Tester pentru cablu

mejores-comprobadores-de-cables

mejor-comprobador-de-cables-300x236

De când am început să fac propriile proiecte de bricolaj acasă, mi-am dat seama că am nevoie și de un instrument care să mă ajute cu toate cablurile din casă. Atunci mi s-a recomandat testerul de cabluri suprem, un dispozitiv care, după cum mi s-a spus, era a șaptea minune. Cu toate acestea, m-am trezit într-un tunel de modele de proastă calitate, care erau inutile. Unul care se presupunea că funcționează ca un analizor de cablu de rețea , dar nici măcar nu emitea un semnal sonor în fața lor, un altul al cărui generator de tonuri nu funcționa, iar unul care chiar nu avea două butoane.

Cele mai bune testere de cablu

Care este cel mai bun tester de cablu?

Vestea bună este că există o lumină la capătul tunelului. Sau mai bine zis, 5. Mai jos, vă voi prezenta lista mea comparativă cu cele mai bune 5 testere existente. Acestea sunt destul de variate, astfel încât veți putea găsi una care să se potrivească nevoilor dumneavoastră. Fie că este vorba de detectarea unui cablu coaxial sau de fibră optică , de găsirea unui cablu care merge sub pământ sau de găsirea unei conexiuni defecte care provoacă defectarea echipamentului dvs.

Veți putea să găsiți acele încărcătoare încurcate pe care le credeați pierdute și chiar să determinați de unde provin cele cabluri directe care vă alimentează casa cu energie electrică. De asemenea, acestea vă permit să găsiți acele cabluri de rețea defecte care vă afectează conexiunea la internet.

Iată cele mai bune testere de cabluri:

1. Palmer AHMCTXL tester de cabluri

Variat și multifuncțional

41B14aT4nCL

Vezi pretul Emag

Acest tester de cabluri este alimentat de 2 baterii AA. Dispune de o mare varietate de conectori, jack de 6,3 mm, jack de 3,5 mm, Speakon 4p, Speakon 8P, RJ45, S-Video, USB, printre multe altele. Pe lângă modul automat, are și un mod manual. Are o carcasă metalică cu un mâner practic, rezistentă chiar și la cele mai înalte cerințe ale utilizatorilor. Este suficient de compact pentru a încăpea în orice atelier profesional sau cutie de scule.

2. Intey RJ46 cable tester

Ușor de transportat, foarte util

Este la îndemână și totul datorită designului său ergonomic, vine chiar și cu lumini LED pentru utilizare în situații de lumină slabă. Acest tester de cabluri este livrat cu căști , astfel încât utilizatorul să poată auzi clar și limpede sunetele. Are 5 funcții, pe lângă trasarea cablurilor, are capacitatea de a verifica continuitatea și intercalarea cablurilor de rețea. Greutate foarte redusă, ideală pentru o purtare confortabilă.

3. Justin CT01 cable tester

Simplu și robust

4136KEtDoGL

Vezi pretul Emag

Datorită carcasei sale minunate din metal, acesta este un tester de cabluri atât de robust pe cât aveți nevoie. De asemenea, este durabil și rezistent la căderi, cântărind puțin peste 650 de grame, iar designul său compact este ideal pentru a fi transportat în cutia de scule sau depozitat în orice spațiu din atelier. Acesta poate alege între cabluri Speakon, XLR, jack/TRS, RCA și Midi/DIN. Alimentat de o baterie de 9V. (WIRE-TRAKER-OR cable tester de la Mondpalast

Destul de complet

41UlJl6qELL

Vezi pretul Emag

Este foarte complet, ceea ce se datorează dimensiunilor sale mici. Se pot verifica condițiile LAN ale cablului LAN crossover . Pe lângă faptul că are capacitatea de a testa continuitatea, poate găsi rapid firul dintre un grup de cabluri întrepătrunse și chiar și pe cele de tip telefonic. Acest tester poate găsi, de asemenea, firul comutatorului Ethernet sau al routerului conectat. Funcționează cu o sursă de alimentare de 9V furnizată de două baterii.

5. Tacklife CT01-ES cable tester

Extrem de util

Vă ajută să găsiți un cablu dorit printre nenumăratele cabluri într-o anumită situație sau la un moment dat. Ideal pentru căutarea cablurilor RJ45 și a liniilor telefonice RJ11. Este un produs simplu și rapid, are o dimensiune mică, prin urmare, este ușor de transportat și de depozitat. Are o lanternă încorporată care funcționează cu lumina LED din receptor, ceea ce permite lucrul pe întuneric. Acesta este prevăzut cu un indicator de baterie descărcată.

 

Tipuri și funcții ale aparatelor de testare a cablurilor

Există diferite tipuri de aparate de testare sau de urmărire, iar utilizările acestora pot varia, ceea ce poate explica de ce unele sunt mai puțin costisitoare decât altele. Unele pot avea multifuncționalitate, deși există dispozitive de urmărire care au caracteristici mai de bază sau particulare pentru utilizări foarte specifice, cum ar fi cele care verifică cablajul sub la sol.

Altele sunt utilizate pentru a localiza cablurile sub tensiune și cele nealimentate. Alte modele de testere funcționează, de asemenea, pe conductoare deschise și fără tensiune. Aceste dispozitive pot localiza siguranțele și scurtcircuitele fără pierderea de energie și servesc, de asemenea, ca un tester de tensiune .

Există unele care detectează circuite electrice și tensiunea acestora. În același timp, puteți găsi unele dispozitive de urmărire subterane, care se ocupă de căutarea cablurilor adânc înrădăcinate.

Factori de luat în considerare

Un tester de bună calitate va oferi instrucțiuni detaliate privind funcționarea acestuia. Prin urmare, prețul testelor de cablu nu este impresionant. Multe modele ieftine pot fi mai bune decât mărcile mari , în funcție de situație și de utilizarea specifică.

Este important ca, atunci când achiziționați unul dintre aceste produse, să aveți în vedere achiziționarea unui model de la un producător cunoscut. Acest lucru are avantajul că plotterul va conține toate accesoriile și componentele necesare de care utilizatorul poate avea nevoie.

Elemente ale aparatelor de testare a cablurilor

Principalele elemente care compun un aparat de testare pot fi o sondă , un adaptor și un emițător. Aceste elemente lucrează împreună pentru a urmări cablurile și a afișa rezultatul dorit utilizatorului. Deoarece există situații în care există un număr de cabluri neetichetate sau pur și simplu un ansamblu de cabluri în care nu se știe care este care, există funcția principală a unui tester, care este de a le urmări și localiza. Și, de obicei, face acest lucru într-un mod specific.

Tester de cabluri

Un tester de cabluri este o modalitate sigură și ușoară de a localiza cablurile care sunt greu de găsit. Puteți urmări chiar și cablurile în tavane, pereți, podele subterane, printre alte situații.

Pentru a utiliza un tester de cabluri, nu trebuie să fiți expert și nu trebuie să aveți unul. Utilizarea sa nu este o sarcină complicată, ci extrem de simplă. Acesta este un dispozitiv care poate fi găsit cu ușurință în diferite magazine electrice, aceste articole sunt de obicei accesibile.

Tehnologia de urmărire a tonurilor

Recent, pe piața au fost introduse aparate digitale de urmărire a tonurilor. Aceste modele sunt mult mai eficiente decât dispozitivele analogice tradiționale utilizate anterior. Această tehnologie este ușor de înțeles, atât în practică, cât și în teorie. Aceasta constă în utilizarea unui generator de tonuri , care urmărește semnalul cu ajutorul unui trasor de tonuri pentru a localiza cablajul în cauză.

Cu toate acestea, există diferite cablaje de rețea cu cabluri ADSL care îngreunează adesea munca de urmărire, deoarece aceste sisteme particulare emit interferențe și fac ca dispozitivul să piardă urma unui anumit cablu.

Tester de continuitate

Un tester de continuitate sau un tester de continuitate are capacitatea de a localiza până la 20 de cabluri în același timp. Acesta este un instrument foarte util pentru cei care doresc să își verifice cablajul, deoarece ar fi o sarcină simplă. Astfel, va fi mai ușor și mai simplu să le localizați și să le etichetați. Un tester de continuitate este, de asemenea, capabil să efectueze teste simple, asigurându-se că toate perechile de fire sunt conectate corect.

Tester de cabluri subterane

Testerul de cabluri subterane poate detecta aproape orice cablu aflat la o adâncime de metri și problemele pe care le poate avea acesta. Acest dispozitiv de urmărire a adăugat o fezabilitate supremă pentru lucrătorii tehnici, oferindu-le informații precise. Ele servesc, de asemenea, pentru întreținere, deoarece acele sisteme care se află sub sol tind să se deterioreze puțin mai repede decât cele de la suprafață.

Este important de știut că trasoarele de cabluri subterane sunt împărțite în două părți. Unele au o frecvență redusă, iar altele au o frecvență ridicată. Trasoarele de frecvență joasă fac cea mai bună treabă pe cabluri de pământ simple, cum ar fi cablurile îngropate direct și cablurile de alimentare primară cu neutre concentrice. Un model subteran de înaltă frecvență funcționează cel mai bine în zonele aglomerate.

 

Utilizarea unui tester de cablu

Aceste sfaturi sau trucuri sunt importante atunci când utilizați testerul de cablu.

Verificați tensiunea

Este foarte important să știți la ce tensiune funcționează dispozitivul, deoarece toate au o limită maximă admisibilă. Dacă testerul pe care v-ați hotărât să îl cumpărați nu este capabil să reziste la ceea ce emite sistemul, există posibilitatea unui scurtcircuit.

Efectuați în prealabil testele necesare

Întotdeauna este foarte recomandat să efectuați câteva teste înainte de utilizarea profesională sau privată a dispozitivului de urmărire a cablurilor, din motive de siguranță a utilizatorului. Sensibilitatea sondei poate fi setată la un nivel maxim, apoi pornită și deplasată spre emițător, astfel se va verifica dacă există o conexiune, iar dacă nu există, trebuie luate măsurile necesare. De asemenea, va fi de mare ajutor în cazul în care trebuie efectuate modificări ale bateriei și utilizatorul nu este conștient de acest lucru.

Procedura de trasare

După ce s-au efectuat testele necesare pe aparat și s-a verificat dacă acesta este în stare optimă, se poate efectua testul de trasare a cablului, care constă în pornirea emițătorului și reglarea sensibilității sondei . Veți obține un sunet sau o lumină, în funcție de tipul de tester pe care l-ați achiziționat, deoarece modelele pot fi diferite.

O lumină mai puternică sau un sunet mai puternic și mai ascuțit ar trebui să fie afișat odată ce dispozitivul identifică firele care sunt conectate direct la emițător. Este de remarcat posibilitatea ca dispozitivul să aibă intrare pentru utilizarea cu căști.

Test de continuitate

Testerele sunt, de asemenea, utilizate pentru a verifica continuitatea unei instalații de cablu, la fel ca și testerul de continuitate , care sunt foarte asemănătoare. Odată ce conexiunea cu firele respective este stabilită prin conectarea cleștilor crocodilieni, se va auzi un sunet sau se va afișa o lumină specială pentru a arăta dacă există sau nu continuitate. În cazul în care există o întrerupere, dispozitivul va emite o alertă sonoră.