09 iunie 2019

Sursa: tvzvezda.ru, remnmilitaryblog.com

 Postul de televiziune al Ministerului rus al Apărării, Tv Zvezda, a informat, pe 08.06.2019, că noul tanc rusesc T-14 Armata a fost recunoscut de către experții militari internaționali cel mai bun tanc din lume. Acesta s-a clasat înaintea tancurilor din Franța, Germania și alte state.

 

Principalele avantaje ale modelului T-14 în comparație cu predecesorii săi constau în greutate, calibrul armamentelor, blindaj și putere. Greutatea tancului Armata a fost redusă la 49 de tone, datorită unei turele fără personal și a unei gărzi coborâte mai aproape de pământ, iar acesta poate accelera la 90 de kilometri pe oră. Tunurile de calibru 125 sau 152 de milimetri oferă tancului capabilități avansate de foc, iar protecția frontală a acestuia, bazată pe plăci din materiale compozite, la rândul ei, salvează vehiculul de luptă de loviturile adversarului. Un ajutor în acest sens oferă și complexele defensive cu care este echipat tancul T-14, care contracarează proiectilele și rachetele antitanc.

 

Al doilea în clasamentul celor mai bune tancuri este tancul francez AMX-56 Leclerc, iar al treilea tancul german Leopard 2 A7+. Tancurile american Abrams și israelian Merkava ocupă locurile patru și șapte. Lista completă a clasamentului tancurilor a fost publicată de World Digital News pe Instagram.

 

Tancul rusesc T-14 Armata este singurul tanc din lume de generația a treia. Platforma grea unificată șenilată, pe baza căreia se creează un tanc, o mașină de luptă a infanteriei, un transportator blindat și o serie de alte vehicule, oferă calități superioare de luptă și defensive. Tancul T-14 include echipament complet digital, o turelă fără personal, o capsulă blindată izolată pentru echipaj și evoluții tehnologice avansate.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Tancurile T-14 Armata abia acum încep să ajungă la trupe.

În anul 2015, societatea producătoare Uralvagonzavod a pregătit primele 20 de tancuri din producția de preserie, care au fost supuse testelor.

Pe 22 august 2018, în cadrul forumului Armata-2018, adjunctul ministrului apărării, Aleksei Krivoruchiko, a informat despre semnarea unui prim contract pentru achiziționarea a 132 de mașini T-14 și T-15. Potrivit acestuia, contractul se va derula până în anul 2021.

În paralel cu noul tanc T-14 Armata, Forțele Armate ale Federației Ruse vor continua și modernizarea tancurilor T-72 și T-90 aflate în înzestrare.

În prezent, versiunea cea mai populară de tanc din dotarea armatei ruse este T-72B3.

Deși tancurile nu par să mai fie piese de bază în războaiele moderne, unde luptele se duc cu armamente de precizie (rachete), în ceea mai mare parte amplasate pe platforme aeriene și navale, care asigură o mobilitate mare, Federația Rusă continuă să le acorde o importanță mare, considerându-le necesare, în special în confruntările locale și regionale. O dovadă în acest sens o constituie faptul că, în perioada 2014-2015, în Regiunea Moscova a fost înființată Armata 1 Tancuri – Bakovka, în compunerea căreia se află o divizie de tancuri (Divizia 4 Tancuri – Naro-Fominsk). De asemenea, în Regiunea Militară Vest mai există și Brigada 6 Tancuri – Derzhinsk (Regiunea Nizhniy Novgorod).

În anul 2018, în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse se aflau în serviciul de luptă aproximativ 3.000 de tancuri. De asemenea, acestea mai dispun de alte aproximativ 10.000 de tancuri, aflate în conservare.

 

 

 

 

Tancul rusesc T-14 Armata este considerat cel mai bun tanc din lume

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE