19 noiembrie 2019

Sursa: ictv.ua, facty.com, 112.international

 Pe 18 noiembrie, purtătorul de cuvânt al Radei Supreme din Ucraina, Dmytro Razumkov, a declarat că Proiectul de lege privind statutul special al regiunii Donbas va fi elaborat în funcție de rezultatul întâlnirii în format Normandia dintre liderii Ucrainei, Rusiei, Germaniei și Franței. 

 

"Atât președintele, cât și majoritatea Radei Supreme susțin următoarele: după ce se va întoarce de la summitul din Paris, președintele împreună cu parlamentul și, cel mai important, împreună cu societatea, vor redacta proiectul de lege", a declarat Razumkov.

 

Acesta a menționat că textul noului document va trebui elaborat în termen de 11 zile de la finalizarea summitului.

 

Recent, prin purtătorul său de cuvânt Dmitry Peskov, și președintele rus Vladimir Putin a confirmat că acceptă ca întâlnirea în format Normandia să fie organizată pe  9 decembrie la Paris.

 

Comentariu BSMAP: Este puțin probabil ca textul de lege privind statutul special al regiunii Donbas să mulțumească deopotrivă Ucraina și Rusia. În timp ce Kievul va încerca să mențină un control central cât mai profund și în toate domeniile asupra Donbasului, poate mai puțin în cel cultural, Kremlinul va susține, dimpotrivă, o independență cât mai extinsă a Donbasului față de Kiev, pentru a-i permite consolidarea propriei influențe în regiune.

 

 

Textul statutului special al Donbasului va fi elaborat în funcție de rezultatul întâlnirii în format Normandia

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE