Tastatura cu touchpad

teclado-inalambrico-con-touchpad

Cea mai bună tastatură touchpad va fi dispozitivul ideal pentru a controla de la distanță computerul home theatre pe care l-ați construit singur sau l-ați cumpărat dintr-un magazin pentru a vă bucura de o mare varietate de conținut audio-vizual din confortul casei dumneavoastră.

Pentru a ne bucura de un mediu atât de puternic și de flexibil, este nevoie de un sistem de operare capabil să ofere versatilitatea de care dorim să ne bucurăm și, în același timp, de o tastatură și un mouse pentru un control la distanță ușor.

De asemenea, când vine vorba de comoditate, una dintre cele mai bune opțiuni este tastatura touchpad wireless, care, prin includerea mouse-ului în aceeași piesă, este cel mai practic duo ideal pe care îl puteți avea.

Aceasta a fost o propunere a celor mai inovatori producători de acest tip de tehnologie, concepută special pentru utilizarea home cinema, majoritatea având un design ergonomic și modern, precum și o conexiune bluetooth care garantează o reacție eficientă.

Printre varietatea pe care o găsiți pe piață, există și tastaturi pentru televizoarele Samsung Smart TV și alte piese exclusive pentru utilizatorii de Mac Os, așa că suntem siguri că veți găsi un dispozitiv care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Cele mai bune tastaturi cu touchpad

Care este cea mai bună tastatură cu touchpad?

Dacă citiți aceste rânduri, înseamnă că sunteți pe cale să investiți într-o tastatură touchpad, iar pentru a vă ușura alegerea, am pregătit un ghid de cumpărare care vă va prezenta modelele cele mai bine cotate de utilizatori, fie pentru calitatea lor incontestabilă, fie pentru prețul accesibil.

Iată șapte alternative la mult căutată piesă doi în unu, cu care puteți experimenta confortul de a vă controla calculatorul în timp ce vă întindeți pe canapea.

Iată cele mai bune tastaturi cu touchpad:

1. Logitech K400

41qJ1i3Zy2L

Vezi pretul Emag

Uitați că trebuie să vă ridicați din când în când pentru a opera PC-ul conectat la televizor; cu acest echipament vă veți bucura de tehnologia wireless Logitech 2,4 GHz, care vă va permite să operați echipamentul din cealaltă parte a camerei.

Este perfect pentru sistemele de operare Windows sau Mac, iar pad-ul său multi-touch de nouă centimetri este la fel de confortabil ca și tastele sale moi și silențioase.

Funcționează cu două baterii AA care durează până la aproximativ 9 luni, iar dimensiunea este foarte compactă și ușoară pentru a fi ținută în mâini.

2. Bluetooth Touchpad 1Byone

41ZxNj8OiYL

Vezi pretul Emag

Este una dintre cele mai subțiri tastaturi pe care le puteți avea, ideală pentru a o depozita fără a ocupa prea mult spațiu sau pentru a o transporta în rucsac.

Unul dintre avantajele sale este designul ergonomic înclinat, care reduce presiunea asupra încheieturilor mâinilor.

Este alimentată de o baterie cu litiu care îi prelungește utilizarea cu până la patru luni și se reîncarcă complet în doar patru ore, iar sistemul de economisire a energiei pune tastatura în standby după 10 minute de inactivitate.

Compatibil cu iPad, tablete Android, smartphone-uri Samsung și orice iPhone.

3. Rii K12 mini

41znrOpxKDL

Vezi pretul Emag

Este una dintre cele mai moderne, cu taste plate, moi la apăsare și cu litere și simboluri izbitoare. Este ideal pentru Smart TV, deși funcționează și pe PC.

Mouse-ul touchpad este compatibil cu funcția multi-gesture și vă va plăcea dimensiunea sa mare.

Se conectează prin Wi-Fi, iar structura sa din oțel inoxidabil îl face o piesă de o calitate excelentă.

Veți fi surprins de durabilitatea bateriei cu litiu și cel mai bun lucru este că investiția dvs. este garantată timp de 12 luni.

4. Proster PST-KB

416U3Jot-jL

Vezi pretul Emag

Este o tastatură ergonomică cu care tastarea va fi o nouă experiență și este special concepută pentru dispozitive Android și Windows.

Este subțire, ușoară și elegantă, dar rezistentă datorită plăcii din oțel inoxidabil care face parte din structură.

Finisajele sunt bune, tastele au o apăsare excelentă, iar dispozitivul este ușor de instalat și simplu de configurat.

Economisește energie, are o autonomie bună, iar raportul calitate-preț o plasează deasupra mai multor tastaturi cu caracteristici similare.

5. Rii Mini i8

51yDRVRgdWL

Vezi pretul Emag

Tastatura modernă cu un design total inovator pe care o puteți utiliza cu PC-ul sau Smart TV-ul dumneavoastră. Piesa funcționează cu o baterie cu litiu și are indicatori LED pentru nivelul de încărcare și puterea semnalului.

Este de tip plug and play, deci nu este necesar niciun software pentru instalare.

Dimensiunea este ideală și vă veți obișnui rapid cu forma sa, în plus, tastele sunt fabricate din silicon, ceea ce vă va oferi o senzație de stabilitate și o senzație de netezime, precum și un sunet discret atunci când apăsați.

Acesta este un produs foarte recomandat, iar prețul este unul dintre cele mai economice.

6. VicTsing Wireless Mini Keyboard

Are 92 de taste sensibile, semnal stabil și rază lungă de acțiune. Va funcționa perfect pe un laptop, pe un televizor inteligent și pe sistemele de operare Windows sau Android.

Designul vă oferă opt taste rapide, plus un cerc pentru derularea în direcții și un cerc pentru operarea playerului media.

Este un dispozitiv aerodinamic, fabricat din materiale rezistente care îl fac să fie o piesă robustă.

Este o tastatură ușor de utilizat, de bună calitate și cu un preț accesibil.

7. Esynic 2.4 Ghz Wireless Mini Keyboard

41zcqk3VODL

Vezi pretul Emag

Este o tastatură inteligentă de dimensiuni portabile, care îți va plăcea cât de modernă este și funcționalitatea pe care o oferă.

Semnalul fără fir este puternic și nu va fi obstrucționat indiferent de direcția în care vă întoarceți în raza de 10 metri.

Este perfect pentru divertisment, educație sau pentru o conferință sau prezentare corporativă.

Unul dintre avantaje este faptul că suportă mai multe limbi și este retroiluminat, dacă preferați să îl utilizați într-o cameră întunecată.

În ciuda dimensiunii sale compacte, se simte destul de confortabil în mâini și veți apăsa tastele cu precizie.

Aceste șapte au fost cele mai remarcabile, dar piața oferă și alte modele care vă pot fi de folos; nu uitați să vizitați următorul link pentru a afla mai multe opțiuni și pentru a face cea mai convenabilă investiție pentru dumneavoastră.

Ce este o tastatură touchpad? Tot ce trebuie să știți?

Este o tastatură standard cu un touchpad încorporat, capabil să îndeplinească sarcinile unui mouse, atât de mult încât touchpad-ul -de obicei- vine cu două butoane sub el și cu opțiuni software extinse pentru a activa funcțiile.teclado-inalambrico-con-touchpad

În cazul în care nu sunteți încă lămuriți, mă refer la micul panou dreptunghiular sensibil la atingere încorporat într-un laptop sau, de asemenea, într-o tastatură fără fir , de exemplu, deoarece nu este foarte frecvent să vezi un astfel de panou într-o tastatură convențională de birou .

Un astfel de panou, numit touchpad sau mousepad, este în mod normal situat sub bara de spațiu de pe tastatură; deși pe multe modele este situat lângă restul tastelor.

Acum, în ceea ce privește funcționarea, o tastatură touchpad funcționează ca orice altă tastatură, cu diferența că nu va trebui să folosiți un mouse extern, deoarece toate acțiunile pot fi executate de pe dispozitivul care este protagonistul acestui episod.

De exemplu, mișcarea cursorului ar fi controlată prin glisarea vârfului degetului pe suprafața touchpad-ului; și, în funcție de opțiunile software, ați putea chiar să activați funcțiile de derulare, de mărire a ecranului și de clic, printre altele.

Toate acestea, fără a uita opțiunea de a dezactiva touchpad-ul, fie pentru că trebuie să folosiți un mouse extern, fie pentru că doriți să îl folosiți pentru o anumită cerință informatică.

Iată care sunt avantajele unui touchpad

Deși touchpad-ul este în esență versiunea laptop a mouse-ului, avantajele acestei inovații au fost extinse la mai multe tastaturi de birou.

Și nu e de mirare. Un touchpad este portabil, ergonomic, are aceleași caracteristici ca un mouse, nu necesită instalare și este ușor de utilizat.

Este portabil

Da, conceptul de portabilitate este foarte prezent în cazul unui touchpad, deoarece nu este nevoie de hardware suplimentar pentru funcționarea acestuia.

În momentul în care porniți calculatorul, touchpad-ul este gata de utilizare. Spre deosebire de un mouse, pe care, pe lângă faptul că trebuie să-l transportați, trebuie să-l conectați la computer și să vă asigurați că suprafața este nivelată pentru o funcționare optimă.

Este ergonomic

Amplasarea touchpad-ului nu numai că permite încheietura mâinii să se odihnească într-o poziție mai naturală, deoarece sunt necesare doar unul sau două degete pentru a-l acționa, dar poate fi utilizat cu ambele mâini.

Cu toate acestea, veți evita oboseala încheieturii mâinii sau orice alte afecțiuni cauzate de un unghi incomod al mouse-ului standard sau de utilizarea prelungită a mouse-ului.

Are aceleași caracteristici ca și un mouse

Fără receptor sau cablu, un touchpad vă oferă multe dintre aceleași caracteristici ca și un mouse standard și chiar mai multe.

Și în afară de perechea de butoane - stânga și dreapta - ați putea folosi combinațiile de pe pad-ul propriu-zis pentru a îndeplini alte sarcini, inclusiv pentru a personaliza sensibilitatea la diverse funcții și setări .

Nu este necesară nicio instalare

Deoarece touchpad-ul este încorporat în dispozitiv, nu necesită nicio instalare pentru a funcționa la fel ca un mouse convențional, care necesită în mod normal un driver sau un software special .

Este ușor de utilizat

Trebuie doar să glisați vârful degetului pentru a deplasa cursorul și/sau să folosiți o combinație de mișcări și asta este tot; sau, dacă este cazul, apăsați unul dintre butoanele inferioare.

Cu siguranță, acestea sunt acțiuni intuitive .

Cele 5 caracteristici esențiale ale unui touchpad

După ce ați aflat despre beneficiile unui touchpad, nu e de mirare că v-ați lăsat captivat.

Cu toate acestea, trebuie să știți clar ce să căutați la un touchpad, astfel încât să nu ajungeți să vă târâți degetul pe un touchpad care nu răspunde la mișcările dvs., oferă un suport slab pentru gesturi, are o suprafață nefolositoare, butoane prea rigide și/sau este, în general, inconfortabil de utilizat.

Locația ideală

Cheia este ca centrul touchpad-ului să fie aliniat cu centrul tastei 'B' și cu linia dintre tastele 'G' și 'H', sau cel puțin la o distanță prudentă față de acest reper.

Motivul pentru toate acestea este că, datorită acestui parametru, ați putea evita atingerile accidentale ale palmei atunci când tastați.

Textura corectă

Optați pentru un touchpad care nu este doar neted, ci are și un anumit tip de textură, de exemplu, gropițe îngrijite sau o ușoară rugozitate, astfel încât să puteți găsi cu ușurință zona de atingere fără să vă uitați în jos.

Nu vă lăsați niciodată vrăjiți de un touchpad prea alunecos, ca să nu mai vorbim de o senzație prea dură.

Dar nu vă speriați și nu respingeți un touchpad din sticlă care vine de obicei pe butoanele de clic ale MacBook-urilor moderne și ale laptopurilor Lenovo, deoarece acestea au tot ce vă trebuie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare.

Două butoane

Lasă-te prins de minunea perechii de butoane de sub touchpad care corespund clicului din stânga și, respectiv, din dreapta , și nu de un singur buton, bară sau bandă care îndeplinește aceeași funcție, dar care, în cele din urmă, te-ar putea împotmoli în sarcini.

Și dacă - din întâmplare - acest buton lung vine total neted și/sau fără semne care să diferențieze care dintre clicuri se apasă sau dacă ajungi în mijlocul acestuia care nu face nimic, ei bine, va fi un adevărat chin în timp ce scrii; sau mă înșel?

Suport pentru gesturi

În esență, fiecare touchpad oferă posibilitatea de a executa gesturi tactile , cum ar fi derularea și rotirea cu două degete, de exemplu; cu toate acestea, ar fi grozav un pad multi-touch care să suporte gesturi cu până la patru degete, care ar permite chiar și întoarcerea paginilor documentelor.

Pentru a reduce atingerea accidentală

Aceasta se referă la faptul că tastatura are o bună ACM - atenuare a atingerii accidentale - astfel încât, atunci când tastați și palmele sau degetele ating touchpad-ul accidental sau în repaus, cursorul nu se mișcă și nu provoacă erori.

Pentru a vă asigura de această caracteristică, ar fi grozav dacă ați putea încerca tastatura în magazin, dar dacă v-ați decis să cumpărați o tastatură cu touchpad online, aruncați o privire la recenziile altor utilizatori.

Între Touchpad vs Trackpoint, care este mai bun?

Deși există modele de tastatură care includ atât trackpoint, cât și touchpad, iar primul a suferit îmbunătățiri semnificative, cel de-al doilea preia conducerea când vine vorba de funcționalitate și confort.

Touchpad-ul sau touchpad-ul vă oferă o metodă de introducere ușoară și simplă care permite chiar și includerea unor nuanțe complexe și este intuitivă.

Mă refer, de exemplu, la clic cu unul dintre butoanele de sub panou sau pe panoul însuși; sau la acțiunea de a derula pe verticală sau pe orizontală prin simpla tragere a degetului de-a lungul marginilor panoului; sau tragerea unui element prin apăsarea unui pic mai mult, printre altele.

Evident, toate aceste avantaje sunt legate în mod intrinsec de controllerele touchpad ; și partea bună este că cei de la Synaptics țin pasul cu vremurile.

La rândul său, trackpoint oferă deja de câțiva ani posibilitatea de a face clic și încearcă să facă mișcările mai fluide, dar asta este tot. Încercarea de a împinge funcționalitatea acestei metode de introducere în top în comparație cu cea a touchpad-ului ar fi o acțiune inutilă.

Cele 8 chei pentru a folosi un touchpad și a obține maximum de la el

Este clar că touchpad-ul sau touchpad-ul este cea mai intuitivă și mai ușoară opțiune față de utilizarea unui mouse; cu toate acestea, este foarte important ca, pe lângă faptul că trebuie să vă asigurați că funcționează optim, să stăpâniți toate acțiunile pe care le puteți efectua de pe el.

Pentru a face acest lucru, parcurgeți următorii 8 pași.

  1. Verificați dacă panoul tactil este pornit făcând clic pe 'Start' și selectând 'Control Panel'.
  2. Faceți clic pe 'Mouse' din meniul 'Control Panel' (Panou de control); iar când se deschide meniul 'Mouse Properties' (Proprietăți mouse'), selectați fila 'Touchpad sau touchpad'.
  3. Faceți clic pe imaginea touchpad-ului și, în noul meniu care se deschide, faceți clic pe 'Select device'. Apoi faceți clic pe 'Enable' (Activare) la 'Touchpad' (Tastatură) și 'Touchpad buttons' (Butoane pentru tastatură).
  4. Faceți clic pe 'OK', închideți ferestrele deschise și începeți să utilizați panoul tactil.
  5. Începeți prin a glisa ușor cu degetul pe touchpad pentru a controla cursorul de pe ecran.
  6. Așezați cursorul pe o legătură sau pe un buton și apăsați ferm și rapid de două ori pe touchpad. Aceasta înseamnă 'deschiderea' linkului sau a butonului, ceea ce este același lucru cu 'dublu clic' cu mouse-ul.
  7. Experimentați același lucru, dar de data aceasta apăsând butonul din stânga de sub touchpad - sau din dreapta dacă sunteți stângaci - acolo veți vedea cum 'dubla apăsare' devine mai confortabilă.
  8. Fie că aveți o pagină web, un document sau un dosar deschis, deplasați degetul - sau două degete împreună, în funcție de software - de-a lungul părții drepte a touchpad-ului în sus și în jos.

Acolo, ecranul ar trebui să se deplaseze în sus și în jos.

Pentru a defila dintr-o parte în alta, procedați la fel, dar de la marginea inferioară a touchpad-ului.

Cele 7 chei pentru a cumpăra tastatura perfectă pentru calculator

Este un fapt că tastaturile de bună calitate sunt folosite pentru mult mai mult decât pentru a tasta documente sau e-mailuri; există chiar și anumite caracteristici suplimentare care ar face ca un astfel de dispozitiv să ducă experiența de utilizare la un nivel mai înalt, atât de mult încât ar putea fi considerate ca fiind făcute la comandă.

Vorbesc despre dotări tehnologice și chiar de design, printre alte particularități, capabile să ofere un confort general atunci când vă ocupați de modelele de calcul.

Cu toate acestea, înainte de a vă spune de ce să cumpărați un touchpad sau o tastatură convențională de această sau acea marcă sau dacă este ieftină sau cea mai ieftină dintre cele mai scumpe , este foarte important să țineți cont de șapte factori pentru a nu fi dezamăgiți.

Tipul dumneavoastră de muncă

Există multe modele de tastaturi de calculator disponibile în prezent pe piața și fiecare dintre acestea este proiectat în funcție de anumite particularități pentru a se potrivi unor scopuri specifice.

Având în vedere un astfel de scenariu, vă revine sarcina de a preciza că, dacă sunteți un gamer, atunci ar trebui să cumpărați o tastatură pentru jocuri, deoarece aceasta încorporează taste speciale pentru jocuri care v-ar oferi performanțe în fața rivalilor.

Dar dacă ești un scriitor înrăit, idealul este să cumperi o tastatură cu un design ergonomic. Sunt multe care vin chiar cu structuri foarte interesante care oferă un confort imbatabil pentru mâini și încheieturi.

Și în cazul în care rutina ta este guvernată de numere, dispozitivul pe care ar trebui să îl iei în considerare este cel care vine cu o tastatură numerică .

Calitatea apăsării tastelor

Verificați dacă, atunci când apăsați tastele, atingerea este la fel de moale și precisă ca și cum ar fi vorba de un stilou, și nu de o tastatură care necesită o presiune suplimentară pentru a tasta.

De asemenea, verificați dacă nivelul de zgomot este tolerabil.

Amintiți-vă că ați putea asculta remixul 'tcha - tcha - tcha - tcha' ore în șir.

Compatibilitate

Asigurați-vă că modelul de tastatură pe care îl cumpărați este compatibil atât cu sistemul de operare , cât și cu opțiunea de conectivitate a computerului dumneavoastră.

De exemplu, dacă este o tastatură fără fir Bluetooth, atunci computerul dumneavoastră trebuie să aibă această tehnologie, iar dacă este o tastatură plug and play , atunci, evident, computerul dumneavoastră trebuie să aibă un port USB sau - aproape învechit - PS/2.

Rețineți, de asemenea, că majoritatea tastaturilor necesită instalarea unui software pe computerul dumneavoastră pentru a putea utiliza tastele funcționale .

Designul

Printre designurile atractive și foarte interesante pentru care au optat mulți producători, există modele specifice care se adresează în totalitate unor sarcini de calcul specifice.

Tocmai acest factor - designul - este cel care face posibilă gruparea tastaturilor în tastaturi standard, ergonomice și de jocuri , deoarece acestea îndeplinesc cerințele exacte pentru a se potrivi nevoilor fiecărui utilizator în parte.

De exemplu. Tastaturile standard , pe lângă faptul că sunt cele mai comune tipuri și au setul standard de 104 taste, sunt în general prevăzute cu taste multimedia.

Tastaturile ergonomice sunt concepute pentru a reduce efortul de tastare prin plasarea naturală a mâinii și un suport pentru încheietura mâinii pentru a maximiza confortul .

Iar tastaturile pentru jocuri sau tastaturile pentru jocuri nu numai că oferă taste multimedia, dar încorporează și taste speciale pentru jocuri.

Toate acestea, fără a uita alte tipuri de tastaturi care germinează din cele anterioare, cum ar fi tastaturile cu iluminare, pentru cei care obișnuiesc să scrie pe întuneric; tastaturi flexibile și pliabile, pentru utilizatorii care iubesc portabilitatea.

În plus, există tastaturi pentru persoanele în vârstă cu taste mari și taste retroiluminate; precum și tastaturi rezistente la condiții extreme, capabile să 'supraviețuiască' la stropiri și chiar la șocuri.

De asemenea, tastaturi lavabile , pentru cei care sunt obsedați de curățenie; și tastaturi cu design DVORAK , speciale pentru programatori.

Cu fir și fără fir

Tastatura recomandată este una care suportă atât configurații fără fir, cât și cu fir; cu toate acestea, dacă prețul acesteia ar trebui să vă sperie buzunarul, va trebui, evident, să vă decideți între o tastatură fără fir sau una cu fir, deoarece ambele opțiuni - ca orice altceva - au avantajele și dezavantajele lor.

În ceea ce privește configurația fără fir , aceasta vă oferă posibilitatea de a elimina cablul - adesea sufocant - care traversează biroul sau masa, dar este posibil să nu funcționeze în mod optim din cauza interferențelor cu alte dispozitive fără fir.

Și un alt dezavantaj este că fiecare tastatură fără fir funcționează cu baterii, care uneori trebuie încărcate sau înlocuite.

În ceea ce privește configurația cu fir , aceasta este preferată de jucătorii , deoarece tastaturile fără fir tind să întârzie; și, odată cu aceasta, împiedică desfășurarea fără probleme a sesiunilor de joc.

Tastele funcționale suplimentare

În afară de faptul că unele tastaturi sunt dotate cu touchpad sau touchpad și/sau trackpoint pentru a înlocui mouse-ul, este înțelept să optați pentru tastaturi cu taste funcționale suplimentare pentru a vă accelera sarcinile.

Vorbesc despre taste pentru lansarea aplicațiilor, precum și pentru controlul volumului și/sau al playerului muzical și gestionarea energiei, printre alte acțiuni, inclusiv posibilitatea de a personaliza tastele pentru comenzi rapide.

Prețul

Datorită diverselor caracteristici care pot fi încorporate, tastaturile au prețuri diferite, variind de la 3,15 euro la sute de euro.

Acum, printre tastaturile accesibile de bună calitate și de marcă, ai avea la dispoziție o tastatură wireless cu mouse inclus, pentru puțin peste 20 de euro; sau o tastatură ergonomică pentru mai puțin de 30 de euro; sau o tastatură de gaming cu iluminare din spate pentru mai puțin de 150 de euro.

De asemenea, o tastatură pentru persoanele în vârstă cu taste mari și iluminate, la mai puțin de 25 de euro; sau o tastatură Apple la mai puțin de 45 de euro.

Și dacă vă doriți neapărat să cumpărați o tastatură cu touchpad, prețul clasamentului începe de la 20 de euro, cu versiuni mini, trecând prin standard, ergonomice și chiar modele montabile în rack.