Telecomanda universala

mejor-mando-a-distancia-universal

Imaginați-vă că în timp ce vă uitați la televizor, întins pe canapeaua din sufragerie sau în pat, doriți să schimbați canalul fără să vă ridicați, iar apoi doriți să puneți un film pe DVD sau Blu-ray fără să vă ridicați și voi, aceasta are o soluție, este vorba de cea mai bună telecomandă universală, o telecomandă care are coduri care vă permite să gestionați funcțiile mai multor dispozitive electronice prin simpla asociere a acestora.

Cele mai bune telecomenzi universale

Care este cea mai bună telecomandă universală?

Un astfel de dispozitiv este format dintr-un set de butoane simple, o carcasă, un sistem de semnalizare în infraroșu , precum și baterii AA sau AAA pentru a-l face să funcționeze. Pe piață există diverse mărci și prețuri, două lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați unul.

Iată cele mai bune telecomenzi universale:

1. Telecomandă universală Logitech Harmony Elite

Cu taste retroiluminate

41+vHBiGzTL

Vezi pretul Emag

310+ZU1YXxL

Vezi pretul Emag

Este ideală pentru operarea mai multor dispozitive în același timp, în care puteți mări sau micșora volumul și comuta între canale.

Are o tastatură cu butoane mari. Are un design ergonomic, care se potrivește perfect în mână. În ceea ce privește prețul, este mai puțin costisitor decât altele.

4. Telecomandă pentru Samsung SMART TV SAM-918

Sistem cu infraroșu

31bUU5jW8FL

Vezi pretul Emag

Această telecomandă este special concepută pentru a configura funcțiile televizorului Smart Tv de la marca Samsung, pentru care funcționează pentru mai multe modele. Acesta este format din taste și un sistem cu infraroșu, care poate fi folosit și pentru a controla Netflix.

5. Telecomandă universală pentru televizoarele Sony

Preț redus

31u5R1XssQL

Vezi pretul Emag

Are un preț redus în comparație cu dispozitivele altor mărci și este ideală pentru televizoarele Sony, funcționează cu aproape toate modelele acestei firme electronice. Este o telecomandă foarte ușoară, care folosește baterii dublu A, iar utilizarea sa este extrem de intuitivă, deoarece are butoane care indică fiecare funcție.

6. Telecomandă universală LG AN-CR400

Cu acces rapid

31fzQcKGY3L

Vezi pretul Emag

Telecomanda originală și universală este concepută pentru a controla televizoarele LG. Conform feedback-ului consumatorilor, funcționează cu toate modelele. Acesta are un buton de acces rapid la Smart TV și Cinema 3D.

De ce telecomenzi universale?

31W1WINgbEL

Dispozitivele de streaming ne-au invadat viețile, camerele de zi și dormitoarele. DVD, Blue-ray, c able, VCR, DTV, DVR, Wii, Xbox 360, PS3, casetofoane, sunt câteva dintre dispozitivele care ne aduc în lumea divertismentului, deși este o sarcină enervantă să le controlăm unul câte unul, pentru asta există controlul universal, un produs care ne permite să configurăm până la 20 de echipamente electronice, pentru că vă imaginați că aveți 20 de controale diferite?

Nebun, da.

Fiecare telecomandă a articolului conține caracteristici diferite, există unele cu finisaje lucioase, altele cu funcție de ecran tactil și butoane medii. În mod ideal, ar trebui să cumpărați o telecomandă universală pentru televizor care se potrivește cel mai bine familiei dumneavoastră și, bineînțeles, mâinii dumneavoastră.

Articolele de această natură au codificări care permit un sistem de operare MAC cu suport și, de asemenea, un sistem de operare Windows cu suport , atunci când este vorba de produse electronice care integrează acele programe care dau viață calculatoarelor.

Ce trebuie să căutați la cea mai bună telecomandă universală?

Opțiunile inteligente sunt importante de inclus în telecomandă, pentru ca experiența dvs. să fie cea mai bună și mai confortabilă atunci când decideți ce muzică să ascultați sau ce film să vizionați.

Există dispozitive care vă permit să căutați programe sau să vă sugereze tipul de program nou pe care doriți să îl urmăriți. Trebuie remarcat faptul că dispozitivele cu aceste caracteristici sunt ceva mai scumpe.

Setul de butoane pe care îl include îi sperie adesea pe oameni, poate că aceștia au percepția că este similar cu un calculator științific pentru orele de matematică.

Cu toate acestea, există unități de acest tip care includ ecrane tactile, butoane programabile sau comenzi vocale pentru a simplifica interacțiunea cu configurarea echipamentelor electronice.

  • Încorporarea tuturor tipurilor de tehnologie

mejor-mando-a-distancia-universal

Telecomenzile universale funcționează pentru televizor, dar cele mai bune telecomenzi pot configura mai mult decât televizorul, cum ar fi set-top box, DVD player, Blu-ray și un sistem de sunet, însă există și alte dispozitive cu care puteți controla alte aparate inteligente pe care le aveți acasă.

La cumpărare, asigurați-vă că există politici de compatibilitate, astfel încât să poată funcționa chiar și cu un receptor de date vechi.

Există mai multe sisteme de conectivitate pentru aceste comenzi, iată detaliile.

Aceasta este cea mai comună metodă existentă și este eficientă din punct de vedere al costurilor, deși necesită o linie vizuală între telecomanda și dispozitiv.

Acest lucru permite conectivitatea între aparatul de configurare și dispozitivul electronic în interiorul unui dulap închis, unde nu este posibilă vizibilitatea directă.

Rețineți că există puține televizoare, playere etc. care acceptă semnale RF. Cel mai probabil, veți avea nevoie de un obiect care să vă permită să convertiți semnalul RF în tehnologie infraroșie.

Wi-Fi-ul este minunat în orice moment, în acest caz asigurând conexiunea la dispozitivele de rețea. În cazul în care camera dvs. este asemănătoare cu o sală de cinema, inclusiv Smart TV și Blu-Ray, conectarea printr-o rețea wifi va fi foarte utilă.

  • Ecran de afișare

Este posibil să găsiți un tip care să vă ofere ecrane de afișare, oferindu-vă opțiuni care vă permit să decideți în mod specific asupra funcțiilor dispozitivelor conectate.

Există, de asemenea, alte comenzi care utilizează afișajul pentru a vă permite să selectați funcțiile dorite, care este foarte simplu de utilizat, deoarece este asociat cu sistemele smartphone, permițând o configurare mai personalizată.

  • Controlul altor dispozitive

Puteți alege o comandă care servește la configurarea codificării aparatelor inteligente pe care le aveți în casă și care vă ajută să controlați televizoare, decodoare, playere DVD, playere Blu-ray și echipamente de sunet.

  • Aplicații pentru dispozitive mobile

Cu ajutorul aplicațiilor puteți transforma tableta sau smartphone-ul într-o telecomandă universală pentru televizor. Pentru produsele Apple, există câteva sisteme bune, cum ar fi Simple Control și MyURemote, deși este posibil ca acestea să necesite un accesoriu cu infraroșu. În timp ce pentru Android, există Android Touchsquid.

Trebuie să luați în considerare caracteristicile controlului și ale dispozitivelor individuale. Există caracteristici interesante, țineți cont de următoarele, care sunt indispensabile pentru orice control:

  • Butoane personalizate.
  • Senzor de mișcare.
  • Indicator de stare a bateriei.
  • Design

Dincolo de estetică, designul unei telecomenzi universale pentru televizor are un scop practic. Atunci când cumpărați, luați în considerare lățimea, greutatea, lungimea, precum și gestionarea energiei. Asigurați-vă că articolul nu este nici prea greu, nici prea lung.

Este important ca aparatul să încapă în palmă atunci când îl utilizați în timp ce schimbați canalele ale televizorului, de exemplu.

Există telecomenzi care includ un manual de instrucțiuni, în timp ce altele includ doar o fișă cu pașii de urmat pentru asistență tehnică.

Atunci când cumpărați un astfel de produs, nu ar trebui să fiți încântat doar de setul personalizat de butoane sau de ecranul mare, ci și de ajutorul în procesul de configurare a dispozitivului universal pentru dispozitivele electronice din sufragerie.

De unde să cumpărați o telecomandă universală?

Opțiunile pentru a cumpăra o telecomandă universală pentru televizor, care să fie de calitate și care să poată fi folosită și la orice televizor, fiind universală, sunt de fapt mai multe, fiind un accesoriu care poate fi găsit cu ușurință chiar și în marile lanțuri de supermarketuri precum Alcampo sau Carrefour, dar și în magazinele de bricolaj sau chiar în magazinele din cartierul tău unde se vinde de toate pentru casă.

În mod similar, dacă nu doriți să mergeți din magazin în magazin în căutarea unei oferte bune, puteți merge pe site-uri precum Amazon, unde există un catalog foarte variat de opțiuni, care vă va oferi cu siguranță soluția la problema dvs.: posibilitatea de a vă controla televizorul Smart TV fără a fi nevoit să folosiți incomodă telecomanda de pe telefonul mobil.

Cum se programează o telecomandă universală

Întrebări frecvente

Poate fi folosită orice telecomandă universală cu orice televizor?

Depinde de telecomanda televizorului și de configurația acestuia, există unele modele care, fiind fabricate de o anumită marcă, cum ar fi Sony sau Samsung, permit doar asocierea cu televizoare de aceeași marcă. Altele, pe de altă parte, respectă caracteristica universală, putându-se conecta la alte dispozitive prin intermediul semnalelor infraroșii sau de frecvență radio.

Poate fi folosită o telecomandă pentru a configura Netflix?

În zilele noastre, multe telecomenzi sunt deja echipate cu butoane care reprezintă legături directe către aplicațiile media preferate. Fie că este vorba de YouTube, Netflix sau Prime Video, tot ce trebuie să faci este să apeși pe un buton care te va duce la aplicație, apoi să îți setezi numele de utilizator și parola și să începi să te uiți la ceea ce îți place cel mai mult.

Am nevoie întotdeauna de un cod pentru a asocia televizorul meu cu telecomanda universală?

Da, dar depinde de telecomandă. Există modele care, prin intermediul comenzilor de pe butoanele lor, vă permit să conectați dispozitive cu infraroșu, cum ar fi televizoarele, pentru aceasta, puteți găsi un număr mare de tutoriale video, cu diferite tipuri de telecomenzi.