Televizor led

svg%3E

Să ai un televizor vechi acasă este unul dintre cele mai mari coșmaruri, nu numai pentru că nu te poți bucura de cele mai bune programe, ci și pentru că pierzi conversațiile cu colegii care au un televizor inteligent. Din fericire, aceste probleme se termină odată ce avem cel mai bun televizor LED în sufragerie.
Știu, de asemenea, că nu este o sarcină ușoară. Simpla parcurgere a culoarelor magazinelor de electrocasnice ne arată că există o mulțime de versiuni ieftine.
Dar nu vă faceți griji, aici vă voi explica tot ce trebuie să știți pentru a intra odată pentru totdeauna în revoluția ecranelor plate.

Cele mai bune televizoare LED

Care este cel mai bun televizor LED?

Întrebarea este una dificilă, mai ales că depinde de bugetul dvs. și de factorii suplimentari pe care doriți să îi încorporați, cum ar fi funcționalitatea inteligentă sau intrările.
Cu toate acestea, pentru a aduce calitatea pe ecran, trebuie doar să alegeți o dimensiune bună și un sistem cu o garanție de înaltă definiție. Acest factor include funcții de vizionare îmbunătățite, ecrane anti-zgomot, atenuare locală, puncte cuantice și intrări adaptate.
Dacă sunteți confuzi de acești termeni de specialitate, vă voi explica mai bine aspectele tehnice la final, pentru a nu vă lăsa înșelați în materie de tehnologie. Deocamdată, vă voi prezenta opțiunile mele preferate de pe piață în prezent.
Iată cele mai bune televizoare LED:

1. Televizor LED LG de 55 inch 4K Ultra HD

Rezoluție înaltă
svg%3E

Vezi pretul Emag


Aceasta este una dintre cele mai recente inovații de la LG pe care o puteți cumpăra. Este un televizor cu led de 55 inch, o dimensiune incredibilă pentru o cameră de familie sau pentru amenajarea unui home cinema sau a unui studio sportiv. Pentru mine, cel mai bun lucru a fost claritatea imaginii și distanța mare de vizualizare din colțuri. De asemenea, are ieșiri către mai multe dispozitive și medii, de la wifi hdmi, USB la LAN.
Sunetul poate fi singurul său dezavantaj, deoarece are doar 2 canale, dar dacă este extins cu un adaptor surround, poate suna foarte bine în 7.1 canale.

2. Toshiba 55-inch full HD LED Smart TV

Include conexiune Wifi
svg%3E

Vezi pretul Emag


În ciuda faptului că nu este cel mai ieftin , este un raport calitate-preț excelent, deoarece acest format este o adevărată explozie. Este o achiziție pe care nimeni nu o va regreta.
Acest televizor este perfect pentru a fi configurat și a începe să fie utilizat în minutul următor. În primul rând pentru că asamblarea și controlul său sunt foarte intuitive, greutatea este destul de redusă, iar monitorul ocupă puțin spațiu chiar și cu baza. Și în al doilea rând, pentru că include toate programele și calitățile pe care le puteți cere pentru a viziona filme, sport și a vă bucura de camera de zi la domiciliu: Bluetooth, Netflix, Dvb-T2, hdmi și 2 intrări USB.

3. TD Systems Televizor LED Smart HD de 50 inch

Foarte ușor de utilizat
svg%3E

Vezi pretul Emag


Această versiune este mai simplă decât cele anterioare, dar nu dezamăgește dacă ceea ce căutați este o calitate bună a imaginii Full HD 1080p și un sunet puternic. Pe scurt, funcționează perfect pentru orice redare multimedia .
Este un televizor inteligent, cu un meniu Android foarte fluid, deși poate fi actualizat dacă vă place să fiți pe ultima generație. O caracteristică excelentă a acestui model este că are 3 ieșiri hdmi, astfel încât puteți conecta mai multe console de jocuri video în același timp. Toate acestea îl fac să fie o alegere excelentă pentru o cameră de copii.

4. Televizor LED plat Full HD Samsung de 40 de inchi

Cu Wide Color Enhancer și Clean View
svg%3E

Vezi pretul Emag


Este un produs de gamă medie care își îndeplinește perfect funcțiile și asta include și faptul că are o calitate audiovizuală de 10. Are intrare USB și rezoluție 1920 x 1080. Performanțele sale sunt îmbunătățite de două caracteristici care îi conferă un contrast bun, culori realiste și mai puțin zgomot pe ecran.
Nu este un Smart TV, dar structura sa extra plată și definiția înaltă nu lasă prea mult de dorit în fața celor mai recente inovații din acest comparativ.

5. Televizor LED HKC 40-inch HD Triple Tuner LED

11 intrări auxiliare
svg%3E

Vezi pretul Emag


Nu se poate încheia decât cu un astfel de model, care garantează o vizionare bună pentru orice utilizator, dar la un preț mai mult decât accesibil pentru aceste dispozitive tehnologice. Are un meniu de bază, dar puterea imaginii este de cea mai bună calitate posibilă.
Marele său avantaj este că are o eficiență energetică A care atinge un consum de energie de 61 de wați în timpul funcționării. Este destul de eficient și stabil în performanțele sale și are intrări pentru mai multe dispozitive în același timp, fiind compatibil cu standardele internaționale și cu viitoarele sisteme de operare datorită codecului video H.265.

Televizor LED vs. televizor LCD

svg%3E


Deși există încă multă confuzie pe piață , aceste televizoare nu ar trebui să fie o problemă atât de mare pentru noi atunci când ne renovăm casa. De ce? Pentru că un model LED este de fapt doar un design specific al unui televizor LCD. Da, vă spun că este vorba de aceeași tehnologie.
Acest sistem este doar panoul de afișare cu cristale lichide (LCD), o soluție care este plasată între două folii polarizante și care funcționează ca niște mici obloane care sunt aliniate pentru a lăsa lumina să treacă sau pentru a o bloca.
Ideea este că tehnologia LCD inițială nu mai există. Acele televizoare foloseau lămpi fluorescente cu catod rece pentru a asigura iluminarea de fundal, o viziune care a fost acum înlocuită de diode emițătoare de lumină mai mici și mai eficiente, cunoscute sub denumirea populară de becuri LED.
Și astfel, în prezent, toate televizoarele cu tehnologie LCD folosesc de fapt LED-uri pentru a ilumina ecranul .

Lumina de fundal

De-a lungul anilor, instrumentele tehnice au evoluat, iar televizoarele cu LED nu fac excepție. Aceste dispozitive sunt prezente în diferite tipuri de iluminat, care este zona responsabilă pentru a da o calitate bună.
Aceste stiluri sunt: iluminare din spate CCFL, iluminare din spate cu LED-uri cu matrice completă și iluminare marginală cu LED-uri.

Retroiluminare CCFL

Aceasta este cea mai ieftină și mai veche tehnologie. Aceasta implică prezența unor becuri fluorescente cu catod rece în interiorul ecranului cu cristale lichide. Aceste lămpi luminează sticla în mod uniform și puternic, oferind un aspect luminos uniform pe toată imaginea proiectată.
Unul dintre principalele lor dezavantaje este faptul că, în trecut, acestea creau televizoare mai grele, deoarece CCFL-urile sunt mult mai groase decât LED-urile, motiv pentru care majoritatea televizoarelor LCD de primă generație tind să fie mai late.
Odată cu evoluția științifică, LED-urile au ajuns să domine iluminarea sticlei, atât în procesul de atenuare locală, cât și în cel de atenuare a marginilor.

Ce este reglajul local?

După explicație, veți avea îndoieli în legătură cu această tehnologie, așa că vă voi spune cum funcționează, astfel încât să deveniți un expert în conținut multimedia mașini și suporturile acestora.
Acest aranjament este o ajustare care a fost făcută la iluminarea din spate a sticlei pentru a produce contraste și negre mai bune, o problemă comună care l-a îndepărtat de claritatea televizoarelor cu plasmă sau OLED , care sunt mai vii prin natura lor.
Atunci când se amestecă o imagine cu zone întunecate și foarte luminoase, LED-urile produceau lumină reziduală care diminua negrul și profunzimea părților întunecate. Acest lucru s-a datorat faptului că, așa cum am spus, panourile de lumină LED au iluminat întregul ecran cu aceeași putere.
Astfel, atenuarea locală împarte lumina de fundal în zone pentru a atenua într-un mod concentrat partea care trebuie să fie mai neagră în imaginea finală. În acest fel, culorile nu vor avea lumină reziduală din cauza luminozității altor zone.

Iluminare de fundal cu matrice completă și iluminare locală directă

În acest caz, ne vom referi la două aranjamente similare care sunt făcute pentru a umbri iluminarea. Stilul full-array constă în faptul că becurile cu LED-uri sunt mai îndepărtate unul de celălalt în cadrul matricei de afișare și, astfel, interferează mai puțin între ele.
Acest feedback are la rândul său o atenuare locală care oferă un contrast precis. Cu toate acestea, scade numărul total de LED-uri, astfel încât finețea poate eșua atunci când există o mulțime de detalii în imagine.
În schimb, o atenuare locală directă cuprinde seria de LED-uri pe întregul ecran, luminozitatea și contrastul fiind mai bune decât în cazul formatelor edge-to-edge.
Pentru a face lucrurile mai clare, iată un punct cheie care m-a ajutat să înțeleg cum funcționează acest lucru: cu cât există mai multe lumini, cu atât mai multe zone sunt iluminate individual și, prin urmare, cu atât mai bună este calitatea imaginii.

Iluminarea marginilor

Pentru a încheia cu descrierile tehnice, aș dori să explic acest alt format pe care îl veți întâlni la unele mărci. Acesta este un proces de iluminare complet diferit și se caracterizează prin amplasarea becurilor LED, care, după cum vă puteți imagina din denumire, se află la marginea monitorului.
Dacă vă amintiți explicația de mai sus despre stratul de cristale lichide, care este responsabil pentru diluarea iluminării într-o imagine continuă, veți ști că acest panou primește lumina din partea de jos sau din spatele televizorului și că acolo se produce schimbarea.
Prin plasarea luminii LED în zona perimetrală a panourilor polarizate, imaginea este proiectată în blocuri sau benzi subtile care pot provoca zone cu tonuri deschise în zone care ar trebui să fie întunecate.
În aceste formate, întunecarea locală nu este la fel de eficientă pentru întreaga imagine. Cu toate acestea, aș dori să subliniez faptul că aceste modele sunt foarte bine atenuate. Nu vă gândiți deci că, având iluminarea pe margini, veți vedea o franjuri puternice pe laturi și o luminozitate mai mică în centru, deoarece acest lucru nu se întâmplă.

OLED și QLED

Aceste acronime sunt, de asemenea, frecvente în căutările pentru televizoarele cu LED-uri: am dat peste ele și prima dată am ajuns să fiu foarte confuz, așa că vreau să le clarific rapid.
În primul rând, o să vă spun că acestea sunt vârf de gamă în ceea ce privește calitatea și de înaltă definiție, sunt cu un pas peste un televizor LED, atât ca preț, cât și ca divertisment.
Termenul OLED, deși sună asemănător cu cel al televizoarelor în cauză, se referă la o iluminare diferită. În aceste dispozitive se utilizează panouri de compuși organici de dimensiunea unui pixel, care sunt iluminate de electricitate. Aceste ecrane sunt ecrane cu 'diode organice emițătoare de lumină'.
Pe de altă parte, tehnologia QLED este, de fapt, un model premium de LED LCD dezvoltat de Samsung care utilizează puncte cuantice, un material care echilibrează mai bine gama de roșu, verde și albastru. QLED oferă o gamă dinamică înaltă mai bună și o gamă de griuri mai profundă.

Tipuri de televizoare cu LED-uri

Edge-lit

Acestea sunt acele formate în care becurile cu LED-uri se află pe marginea exterioară a pătratului care formează monitoarele și sunt răspândite prin ghidaje de difuzie a luminii.
Partea bună este că formatul este foarte subțire și este mai bun pentru televizoarele curbate . Pe de altă parte, dezavantajul său este că negrele nu sunt la fel de adânci.

Iluminare directă

Un stil care utilizează lumina LED ca fundal complet al ecranului pentru a oferi o matrice directă de luminozitate.
Atunci când becurile se află în fundalul ecranului, ele activează imaginea însăși. Acest factor le permite să utilizeze un sistem de atenuare sau de atenuare locală, care este pur și simplu capacitatea de a opri un LED într-un anumit mod pentru a obține o culoare mai închisă.
În cazul în care există o astfel de atenuare, produsul este prevăzut cu o etichetă suplimentară, în caz contrar fiind clasificat ca fiind 'cu aprindere directă'.

Avantajele televizorului LED față de LCD-ul standard

Noua tehnologie LED este mult mai modernă și cu o viziune îmbunătățită față de primele LCD-uri care au apărut și pe care le avem și acum ca referință.
Unul dintre cele mai bune avantaje este faptul că se utilizează mai puțină energie și nu se folosește mercur în sistemul de iluminare din spate. Acești factori îl fac mai ecologic, un pas pe care îl fac multe companii de tehnologie.
Saturația este mai echilibrată, iar lumina neagră este mai clară, deoarece nu există scurgeri de lumină în alte zone. Acesta este unul dintre cele mai bune progrese, deoarece la vechile LCD-uri aceasta era cea mai mare problemă.

LED și puncte cuantice

Acesta este un nou strat de nanoparticule artificiale care este intercalat între panoul cu cristale lichide și becurile din spate sau de pe margine pentru a oferi o performanță și o dimensiune mai bune culorilor.

Utilizarea LED-urilor în videoproiectoarele DLP

LED-urile pot fi, de asemenea, utilizate în videoproiectoarele pentru a le face mai compacte și cu tonuri mai realiste. Pentru aceasta, în loc de o lampă tradițională, sursa de lumină este un LED care descompune lumina de la micro oglinzile care alcătuiesc cipul proiectorului în elementele sale roșii, albastre și verzi și o răspândește în direcția unui ecran fix extern.
În acest fel, se poate obține o calitate similară cu cea a unui televizor 4k de 65 de inch într-un proiector portabil.

Ce este un televizor LED?

Formatul se referă la diodele emițătoare de lumină care sunt sursa culorii și a imaginii reale pe care o vedem pe ecran.

Merită să o cumpărați?

De-a lungul anilor, această tehnologie a devenit foarte accesibilă și reprezintă o îmbunătățire pentru sistemele audio-vizuale de acasă, având dimensiuni de la 32 inci până la 70 de inci și reprezentând un raport calitate-preț excelent.

Cum sunt utilizate LED-urile în tehnologia LCD?

În funcție de tipul de televizor pe care îl cumpărăm, LED-urile pot fi folosite pe spatele sau pe partea laterală a ecranului.
Această diferență este reflectată în imagine, dar din punct de vedere funcțional ele joacă același rol de iluminare a unui panou intermediar de cristale lichide care face ca filmul să fie continuu, astfel încât să putem vedea corect și cu o bună claritate.

Caracteristicile televizoarelor LCD cu iluminare din spate cu LED-uri

Principalii factori care definesc un televizor cu tehnologie LED sunt:

  • Negri vii
  • Contraste mai profunde
  • Luminozitate controlată, dar mai puternică în imagini clare și vii.
  • O grosime mai mică și o greutate mai mică în structura generală a setului
  • Mai multe unghiuri de vizualizare, fără distorsionarea culorilor, a formelor sau a profilelor ciudate de strălucire
  • O durată de viață mai lungă
  • Un consum mai mic de energie electrică

Avantajele achiziționării unui televizor cu LED-uri

Sunt cea mai accesibilă alternativă pentru a duce echipamentul de acasă la un format superior, cu o calitate mai bună și chiar pentru a încorpora funcții inteligente. Acestea sunt luminoase, colorate și frumoase, astfel încât nu dezamăgesc niciodată în ceea ce privește vizionarea și, în același timp, reduc problemele de zgomot, diviziunile cu o uniformitate caracteristică.

Dezavantajele deținerii unui televizor cu LED-uri

Deși pot avea aceeași fluiditate a mișcărilor, profunzime a culorilor și raporturi de contrast, este sigur că o plasmă va fi mai realistă și cu un grad mai mare de claritate decât orice LED pe care îl veți găsi.
Cu toate acestea, este de asemenea adevărat că acestea din urmă vor fi mai scumpe, așa că, dacă nu vă puteți permite, o modalitate excelentă de a vă apropia de gama înaltă este un LED cu ecran plat de format mare și ușor de navigat.