Telemetru laser
Când veți cunoaște cel mai bun aparat de măsurare a distanței cu laser, veți lăsa în urmă tradiționala bandă de măsură care v-a însoțit atâția ani; pentru că nimic nu scapă de progresele tehnologice.
În ceea ce privește măsurarea distanțelor, acesta a evoluat într-un dispozitiv mai eficient și mai precis decât clasicul metru metalic.
Un aparat de măsurare a distanței cu laser - așa cum mai sunt cunoscute - estimează distanțele rapid, fără a fi nevoie de a merge înainte și înapoi cu o bandă lungă și, uneori, fără a avea nevoie de ajutorul altor persoane.
Cu aceste dispozitive inovatoare, tot ce trebuie să faceți este să indicați și să apăsați un buton, iar dispozitivul afișează digital măsura exactă.
Există, de asemenea, dispozitive care sunt programate pentru a vă oferi calcule în diferite unități, astfel încât veți economisi timp, de asemenea, prin faptul că nu va trebui să convertiți din picioare în inci sau dintr-un sistem de măsurare în altul.
Primul aparat de măsură cu laser a apărut în 1993 și, deși există 17 mărci și 42 de modele disponibile pe piață, cele mai multe dintre ele folosesc încă banda metalică pentru a face măsurători.
Cu toate acestea, profesioniștii din domeniu adoptă noua tehnologie pe măsură ce își dau seama de avantajele pe care le oferă acest echipament.
La fel ca ultrasunetele sau infraroșul, telemetrul cu laser calculează distanța printr-o măsurătoare digitală bazată pe traiectoria fasciculului pe o suprafață staționară și pe ricoșeul fasciculului prin intermediul unei lentile.
Deși poate părea confuz pentru unii, este un proces care se realizează în mai puțin de o secundă, chiar și pe traseele de drumeție sau de cățărare.
Acest echipament poate măsura în lucrări de arhitectură, topografie, estimări, lucrări de tâmplărie și orice măsurători în casă.
Sau, pur și simplu, pentru a cunoaște orice distanță între două puncte fixe, totul rapid, ușor și prin simpla apăsare a unui buton.
Fără îndoială, acesta este un echipament care vă va ușura mult munca, iar dacă sunteți interesați să vă cumpărați unul, am pregătit aici un ghid cu cele mai bune modele pe care le puteți achiziționa, având în vedere că sunt economice, simplu de utilizat, versatile și de bună calitate.
Cele mai bune aparate de măsură cu laser
Care este cel mai bun aparat de măsură cu laser?
După cum am menționat anterior, există mai multe modele pe piață și, pe lângă caracteristicile lor, și prețurile variază, important este să achiziționați un instrument care să se potrivească modului dumneavoastră de lucru și care să vă satisfacă nevoile și așteptările de utilitate.
Așadar, aruncați o privire la cele mai remarcabile distanțiere cu laser, unde veți găsi cu siguranță cel mai potrivit pentru dumneavoastră.
Iată cele mai bune distanțieri cu laser:
1. Distanțier cu laser Bosch Zamo de generația a 3-a
Perfect pentru sarcinile casnice, acest distanțier cu laser are o rază de acțiune de până la 20 de metri, un afișaj digital retroiluminat și o funcție de memorie care înregistrează calculele recente.
Oferă o precizie de 3 mm și afișează măsura cu trei zecimale.
Pentru un calcul eficient, suprafața sa are un strat de cauciuc pentru a preveni alunecarea în timpul măsurătorilor. Pe de altă parte, are un design verde dreptunghiular și este unul dintre cele mai mici și mai portabile, cu o greutate de numai 80 g.
2. Bosch GLM 50 C
Cea mai avansată tehnologie, care include măsurători de înclinare și măsurători indirecte ale lungimilor sau înălțimilor de până la 50 m.
Transferă date prin Bluetooth și este ușor și intuitiv de utilizat. Este compatibil cu tabletele și smartphone-urile, fie că este vorba de Android sau iOS.
Acesta gestionează mai multe unități de măsură pentru mai multă comoditate și efectuează calcule în până la 0,5 secunde cu o precizie de plus sau minus 1,5 mm.
Este un echipament robust, cu calitate certificată ISO, cu protecție împotriva prafului, stropilor de apă, loviturilor și căderilor de până la un metru.
3. Cel mai bun aparat de măsură cu laser DeWalt DW03050
Rezistența sa constă într-un înveliș puternic, capabil să reziste la condiții extreme. Cu acest aparat veți calcula distanțe liniare, metri pătrați sau metri cubi și va stoca în memorie ultimele cinci înregistrări.
Butoanele sale sunt de dimensiuni bune, iar afișajul prezintă informații clare pe două linii, cu simboluri care indică tipul de calcul pe care îl efectuează.
Dispozitivul include baterii și o husă practică pentru depozitare atunci când nu este utilizat.
4. Excelvan E2 Laser Meter
Cu o rază de acțiune de până la 100 m, este unul dintre dispozitivele cu cea mai mare rază de acțiune. Este dispozitivul ideal pentru ridicarea planurilor, estimarea arhitecturală sau pentru orice utilizare profesională.
Dispozitivul măsoară în mod fiabil, iar intervalul de precizie variază cu numai 2 mm; de asemenea, stochează până la 100 de înregistrări de măsurare și dispune de o tehnologie de raportare a erorilor.
În ciuda faptului că este avansat, este un model ușor de utilizat, deoarece afișajul său prezintă date clare, iar butoanele sale au pictograme intuitive.
Pachetul include baterii, un cordon, o geantă de transport și un manual de utilizare.
5. Leica Disto D2 Laser Meter
Este super compact și practic, confortabil de ținut ferm în mână datorită unui capac care împiedică alunecarea.
Această piesă este utilizată de persoanele care doresc să intre în domeniul distanțierilor cu laser mai avansate, care sunt de calitate durabilă.
Are o rază de acțiune de până la 60 m, stochează ultimele 10 măsurători și este garantat timp de 12 luni.
Este foarte precis, ușor de utilizat și oferă un raport calitate-preț excelent.
Cum se utilizează și cum funcționează un aparat de măsură cu laser?
Distanțmetrele cu laser, cunoscute și sub numele de telemetre cu laser, utilizează un fascicul de lumină laser, care va sfârși prin a se reflecta pe o suprafață și se va întoarce la dispozitiv. Dispozitivul va măsura timpul de întoarcere a laserului și astfel va determina distanța parcursă.
Această metodă este destul de simplă și este utilizată în multe instrumente și dispozitive științifice și este cunoscută sub denumirea de măsurare a timpului de zbor sau de măsurare a impulsurilor.
De ce să folosiți lumina laser?
Acum, dacă există atât de multe alte tipuri de lumină, de ce se folosește laserul tocmai pentru acest tip de măsurători? V-am vorbit deja puțin despre acest lucru mai sus, dar există mai multe motive pentru a folosi laserele. Să începem prin a ști ce sunt acestea.
Un laser este un fascicul de lumină concentrată și intensă, emisă de obicei la o singură frecvență.
Acest lucru face ca laserele să poată călători cu viteze constante prin atmosfera terestră, iar aceste caracteristici permit, de asemenea, ca laserul să dureze mai mult timp în întregime înainte de a se produce divergența, care este împrăștierea fasciculului, moment în care acesta își pierde viteza și eficiența.
În plus, laserul poate călători mai mult și pe distanțe mai mari fără să se întrerupă decât lumina albă, adică lumina naturală.
În același timp, odată ce atinge suprafața țintă, laserul este capabil să ricoșeze complet, fără a-și pierde proprietățile sau a se împrăștia, ceea ce nu este cazul luminii albe.
Această intensitate mai mare și capacitatea mai bună de a se mișca în mod constant fără a-și pierde calitățile fac din lasere luminile perfecte pentru măsurarea distanțelor mari.
Cum să alegeți un contor laser?
A avea un bun telemetru laser nu depinde doar de marcă, de prețul echipamentului sau de cât de frumos și confortabil este designul acestuia. Este vorba, de asemenea, de cele mai importante caracteristici și specificații ale acestuia.
Problema este că de multe ori ne confruntăm cu achiziționarea unor astfel de dispozitive fără să știm prea multe despre funcțiile lor sau despre ceea ce ar trebui să includă, motiv pentru care în această secțiune vom vorbi mult despre fiecare dintre caracteristicile pe care ar trebui să le aibă un telemetru laser.
Nivelul ISO
Ar trebui să acordați o atenție deosebită ISO-ului aparatului de măsură pe care doriți să îl cumpărați, deoarece este un aspect la fel de important în acest tip de produs ca și capacitatea de accelerare a unei mașini, tipic 'de la 0 la 100 în atâtea minute'.
Acest nivel ISO este o modalitate bună de a compara cu exactitate diferite modele și de a ști exact la ce performanță vă puteți aștepta de la fiecare dintre ele. În acest fel, nu vă lăsați înșelat de verbiaj, ci mergeți direct la subiect.
Certificat de precizie
Ei bine, chiar dacă modelul pe care l-ați cumpărat este fabricat de o marcă bună, are un ISO bun și nu știu ce altceva, întotdeauna se pune problema cât de precis este aparatul. De unde știm dacă ceea ce ni se vinde are cu adevărat precizia pe care o pretinde și dacă putem avea încredere în rezultatele sale?
Ei bine, trebuie doar să vă uitați la certificatul de precizie care însoțește produsul.
Acest certificat este special, deoarece atestă că dispozitivul a fost testat într-un câmp calibrat ale cărui distanțe sunt cunoscute cu certitudine prin utilizarea unor dispozitive de calitate industrială, cum ar fi cele utilizate în inginerie și chiar de către metrologi.
Apoi, citirea dispozitivului este comparată cu distanța respectivă și se știe cât de precis este telemetrul.
Cu toate acestea, acest certificat nu trebuie confundat cu așa-numitul certificat de conformitate, care este o simplă bucată de hârtie care spune că produsul în cauză a fost aprobat pentru a îndeplini anumite cerințe.
Este în mare parte o certificare foarte generică, care nu vă spune prea multe despre calitatea modelului.
Fără părți mobile
Voi fi foarte sincer: orice aparat de măsură cu laser care emite sunete de 'clic' de fiecare dată când îl activați este un model depășit. Este ca și cum ați folosi un aparat foto manual cu declanșator mecanic, când aveți deja declanșatoare moderne, digitale, foarte precise și eficiente.
Sau chiar ca și cum ați avea un telefon cu disc rotativ.
În zilele noastre, telemetrele bune funcționează fără părți mecanice sau componente mobile, deoarece acestea tind să se deterioreze foarte ușor în urma căderilor, a loviturilor și chiar a utilizării constante.
Cel mai bine este să optați pentru modelele de stat solid care includ cele mai recente tehnologii.
Trebuie să se potrivească în orice colț sau colțișor
O problemă des întâlnită la modelele slab proiectate sau de calitate inferioară este că nu se potrivesc în toate spațiile.
De exemplu, dacă trebuie să măsurați distanțe la deschiderea unei uși, de la un colț al camerei la altul sau orice altă măsurătoare care necesită citiri diagonale, va trebui să plasați dispozitivul în acel colț.
Problema este că aceste dispozitive de calitate inferioară vin de obicei cu baze foarte largi sau cu modele care nu se potrivesc bine în colțuri, astfel încât ajungi să faci măsurători în care pierzi o parte din spațiu din cauza unui design prost gândit.
Dar cum să rezolvăm acest lucru? Ei bine, există unele distanțometre cu laser care includ un fel de prelungire sau proeminență cu o formă îngustă perfectă pentru a se potrivi în orice colț.
Singurul lucru este, desigur, că, deoarece este o extensie a dispozitivului care se află în spatele bazei și, prin urmare, punctul de măsurare implicit, trebuie să faceți o mică calibrare pentru a vă asigura că aparatul de măsură ia în considerare acel mic spațiu dintre bază și colț.
În caz contrar, veți obține măsurători greșite.
Aici puteți alege între două tipuri de aparate de măsură: unul care face această ajustare în mod automat sau unul care vă cere să o faceți dumneavoastră.
Nu mai este nevoie să spunem că cele automate sunt mai convenabile, deoarece se ocupă de schimbare fără nicio acțiune din partea dumneavoastră. Aceste modele comunică direct cu procesorul echipamentului și efectuează reglajul necesar imediat ce detectează că extensia este în uz.
Bipul este configurabil
Majoritatea aparatelor de măsură au un bip care vă anunță când măsurarea este reușită. Acest lucru poate fi foarte util atunci când lucrați în medii zgomotoase, dar poate fi, de asemenea, deranjant dacă trebuie să reduceți zgomotul la minimum.
Prin urmare, este important să puteți opri sunetul oricând doriți.
În mod similar, există dispozitive mai avansate care variază sunetul bipului în funcție de tipul de măsurare pe care îl efectuați, indiferent dacă acesta provine din spatele sau din fața aparatului.
Un afișaj bine retroiluminat
Așa cum telefoanele mobile au afișaje retroiluminate și multe alte instrumente electronice le includ, există contoare care sunt echipate chiar cu mici senzori de lumină care atenuează sau accentuează iluminarea afișajului în funcție de lumina ambientală pe care o primesc.
Este ca atunci când treceți de la utilizarea telefonului mobil în dormitor, după ce tocmai ați venit de la lumina zilei: ecranul își reduce automat luminozitatea.
Acest lucru poate fi deosebit de util atunci când lucrați în aer liber și vă mutați imediat în interior.
Cu un afișaj retroiluminat, cu senzor de lumină, vă asigurați că puteți vedea bine la soare și că nu vă ardeți pupilele cu un ecran excesiv de luminos în mediile mai întunecate.
Grad de protecție IP54
Dacă ați cumpărat deja alte instrumente electronice sau dacă sunteți puțin atent la specificațiile smartphone-ului, tabletei, camerei de acțiune, ceasurilor sportive și multor alte dispozitive, probabil că acest termen vă va suna familiar.
Protecția IP se referă la gradul în care un dispozitiv este rezistent la pătrunderea particulelor solide, cum ar fi praful și murdăria, sau a apei. În multe cazuri, cele mai ieftine modele pot oferi un grad de protecție IP40 - foarte scăzut - deoarece sunt destinate utilizării casnice și cerințelor reduse.
Cu toate acestea, dacă luați un dispozitiv de calitate acasă sau în atelierul dumneavoastră, care va fi folosit și abuzat mult timp și doriți ca acesta să dureze mult timp, vă recomand să nu vă mulțumiți cu nimic mai puțin de IP54.
Cu această clasificare veți avea protecție împotriva umezelii și a prafului, astfel încât nu va trebui să vă faceți prea multe griji dacă lucrați în medii umede sau dacă aparatul primește ceva praf, particule de murdărie, rumeguș sau orice alt praf
Cu toate acestea, dacă sunteți un profesionist și intenționați să folosiți aparatul de măsură în medii industriale active, cum ar fi șantierele de construcții sau renovări, este mai bine să vă blindați din toate părțile și să optați pentru un echipament cu clasificare IP65.
Aceste modele vor rezista la cantități mari de praf, murdărie și alte particule solide care se găsesc cu ușurință în mediile industriale, de construcții sau în construcții. De asemenea, rezistă la jeturi directe de apă, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că dispozitivul se va uda.
Trebuie să fie capabil să reziste la temperaturi extreme
Când vorbesc despre un interval de temperatură realist, vorbesc serios. Imaginați-vă că veți lucra în Sevilla, unde temperaturile de vară pot ajunge până la 35º și chiar mai mult, sau că veți lucra în Țara Bascilor, unde temperaturile de iarnă pot coborî sub zero grade.
Nu toate aparatele de măsură pot rezista la astfel de condiții, așa că vă sfătuiesc să alegeți un aparat care să le suporte fără probleme, adică unul care să nu prezinte erori de măsurare la temperaturi scăzute și să nu se supraîncălzească în timpul verii.
Modelele cu cea mai mare rezistență la temperatură pot funcționa fără probleme între -10 și 50 °C.
Garanție de cel puțin 2 ani
Este la fel de simplu ca și cum ai avea puțină liniște sufletească. Dacă ați cumpărat deja un aparat nou și ați decis să vă cheltuiți banii pe el, atunci un lucru normal și rezonabil este să doriți să vă protejați investiția.
În acest scop, merită să vă asigurați că garanția inclusă în echipament este de cel puțin doi ani. Nu se știe niciodată când poate apărea un defect de fabricație în dispozitiv, iar aceste instrumente ar trebui să fie construite pentru a rezista.
Ca un sfat general, citiți partea în care se vorbește despre condițiile de returnare și acoperirea reparațiilor, deoarece acesta este cel mai important lucru cu care mulți oameni au probleme atunci când solicită o garanție, deoarece nu au citit cu atenție înainte de a cumpăra.
Suport metalic pentru trepied
În unele aplicații de precizie este necesar să se facă unele calcule exacte pentru a ajuta la determinarea distanțelor cu cea mai mică marjă de eroare, cum ar fi calculele pitagoreice sau măsurarea înălțimilor.
În aceste cazuri, este necesar să aveți un trepied bun pentru a ține dispozitivul ferm într-un singur loc pentru a evita erori de măsurare teribile.
Acum, când spun că trebuie să fie un trepied bun, mă refer la faptul că partea care se conectează la aparat trebuie să fie din metal, deoarece cele din plastic se deteriorează ușor, se izolează sau, în unele cazuri, se sparg și se rup sub presiune.
Preț
După cum am menționat anterior, aparatele de măsură cu laser sunt foarte variate în ceea ce privește caracteristicile și capacitățile lor.
La fel cum există cele cu ecrane sofisticate cu iluminare din spate și senzori de lumină, există și cele cu ecrane LCD simple, fără o extensie pentru a măsura corect colțurile sau chiar cu diverse funcții pentru a efectua măsurători complexe și calcule pitagoreice foarte precise.
Nu mai este nevoie să spunem că aceste modele mai avansate vă vor costa ceva mai mult, așa că, așa cum pot exista contoare de aproximativ 40 sau 50 de euro, veți vedea, de asemenea, câteva care depășesc 100 de euro și unele care depășesc chiar și bariera de 1000 de euro.
Dar nu vă speriați, nu trebuie să cumpărați un aparat de măsură de 1000 de euro pentru a avea precizie și durabilitate, deoarece chiar și cele mai ieftine modele pot oferi măsurători de înaltă calitate și destul de fiabile.
Cu toate acestea, vă recomand să urmați lista mea de comparație pentru a nu fi dezamăgiți de modele ieftine care nu se ridică la înălțime.
Utilizare în interior sau în exterior
Deși la prima vedere poate părea că acest lucru nu contează prea mult, adevărul este că este esențial să evaluați utilizarea pe care o veți da dispozitivului.
În funcție de faptul că îl veți folosi în interior sau în exterior, va trebui să vă asigurați că are anumite caracteristici, cum ar fi o rezistență ridicată la praf și umiditate, capacitatea de a măsura distanțe mai mari de 90 m, un afișaj mai puternic cu iluminare din spate sau chiar un anumit tip de trepied.
Există modele care pot funcționa perfect pentru ambele scenarii, deși multe dintre ele sunt potrivite doar pentru utilizarea în interior, deoarece măsoară distanțe foarte scurte sau pentru că nu au protecție împotriva intemperiilor.
Capacitate de măsurare
Prin aceasta mă refer la distanțele pe care dispozitivul este capabil să le măsoare, deoarece în anumite situații, cum ar fi construcțiile sau clădirile în aer liber, este posibil să aveți nevoie de o capacitate mai mare de 200 m, în timp ce pentru renovări simple în case mai mici, o rază de măsurare de 60 sau 90 m poate fi suficientă.
Acestea fiind spuse, nu numai că ar trebui să evitați să cumpărați un dispozitiv care nu este capabil să măsoare distanțele de care aveți nevoie, dar ar trebui să evitați și dispozitivele care măsoară distanțe prea mari în comparație cu ceea ce aveți cu adevărat nevoie.
Chestia este că aparatele de taxare la distanță tind să fie mai scumpe, așa că nu are rost să cheltuiți bani în plus pe ceva de care nu veți avea nevoie.
Avantajele contorului laser
Uneori vă puteți întreba de ce nu folosiți o bandă de măsură sau un alt instrument de măsurare manuală și, deși acestea pot fi mai ieftine și necesită mai puțină atenție și cunoștințe, le lipsesc multe lucruri pe care un bun contor laser le poate oferi.
De fapt, acestea se numără printre cele mai importante instrumente pentru diferiți profesioniști din viața reală, cum ar fi inginerii civili, șefii de șantier sau chiar în timpul lucrărilor de remodelare și chiar de demolare.
Iată ce văd aceștia și alți profesioniști în acest tip de instrument:
- Sunt foarte precise
Unul dintre punctele forte ale acestor dispozitive este nivelul de precizie.
Doar că metrii se pot îndoi sau contracta în timp ce îi folosești, generând diferențe importante între distanța pe care o măsori și ceea ce se află în realitate în spațiu, la fel cum și aparatele de măsură cu ultrasunete pot da greș din cauza interferențelor, a obstacolelor care stau în calea undelor sonore și așa mai departe.
Imaginați-vă că vă extindeți o parte a casei sau că instalați o nouă bucătărie sau dulapuri.
Dacă ați făcut o măsurătoare greșită, ați putea ajunge să ocupați un spațiu pe care nu ar fi trebuit să îl ocupați sau ați putea chiar să descoperiți că ați cumpărat aparate sau dulapuri care nu sunt compatibile cu dimensiunile bucătăriei dumneavoastră.
Acesta este doar un exemplu, dar se poate întâmpla în orice mediu și scenariu pe care vi-l puteți imagina.
Cu calibrele cu laser puteți profita de acel fascicul de lumină puternic, intens și precis, care vă permite să citiți distanțele în linie dreaptă și astfel să oferiți cele mai precise măsurători pentru proiectele și lucrările dumneavoastră.
Atunci când folosiți calibre cu laser, vă veți da seama cât de mult vă pot ajuta să accelerați munca și să o terminați la timp.
Este vorba de faptul că fiecare măsurătoare va fi la fel de rapidă ca și blocarea dispozitivului în poziție, apăsarea unui buton și citirea rezultatelor.
Tot acest timp economisit vă va permite să efectuați măsurători foarte rapid, ceea ce este foarte apreciat atunci când lucrați în zone foarte mari, unde trebuie să măsurați mai multe distanțe.
În afară de aceasta, veți putea acorda mai multă atenție altor sarcini și astfel veți obține rezultate mai bune. Vă spun că de ceva vreme mă ocup de bricolaj și renovări de casă.
Destul cu căutarea benzii de măsurat, fixarea ei la un capăt și extinderea ei până la celălalt, având grijă să nu fie îndoită sau curbată, calculând acel milimetru în plus care scapă de pe bandă sau revenind pentru a o fixa din nou în acel prim punct pentru că s-a desprins.
Nu va trebui să cereți nici unui alt coleg să vă ajute să îl țineți la un capăt, astfel încât să puteți utiliza mai eficient forța de muncă de care dispuneți.
În timp ce dumneavoastră fixați contorul și înregistrați rezultatele, partenerul dumneavoastră poate tăia piese, picta sau face orice altă activitate importantă.
Puteți face și alte lucruri în timp ce efectuați măsurători, deoarece veți avea nevoie doar de o singură mână pentru a acționa dispozitivul, astfel încât cealaltă mână să poată lua notițe sau să țină un alt instrument.
Pentru a utiliza unele instrumente, spațiul trebuie să fie iluminat corespunzător, astfel încât acestea sunt puțin sau deloc utile în medii întunecate sau foarte întunecate.
Acest lucru vă poate limita un pic și nu vă va permite să lucrați liber în orice tip de mediu, ceea ce este o adevărată pacoste.
Dacă doriți să aveți versatilitatea și ușurința de a lucra în aproape orice cadru, distanțmetrele cu laser sunt cu siguranță cea mai bună opțiune, deoarece fasciculele de lumină laser nu necesită iluminare.
În același timp, cele mai bune de pe piață vin cu ecrane retroiluminate, astfel încât să puteți opera dispozitivul și să citiți cu ușurință rezultatele, indiferent de nivelul de iluminare în care lucrați.
- Spuneți adio obstacolelor
Când faceți reparații sau construcții, trebuie să vă gândiți adesea la obstacolele care ar putea fi în cale.
Nu mă refer la reduceri de buget sau la termene ratate, ci la obiecte sau structuri care pot împiedica măsurătorile, cum ar fi țevile din bucătărie. Ei bine, dacă folosiți un bun aparat de măsurare a distanței cu laser, aveți nevoie doar de o linie dreaptă, fără obstacole, pentru a măsura cu precizie de la un punct la altul.
Învață cum să folosești distanțometrele cu laser
Ți-am oferit deja câteva informații despre cum să folosești aceste dispozitive, dar pentru a nu lăsa loc de îndoială, îți voi explica în detaliu modul corect de utilizare, astfel încât să poți profita la maximum de ele.
Pentru a face măsurători simple ale distanței, tot ce trebuie să faceți este să stabiliți o linie vizuală clară, fără obstacole sau obiecte în cale.
La un capăt ar trebui să fie poziționat contorul, iar la celălalt capăt ar trebui să existe un perete sau o altă structură solidă pentru ca fasciculul să ricoșeze și să se întoarcă direct la dispozitiv.
Acum, în cazul în care distanța pe care doriți să o măsurați se află într-un punct în care nu există niciun obstacol solid, cum ar fi centrul exact al unei încăperi, puteți plasa întotdeauna o structură din plastic care poate reflecta laserul.
Apoi, tot ce trebuie să faceți este să apăsați un buton și, aproape ca prin magie, obțineți măsurarea.
Dacă doreați o simplă citire a distanței, sunteți gata.
Dar dacă doriți să continuați și să efectuați o măsurătoare mai complexă, cum ar fi suprafața sau volumul unui sit, puteți face și acest lucru și să utilizați funcțiile mai avansate ale aparatului de măsură.
Nu uitați că fiecare model este diferit și nu toate oferă aceleași funcții și calcule, așa că asigurați-vă că citiți manualul înainte de utilizare și, mai ales, citiți cu atenție specificațiile produsului înainte de a-l cumpăra. Nu vreți să luați unul fără funcțiile de care aveți nevoie.
Întrebări frecvente
Ce este un aparat de măsură cu laser?
Este un instrument electronic care trimite un impuls de lumină laser către țintă și care, la rândul său, măsoară timpul necesar pentru ca reflexia să se întoarcă, cu o precizie de É3 mm pentru distanțe de până la 30 m. Procesorul său versatil permite dispozitivului să adune, să scadă, să calculeze suprafețe, volume și să le trianguleze.
Măsurătorile laserului sunt exacte?
Majoritatea acestor dispozitive au o precizie de 0,003 sau 0,001 până la 9,1 metri; în acest sens, pentru estimarea de bază, majoritatea aplicațiilor de măsurare a distanței cu laser vor funcționa foarte bine cu o precizie de 0,003m.