Toaleta portabila

inodoro-químico-portátil

Cea mai bună toaletă chimică portabilă este echipamentul de care aveți nevoie dacă nu mai doriți să parcurgeți distanțe mari de la locul de campare pentru a folosi toaleta. Aceste obiecte, deși neobișnuite, sunt destul de utile, mai ales pentru persoanele aventuroase sau pentru cei care iubesc să desfășoare frecvent activități în aer liber în medii naturale.

Toaletele portabile sunt folosite de mult timp, în special în casele mobile sau în campinguri, au un design modern, sunt igienice, ușor de folosit și prețurile sunt relativ mici.

Au intrat pe piață și toaletele ecologice și toaletele uscate, care sunt mai scumpe decât toaletele portabile, dar sunt totuși durabile și pot fi găsite în diverse modele cu un design adecvat funcției lor.

Dacă sunteți în căutarea unei astfel de piese, iată care sunt cele mai bune opțiuni de pe piață pentru situațiile în care nu aveți o baie în apropiere.

Cele mai bune toalete portabile

Care este cea mai bună toaletă portabilă?

Pentru a alege cea mai bună toaletă portabilă, calitatea este un aspect important, la fel ca și designul, dimensiunea și, bineînțeles, prețul.

Iată cele mai bune toalete portabile:

1. Sanipottie-966 Dometic Portable Toilet

Un raport calitate-preț excelent

41ZzSINiFDL

Vezi pretul Emag

Obțineți tot confortul pe care vi-l oferă o toaletă domestică în timp ce călătoriți și vizitați cele mai incredibile peisaje naturale.

Marca Dometic lansează o toaletă portabilă care se remarcă prin designul său confortabil, igienic și foarte fiabil. Este ușor de utilizat și ușor de curățat. Structura are un sistem de supape cu dublă etanșare pentru a preveni scurgerile și mirosurile neplăcute.

Acest model portabil are o acțiune de drenaj excelentă, cu o capacitate de spălare de rezervă de 9,6 litri de apă. În mod similar, toaleta are un rezervor de deșeuri cu o capacitate de 19 litri.

În general, va fi o alegere excelentă pentru călătorii care apreciază confortul, cu dimensiuni potrivite pentru adulți. Designul include scaunul, capacul și un sistem de blocare laterală care oferă utilizatorului un plus de siguranță.

Este o alternativă verde și ecologică. Fiecare spălare presurizată utilizează mai puțin de jumătate de litru de apă.

Îl puteți instala cu ușurință în interiorul rulotei sau pe barca familiei. În plus, toaleta are un indicator de nivel pentru a permite utilizatorului să știe când este timpul să tragă apa.

2. PottiI QUBE 365 Theford Toaletă portabilă portabilă

Include o garanție de 3 ani

31G+ITSRdAL

Vezi pretul Emag

Este o toaletă portabilă de dimensiuni familiale. Designul său are înălțimea naturală a unui scaun domestic. Este foarte confortabil de utilizat și ușor de curățat.

Unul dintre marile avantaje ale toaletei QUBE 365 este rezervorul de 21 de litri pentru deșeuri, ceea ce înseamnă că nu va trebui să-l goliți atât de des. În plus, designul portabil integrează o rezervă de 15 litri pentru operațiunea de spălare.

Mecanismul de pompare este eficient și ecologic, deoarece reduce foarte mult nivelul de apă utilizat pentru fiecare spălare.

Este o toaletă modulară care permite ca structura să fie ușor de dezasamblat și asamblat, astfel încât golirea rezervorului să fie o sarcină pe care utilizatorul o poate efectua rapid și ușor.

Are o construcție solidă și stabilă, capabilă să reziste la utilizarea de către adulți supraponderali. Un alt punct pozitiv este sistemul de capsule conceput pentru a capta toate mirosurile neplăcute și eventualele scurgeri din interior.

În plus față de scaun și capac, această toaletă integrează un indicator vizual pentru a vă anunța când este timpul să goliți și să curățați dispozitivul.

3. Toaletă portabilă 3573900 Giganplast

Design portabil, accesibil și funcțional

31w4QP9lPmL

Vezi pretul Emag

Această toaletă este prezentată ca o alternativă economică, fiabilă și funcțională. Va fi alegerea ideală pentru acei utilizatori care caută o soluție simplă și portabilă cu un buget limitat.

Toaleta are un design compact, igienic, confortabil și ușor de curățat. Va fi o piesă indispensabilă de echipament pentru activitățile și aventurile în aer liber.

Structura toaletei este realizată din PVC, un material de mare rezistență și durabilitate. În plus, designul are o găleată internă care poate fi dezasamblată cu ușurință, astfel încât utilizatorul să o poată goli fără a fi nevoit să mute întreaga unitate.

Utilizarea necesită un produs chimic special pentru a distruge materia organică, a elimina bacteriile și a controla mirosurile neplăcute.

Capacul și capacul toaletei sunt concepute pentru a rămâne bine fixate deasupra rezervorului, iar sistemul său de blocare ajută, de asemenea, la combaterea mirosurilor neplăcute. Din nefericire, nu este rezistent la scurgeri, așa că este recomandabil să fiți foarte atenți să nu îl răsturnați.

Are o dimensiune potrivită pentru adulți, cu o structură destul de solidă și stabilă, poate fi folosită fără probleme de persoane cu o greutate de până la 130 kg.

4. Enders 4942

41W3tPmNh+L

Vezi pretul Emag

Este o toaletă portabilă cu un rezervor de 16L și indicator de nivel. Acesta are un sistem pivotant cu o țeavă de evacuare a aerului și o pompă puternică pentru spălare.

Este un produs în care trebuie doar să adăugați lichide speciale pentru a-l folosi în condiții de igienă.

Unitatea este ușoară, cântărește doar 4 kg și are o înălțime de 15 cm, ceea ce pentru mulți ar putea fi considerat scurt, dar este confortabilă și inodoră.

Este confecționat din materiale excelente și își îndeplinește perfect funcția.

5. Campingaz EuroWC

31saHCpITTL

Vezi pretul Emag

Este echipamentul perfect pentru călătorii cu barca sau camping. Aparatul are două rezervoare, unul pentru apă curată de 13 l și celălalt pentru apă uzată de 20 l.

Este un model cu finisaje bune, dimensiuni bune și este potrivit și pentru persoanele cu handicap și pentru persoanele în vârstă.

Pe de altă parte, este o piesă ecologică și rezistentă, cu un proces simplu de umplere și golire și cu un raport preț-calitate care vă va face să vă simțiți mulțumit de achiziția dumneavoastră.

6. Enders 4950

41t+XX21hyL

Vezi pretul Emag

Această marcă cu experiență în fabricarea acestui tip de echipament prezintă o altă propunere, acum cu un rezervor cu o capacitate de litri mai mare.

Este ușor de asamblat, dezasamblat și utilizat; în același timp, datorită dimensiunilor sale reduse, este ușor de mutat și este, de asemenea, conform cu ceea ce se oferă

Are control al mirosului, pompare puternică și este fabricat din materiale durabile care îi garantează calitatea.

7. BranQ

31VMVoJ2EkL

Vezi pretul Emag

Este super portabil, ușor și este cel mai ieftin din lista noastră. Este cea potrivită pentru călătoriile lungi cu mașina, atunci când nu doriți să folosiți acele toalete publice neigienice de pe drum.

Are o construcție fermă și un design ergonomic cu care oricine se va simți confortabil. Înălțimea de 37 cm este unul dintre cele mai înalte modele pe care le puteți găsi și este, de asemenea, suficient de puternic pentru a susține o greutate de până la 130 kg.

Este un articol simplu, practic și reprezintă o investiție mică în raport cu calitatea produsului pe care îl veți primi.

Este una dintre cele mai vândute și recomandate de utilizatori, iar BranQ este o companie caracterizată prin realizarea unor piese de calitate, iar aceasta nu face excepție.

Ghid de cumpărare: cele mai bune toalete portabile

Toaleta de camping: un ghid simplu pentru a o achiziționa pe cea potrivită

Sunt sigur că, la fel ca mine, urăști toaletele de pe marginea drumului, deși în multe cazuri sunt destul de acceptabile, realitatea este că cele mai multe dintre ele sunt locuri neplăcute și urât mirositoare, așa că, cu siguranță, cel mai rău lucru din călătorii este să faci o oprire la una dintre ele.inodoro-químico-portátil

Însă, cum producătorii au inventat și reinventat practic tot ce există, din fericire pentru mine, acum ceva timp au lansat pe piață un produs care mă scoate pur și simplu din încurcătură din toate punctele de vedere: toaleta portabilă.

Denumită și toaletă de camping, toaletă de tabără sau toaletă de călătorie, toaleta portabilă nu este altceva decât o toaletă pe care o puteți lua în călătoriile lungi cu mașina, o puteți folosi pe drum și o puteți lua cu dumneavoastră când mergeți cu cortul în pădure.

Aceasta este, cu siguranță, una dintre cele mai bune idei pe care le-au avut producătorii: igiena și curățenia sunt garantate, deoarece este propria toaletă, iar evacuarea pe drum nu va mai fi o experiență traumatizantă în care trebuie să faci jumătate în picioare, jumătate în șezut, cu o mână ținând ușa și cealaltă ținând geanta și hârtia igienică.

În plus, dacă călătoriți cu copii, bătrâni, bolnavi sau persoane cu mobilitate redusă, este și un plus, pentru că vor fi mai confortabili și mai relaxați la toaletă și cel mai bun lucru! Curățenia depinde de dumneavoastră. Cu toate acestea, toaletele de tabără diferă în detalii una de cealaltă, așa că, înainte de a cumpăra una, ar trebui să fiți clar cu privire la aceste detalii, astfel încât să puteți face cea mai potrivită selecție pentru nevoile dumneavoastră .

Beneficiile unei băi de tabără

După cum v-am mai spus, sunt încântată de această idee și pentru mine, cu una dintre acestea există toate beneficiile, așa că iată doar câteva dintre ele pentru a vă face o idee despre cât de bune pot fi pentru voi și despre toate problemele pe care vă vor scuti:

  • Veți evita bolile și orice fel de infecții atunci când intrați în contact cu toaleta celor care se află în benzinării sau în toaletele de pe marginea drumului.
  • Sunt cu siguranță mai igienice și mai curate, deoarece curățenia și întreținerea depind de dumneavoastră.
  • Ele favorizează dezvoltarea sănătoasă a funcțiilor biologice, deoarece, fiind mai calmi atunci când merg la toaletă, oamenii pot evacua fără stres și fără probleme. Unele persoane se simt confortabil doar în intimitatea propriei băi, atât de mult încât nici măcar atunci când pleacă în excursie nu se duc nicăieri, ceea ce poate fi o adevărată problemă pentru colon și pentru sănătatea lor. O toaletă portabilă vă poate oferi această intimitate, deoarece este 'a dumneavoastră'.
  • Păstrează curățenia în camping și puteți să aruncați deșeurile în mod corespunzător și să le aruncați unde trebuie, nu să le lăsați peste tot în camping.
  • Vă va oferi mai multă intimitate și intimitate atunci când mergeți la toaletă și puteți sta cât de mult timp aveți nevoie. Unii oameni nu 'intră și ies din toaletă', ci își iau timp pentru a intra în contact cu funcțiile lor biologice, care sunt perturbate atunci când călătoresc, așa că o toaletă portabilă vă va ajuta în această privință.
  • Fiind un instrument adecvat pentru eliminarea corectă a deșeurilor biologice ale corpului, acestea mențin, de asemenea, igiena în camping, ceea ce ține la distanță infecțiile, problemele de sănătate, focarele de contaminare și apariția bolilor transmisibile.
  • Un alt mare beneficiu al toaletelor portabile este că te țin departe de tufișuri în momentele în care ești mai vulnerabil și cu pantalonii în vine, ei bine, îți imaginezi că în campingul tău nu există o toaletă portabilă și trebuie să te duci în tufișuri să te ușurezi când un animal din pădure iese din crengi? Înfricoșător și jenant! Nu-i așa? Ei bine, cu o toaletă portabilă veți uita de un astfel de coșmar.

Lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați o toaletă portabilă

După cum v-am spus deja, toaletele portabile sunt diferite unele de altele, așa că ar trebui să țineți cont de o serie de factori și calități care vă vor ajuta să cumpărați toaleta potrivită pentru a vă satisface așteptările și nevoile în ceea ce privește gestionarea apelor uzate .

De asemenea, nu toate toaletele chimice sunt potrivite pentru toate locațiile și stilurile de călătorie, așa că, înainte de a cheltui o grămadă de bani pe una, este mai bine să cunoașteți punctele forte, calitățile și caracteristicile fiecăreia, astfel încât să o puteți alege pe cea potrivită.

Acestea fiind spuse, înainte de a cumpăra, este recomandabil să vă uitați la următoarele detalii:

Rezervor de deșeuri

Rațiunea de a fi a acestui punct este procesul de golire a rezervorului. Dacă există un lucru care caracterizează toaletele portabile, acesta este faptul că, neavând țevi, acestea trebuie să aibă un rezervor în care se duc toate deșeurile, până când rezervorul este golit în timp util.

Prin urmare, această calitate are o importanță deosebită în funcție de locul în care vă aflați în călătorie, ceea ce vă va ajuta să alegeți care dintre toalete este cea mai potrivită pentru dumneavoastră. Pentru a lua această decizie, este esențial să știți clar dacă locul de destinație are zone care pot servi drept zonă de depozitare pentru aceste deșeuri.

De exemplu, pentru unele excursii cu cortul în parcuri și situri turistice s-ar putea să vă fie convenabil să luați cu dumneavoastră o toaletă cu apă, în principal pentru că majoritatea acestor situri au locuri în care puteți amplasa toaleta pentru a trage apa, însă, înainte de a face cheltuiala, dacă nu sunteți sigur, este bine să verificați dacă destinația dumneavoastră este potrivită pentru a lua astfel de toalete.

Cu toate acestea, dacă nu veți avea la dispoziție acest tip de facilitate în timpul călătoriei, cel mai bine este să optați pentru rezervoare biodegradabile pentru saci, care sunt rezistente și au o pulbere care transformă deșeurile lichide în deșeuri solide. Acestea sunt îngropate în conformitate cu normele de eliminare corectă a acestor deșeuri .

Volumul toaletei

Această calitate prezintă, de asemenea, un interes deosebit. Nu vreți să luați cu dvs. într-o călătorie o toaletă portabilă care nu încape în locul în care este destinată să fie amplasată, asta este un lucru, următorul lucru de luat în considerare în acest caz este cât de multe persoane o vor folosi. Nu este același lucru să mergi cu cortul pentru două sau trei persoane sau chiar pentru un cuplu ca și pentru întreaga familie.

Având în vedere aceste informații, puteți lua decizia corectă. Ar trebui să vă uitați la ofertă pentru a vedea de câte ori puteți folosi toaleta înainte de a trebui să goliți rezervorul și pentru câte persoane este potrivită. Conform experienței, cu cât este mai mare toaleta, cu atât este mai mare rezervorul.

Ușurința de utilizare

Aici, mai degrabă decât la ușurința de utilizare, mă refer la ușurința de instalare. În mod ideal, ar trebui să alegeți unul care să fie ușor de instalat și care să nu cauzeze prea multe probleme în timpul asamblării.

De exemplu, în cele mai multe campinguri și înnoptări turistice veți găsi că există zone rezervate pentru toalete și, în general, nu pare a fi o treabă complicată, dar în alte locuri veți fi lăsat să vă descurcați singur, ca să nu mai spunem că la destinații lungi va trebui să scoateți toaleta din mașină și să o instalați pentru scurt timp pe drum, așa că, da, ar trebui să fie ușor de instalat.

Dimensiunile toaletei

Aici mă refer în principal la dimensiuni. Acest punct este important în funcție de spațiul pe care îl aveți la dispoziție pentru a-l amplasa și de caracteristicile persoanelor care îl vor folosi.

De exemplu, dacă îl veți amplasa într-o mașină mobilă, spațiul este foarte limitat, așa că va trebui să țineți cont nu numai de zona în care îl veți amplasa, ci și de un spațiu suplimentar pentru a scoate deșeurile pentru a fi golite.

Dacă îl amplasați într-o zonă de camping, este posibil să vă puteți permite ceva mai mare, dar este util să luați în considerare și dimensiunea persoanelor care îl vor folosi, deoarece unul mic poate să nu poată susține greutatea unei persoane foarte mari.

Intimitate

Faptul că știi că vei fi liniștit în baie fără a fi deranjat este una dintre cele mai atractive calități ale acestor dispozitive, ideea de a avea unul este că poți merge la baie știind că vei fi suficient de ascuns pentru a te ușura fără a fi în văzul tuturor. Unele modele vin cu un adăpost privat inclus, altele sunt vândute separat, ambele sunt foarte utile pentru o varietate de zone de camping și sunt foarte atrăgătoare. Cele cu un adăpost inclus sunt adesea folosite chiar și la evenimente și activități publice, iar cele cu un adăpost separat sunt obișnuite pentru activitățile de camping.

Mărci

Există o mulțime de producători care fac aceste toalete portabile, fiecare cu propriul stil și sistem de spălare, iar experiența m-a învățat că, în aceste cazuri, cu cât este mai bună reputația mărcii, cu atât este mai bun produsul.

Veți găsi producători precum Camco și CleanWaste, printre alții, care au calitățile lor. Atunci când alegeți unul dintre acestea sau oricare altul, ar trebui să căutați durabilitatea și rezistența rezervoarelor de reținere, ultimul lucru pe care îl doriți este o scurgere deranjantă , mirosuri sau mai rău! O persoană ghinionistă care a lăsat toate deșeurile în aer liber.

Preț

Nu este o coincidență că vechea zicală că ieftinul este scump este atât de populară. Când vine vorba de produse, acesta este un adevăr pe jumătate, adică faptul că un produs este scump nu garantează calitatea lui, iar faptul că este ieftin nu înseamnă neapărat că este de unică folosință sau că are o structură prost făcută, însă este adevărat și că calitatea costă și, de multe ori, economisirea câtorva dolari pe ceva va însemna cheltuirea unei sume mari de bani pentru a-l întreține.

Așa se întâmplă și cu toaletele de tabără, există modele ieftine și scumpe, ambele de foarte bună calitate și durabilitate, diferența fiind că toaletele scumpe necesită adesea mai puțină întreținere pentru a asigura curățenia și utilizarea eficientă a acestora, în timp ce cele mai ieftine necesită cheltuieli suplimentare pentru întreținere.

Confort

Evident, având în vedere că aceste toalete nu sunt cele din locuința dumneavoastră, este puțin probabil să credeți că vă veți simți ca pe tronul unui rege, dar puteți trece de la modelele cu scaune mai dure pentru a vă orienta către unele varietăți mai prietenoase.

Deși, în general, majoritatea producătorilor acestor dispozitive vă oferă scaune tari, rustice, puteți oricând să le adaptați unele versiuni mai confortabile.

Înălțime

Deși poate părea irelevantă, adevărul este că această calitate este de o importanță vitală, în special pentru că este legată de confort și pentru că o înălțime bună a toaletei va ajuta la evitarea agravării stării persoanelor cu probleme de spate sau de genunchi.

Vă imaginați că sunteți o persoană de o înălțime respectabilă și că trebuie să stați cel puțin 15-20 de minute pe o toaletă care arată ca și cum ar fi fost făcută pentru spiridușii din povești? Da, este îngrozitor, așa că producătorii au luat problema în propriile mâini și au început să proiecteze toalete care sunt mai potrivite pentru anumite înălțimi - găsiți-o pe cea care vi se potrivește cel mai bine!

Suportul maxim de greutate

Acest lucru vă interesează, deoarece echilibrul toaletei depinde de el. Unele toalete ușoare pot avea probleme de echilibru, așa că va trebui să jonglați pentru a sta mai mult sau mai puțin pe ele.

Producătorii au stabilit greutatea standard în majoritatea cazurilor la un total de 150 de kilograme ca greutate maximă suportată, dar alte mărci sunt foarte atente să stabilească o cifră în acest caz din cauza variațiilor în stabilitatea produsului lor.

Dacă sunteți o persoană cu greutate și dimensiuni medii, o toaletă standard poate fi o alegere bună, dar dacă va fi folosită de copii și de persoane în vârstă sau de persoane cu mobilitate redusă, ar trebui să acordați o atenție deosebită echilibrului și stabilității pentru a evita accidentele nedorite.

Tipuri de toalete portabile pentru camping și utilizările lor

Pe piață veți găsi o mulțime de varietăți de toalete portabile, fiecare potrivită pentru un anumit tip de excursie și loc, aici vă spunem în ce constă fiecare dintre ele.

Tip cub

Acest model nu necesită un doctorat pentru a fi realizat, fiind format dintr-un scaun de toaletă, așezat într-o găleată în care a fost așezat în prealabil un sac de gunoi, astfel încât să îl puteți folosi pentru nevoile dumneavoastră. Este ideal pentru camping și destul de economic.

Pliabil

Își datorează numele faptului că are picioare care pot fi pliate atunci când nu sunt folosite. Ocupă un spațiu minim și este ușor de transportat în timpul călătoriilor. Pentru a-l utiliza, tot ce trebuie să faceți este să desfășurați picioarele și să îl așezați la același nivel cu o gaură în podea sau cu un sac de gunoi.

Trage apa

Acesta este cel mai modern stil de toaletă, asemănător cu toaleta convențională, este robust, simplu, stabil și vine în diferite dimensiuni. De obicei, are o zonă de depozitare a deșeurilor și este prevăzut cu un capac . Unele modele vin chiar cu un rezervor de apă sau două, unul pentru deșeuri și unul pentru spălare. Acestea nu sunt ieftine.

Utilizarea și întreținerea unei toalete chimice

Deși o toaletă portabilă este o soluție excelentă, utilizarea și întreținerea corectă a acesteia necesită o anumită atenție. Toate acestea vin cu o mulțime de cerințe de întreținere și ar fi bine să o faceți conform manualului pentru a evita infecțiile bacteriene sau mirosurile enervante.

Unele sisteme necesită doar schimbarea sacilor și curățarea sistemului, dar altele necesită o întreținere mai precisă cu substanțe chimice și saci pentru eliminarea deșeurilor. Dacă veți folosi o sticlă de detergent chimic, vă sfătuiesc să fiți atenți la următoarele:

Separare

Trebuie să separați jumătatea superioară a toaletei de bazin și să asigurați deschiderea robinetelor laterale, astfel încât totul să se afle în interiorul bazinului.

Aditivi chimici

Deschideți capacul zonei de deșeuri și turnați dezinfectantul.

Înlocuiți și clătiți

Trebuie să puneți la loc jumătățile toaletei, să închideți supapele laterale și să adăugați apă, un galon în funcție de cantitatea de produs chimic, clătiți și ați terminat.

Cum să goliți în siguranță o toaletă portabilă

Pentru a goli o toaletă portabilă în siguranță și în mod eficient, trebuie să urmați o serie de pași.

În primul rând, în multe stațiuni și campinguri există zone specifice în care toaleta poate fi amplasată și rezervorul de deșeuri poate fi golit în siguranță.

În cazul toaletelor cu saci de gunoi, majoritatea țărilor din Europa, inclusiv Spania, desigur, au legi care impun modul de eliminare a acestor deșeuri, așa că trebuie să urmați pașii de mai jos:

  • Trebuie să folosiți pungi și hârtie igienică biodegradabile.
  • Săpați o groapă mai adâncă de 1,5 metri. Gaura trebuie să fie amplasată la o distanță de peste 91 de metri de orice sursă de apă sau de camping, pentru a nu contamina viața organică, apa animalelor sau a altor rulote.
  • Aruncați sacul și acoperiți-l cu pământ.

Întrebări frecvente

Pot mai multe persoane să folosească o toaletă portabilă?

Da, aceste dispozitive sunt făcute pentru asta, dar țineți cont de faptul că, cu cât sunt mai mulți utilizatori, cu atât mai bună trebuie să fie întreținerea și curățarea dispozitivului. Unele pot rezista până la 50 de trageri de apă înainte de a goli rezervorul, dar asigurați-vă că nu depășiți limita dacă nu doriți dezastre.

Cât de des trebuie curățate?

În funcție de mărime, ar trebui să curățați toaleta de fiecare dată când trageți apa în rezervorul de deșeuri, acest lucru va ajuta la menținerea la distanță a duhoarei și a bacteriilor, de asemenea, este recomandat ca, de fiecare dată când o folosesc, utilizatorii să curețe scaunul și să pulverizeze un produs chimic care neutralizează duhoarea și bacteriile. Modelele mai mari durează mai mult, așa că, dacă drumul nu este prea lung, curățarea de câteva ori pe călătorie poate fi suficientă.

Există pericole pentru sănătate?

Cu toaleta portabilă este la fel ca și cu toaleta de acasă, riscați să vă infectați dacă nu o curățați corespunzător și regulat, dar dacă sunteți neglijent la curățenie veți fi predispus la orice bacterie, chiar mai rău dacă v-ați făcut o rană în timpul campingului și aceasta rămâne deschisă. Curățenia este cheia.

Unde sunt cele mai bune locuri pentru a pune toalete?

O zonă cu ferestre și guri de aerisire este mai mult decât adecvată pentru o toaletă portabilă în timpul călătoriei. Un loc cu spațiu suficient pentru picioare și un flux acceptabil de aer liber este cel mai potrivit, deoarece va face ca mirosul să fie mai puțin dens. Ceea ce vă recomand întotdeauna este să o amplasați, în cazul campingului, în apropiere, dar suficient de departe, astfel încât mirosurile să nu ajungă în zona de mâncare sau în corturile altor rulote.