburină?

Am făcut o scurtă trecere în revistă a ceea ce este disponibil și am alcătuit acest ghid în care le veți găsi pe cele mai bune cinci, în conformitate cu opinia utilizatorilor. Aici vi le arătăm.
Iată cele mai bune tamburine:

1. Meinl Precussion TA2AB tamburină din lemn

Luxoasă și de bună calitate

51lsU7IhfQL

Vezi pretul Emag

Fabricată din lemn fără piele cu 16 țambale din argint nichelat, această tamburină rotundă seamănă cu tamburina tradițională folosită pentru a însoți muzica arabă .

Clopotele sale, distribuite în perechi în jurul cadrului, oferă un sunet luminos, curat, clar și puternic, care iese în evidență față de alte instrumente.

Este robust, luxos, potrivit pentru profesioniști și pentru cei care studiază utilizarea acestui gadget în acompaniamentul formațiilor și orchestrelor.

Nu se vinde cu băț, prețul său este considerabil cel mai mare din selecția noastră, dar cei care l-au cumpărat deja spun că este un produs bun, cu un finisaj de bună calitate.

2. Meinl HTH1BK Steel Clamp Tambourine

Elegant și accesibil

41viyzs5xqL

Vezi pretul Emag

Fabricat cu un cadru metalic, acest tamburin rotund este de culoare neagră și are un dispozitiv pentru a-l atașa la un suport de pe țambalele din setul de tobe

 

.

Are 8 perechi de clopoței care produc un sunet tunător care se aude între toba și toba de tobe a formației.

Este ușoară, ușor de așezat pe pălăria de lovit și, dacă aveți deja ceva cunoștințe, nu va fi prea dificil să o cântați.

Este accesibil și, potrivit celor care îl au deja, este compact, își face treaba și nu vă va dezamăgi la niciun concert.

3. Tamburină din lemn cu 6 clopoței și piele naturală de Sherwood

Stil tradițional

41DC+mAJrSL

Vezi pretul Emag

Fabricată în stil tradițional și acoperită cu piele naturală

41dnwZLUTwL

Vezi pretul Emag

, acest tamburin rotund are un diametru de 26 cm pe 5 cm grosime și funcționează cu 6 clopoței dispuși în jurul cadrului care oferă un sunet atractiv și clar datorită tensiunii a pielii cu cadrul care amortizează și răspândește mai bine sunetele clopoțeilor.

Este ușoară, robustă și realizată din materiale rezistente și bine finisate. Are un preț scăzut și utilizatorii săi spun că este un instrument puternic, de o calitate excelentă, ideal pentru a învăța sau pentru a acompania muzica flamenco și medievală .

4. Tobă de mână rotundă Gewa 841574

Puternică și bine finisată

41bDM-ef0XL

Vezi pretul Emag

Cu o formă de semilună și cu margini și mânere din plastic moale, marca BSX vă oferă acest tamburin cu 20 de perechi de zornăitoare argintii plasate în rânduri duble.

Conform criteriilor celor care au cumpărat-o deja, are o aderență și o fixare excelentă, ceea ce face ca ea să fie ușor de jucat fără mari piedici.

Este ușor, compact, ușor de cântat, potrivit pentru profesioniști și începători și cu un sunet viu și vibrant, ideal pentru ritmuri precum batucada.

Modelul Gewa este economic și este disponibil în negru, galben, roșu și albastru.

5. Tigru TAM14-BK tamburină în formă de semilună

Durabilă și cu o aderență bună

la-mejor-pandereta

Vezi pretul Emag

Extrem de ușoară și întărită cu o aderență ondulată care facilitează muzicianului ținerea instrumentului, această tamburină în formă de semilună este prevăzută cu 16 perechi de clopoței.

Are un sunet puternic, strălucitor și plat și este unul dintre cele mai ușoare instrumente de studio de pe listă, așa că nu va fi prea dificil să îl țineți în mână și să cântați.

Vine fără cap și este fabricat din plastic solid, ceea ce îl face durabil și confortabil de jucat. Este cel mai puțin scump model din întreaga noastră selecție și este disponibil în negru și roșu

 

Tipuri de instrumente de percuție

Instrumentele de percuție au fost folosite Equipar-Magazine

de ani de zile în toate culturile. Istoria lor este atât de vastă încât a dus la dezvoltarea și crearea mai multor tipuri de instrumente, care sunt împărțite în diferite categorii, inclusiv tobe, clopote, instrumente de bloc și shakere.

Țineți ritmul cu tobele:

În acest grup există o varietate infinită: există tobe de mână care, după cum sugerează și numele, se cântă cu mâinile și tobe bătute care se cântă cu un băț, un ciocan sau un ciocan. Tobele de mână includ unele varietăți, cum ar fi Yembe, conga sau tumbadora și bongo. Printre tobele bătute se numără bombo, tom-tom, tambora, tamboril și caja sau redoblante. O mare parte dintre aceste tobe bătute se găsesc în fanfare, iar un alt grup de tobe se regăsește cu ușurință în formațiile rock tradiționale.

Luați tamburina:

Tamburinele constau dintr-o singură tobă montată pe un inel cu clopoței de metal. Se cântă prin scuturare sau prin lovire cu palma sau cu șoldul.

Cimbale, clopoței și triunghiuri:

Numite și țambale, țambalele sunt construite din plăci subțiri, rotunde, din diverse aliaje metalice. Ele sunt adesea folosite ca acompaniament pentru un ansamblu de tobe sau de mâini. Pentru jucătorii mai tineri, sunt potrivite țambalurile mici, iar adulții ar trebui să folosească țambaluri de 20 de inci, în mod ideal prevăzute cu curele de piele și nu cu mânere de lemn, deoarece acestea din urmă distorsionează sunetul. Există, de asemenea, țambale cu degete, care au un diametru de aproximativ cinci centimetri și sunt fabricate din bronz sau alamă și sunt asociate cu muzica din Orientul Mijlociu.
Clopotele au o tobă goală deschisă care rezonează atunci când este lovită cu un ciocan separat sau de un bătător, care este o trestie suspendată în interior. De obicei, acestea sunt fabricate din metal, dar unele mici sunt din ceramică sau sticlă. Clopotele sunt confecționate din metal, fără bătător și sunt lovite cu un băț, iar tonul lor poate fi modulat în funcție de locul în care se lovește. Există clopote 'mambo' cu tonuri joase și 'carrillones', care sunt clopote tubulare din alamă.
Triunghiul are un vârf la unul dintre colțuri, unde este lovit și emite un sunet produs de vibrația pe care o produce atunci când este lovit. Triunghiurile realizate din oțel sau alamă de calitate produc un sunet ascuțit atunci când sunt lovite cu un bătător de metal. Acestea sunt disponibile în dimensiuni de la 4 la 10 inci, dar experții spun că un triunghi de 6 până la 9 inci produce cele mai bune rezultate.

Creează vibrații bune:

Barele de lemn sau de metal ținute de xilofoane, marimbă și vibrafoane produc muzică atunci când sunt lovite cu ciocănele. Fabricat din bare de lemn de diferite dimensiuni și înălțimi, care sunt setate în funcție de cadrul piesei, în timp ce se cântă cu un băț, xilofonul are un ton mai strălucitor decât marimba, verișoara sa. Marimba are clape sau bare (de obicei din lemn) care sunt lovite cu ciocănelele cadrului rotativ pentru a produce sunete muzicale. Atât bețele de xilofon, cât și cele de marimba sunt confecționate din lemn de trandafir, dar bețele de marimba sunt mai late și mai subțiri. Vibrafonul are un aspect asemănător cu cel al xilofonului, dar are bare de metal în loc de lemn.

Se scutură, se zdruncină și se rostogolește:

Zornăitoarele și instrumentele precum maracas, linguri de percuție și castaniete pot adăuga sunete unice la muzică. Maracas sunt instrumente simple, care se cântă de obicei în perechi. Pe de altă parte, lingurile de percuție sunt un instrument improvizat înrudit cu castanietele; jucătorii țin lingurile ca pe niște bețișoare, cu părțile concave în afară, și le lovesc agresiv în palme sau genunchi.

Istoria tamburinei

Tamburina este un instrument muzical care face parte din familia instrumentelor de percuție, mai precis din grupul tobelor cu cadru. Este unul dintre cele mai utilizate instrumente muzicale din lume, deoarece este foarte versatil pentru diferite genuri muzicale și este, de asemenea, utilizat în mod obișnuit în ansambluri sau orchestre.

Originea tamburinei nu este foarte concretă în comparație cu cea a altor instrumente muzicale, dar istoria o plasează în Mesopotamia, Orientul Mijlociu, India, Grecia și Roma, unde a fost folosită mai ales în contexte religioase.

Potrivit experților și cercetătorilor, tamburina a fost adesea folosită de egipteni pentru ritualuri și ceremonii funerare. În timp ce israeliții îl foloseau în multe dintre sărbătorile lor, fie că era vorba de ceremonii sau obiceiuri. În cele din urmă, tamburina a ajuns în cea mai mare parte a Europei începând cu Evul Mediu. Cu toate acestea, acest instrument a fost asociat mai mult cu menestrelii.

De asemenea, era frecvent întâlnit în ansamblurile instrumentale de la curte și, la începutul secolului al XIX-lea, artiști precum Mozart îl foloseau ca o completare în concertele lor, ceea ce i-a adus reputația de instrument elementar în muzica clasică. Tamburina este un instrument fundamental al folclorului european.

Părțile tamburinului

Acest instrument muzical este alcătuit din unul sau două arcuri suprapuse, cu o grosime de un centimetru, și uneori are și zornăitori, inele sau clopoței. De obicei, sunt acoperite cu una sau două părți din piele de oaie întinsă sau din intestin de măgar și, deși sunt adesea confundate cu tamburina, sunt instrumente complet diferite.

Sunetul tamburinei

Provine în principal de la zornăit și zornăit. De obicei, este foarte ascuțit, dar variază în funcție de poziția în care este ținut. Dacă îl aveți în poziție verticală, sună mai bine decât atunci când este orizontal. Este recomandabil ca acestea să fie dispuse la un unghi de 40-45 de grade, pentru a obține un echilibru adecvat în toate vibrațiile clopotelor.

Cum se cântă la tamburină?

În primul rând, trebuie să țineți instrumentul cu mâna dominantă: dreptaci dacă sunteți dreptaci, stângaci dacă sunteți stângaci. Înfășurați cele patru degete în jurul instrumentului, sub ramă, și aduceți degetul mare de-a lungul marginii superioare a ramei. Așezați capul tamburinei la un unghi față de mâna dominantă, astfel încât să aveți suficient spațiu pentru a lovi capul.

Se recomandă să adunați toate cele patru degete și să loviți capul într-un anumit punct între cadru și centrul capului. Dacă loviți în centrul capului, veți obține un sunet mai înfundat. Dacă aveți de gând să faceți o rotire, cel mai bun mod de a o face este cu o scuturare. Dacă doriți să aveți o valoare dinamică în sunetele de tamburină, încercați să variați viteza și intensitatea mișcării pe care o aplicați încheieturii mâinii.