Teste de ovulatie

mejor-prueba-de-ovulacion

Uneori, identificarea datei exacte la care ai cele mai mari șanse de a concepe este o adevărată bătaie de cap, ești plină de stres sau pur și simplu ai menstruații neregulate și nu întotdeauna obții rezultatul pozitiv mult dorit.

În astfel de cazuri, cel mai bun test de ovulație vă poate fi de mare ajutor pentru a afla care este faza dvs. cea mai fertilă. Aceste dispozitive fac lumină asupra șanselor de a concepe, deoarece măsoară hormonul LH, ceea ce vă poate oferi o idee mai clară despre momentul cel mai potrivit pentru a căuta un nou membru al familiei.

Înainte de a cumpăra, ar trebui să vă lămuriți cu privire la o serie de lucruri, astfel încât să cumpărați exact ceea ce are nevoie corpul dumneavoastră. Știind la ce oră din zi sunteți cea mai fertilă, vă va ajuta, de asemenea, în selecția dumneavoastră.

Ceea ce este esențial este să știți că, deși unele vin cu această calitate inclusă, așa-numitele teste de ovulație nu pot fi folosite ca teste de sarcină, deoarece este posibil să nu vă ofere rezultate fiabile sau, în cel mai rău caz, să nu vă ofere o idee exactă despre procesul de concepție.

Cele mai bune teste de ovulație

Care este cel mai bun test de ovulație?

Veți găsi un număr infinit de astfel de teste pe piață. Mergeți la farmacie și veți găsi multe tipuri și forme diferite. Dacă începeți cu acest control, este recomandat să faceți comparații între costuri, mărci și calități și să alegeți în consecință.

Nu poți omite să iei în considerare cât costă, pentru că, dacă vei face acest lucru frecvent, ar trebui să încerci să nu cheltuiești atât de mult.

Pentru a vă ajuta, iată o scurtă listă de sugestii, unde veți găsi cu siguranță ceea ce căutați.

Iată dintre cele mai bune teste de ovulație:

1. Clearblue Digital Ovulation Test Kit

51tHrL9xvSL

Vezi pretul Emag

Creat special pentru cele care au avut deja probleme în a detecta zilele cele mai potrivite pentru a concepe, testul Clearblue detectează hormonul LH între 24 și 36 de ore înainte de ovulație.

Se recomandă să folosiți acest test digital o dată pe zi, la aceeași oră în fiecare zi, ceea ce vă va crește șansele de a concepe.

Are un preț ridicat , dar utilizatorii săi spun că este un produs bun. Veți primi un pachet de 10 teste și 101 benzi de test de sarcină.

2. Termometru bazal pentru ovulație Femometer

41pUiorJo5S

Vezi pretul Emag

Dispozitivul de la producătorul Femometer, este conceput pentru a determina temperatura bazală și zilele cele mai fertile.

Este un dispozitiv cu un vârf flexibil, ideal pentru măsurarea orală, care are un monitor de fertilitate unde puteți vedea rezultatele pe un ecran cu patru cifre.

Este ieftin și de bună calitate, utilizatorii săi îl consideră un produs satisfăcător, care oferă ceea ce promite. Puteți indica temperatura marcată de termometru în aplicația mobilă , pentru a vă urmări zilele fertile.

3. One Step - 40 Teste de ovulație 20 mIU/ml

512nEpXIi+L

Vezi pretul Emag

Dotat cu o mare precizie, testul de ovulație de la One Step, este capabil să detecteze în corpul dumneavoastră cele mai potrivite momente pentru a căuta concepția unui copil.

În general, acest producător oferă un pachet de 40 de teste împreună cu 10 teste de sarcină, astfel încât să puteți urmări modul în care decurge procesul de concepție.

Este accesibil și, potrivit celor care le-au cumpărat deja, sunt utile și ușor de utilizat, oferind rezultate foarte fiabile . Acestea sunt însoțite de instrucțiuni în limba engleză.

4. Dothnix benzi de test de ovulație și de sarcină

41nFv4fnPdL

Vezi pretul Emag

Aceste kituri de test de sarcină și benzi de ovulație sunt concepute cu o sensibilitate adecvată pentru a evita falsurile pozitive.

Pachetul vă oferă 40 de benzi de ovulație și alte 10 teste de sarcină cu care puteți elimina îndoiala dacă sunteți însărcinată la câteva zile după ce ați avut un copil în timp ce ovulați.

Sunt ieftine și, conform opiniei celor care le-au cumpărat deja, sunt utile, foarte ușor de utilizat și dau rezultate cu un grad ridicat de fiabilitate, le puteți cumpăra fără îndoieli sau probleme.

5. Testele de ovulație AFAC

41sDhn3LhBL

Vezi pretul Emag

Cu o precizie de 99 la sută și posibilitatea de a cunoaște rezultatele în 5 minute, acest test oferă o garanție de 18 luni, iar utilizatorii spun că este o opțiune excelentă pentru a concepe rapid și natural.

Este cel mai puțin costisitor de pe listă, este ușor de citit și nu dă naștere la erori de interpretare. Înainte de a-l utiliza, trebuie să vă asigurați că vă cunoașteți ciclul. Înainte de regula puteți face un calcul mai precis, astfel încât după următoarea regulă să puteți începe testarea.

Ce este un test de ovulație?

test-de-ovulacion

Dacă încerci să rămâi însărcinată, există câteva metode pe care le poți folosi pentru a-ți urmări cu adevărat procesul de ovulație.

Aceste teste au tocmai rolul de a vă arăta când este cel mai bun moment pentru a concepe. Acestea sunt folosite pentru a vă determina zilele fertile prin detectarea creșterii hormonului luteinizant (LH) cu 24 până la 48 de ore înainte de ovulație, informație care va fi foarte utilă dacă doriți să stabiliți momentul cel mai potrivit pentru a căuta copilul mult dorit.

Dacă vă faceți propria monitorizare, puteți da naștere la confuzii sau la rezultate inexacte. Este mai bine să lăsați această analiză în mâinile unui sistem mai adecvat, astfel încât să vă faceți viața mai ușoară și să vă preocupați doar de găsirea unei modalități de a concepe.

Când să faceți un test de ovulație?

calendario-de-ciclo-menstrual

Acest test ar trebui făcut după ce vă este clar care este ciclul dumneavoastră menstrual numărul mediu de zile. Un ciclu normal poate avea între 20 și 45 de zile, așa că trebuie să numeri din prima zi a menstruației și să te oprești din numărat în prima zi a următoarei menstruații, în acest număr de zile vei obține lungimea ciclului tău.

Dacă sunteți neregulată, ar trebui să luați media zilelor din ultimele trei luni în care ați avut menstruația, iar după ce ați clarificat acest lucru și știți care este ciclul dumneavoastră, ar trebui să numărați din ziua menstruației un total de 11 zile și în ziua 1 ar trebui să faceți testul.

Să presupunem că vă vine ciclul în a 5-a zi, atunci ar trebui să aveți a 5-a zi ca primă zi și să numărați 11 de acolo, ceea ce ar indica faptul că ar trebui să vă testați în a 15-a zi a aceleiași luni.

Alegerea unui test de ovulație

Pe piață există o mulțime de teste care, în loc să vă ușureze viața, vă fac viața mai ușoară, făcând din ea o adevărată bătaie de cap, făcând din ea un lucru stresant care este stresant în sine. De aceea, atunci când selectați un test, trebuie să țineți cont de două criterii principale: ușurința de utilizare și prețul.

În funcție de buget, puteți opta pentru un test digital care oferă o mare acuratețe, iar dacă nu doriți să cheltuiți mulți bani, atunci puteți opta pentru benzi de testare sau teste convenționale. Cu toate acestea, nu este o idee rea să aruncați o privire la alte aspecte relevante atunci când faceți selecția, acestea sunt:

  • Ciclurile dumneavoastră menstruale sunt regulate?

Dacă aveți cicluri neregulate, probabil că veți avea nevoie de mai mult de o săptămână de teste pentru a ști când ovulați, unele teste vin în pachete de 7 și altele în pachete de 20 sau chiar 50. Dacă ciclul dumneavoastră este regulat, un pachet de 7 va fi suficient.

  • Trebuie să urmați întotdeauna instrucțiunile

Dacă ați avut rezultate inexacte în trecut, este posibil să nu fi urmat corect instrucțiunile de pe test.

În cazul în care producătorul recomandă anumite perioade de testare, trebuie să țineți cont de acestea și de orice alte observații din instrucțiuni. Un rezultat al unui test care a fost aplicat incorect nu poate fi considerat fiabil.

  • Verificați datele de expirare

Dacă doriți rezultate precise, ar trebui să vă uitați la data de expirare a testului, deoarece dacă acestea au ajuns deja la data de expirare, probabil că nu vor da rezultate fiabile. Înainte de a cumpăra, trebuie să vă uitați la acest detaliu și, pentru orice eventualitate, să le cumpărați pe cele care mai au încă mult timp până la expirare, pentru a asigura rezultate precise.

  • Ar trebui să vă uitați la ambalaj

Dacă găsiți teste care vin ambalate individual, cel mai probabil le veți putea folosi pe cele pe care nu le-ați folosit în primele luni, dar nu și pe cele pe care le-ați cumpărat ambalate împreună, deoarece în aceste cazuri trebuie să le folosiți în cadrul aceluiași ciclu menstrual.

  • Veți fi acasă pentru test sau la serviciu?

În funcție de producător, este posibil să puteți face testul la o oră care vă convine, însă unii recomandă anumite momente ale zilei.

Ar trebui să vă gândiți care dintre ele este mai convenabilă pentru dumneavoastră, deoarece ar putea fi o adevărată problemă să vă furișați de la birou la toaletă în timpul serviciului pentru a da testul.

  • Aveți vreo afecțiune care poate afecta fertilitatea?

Dacă aveți afecțiuni speciale care vă îngreunează ovulația, fie că aveți ovare polichistice, supraponderabilitate, stres, boli ale tiroidei, anemie sau subponderabilitate, este posibil să trebuiască să analizați cu atenție ce test funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră, deoarece, în condiții speciale, nu toate testele funcționează eficient.

Este posibil să aveți nevoie de o diagramă de fertilitate pentru a completa testul, astfel încât să puteți fi mai încrezătoare în rezultatele testului de ovulație.

  • Testele de ovulație nu sunt infailibile

În unele cazuri, creșterile de hormoni LH pe care le experimentează unele femei nu sunt direct legate de ovulație, ci pot implica alte condiții de sănătate, astfel încât aceste teste au, de asemenea, o marjă de eroare.

Dacă, fără să știți, aveți oricare dintre aceste afecțiuni, există posibilitatea să aveți un test pozitiv și să nu ovulați.

  • Dacă aveți îndoieli, nu ezitați să vă consultați medicul

Testele de ovulație nu vă vor da un diagnostic de probleme de fertilitate, dar vă pot ajuta să fiți alertată asupra unora, așa că, dacă aveți îndoieli, este bine să consultați un medic specialist care să vă clarifice situația.

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați cel mai bun kit de ovulație?

pruebas-de-ovulacion

Există doar patru elemente esențiale pe care ar trebui să vă asigurați că testul de evaluare le conține pentru ca acesta să vă ofere rezultate fiabile. Acestea sunt:

Este important să nu cumpărați orice test pentru a vă descurca, unele sunt foarte bune, însă altele sunt de foarte proastă calitate.

Nu este vorba doar de faptul că este un test bun, că nu se strică la prima utilizare sau că este suficient de sensibil încât să nu reziste, ci trebuie să fie și fiabil și precis, altfel nu vă va fi de niciun folos.

Nu vreți să vă pierdeți timpul cumpărând teste care sunt mai proaste decât un examen de fizică cuantică și care vă lasă cu o mie de îndoieli cu privire la faptul că au aplicat corect sau greșit.

Ar trebui să vă asigurați că obțineți un test ușor de utilizat și care nu vă provoacă complicații majore.

  • Numărul de benzi de testare și ambalajul

Acest lucru vă va spune pentru cât timp aveți testul și dacă, în cazul în care mai rămâne ceva, le puteți păstra pentru următorul test în alt ciclu menstrual.

După cum v-am spus deja, dacă vin ambalate individual, le puteți folosi mai târziu, dar dacă vin împreună, trebuie să le folosiți pe toate în același ciclu.

  • Ușurința de interpretare a rezultatelor

Faptul că puteți interpreta clar rezultatele testului fără a fi nevoiți să faceți câteva masterizări în prealabil este o valoare foarte importantă. Asigurați-vă că cumpărați unul simplu, care să nu vă complice viața.

Cum se face un test de ovulație

Întrebări frecvente

Care este cel mai bun moment pentru a face un test de ovulație?

În general, cel mai bine este să testați după-amiaza sau seara, deoarece concentrația de hormon luteinizant poate fi mai mare dimineața, ceea ce ar putea duce la faze pozitive .

În mod similar, acest lucru va depinde de tipul de test de ovulație utilizat, deoarece fiecare metodă are procente de fiabilitate diferite.

Așadar, dacă nu doriți o surpriză inutilă, cel mai bine este să așteptați până la un alt moment al zilei pentru a testa ovulația.

Cât timp ar trebui să monitorizez ovulația?

Testele de ovulație nu vă spun exact când ar trebui să începeți să faceți sex pentru a obține o sarcină. Dacă faceți testul și rezultatul este pozitiv, acesta indică doar că sunteți în perioada de ovulație, dar asta ar putea însemna că mai sunt doar câteva ore până la sfârșitul perioadei de ovulație. Prin urmare, utilizarea acestui test ca tehnică de certitudine nu este fiabilă.

Pentru o mai mare precizie, vă sfătuiesc să țineți o evidență manuală a ovulației timp de câteva luni (trei sau patru luni ar fi perfect). În acest fel, veți avea un calcul mai precis, vă veți putea organiza mai bine din zilele premergătoare ovulației, iar acest lucru vă va crește șansele de sarcină.

Este rău dacă rezultatele testelor de ovulație nu sunt pozitive?

În general, nu. Vârful de LH este destul de scurt (de fapt, uneori nu durează nici măcar o zi întreagă), deci există o șansă să nu aveți un rezultat pozitiv într-un ciclu . Acest lucru nu înseamnă că ovulația nu a avut loc în acel ciclu.

Dacă vi se întâmplă acest lucru, vă sfătuiesc să testați de două ori pe zi în următorul ciclu. Cu toate acestea, dacă rezultatele sunt în continuare negative în mod constant, atunci ar trebui să renunțați la utilizarea acestui test și să folosiți alte metode, cum ar fi măsurarea temperaturii bazale a corpului.

Vor fi afectate rezultatele dacă ați luat recent o pilulă contraceptivă?

Nu. Dacă obișnuiați să luați pilule contraceptive și ați încetat recent să le luați pentru testul de ovulație, trebuie să știți că acest lucru nu va afecta rezultatele acestui test.

Cu toate acestea, ciclurile de ovulație pot fi neregulate dacă ați încetat recent să luați pilula, ceea ce poate face și mai dificilă identificarea momentului ideal pentru a face testul.

Ca soluție, vă sfătuiesc să așteptați până când veți avea două cicluri menstruale regulate la rând, ținând cont de durata lor, înainte de a folosi un test de ovulație.

Pot să repet testul de ovulație dacă am greșit prima dată?

Dacă faceți o greșeală, cea mai bună soluție este să folosiți un alt test în aceeași zi și cât mai curând posibil. Dacă o lăsați până a doua zi, este posibil ca zilele fertile să nu fie detectate.

Cu toate acestea, trebuie să așteptați 4 ore înainte de a face al doilea test, pentru a vă asigura că nivelul de hormoni de fertilitate din urină nu scade atunci când faceți al doilea test. De asemenea, este important să nu beți prea multă apă între cele două teste.

Acum, dacă creșterea hormonului luteinizant nu este detectată la al doilea test, repetați testul a doua zi și la ora obișnuită.

Care sunt zilele de maximă fertilitate?

Zilele cele mai fertile din fiecare ciclu și, prin urmare, zilele în care aveți cele mai mari șanse de a rămâne însărcinată ca femeie la vârsta fertilă sunt: ziua ovulației și ziua dinaintea ovulației.

Cu alte cuvinte, se referă la a 14-a zi a ciclului menstrual sau la intervalul dintre a 10-a și a 16-a zi.

În afara acestei perioade, șansele de a rămâne însărcinată sunt scăzute.

Surse: