Tastatura fara fir

teclado-inalambrico

Cea mai bună tastatură fără fir este cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră, însă toate modelele sunt concepute pentru a îmbunătăți experiența oricărui utilizator în timp ce lucrează cu calculatorul, eliminând încă un cablu din spațiul în care lucrează.

La fel ca mulți, probabil că aveți o tastatură clasică cu fir pe care ați primit-o gratuit la cumpărarea PC-ului și, cu atâtea progrese tehnologice, simțiți nevoia să o schimbați pentru a vă moderniza biroul cu echipamente tehnologice care să vă faciliteze ordinea în cel mai productiv loc.

În prezent există orice număr de modele cu utilizări specifice pentru fiecare lucru, fie că este vorba de tastaturi pentru jocuri, tastaturi cu touchpad, tastatură pentru tabletă, tastatură pentru smart tv și multe altele; aceleași pot avea designul mai ergonomic, se conectează prin bluetooth și le puteți obține și la un preț foarte ieftin.

Idealul este ca tu să ai clare nevoile tale și să o alegi pe cea mai potrivită pentru a profita la maxim de ea, însă, dacă ești una dintre acele persoane care nu prea cunosc tipurile de tastaturi wireless de pe piață, ți-am pregătit o listă cu cele mai bune opțiuni care au oferit experiențe bune majorității utilizatorilor și care te vor ghida să faci o alegere excelentă.

Cele mai bune tastaturi fără fir

Care este cea mai bună tastatură fără fir?

După cum știm deja, principalul avantaj al unei tastaturi wireless este acela de a scăpa de utilizarea cablurilor, dar pentru a face o alegere asertivă cu privire la ce tastatură wireless să cumpărăm trebuie să luăm în calcul și alte caracteristici, cum ar fi tipul de conectivitate, designul, finețea tastelor, dacă preferi o tastatură wireless iluminată sau pur și simplu că este un echipament economic.

Ceea ce vă putem asigura este că mai jos sunt cele cinci modele care au cele mai multe avantaje la cele mai accesibile prețuri, tastaturi care sunt gata de utilizare și care îndeplinesc toate așteptările pe care le aveți în ceea ce privește utilizarea unei tastaturi wireless.

Iată dintre cele mai bune tastaturi fără fir:

1. Logitech MK270

41B54aFFMOL

Vezi pretul Emag

Cel mai bun lucru la acest design este că este doi în unu, vei primi un mouse și o tastatură wireless care vor fi setul perfect pentru a scăpa de două cabluri deodată.

Acestea oferă o conexiune stabilă și rapidă, care funcționează chiar dacă dispozitivele se află la 10 metri distanță de computer.

Tastatura este în limba spaniolă, are opt butoane de acces rapid, iar bateria de pe ambele piese este atât de durabilă încât vă va oferi liniște mai mult de un an în cazul mouse-ului și doi ani în cazul tastaturii.

Acestea sunt compatibile cu Windows, ușor de configurat și confortabile de utilizat datorită tastelor netede.

2. Trust DS - 3400D

41E3OU7Vs-L

Vezi pretul Emag

Vă va plăcea răspunsul imediat și neîntrerupt al piesei și conexiunea fără fir realizată automat de tehnologia de gestionare Smart Link.

Versatilitatea dispozitivului îl face perfect atât pentru utilizatorii dreptaci, cât și pentru cei stângaci, fiind modelul ideal pentru persoanele obișnuite cu tastaturi mai clasice.

Aparatul prezintă calitate și robustețe, iar prețul este unul dintre cele mai competitive de pe piață.

3. HP LV290AA

41Fs5i88TPL

Vezi pretul Emag

Veți avea posibilitatea de a accesa cinci comenzi multimedia plus alte cinci comenzi suplimentare pentru a manipula playerul computerului.

Le veți adapta în funcție de dvs. datorită celor trei poziții de înclinare, le veți găsi comode și vă va plăcea designul său simplu, care nu vă va distrage atenția și care vă va ajuta să vă concentrați asupra a ceea ce contează cu adevărat.

Receptorul nano USB este atât de mic încât, atunci când îl conectați, veți uita de el, iar tastatura va fi gata de utilizare.

4. Tastatura fără fir Apple

41kp0SifniL

Vezi pretul Emag

Este o tastatură exclusivă pentru utilizatorii de Mac Os, designul este unul dintre cele mai elegante și moderne în alb și argintiu, tastele sunt plate, netede și silențioase atunci când sunt folosite.

Dispozitivul funcționează la o distanță de până la nouă metri conectat la computer prin intermediul interfeței Bluetooth și este alimentat de 2 baterii AA incluse în pachet.

Este un produs original Apple, ideal pentru iubitorii renumitei mărci care sunt atașați de produsele Apple bune.

Prețul este puțin mai mare decât al unei tastaturi wireless obișnuite, dar este cu siguranță o investiție care merită pentru un dispozitiv cu calitatea pe care o oferă.

5. JETech Wireless Bluetooth Keyboard Case

51MdEbUZ2VL

Vezi pretul Emag

Dacă aveți o tabletă cu un ecran de 9 până la 10 inch, aceasta este tastatura pe care trebuie să o cumpărați.

Este un dupla care vă va proteja dispozitivul și încorporează și tastatura care va facilita utilizarea acestuia.

Este o piesă de piele durabilă de bună calitate, concepută pentru a transporta ambele dispozitive în mod practic și complet protejat.

În plus față de tastatura cu touchpad și carcasă, achiziția include un cablu de încărcare, un manual de instrucțiuni și o garanție de șase luni care vă va oferi liniște pentru investiția dumneavoastră.

Verificarea poziției cablurilor sau descurcarea lor din când în când va fi de domeniul trecutului odată cu achiziționarea oricăruia dintre modelele prezentate aici, dar dacă doriți mai multe sugestii vizitați următorul link.

Ce este o tastatură fără fir?

Nu vă faceți griji, știința tastaturilor fără fir nu diferă prea mult de cea a modelelor cu panou obișnuit. Practic, este o tastatură care se conectează la computer nu printr-un cablu, ci printr-un adaptor fără fir care se potrivește de obicei într-un port USB. mejor-teclado-inalambrico

Pentru a primi apăsările de taste atunci când se tastează, dispozitivul individual trimite semnale către conector prin unde radio sau prin tehnologia infraroșu. În acest fel, fiecare apăsare de tastă este recepționată instantaneu.

Avantajul de a avea unul dintre acestea este că aveți mai multă flexibilitate în utilizarea spațiului, astfel încât nu este esențial să folosiți un birou mare și să aveți un loc în fața monitorului. Cu un stil fără fir, puteți utiliza tastatura pe o parte, pe pat, în poală sau puteți opera un ecran proiectat de la o masă de ședință.

Sunt, de asemenea, foarte căutate, deoarece oferă mobilitate și portabilitate. Adică, pot fi depozitate pentru a călători sau transportate într-o altă încăpere.

Cel mai bun lucru este că această flexibilitate este universală, deoarece acestea folosesc de obicei porturi de conectare USB care sunt compatibile cu laptopurile, desktopurile, tabletele sau orice alt dispozitiv de același stil.

Avantajele unei tastaturi fără fir

Portabilitate

A putea renunța la un cablu înseamnă că poți muta dispozitivul mai departe fără să te încurci. Acesta este un lucru care ne permite să ne mutăm de la locul de muncă la un scaun sau un spațiu mai confortabil.

Posibilitatea de a ajusta aspectul la o dispunere mai personalizată evită durerile de încheietură la tastare pentru lucrătorii sau jucătorii care petrec mult timp tastând cu forță și euforie.

Cele mai multe modele moderne de tastaturi tind să fie fără fir datorită acestei facilități, astfel încât o modalitate de a ne îmbunătăți panoul cu butoane și dispuneri suplimentare este să achiziționăm un model fără fir.

În plus față de această capacitate ușoară, puteți adăuga un model compact cu mai puține taste sau fără tastatură numerică pentru a-l face mai mobil, sau un model mai robust cu taste macro, dacă preferați acest lucru.

Un alt mod în care jucătorii pot profita de portabilitate este atunci când au loc competiții de jocuri. Acolo puteți să vă aduceți tastatura de gaming programată sub braț și să duceți o bătălie în avantajul dumneavoastră.

Problema este că mobilitatea este limitată. Tastaturile au o rază de acțiune care acoperă câțiva metri, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru a lucra la distanță de un monitor mare.

Dar dacă avem un format care utilizează un cititor cu infraroșu, tastatura trebuie să fie în linie directă cu ecranul fără fir.

Mai puțină dezordine

Știm cu toții că încurcarea cablurilor este un coșmar în orice birou, birou de acasă sau cameră de jocuri. Modelele normale de tastatură includ, de obicei, un cablu lung care se încurcă singur.

Pentru gameri, aceasta este o realitate frustrantă, deoarece, dacă la cablurile de alimentare ale computerului se adaugă cablurile pentru maimuță, mouse, tastatură, difuzoare și controllere suplimentare, se poate ajunge la o încurcătură imposibilă.

Dispozitivele fără fir înlocuiesc cablurile cu conexiuni USB, astfel încât, în cel mai rău caz, va trebui să cumpărați un adaptor extensibil pentru porturi.

Neavând această problemă, se eliberează spațiu deasupra și sub birou, ceea ce va face mult mai ușoară optimizarea încăperii și ordonarea biroului. Și cine nu vrea să-și impresioneze șeful sau să lase loc pentru o plantă inspirată?

Cum funcționează o tastatură wireless?

Pentru a înțelege transmisia și funcționarea acestor panouri pentru PC-uri sau televizoare inteligente, trebuie mai întâi să știți cum funcționează o tastatură obișnuită.

Prin intermediul cablului, tastatura este conectată la computer; aceasta poate fi fie o conexiune USB mai obișnuită, fie un port serial cu cinci pini. Acest lucru îi permite să primească energie și să trimită comenzi de apăsare a tastelor către procesorul gazdă.

Prin eliminarea acestei conexiuni dus-întors, trebuie înlocuite atât alimentarea cu energie, cât și modul de transmitere a informațiilor despre apăsarea tastelor.

Cum se obține puterea? La această primă întrebare este cel mai simplu de răspuns. Pentru a funcționa, tastaturile au nevoie de propriile baterii.

Aceste baterii trebuie înlocuite din când în când, deoarece se epuizează, ceea ce reprezintă un factor de cost de luat în considerare, dar, din fericire, acest lucru nu se întâmplă atât de des.

Există și alte surse de energie, cum ar fi energia solară. Aceste formate utilizează panouri care sunt încărcate de soare. Partea bună este că o ședință bună în aer liber poate fi suficientă pentru nopți, zile înnorate și poate dura chiar luni de zile.

Acum, în ceea ce privește trimiterea de semnale către computerul receptor, putem avea cel puțin trei tehnologii diferite.

Primul este în infraroșu. La fel ca în cazul telecomenzilor de la televizor, zona de senzori de pe tastatură trebuie să fie întotdeauna îndreptată spre locul unde se află cititorul computerului, ceea ce limitează foarte mult mișcarea.

Celelalte două moduri funcționează cu semnale sau unde care se deplasează în aer de la tastatură la un receptor conectat la computer prin intermediul unui port USB. Acest dispozitiv poate fi fie un receptor de frecvențe radio, fie o antenă Bluetooth.

Aceste tehnologii sunt în general destul de eficiente, dar pierd din putere și viteză la recepție pe distanțe mai mari. În mod similar, modelele care utilizează RF pot interfera cu alte dispozitive care utilizează aceeași metodologie.

Tipuri de tastaturi fără fir

Tipos-de-teclados-inalámbricos

Tastaturile sunt clasificate în funcție de tipul de conectivitate sau de tehnologia pe care o folosesc pentru a trimite informații. Cu atât de multe formate disponibile, este important să intrăm în detalii despre fiecare dintre acestea pentru a face o achiziție bună, care să fie nu numai funcțională, ci și să se încadreze în bugetul nostru.

Conexiune Bluetooth

Acesta este unul dintre cele mai comune mecanisme de conectivitate între dispozitivele fără fir. Acest format utilizează o comunicare digitală cu rază scurtă de acțiune prin intermediul unei legături de frecvență radio securizate în banda ISM (aproximativ 2,4 Ghz).

Acest sistem asigură un schimb de informații destul de stabil și rapid, astfel încât nu vor exista interferențe, întârzieri de tastare sau mișcări întârziate ale personajelor într-un joc de luptă.

Un alt lucru pozitiv este că acestea tind să fie compatibile cu multe procesoare, astfel încât nu contează dacă aveți un computer care rulează Windows, Linux sau dacă aveți un Mac acasă, oricare dintre ele va fi de ajuns.

Dezavantajul este că raza de acțiune este cuprinsă între 1 metru și 10 metri. Așadar, dacă cumpărați un model ieftin cu o rază de acțiune mai mică, probabil că nu veți putea să vă deplasați dincolo de birou. Cu toate acestea, vă veți scuti de grija unui cablu lung.

Uneori, aceste modele sunt livrate alternativ cu o conexiune WiFi, ceea ce înseamnă că tastatura este conectată în rețea și poate fi citită ca un dispozitiv mobil cu internet. Acest lucru facilitează foarte mult dacă doriți să vă mutați puțin mai departe de zona de lucru tradițională.

Radiofrecvență

Pentru a crea o distanță fizică fără conflicte și pentru a menține munca sau joaca în mișcare, un al doilea stil de tastaturi fără fir este tehnologia de radiofrecvență.

Acest lucru permite o durată mai mare a semnalului și o distanță mai mare. Funcționează în mod similar cu rețelele de internet fără fir care comunică două sau mai multe dispozitive.

Prin intermediul undelor care se deplasează prin aer, frecvența radio funcționează prin utilizarea unei zone din spectrul electromagnetic care are o energie redusă și este mai sensibilă la transportul semnalelor.

Această capacitate are ca rezultat o toleranță mai mare a distanței de activare de până la 30 de metri de funcționare.

Dezavantajul este că atât de multă tehnologie poate fi foarte costisitoare. Prin urmare, dacă nu trebuie să țineți o lecție de masterclass, o prelegere sau o bătălie pe scară largă într-un joc video, este mai bine să alegeți ceva mai rentabil și mai simplu în ceea ce privește tastatura.

Partea bună este că, fiind un tip de vârf de gamă, puteți obține modele mai specializate cu taste macro, panouri detașabile, controlere programabile și taste mecanice sau cu membrană cu sensibilitate medie.

Tastaturi cu infraroșu

Aceasta este o tehnologie greu de realizat în cazul tastaturilor, dar utilă în anumite cazuri specifice.

Pentru a funcționa, nu mai vorbim de unde de radiofrecvență, ci mai degrabă de unde lungi de lumină ca emițători de semnal.

Semnalul trebuie să fie direct vizibil pentru receptor, deși ochiul nostru nu-l poate recepționa, trebuie să ne gândim la el ca la un laser care, dacă nu este îndreptat spre țintă, nu o va atinge.

Deoarece nu admite obstacole sau mișcări, s-ar putea să nu fie un model foarte funcțional pentru mulți, dar este perfect pentru munca de birou sau pentru instalațiile fixe care necesită eliminarea cablurilor în ceea ce privește confortul în spațiu.

Pe de altă parte, sunt destul de rapide în ceea ce privește timpul de reacție.

Proiecție

Acestea sunt cele mai noi și mai futuriste tastaturi de pe piață, iar avantajul lor constă în portabilitatea și expertiza tehnologică.

Ca și în cazul anterior al tastaturilor cu infraroșu, aceste modele utilizează proiecția luminii, dar într-un mod foarte diferit.

În acest caz, tastele, comutatoarele și componentele fizice și mecanice pe care în mod normal le apăsăm cu degetele noastre sunt absente, iar în locul lor, o imagine de lumină creată artificial este suprapusă pe o suprafață plană.

Această reprezentare este ca o tastatură fizică, dar care absoarbe complet orice componentă materială. Deci, în loc de chei, vom atinge suprafața mesei sub fiecare lumină care indică cheia sau litera.

Pentru a primi informațiile, dispozitivul de lumină laser are un senzor care citește întreruperile din fasciculele de lumină, cum ar fi atingerea mâinii noastre, pentru a ști că scriem.

Acestea sunt extrem de convenabile pentru călătorii sau dacă suntem mereu în mișcare, deoarece nu ocupă mult spațiu și permit afișarea a cât mai multe panouri.

Dezavantajul este că multe persoane le consideră inconfortabile, deoarece nu sunt obișnuite să tasteze fără rezistență fizică. Cu toate acestea, aș spune că, dacă sunteți obișnuiți cu ecranele tactile de pe telefoanele mobile, experiența este foarte asemănătoare.

Tastatura fără fir vs. tastatura cu fir

teclado-inalámbrico

Care este mai bună? Sunt sigur că deja vă puneți această întrebare în mintea dumneavoastră. Dacă încă vă îndoiți dacă este cu adevărat necesar sau benefic să folosiți o tastatură wireless, ar fi bine să citiți mai departe.

Pentru început, dacă încă mai aveți modelul care v-a fost livrat împreună cu PC-ul, este posibil ca acesta să fie uzat și ca, într-o zi lungă în fața calculatorului, să vă fi provocat deja câteva dureri de încheieturi. Este normal, acestea sunt, de obicei, modele de bază, care sunt destinate să fie completări. Așa că este timpul să vă luați unul nou.

Pentru a ști ce să cumpărați, luați în considerare numărul de taste, tipul de comutator al acestora, sensibilitatea la apăsarea tastelor, o dispunere QWERTY sau AZERTY, taste rapide și, bineînțeles, tipul de conexiune.

Nu este puțin lucru să ne concentrăm asupra acestuia din urmă, deoarece este cel mai important lucru din întregul panou de control, așa că haideți să analizăm câteva dintre diferențele sale:

Mobilitate vs. dezordine

teclado-con-cable

Știu că mulți folosesc modelele cu fir pentru că așa vin la pachet cu orice computer de birou, nu te gândești prea mult la asta și profiți de ceea ce ai la îndemână. Dar o greșeală frecventă a acestei neglijențe sau ușurințe este aceea de a avea un spațiu dezordonat.

Deci, dacă credeți că nu veți avea probleme de mobilitate pentru că aveți un cablu lung, vă înșelați. De obicei, acest lucru se traduce prin opusul.

După un timp, veți avea o rețea indescifrabilă în spatele calculatorului, iar o simplă mișcare poate tensiona toate cablurile și poate duce la ruperea sau răsturnarea unora dintre componentele conectate.

Pentru a evita acest lucru, au fost concepute modele fără fir, cu o mobilitate practică reală.

Porturi USB

Cele mai multe modele cu fir necesită o conexiune directă la un port USB și știm cu toții că acestea sunt cele mai prețioase spații de conectare pentru încărcarea telefoanelor mobile și introducerea de dispozitive de stocare externe.

Faptul că o pereche de periferice, cum ar fi tastatura și mouse-ul, ocupă aceste spații reduce capacitatea de utilizare și eficiența energetică a computerului.

În schimb, un stil Wifi, RF sau Bluetooth poate renunța la acest lucru și trimite semnale direct la procesorul de semnal al computerului.

Întârziere și latență

Aceste aspecte se referă la întârzierea reacției și la intermitențele în recepție. Ambele elemente sunt extrem de importante pentru gameri, deoarece viitorul unui personaj într-un joc poate depinde de o reacție rapidă și poate decide ore întregi de dedicare într-o lume.

În acest caz, atât modelele cu fir, cât și cele fără fir se află la un nivel similar. Anterior, conexiunea prin cablu era un avantaj important, deoarece conexiunea directă oferă mai multă imediatețe.

Vestea bună este că progresele au permis ca modelele care lucrează independent să ofere acum la fel de multă încredere și viteză în comunicarea lor.

Interferențe

Desigur, aceasta este o problemă întâlnită doar la tastaturile fără fir, deoarece provine din natura lor mobilă.

Atât dispozitivele periferice RF, cât și cele Bluetooth pot suferi o întrerupere sau o pauză în transmiterea semnalului.

Acest lucru poate fi foarte sporadic și nesemnificativ pentru utilizatorii obișnuiți, dar în mijlocul unui joc de luptă poate fi o chestiune de viață și de moarte (în joc, desigur). Deci, în funcție de utilizare, poate deveni mai mult sau mai puțin relevant.

Alimentare vs. baterie

Vă spun că acesta este cel mai greu lucru pentru mine, nu pentru că îmi este greu să reîncarc bateriile sau panourile solare, ci pentru că uit mereu. Acest lucru este foarte frustrant și, dacă sunteți ca mine, știți că acest lucru poate fi o supărare constantă.

Pe de altă parte, conexiunile directe se încarcă singure, iar alimentarea cu energie este constantă.

Cost

Tastaturile cu fir sunt extrem de ieftine, atât de ieftine încât unele companii le includ în prețul de vânzare al calculatoarelor.

Dar, la fel ca în cazul multor produse, primești ceea ce plătești, așa că o investiție puțin mai mare poate însemna mai multă calitate și mobilitate.

Cum se instalează o tastatură wireless?

Despachetarea

Acesta este primul pas în orice achiziție, dar când vine vorba de dispozitive electronice trebuie să aveți grijă ca fiecare pachet să includă toate componentele.

Acesta trebuie să conțină cel puțin echipamentul periferic, bateriile, receptorul și instrucțiunile.

Configurarea tastaturii

Pentru a putea utiliza dispozitivul este nevoie de pregătire, dar nu vă faceți griji, este un proces simplu. În acest caz, mă refer la ceva la fel de simplu ca întoarcerea tastaturii și introducerea bateriilor.

După ce potrivim părțile laterale ale fiecărei baterii, închidem compartimentul și trecem la așezarea lor pe masă. Acest lucru este deosebit de important, deoarece acesta este momentul în care trebuie reproiectat și ordonat biroul.

Este posibil ca unele mărci să fie puțin mai mari decât cele specificate și să fie nevoie să regândim amplasarea și aranjarea lor.

Amplasarea receptorului fără fir

Anumite formate pot necesita instalarea, pe lângă panoul propriu-zis, a unui receptor care se conectează direct la computer și primește semnalul.

La poziționare, este important să se ia în considerare distanța, interferențele și mobilitatea.

Instalarea de software

Alte modele mai noi sau care sunt fabricate cu taste macro care permit programarea de scurtături și circuite necesită instalarea unui program pentru operare și control.

Acest lucru se face cu ajutorul unui CD pe care îl introducem în unitate și îl configurăm conform specificațiilor.

Dar, înainte de a o da în bară, cel mai bine este să citiți manualul de instrucțiuni al producătorului. Aceasta specifică de obicei toate opțiunile de programare posibile și economisește timp și presupuneri la rularea programului.

Un dispozitiv instalat incorect poate face ca echipamentul să devină complet inutilizabil.

Verificați porturile

Pentru acele stiluri care necesită un receptor mini USB, este mai bine să verificați în prealabil disponibilitatea spațiului de conectare, deoarece, dacă vom satura calculatorul, nu vom avea capacitatea de a introduce o memorie externă, de exemplu.

Acest lucru este foarte des întâlnit în cazul computerelor care au doar două conexiuni. Atunci când plasăm tastatura și mouse-ul, avem tendința de a supraîncărca capacitatea de comunicare a acestora și va trebui să cumpărăm un adaptor extensibil.

Testarea finală a tastaturii

Nu lăsați să treacă nicio zi fără să verificați dacă totul funcționează cum trebuie. Este esențial să vă grăbiți cât mai repede posibil, deoarece orice defecțiune poate intra în garanție pentru rambursare, schimb sau asistență tehnică din partea companiei producătoare și de transport.