Tensiometru

tensiómetros-de-brazo-con-mejor-precio

Obținerea celui mai bun tensiometru digital pentru brațul superior este un lucru pe care și l-ar dori orice persoană preocupată de sănătate. Cu toate acestea, există un alt sector al populației care este, de asemenea, adesea interesat să cumpere un tensiometru pentru acasă: sportivii.

Fiecare pentru motivele sale, adevărul este că vom căuta întotdeauna anumite caracteristici pe care aceste dispozitive le includ, cum ar fi măsurarea fiabilă a pulsului, a sistolei și a diastolei.

Folosiți-l zilnic, dacă vă recomandă un medic, dar și după o activitate fizică la care nu sunteți obișnuită, mai ales dacă ați suferit o criză de hipertensiune sau ați leșinat.

În plus, dacă vrem să găsim cel mai bun tensiometru de casă, ar trebui să ne uităm și la alte aspecte, cum ar fi dimensiunea, forma și greutatea dispozitivului, dimensiunea afișajului, numerele și butoanele, dimensiunea manșetei, avertismente ușor de identificat în caz de aritmie sau hipertensiune etc.

Cele mai bune monitoare digitale de tensiune arterială pentru brațul superior

Care este cel mai bun monitor digital de tensiune arterială pentru brațul superior?

Am selectat pentru dvs. monitoarele de tensiune arterială pentru brațul superior cu cel mai bun raport calitate-preț de pe piață.

Toate acestea au sistemul de evaluare fiabil al Organizației Mondiale a Sănătății. În plus, deoarece măsurarea tensiunii arteriale este ceva pentru persoanele în vârstă, am selectat modele cu butoane mari și operare ușoară, precum și cu afișaje cu LED-uri unde măsurătorile pot fi citite perfect.

Iată cele mai bune tensiometre pentru brațul superior:

1. Tensiometru digital pentru brațul superior Medisana 51152

41StmgRwL7L

Vezi pretul Emag

Setul are un dispozitiv argintiu și negru care măsoară 26,5 x 22,5 x 19,5 cm și cântărește 798 g și o manșetă care poate acoperi brațe cu diametrul cuprins între 22 și 30 cm.

Are un ecran mare care afișează o varietate de date, cum ar fi pulsul, data, ora, sistole, diastole și două butoane. În plus, este prevăzut cu o husă pentru depozitare și transport ușor.

Funcționează cu 4 baterii AA incluse, dar dacă preferați, îl puteți conecta la rețeaua electrică, deoarece este prevăzut cu o priză în acest scop.

Are o memorie pentru 60 de măsurători și 2 utilizatori și detectează și avertizează asupra aritmiilor.

Ce ne place

 • Oprire automată după 1 minut fără utilizare.
 • Funcția semaforului indică într-un mod foarte vizual dacă tensiunea arterială este ridicată, scăzută sau normală în conformitate cu standardele OMS.

Ce nu ne place

 • Este cam mare și cam greu în comparație cu celelalte.

2. Aparat digital de monitorizare a tensiunii arteriale la nivelul brațului Omron M3 intellisense

419L8LIJSKS

Vezi pretul Emag

Omron M3 este un aparat digital de monitorizare a tensiunii arteriale la nivelul brațului cu detectare a pulsului aritmic, validat clinic, cu un dispozitiv alb care măsoară 10,7 x 7,9 x 14,1 cm și cântărește 281 g și o manșetă care permite acoperirea brațelor cu diametrul cuprins între 22 și 42 cm.

Afișajul de dimensiuni medii este înclinat pentru o vizualizare ușoară. Dispozitivul este foarte intuitiv, deoarece utilizează foarte puține comenzi. În plus, poate fi depozitat în propria husă de transport, care este inclusă.

Este alimentat cu 4 baterii AA, care sunt incluse, și poate fi conectat la rețeaua electrică prin intermediul unei prize furnizate.

Poate stoca 60 de măsurători, cu data și ora, și vă avertizează dacă tensiunea arterială este prea mare.

Ce ne place

 • Dimensiunile sale mici sunt perfecte pentru a fi purtate în geantă, ceea ce poate fi necesar pentru unele persoane.
 • Este foarte ușoară, ideală pentru persoanele în vârstă.
 • Detectează mișcările corpului.

Ce nu ne place

 • Preț puțin mai mare decât celelalte produse din top.

3. Tensiometru pentru brațul superior Ecomed BU-90E

41jlnkI0biL

Vezi pretul Emag

Setul include un dispozitiv alb și gri care măsoară 13 x 10,9 x 6 cm și cântărește 599 g și o manșetă adaptabilă la toate tipurile de brațe.

Are un afișaj de dimensiuni medii capabil să afișeze datele privind tensiunea arterială (puls, sistole și diastole), precum și data, ora și nivelul bateriei, și trei butoane pentru o utilizare intuitivă. De asemenea, este prevăzut cu o husă ajustabilă din material textil pentru depozitare și transport.

Funcționează cu 4 baterii AA incluse.

Poate stoca până la 90 de măsurători pentru 2 persoane și este capabil să detecteze aritmiile și să vă avertizeze.

Ce ne place

 • O amintire mai mare decât toate celelalte.
 • Se oprește automat după 90 de minute de neutilizare.
 • Material de calitate (microfibră moale).
 • Puteți regla temperatura manșetei cu 3 niveluri.

Ce nu ne place

 • Designul dispozitivului ar putea fi îmbunătățit, mai ales în comparație cu culoarea frumoasă și atingerea moale a manșetei.

4. Omron M7 Intelli IT Tensiometru digital pentru brațul superior

412LlHwDtaS

Vezi pretul Emag

Omron M7 Intelli este unul dintre cele mai avansate tensiometre digitale disponibile pe piață. Setul are un dispozitiv mic și ușor de culoare alb-negru și o manșetă care permite acoperirea brațelor cu un diametru de până la 30 cm.

Are un mic afișaj pe care puteți vedea pulsul, sistole și diastole și un singur buton, ceea ce face ca funcționarea să fie foarte simplă.

Funcționează cu 4 baterii AA, care nu sunt incluse.

Ce ne place

 • Utilizare foarte ușoară, cu ajutorul unui singur buton.
 • Un preț foarte interesant.

Ce nu ne place

 • Nu stochează măsurători.
 • Manualul este redactat în limba engleză.

5. Monitor de tensiune arterială pentru brațul superior Braun ExacFit 3 pentru uz casnic

41zJDPG5M6L

Vezi pretul Emag

Setul include un dispozitiv alb și gri care măsoară 15 x 10 x 4,5 cm și o manșetă care acoperă brațele cu diametrul cuprins între 30 și 42 cm.

Are un afișaj de dimensiuni medii, ușor înclinat, care facilitează vizualizarea celor trei măsurători obținute (sistole 60-260, diastole 40-199 și puls 40-180) și două butoane foarte mari care oferă o manevrabilitate excelentă. De asemenea, este prevăzut cu o husă pentru depozitare și transport ușor.

Alimentat cu 4 baterii AA de 1,5 V.

Are o memorie pentru 60 de măsurători și 2 utilizatori, detectează și avertizează asupra aritmiilor și asupra începerii și încheierii măsurătorii.

Ce ne place

 • Brațara sa extra-lungă de la 30 la 42 cm.
 • Oprire automată după 1 minut de neutilizare, ceea ce economisește multă energie din baterie.

Ce nu ne place

 • Calitatea materialelor ar putea fi mai bună, deși este foarte adecvată în raport cu prețul produsului.

Ce este un tensiometru digital pentru brațul superior?

tensiometro-digital-de-brazo

Cunoscut și sub numele de sfigmomanometru, este acel dispozitiv pe tot parcursul vieții pe care medicul dumneavoastră îl folosește pentru a vă măsura tensiunea arterială. Bineînțeles, în acest caz vorbim despre cele mai moderne, digitale, care funcționează cu afișaje convenabile și comenzi mai precise. Medicul nu mai trebuie să asculte cu atenție fiecare bătaie a inimii și să le numere pe loc pentru a determina tensiunea arterială.

Tensiometrele digitale pentru brațul superior au o manșetă gonflabilă care se înfășoară în jurul brațului și se umflă pentru a vă crește ritmul cardiac. Apoi, o supapă eliberează toată presiunea și oferă citirile corespunzătoare pe afișajul dispozitivului. La multe modele se poate atașa și un stetoscop pentru a asculta bătăile inimii.

Acum, cum funcționează? Să vedem, atunci când inima pompează sânge, presiunea crește și este generată așa-numita presiune sistolică. Presiunea scade apoi pe măsură ce inima se pregătește pentru o nouă bătaie, producând presiunea diastolică. Ceea ce face un sfigmomanometru este să crească presiunea în braț pentru a depăși presiunea sistolică și a opri fluxul de sânge. Atunci când aerul din manșeta gonflabilă este eliberat și presiunea din manșetă este egală cu presiunea sistolică, sângele începe să curgă.

Acesta este momentul în care se generează turbulențe în curent și bătăile inimii se aud clar. În acest moment, se notează presiunea indicată de sfigmomanometru și se determină presiunea sistolică. Atunci când presiunea din sfigmomanometru scade sub presiunea diastolică, sângele nu se mai aude. Acolo, dispozitivul ia o a doua notă care corespunde presiunii diastolice a pacientului. Acesta este motivul pentru care vorbim de o presiune de 120 peste 80, de exemplu.

Ce ar trebui să aibă un tensiometru digital

Dacă vă gândiți să cumpărați unul dintre aceste dispozitive, probabil că vă întrebați cum să vă asigurați că achiziția pe care o faceți este cea potrivită. Iată câteva sfaturi despre ce trebuie să căutați la orice monitor de tensiune arterială. Nu uitați că nu este rău să citiți specificațiile unui produs înainte de a face o achiziție.

Precizia acestor dispozitive este esențială. O eroare în citirea tensiunii arteriale poate avea consecințe grave, cum ar fi rezultate fals pozitive sau chiar ignorarea unui sindrom sau a unei boli de care ați putea suferi. De exemplu, dacă, de fapt, suferiți de hipertensiune arterială, dar aparatul indică în mod eronat că aveți tensiune arterială scăzută, nu veți ști care este adevărata dvs. stare și vă puteți expune la probleme grave de sănătate.

În mod similar, persoanele care sunt imobilizate la pat la domiciliu și suferă de boli respiratorii, cum ar fi boala pulmonară obstructivă cronică, cei care trebuie să mențină o stare de repaus la domiciliu sau chiar cei care suferă de boli ale sistemului imunitar au nevoie de o precizie ridicată a tensiometrelor. Poate fi literalmente o chestiune de viață și de moarte.

Cel mai bun mod de a verifica dacă dispozitivul în cauză este precis este să cereți unui expert să vă ia tensiunea arterială atât cu un tensiometru digital, cât și cu unul manual. Acesta poate apoi să compare cele două rezultate.

Ultimul lucru pe care ni-l dorim este un dispozitiv dificil de utilizat sau de configurat. Mai ales atunci când este vorba de un produs de sănătate care va fi folosit, cel mai probabil, de persoane care suferă de o boală.

Căutați dispozitive care au puține butoane și sunt ușor de utilizat. De exemplu, atunci când îl scoateți din cutie, trebuie doar să introduceți bateriile și să apăsați un buton de pornire, iar întregul proces de atașare a benzii gonflabile și de utilizare este, de asemenea, simplu. În general, benzile vin de obicei cu un tub pe care îl introduceți în monitorul care face măsurătorile. Apoi, este doar o chestiune de ajustare a benzii pe brațul pacientului și de apăsare a unui buton pentru a începe să se umfle.

Întotdeauna ne confruntăm cu dilema dintre calitatea unui aparat și prețul acestuia. De multe ori suntem tentați să cumpărăm un produs la un preț mai mic pentru a economisi cât mai mult posibil, dar în cazul produselor de sănătate, este întotdeauna mai bine să investim puțin mai mult pentru a ne asigura că achiziționăm un produs de înaltă calitate. La urma urmei, este mai bine să garantăm o sănătate bună.

Deși modelele manuale nu au posibilitatea de eroare digitală, este adevărat că este nevoie de o anumită practică și de cunoștințe despre cum se măsoară tensiunea arterială pentru a putea utiliza corect unul dintre aceste dispozitive. De asemenea, acestea sunt predispuse la erori de măsurare umane, care pot duce foarte des la citiri incorecte ale presiunii. De aceea, dacă nu sunteți un profesionist în domeniul sănătății sau nu aveți prea multă experiență în acest domeniu, vă recomand cu tărie să alegeți modelele digitale.

Sunt foarte ușor de utilizat, se iau singuri și cu o marjă minimă de eroare și nu este nevoie să aveți cunoștințe de măsurare a tensiunii arteriale. Pur și simplu conectați piesele, atașați manșeta la brațul pacientului și apăsați un buton simplu. Vă veți da seama rapid cât de convenabile și versatile sunt acestea.

 • Dimensiunea manșetei gonflabile

Monitoarele de tensiune arterială sunt de obicei livrate cu manșete gonflabile de dimensiuni standard, adică se potrivesc practic oricărui pacient fără probleme. Cu toate acestea, există cazuri de persoane care au brațele foarte late sau foarte subțiri, pentru care manșetele standard nu se potrivesc corespunzător și, prin urmare, nu oferă măsurători la fel de precise. De exemplu, pacienții care sunt supraponderali sau obezi sau pacienții care suferă de alte afecțiuni, cum ar fi nanismul sau chiar malnutriția. În astfel de cazuri, este mai bine să vă asigurați că este disponibilă o bandă de dimensiunea necesară.

Și nu vă faceți griji pentru că obținerea lor este ușoară, trebuie doar să măsurați circumferința brațului persoanei în jurul bicepsului și să găsiți o bandă care să se potrivească. Din fericire, puteți găsi pe piață benzi de diferite dimensiuni.

Prin viteză, mă refer la timpul necesar pentru ca tensiometrul să producă rezultate. În timp ce procesul de umflare a manșetei pentru a vă stimula fluxul sanguin este un proces fiziologic, pot exista diferențe notabile în ceea ce privește timpul necesar pentru ca fiecare model să stimuleze tensiunea arterială și să ofere rezultate concrete. Acest lucru se datorează faptului că unele au sisteme de inflație mai rapide și procesoare capabile să efectueze calculele și citirile necesare mai rapid.

Acestea fiind spuse, unele dintre cele mai rapide - și mai scumpe - monitoare de tensiune arterială pot dura doar 20 de secunde, în timp ce cele mai lente și mai ieftine pot dura un minut sau chiar mai mult. Indiferent de banii pe care îi cheltuiți, gândiți-vă dacă senzația de presiune a manșetei pe braț vă este incomodă. Dacă da, merită să optați pentru modele mai rapide, care eliberează presiunea într-un timp scurt.

La fel cum există tensiometre digitale și manuale pentru brațul superior, monitoarele digitale pot fi de asemenea de diferite tipuri. De exemplu, există unele simple, care folosesc un simplu monitor pentru a opera dispozitivul și a vă oferi citirile, în timp ce există unele mai moderne și mai tehnologice care se pot conecta chiar și la telefonul mobil, tableta sau computerul dumneavoastră prin intermediul tehnologiei Bluetooth.

Deși vor fi mai scumpe, aceste tensiometre moderne vă permit să salvați citirile pe dispozitivul dvs. inteligent pentru a vă urmări progresul și pentru a vă ține evidența tensiunii arteriale. Acest lucru poate fi foarte util pentru persoanele care tocmai au suferit un atac de cord și care urmează sfaturi medicale pentru a-și reduce nivelul de stres și tensiunea arterială, pentru cei care suferă de hipertensiune arterială, cancer sau orice alt diagnostic care necesită măsurători regulate.

Cel mai bun lucru este că multe dintre aceste dispozitive vă permit să trimiteți rezultatele direct medicului dumneavoastră de familie. Acest lucru vă oferă un sistem mult mai complet.

 • Utilizare cu mai mulți utilizatori

De asemenea, este adevărat că cele mai bune tensiometre digitale vă vor permite să țineți înregistrări pentru mai mulți utilizatori. Așadar, dacă sunteți destul de precaut și doriți să măsurați în mod regulat tensiunea arterială a familiei dvs. pentru a vă asigura că totul este în regulă, puteți crea un profil pentru fiecare membru și urmări evoluția fiecăruia. Astfel, nu mai trebuie să cumpărați dispozitive separate pentru fiecare membru al familiei sau să țineți notițe enervante.

Deoarece nu toți suntem experți în sănătate sau în măsurarea tensiunii arteriale și nu toți suntem doctori care să ne spună dacă există ceva anormal în tensiunea arterială sau în bătăile inimii noastre, este întotdeauna bine să avem un model care produce o alertă dacă citirea nu este adecvată, fie pentru că este peste valorile normale, fie pentru că este sub valorile normale. Acest lucru vă va ajuta foarte mult dacă nu sunteți sigur dacă tensiunea arterială este normală sau dacă suferiți de o afecțiune.

În același timp, unele tensiometre sunt, de asemenea, capabile să vă spună dacă există ceva neobișnuit în ceea ce privește bătăile inimii, cum ar fi aritmia, murmurul sau orice altă problemă care poate trece neobservată de obicei de către un utilizator neexperimentat.

Sfaturi pentru utilizarea tensiometrelor digitale

tensiometro-de-brazo-digital

Pe lângă faptul că știți cum să folosiți fiecare dispozitiv, este important să cunoașteți și noțiunile de bază despre tensiunea arterială, cum ar fi valorile considerate normale, poziția pe care trebuie să o adoptați atunci când vă luați tensiunea arterială și multe altele. Aici vom vorbi puțin despre aceste sfaturi pentru a vă ajuta să profitați la maximum de noul dumneavoastră tensiometru digital:

 • Citiți despre valorile normale ale tensiunii arteriale pentru vârsta, greutatea și sexul dumneavoastră. În acest fel, vă puteți face o idee mai bună despre cum ar fi o tensiune arterială ridicată sau scăzută pentru dumneavoastră, indiferent dacă monitorul vă avertizează sau nu.
 • Căutați modele care pot fi sincronizate cu telefonul mobil, tableta sau computerul prin intermediul aplicațiilor. Acestea sunt cele mai convenabile și vă permit să vă urmăriți starea actuală și evoluția.
 • Dacă nu sunteți un expert în probleme medicale, în măsurarea tensiunii arteriale și așa mai departe, este mai bine să evitați monitoarele manuale de tensiune arterială. Orice model digital va fi mult mai convenabil pentru dumneavoastră și vă va oferi rezultate mai bune.
 • Când dormim putem fi mult mai relaxați decât în mod normal, așa că măsurarea tensiunii arteriale imediat după ce ne trezim nu este o idee bună. Ați putea sfârși prin a face o citire nerealistă a nivelurilor dumneavoastră.

Prin urmare, cel mai bine este să nu te grăbești, să iei micul dejun, să faci un duș, să te îmbraci și, înainte de a ieși afară, să iei măsura.

 • Probabil că vă întrebați cum stochează modelele digitale înregistrările dvs. anterioare și cum le puteți accesa sau partaja. Acest lucru se face aproape întotdeauna prin intermediul unei aplicații, deși există și unele modele care pot avea intrări pentru cardul SD sau stocare aproape infinită în cloud.
 • Nu vă alarmați dacă, după ce ați luat un anumit medicament, tensiometrul indică faptul că tensiunea arterială a scăzut considerabil. Există unele medicamente care pot provoca scăderea tensiunii arteriale și chiar amețeli sau oboseală. Urmați întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră atunci când luați astfel de medicamente și evitați să vă măsurați tensiunea arterială imediat după administrarea lor. Asta vă va scuti de o sperietură sau două.

Sunt monitoarele de tensiune arterială de acasă cu adevărat precise?

Da. Deși este posibil să nu fie la fel de precise ca cele pe care le folosește medicul dumneavoastră sau ca cele utilizate în sălile de operație, modelele de acasă pot fi foarte precise, mai ales dacă sunt digitale. Singurul lucru este că va trebui să citiți instrucțiunile producătorului pentru calibrare sau cel puțin să îl duceți la un centru de service dacă nu îl puteți calibra singur. Pentru a vă asigura că veți obține întotdeauna rezultate precise, această calibrare trebuie efectuată aproximativ o dată la 2 ani.

Cum se măsoară tensiunea arterială cu un monitor de tensiune arterială pentru brațul superior

Tipuri de monitoare de tensiune arterială la domiciliu

Acum, știți cum să faceți distincția între diferitele tipuri de monitoare de tensiune arterială?

 • Cu o manșetă de braț gonflabilă

Acestea sunt cele mai populare deoarece sunt foarte ușor de utilizat și sunt, de asemenea, destul de precise, motiv pentru care sunt adesea folosite de medici și alți profesioniști din domeniul medical. Aceștia au o bandă gonflabilă care se fixează în jurul bicepsului și efectuează măsurători ale tensiunii arteriale.

Singurul dezavantaj posibil este că acestea pot fi oarecum mari și incomode, deoarece va trebui să aveți dispozitivul care face măsurătorile pe de o parte, manșeta gonflabilă pe de altă parte și, în unele cazuri, chiar și un adaptor de alimentare.

Aceste modele pot părea foarte atractive, deoarece sunt și arată mult mai compacte și mai ușor de transportat. De asemenea, acestea sunt destul de minimaliste și dau impresia că sunt mai moderne. Cu toate acestea, cel mai bine este să rămâneți la modelele pentru brațul superior, deoarece aceste tensiometre pentru încheietura mâinii încă nu oferă același nivel de precizie. Deși este adevărat că acestea s-au îmbunătățit de-a lungul anilor, ele nu au ajuns încă la nivelul tensiometrelor pentru brațul superior.

Modelele manuale pot fi printre cele mai precise de pe piață dacă sunt calibrate în mod corespunzător, sunt semnificativ mai puțin costisitoare și, de asemenea, nu necesită energie electrică, astfel încât reprezintă o economie pe termen lung. Cu toate acestea, așa cum am menționat mai sus, sunt dispozitive care necesită un utilizator expert, deoarece procesul este în întregime manual, așa că va trebui să știți unde să marcați presiunea sistolică și diastolică, precum și cum să detectați orice anomalii în bătăile inimii.

Acestea au un stetoscop, un bec cu manometru pentru a genera și măsura presiunea manual, o manșetă gonflabilă care se potrivește la brațul pacientului.

Acestea se umflă automat și pot fi, de asemenea, conectate la smartphone-ul, tableta sau computerul dumneavoastră pentru a înregistra citirile pentru o monitorizare continuă. În plus, acestea sunt alimentate cu baterii sau direct de la priza de perete și au un monitor cu ecran și butoane pentru a face citiri.

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra un tesiometru

În cazul modelelor digitale, merită întotdeauna să ne întrebăm cât de obișnuiți suntem cu utilizarea dispozitivelor electronice. De exemplu, dacă sunteți o persoană care trăiește înconjurată de smartphone-uri, tablete, computere și alte gadget-uri, atunci utilizarea unuia dintre aceste tensiometre va fi ca o plimbare în parc. Dar dacă nu știți prea multe despre tehnologie sau dacă nu sunteți obișnuit cu dispozitivele moderne, ar fi mai bine să rămâneți la unul dintre cele mai simple tensiometre digitale.

Este posibil să nu se conecteze la telefonul mobil sau să nu vă stocheze înregistrările în cloud, dar vă vor oferi tot confortul și acuratețea tehnologiei moderne.

Nu toate tensiometrele sunt utilizate în același mod, chiar dacă sunt de același tip. Unele necesită să vă mișcați brațul într-un anumit mod, în timp ce unele modele de încheieturi vă cer să vă apropiați mâna de inimă, iar altele nu necesită nicio mișcare specifică, ci doar să stați nemișcat. Asigurați-vă că cea pe care o alegeți nu este complicată.

 • Cum să scădem tensiunea arterială în mod natural?

Dacă tensiometrul dumneavoastră a indicat valori peste normal, nu vă alarmați, poate fi vorba doar de un lucru de moment datorat unui vârf de stres sau de activitate fizică. Cu toate acestea, iată câteva sfaturi pentru a vă controla tensiunea arterială în mod natural:

 • Puteți face puțin plajă, deoarece unele studii au arătat că vă relaxează și vă reduce tensiunea arterială.
 • De asemenea, ați putea medita, face exerciții de respirație sau chiar yoga, activități care sunt recomandate și recunoscute pe scară largă ca modalități de a reduce nivelul de stres, de a vă îmbunătăți modelele de respirație și, prin urmare, tensiunea arterială.
 • Poți îmbrățișa pe cineva. Da, îmbrățișarea cuiva pe care îl iubești sau la care ții te poate ajuta să te relaxezi și să reduci presiunea. Atât de mult încât există un studiu care dovedește că femeile care își fac timp să-și îmbrățișeze partenerii în mod regulat tind să aibă un nivel mai bun al tensiunii arteriale. În timp ce acele fete care evită contactul fizic cu cei dragi sunt mai predispuse să sufere de afecțiuni precum hipertensiunea.
 • Oricât de ciudat ar părea, dansul este, de asemenea, o activitate pe care o puteți face pentru a vă normaliza nivelurile. S-a constatat că dansul eliberează hormoni care îmbunătățesc starea de spirit și care ajută, de asemenea, la reglarea tensiunii arteriale.

Cum să calibrați monitorul digital de tensiune arterială?

După cum am menționat mai devreme, este esențial să vă calibrați monitorul de tensiune arterială în mod regulat. De fapt, o calibrare bună permite dispozitivului să înceapă fiecare măsurătoare de la 0, evitând astfel erorile în rezultatele finale. Imaginați-vă că cântarul dvs. pornește de la 2 kg din cauza unei erori de calibrare și ajungeți să credeți că cântăriți cu 2 kg mai mult decât în realitate. Dacă acest lucru s-ar întâmpla cu tensiometrul dumneavoastră, ați putea rata diagnostice importante.

Primul pas pe care trebuie să-l faceți atunci când cumpărați un tensiometru este să îl duceți la medicul de familie. Acesta este persoana cea mai potrivită pentru a stabili dacă citirile sunt corecte și poate face acest lucru prin verificarea încrucișată a rezultatelor.

Acest lucru este foarte simplu, el sau ea ar măsura pur și simplu tensiunea arterială cu noul monitor digital și apoi ar face acest lucru cu un dispozitiv manual sau digital de calitate profesională care este deja calibrat corect. Acesta va nota orice diferențe între citiri și apoi puteți merge acasă și calibra aparatul în conformitate cu instrucțiunile produsului sau puteți cere medicului dumneavoastră să vă ajute să îl calibrați la fața locului. Cu toate acestea, dacă o faceți acasă, este important să o retestați împreună cu medicul dumneavoastră pentru a stabili dacă ați făcut-o corect.

Procesul de calibrare este, de obicei, destul de simplu. Cel mai adesea, va trebui să umflați și să dezumflați manșeta de câteva ori și să ajustați un șurub sau un buton până când dispozitivul este calibrat corect. Cu toate acestea, metoda poate varia, așa că cel mai bine este să citiți cu atenție instrucțiunile.

Și, în cele din urmă, în cazul în care nu găsiți calibrarea corectă sau preferați ca un profesionist să o facă pentru dumneavoastră, puteți contacta serviciul clienți, care vă va putea indica un centru specializat care o poate face pentru dumneavoastră.

De unde să cumpărați un monitor digital de tensiune arterială?

Tensiometrele digitale pot fi cumpărate din diferite locuri, inclusiv din MediaMarkt, Carrefour și farmacii, dar dacă doriți să cumpărați un model de bună calitate la un preț accesibil, pe Amazon există o mare varietate de produse din care puteți alege.

Întrebări frecvente

Utilizarea necorespunzătoare a manșetei poate cauza o citire falsă?

Da. Este foarte important să se utilizeze o manșetă de dimensiuni adecvate în funcție de circumferința brațului pacientului, precum și o tehnică de aplicare corectă. Dacă manșeta este prea mare sau prea mică sau dacă este plasată în zona greșită, valoarea tensiunii arteriale poate fi departe de valoarea reală.

Manșeta trebuie să se potrivească strâns în jurul brațului și la cel puțin 2 cm deasupra curburii cotului și nu trebuie așezată pe haine, deoarece acest lucru poate afecta, de asemenea, citirea.

Tensiometrul digital vă poate afecta brațul?

Atunci când manșeta monitorului digital de tensiune arterială începe să se umple automat cu aer, este normal să simțiți un ușor disconfort din cauza presiunii generate în braț. Totuși, acest lucru va dura doar câteva secunde, deoarece va fi programat astfel încât să nu depășească nivelurile care v-ar putea face rău.

Este important de reținut că, în unele cazuri, pe piele pot apărea mici puncte roșii nedureroase, ceea ce poate însemna că trombocitele sunt scăzute sau că luați un medicament care favorizează acest efect, de aceea este recomandat să consultați un specialist.

Ce braț este potrivit pentru măsurarea tensiunii arteriale?

Din cauza anatomiei inimii și a traseului arterelor principale care sunt strâns legate de aceasta, recomandarea de primă linie este de a măsura tensiunea arterială în brațul stâng.

Cu toate acestea, anumite circumstanțe speciale împiedică aplicarea recomandării de mai sus. De exemplu, femeilor care au supraviețuit unui cancer de sân și cărora li s-a golit unul dintre sâni și ganglionii însoțitori ar trebui să li se măsoare tensiunea arterială în brațul contralateral celui în care a avut loc operația, indiferent de partea pe care o reprezintă.

Este normal să existe diferențe între tensiunea arterială din fiecare braț?

Este dovedit științific faptul că o diferență între valorile tensiunii arteriale sistolice de cel mult 20 mmHg și valorile tensiunii arteriale diastolice de cel mult 10 mmHg este complet normală.

Cu toate acestea, diferențele mai mari decât aceste valori reprezintă un semnal de alarmă pentru prezența probabilă a obstrucției arterelor, un factor de risc cardiovascular foarte important.

Trebuie remarcat faptul că obstrucția arterelor periferice de către plăcile grase este adesea însoțită de obstrucția arterelor inimii și chiar a creierului, fiind una dintre cele mai frecvente cauze de infarct miocardic și de evenimente cerebrovasculare.

Poziția brațului afectează măsurarea tensiunii arteriale?

Da, și este una dintre cele mai frecvente cauze de măsurare eronată a tensiunii arteriale. Orientările medicale prevăd că, indiferent de poziția pacientului (așezat, întins sau în picioare), brațul în care se face măsurarea trebuie să fie plasat la nivelul inimii, astfel încât este posibil să aveți nevoie de ajutorul unei alte persoane pentru a vă oferi sprijin.

Ar trebui să fiu îngrijorat dacă tensiunea arterială este mai mare sau egală cu 150/90 mmHg?

Liniile directoare stabilite de principalele asociații cardiace americane și europene sunt de acord că nivelurile tensiunii arteriale mai mari sau egale cu 140/90 mmHg ar trebui să fie considerate în afara limitei normale.

Prin urmare, dacă rezultatul dumneavoastră este mai mare sau egal cu 150/90 mmHg, trebuie să solicitați imediat consult medical, deoarece este foarte probabil să aveți hipertensiune arterială sistemică nediagnosticată.

Ridică cafeaua tensiunea arterială?

Da. Consumul de cafea poate produce o creștere temporară, dar semnificativă a tensiunii arteriale, chiar și la persoanele cu hipertensiune arterială sistemică nediagnosticată.

Prin urmare, dacă beți cafea și intenționați să vă măsurați tensiunea arterială, trebuie să așteptați un timp rezonabil de cel puțin 15 minute, astfel încât rezultatul să nu fie influențat de efectul acesteia.